Meer dan een derde deel van de Duitse links-extremen is Jodenvijandig

Screenshot_47

(Vertaling: E.J. Bron)

BERLIJN – De links-extreme scene heeft een antisemitismeprobleem. 34% van de links-extremen was het eens met de bewering dat Joden “teveel invloed” in Duitsland zouden hebben. Bij links-radicale personen was dit 16%. Dit blijkt uit een onderzoek van de onderzoeksgroep SED-staat van de Vrije Universiteit Berlijn.

Junge Freiheit

De instemming met antisemitische stereotypen was volgens de schrijvers van het onderzoek net zo groot. 345 van de links-extremen en 145 van de links-radicalen was het eens met de uitspraak dat Joden “geldzuchtig en hebzuchtig” zouden zijn. volgens de schrijvers van het onderzoek zou deze houding erop zijn terug te voeren dat het woord “Jood” als synoniem voor “kapitalist” en “uitbuiter” zou gelden.

Twee derde deel erkent het geweldsmonopolie van de staat niet

Volgens de studie “Mentaliteiten, vijandbeelden en haatboodschappen” beschouwt 14% van de links-extremen politiek gemotiveerd geweld als gerechtvaardigd. Slechts een derde deel zou positief tegenover het geweldsmonopolie van de staat staan. Hierbij zouden vooral sympathisanten, leden en functionarissen van de AfD in het middelpunt staan.

“De algemeen gebruikelijke aanname dat links-extremen overwegend meer geweld gebruiken tegen dingen, rechts-extremisten daarentegen tegen personen, werden niet door de officiële cijfers bevestigd: uit de politiestatistiek bleek dat het toebrengen van lichamelijk letsel meer voorkwam bij links-extremisten en andere linksen dan bij rechts-extremisten en andere rechtsen”, staat er in het onderzoek.

Gematigd en extreem links hand in hand 

“Ofschoon links-extremisten niet twijfelen aan hun verachting voor de democratie en hun fundamentele afwijzing van de burgermaatschappij, hebben niet-extremistische linkse groeperingen er vaak geen moeite mee met hen in lokale, regionale en ook landelijke actie-bondgenootschappen samen te werken”, vatten de schrijvers Monika Deutz-Schroeder en Klaus Schroeder, een in heel Duitsland bekende extremismeonderzoekers, samen.

Dit zou bijvoorbeeld het geval zijn als het tegen de AfD zou gaan. “De verbale radicaliteit en openlijk tentoongestelde bereidheid tot het gebruik van geweld van links-extremen straalt blijkbaar af op linkse jongeren, die op dit moment niet bereid zijn om geweld te gebruiken, maar die zich meestal niet van politiek gemotiveerd geweld distantiëren.”

Er zou van de links-extremen en links-radicalen echter geen gevaar uitgaan voor de democratie in Duitsland. Het gevaar zou echter bestaan “dat de sowieso al grote bereidheid om geweld te gebruiken door links-extremisten zou kunnen toenemen wanneer de politieke ruzies tussen de politieke kampen verder radicaliseren.” Het zou bij gematigde en radicale linksen ontbreken aan een afgrenzing tot links-extremisten die bereid zijn geweld te gebruiken.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", antisemitisme, Barbarisme, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Groenen, Hypocrisie, Indoctrinatie, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nationaalsocialisme, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Meer dan een derde deel van de Duitse links-extremen is Jodenvijandig

 1. Angie1968 zegt:

  Een raar maar waar verschijnsel bij alle linkse partijen, die jodenhaat. Kijk maar naar de Labour Party in GB. En in Nederland is de PvdA niet overwegend jodenvriendelijk door al die Arabieren die steeds op ze gestemd hebben. Ook de Nationaal Socialisten waren, zoals bekend, zwaar anti-joods. Zou die Marx een rabiate antisemiet zijn geweest? Iets met joden= geld= kapitalisme, ofzo?

  Like

  • danny zegt:

   Marx was zelf Joods. Marx had een hekel aan Joden. Hij zag Joden, vooral als kapitalisten en uitbuiters van het proletariaat. Zelfhaat?

   Like

 2. Ron zegt:

  Dat verklaart ook meteen waarom extreem links het zo geweldig met de islamieten kan vinden.
  Ze zijn beiden extreme jodenhaters.
  Wat extreem links extreem veel heeft, heeft gewoon links dus gewoon.
  Links haat joden en extreem links extreem veel.
  Links zal dus de nieuwe nazi’s voortbrengen die voor de tweede keer het joodse volk proberen te vernietigen.
  Met hulp van hun grote vrienden ‘de mohammedanen’ zal dat prima gaan lukken zo.

  Like

 3. sammy zegt:

  lang leve Israël,en go for it Bibi

  Like

 4. Jan zegt:

  Daar hoeft men niet verbaasd over te zijn, want antisemitisme was gewoon onderdeel van het DDR programma, al heette dat niet zo. De haat tegen Israël werd bewust aangewakkerd en de Honeckerbende steunde iedere terreurorganisatie in het MO. Anette Kahane, ja, die geschifte rooie was zelf ten tijde van de DDR een beroeps-antizionist, Israëlhater, nu doet zij alsof zij opkomt voor onrecht maar steunt de islam en koketteert tegelijkertijd met haar joods-zijn,wat geen naam mag hebben.

  Antisemitismus und Israelfeindschaft in der DDR
  Über ideologische Indoktrination und die Verdrängung von Schuld
  http://www.kas.de/wf/doc/kas_9008-544-1-30.pdf?071105134553

  Der unerklärte Krieg der DDR gegen Israel
  Eine Studie des US-Historikers Jeffrey Herf zeigt, wie weit Ostberlins Beteiligung am Nahost-Konflikt ging: Unter dem Deckmantel des Antizionismus führte die DDR einen unerklärten Krieg gegen Israel.
  http://www.welt.de/kultur/literarischewelt/article156939574/Der-unerklaerte-Krieg-der-DDR-gegen-Israel.html

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Links = socialisme = nationaal socialisme !!

  Like

 6. Tjah ach de RAF Baader meinhof gruppe was ook al zo pro muzzi.
  Maarja je kunt om de hete brei heen draaien maar ook bij de zionisten heb je een hoop vuil (extremisten) die gewoon roepen om het uitroeien van de goyim en het Christelijke geloof in Europa/Edom
  De hebreeuw weet best wat ik bedoel zephania 2.2 Jews don’t eat pork, goyim eat pork.
  Dus de Christelijke hamburger etende Nederlander met of nog erger zonder geld deugt ook niet ?.
  sheketz”, meaning the flesh of an animal deemed taboo by the Torah. Since a Jewish man marrying a non-Jewish woman is taboo also, this word applies to her (shiksa).
  En als je dan literatuur leest zoals de synagoge van satan of who brought the slaves to Amerika etc etc dan is de toon snel gezet propaganda of niet.
  Tollerantie komt van twee kanten en met het moslim vuilnis ben ik wel klaar voor dat uitschot heb ik persoonlijk zero tollerantie .
  Wat ge zaait zult ge oogsten is misshien iets wat men bovenaan elk geloofsboek zou moeten zetten 😉

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  En links=de grootste 5e colonne der islam.

  Like

 8. Pingback: Meer dan een derde deel van de Duitse links-extremen is Jodenvijandig

 9. Jan zegt:

  Evangelische Kirche erwägt Fusion mit den Grünen
  ..
  Die Idee entstand durch einen kuriosen Zufall“, erläutert der Vorsitzende der Evangelischen Kirche in Deutschland. „Ich wollte mir gerade das Programm des aktuellen Kirchentages vornehmen, griff aber versehentlich zum Parteitagsprogramm der Grünen, das aus irgendwelchen Gründen direkt daneben lag. Aber erst nach etwa einer halben Stunde bemerkte ich, dass ich das falsche Heft in der Hand hatte.

  Auch die grüne Partei denkt schon seit längerem über einen Zusammenschluss mit der EKD nach. „Die Gemeinsamkeiten sind überwältigend“, heißt es aus der Parteizentrale, „und die Mitwirkenden sind auf beiden Seiten ohnehin identisch.“

  https://bayernistfrei.com/2016/07/29/ekd-gruenen-fusion/

  Wat weer eens laat zien hoe door en door rot kerken zijn en zij leeg lopen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s