PETITIE!

Screenshot_46

De dramatische mensenrechtensituatie in Turkije, de mislukte staatsgreep, de keiharde maatregelen die de Turkse overheid daarop overweegt (inclusief het herinvoeren van de doodstraf en het buitenspel zetten van zo’n 2700 rechters) waardoor vrijheden en mensenrechten voor Turken, minderheden en vluchtelingen nog verder onder druk komen te staan: het nieuws volgt elkaar in razendsnel tempo op.

Tegelijkertijd wordt er nog steeds gewerkt aan visumvrij reizen tussen Turkije en de Europese Unie. Dat is, wat ons betreft, onbestaanbaar. Waar de EU zegt te staan voor de democratische rechtstaat en mensenrechten, waaronder godsdienstvrijheid, persvrijheid, en vrijheid van meningsuiting, vrouwen- en kinderrechten en rechten van vluchtelingen, voldoet Turkije hier bij lange na niet aan.

Lees verder>>>
(h/t “Drs. P.”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Turkije. Bookmark de permalink .

21 reacties op PETITIE!

 1. Gerald Rik zegt:

  Geweldig meneer Bron om dit nieuws hier op deze site te vermelden. Normaal zou ik helemaal niet kijken naar nieuws over de Christen Unie. Zij passen niet precies in mijn denkwereld. Maar voor nu wil ik graag een uitzondering maken. Wat een geweldig initiatief om hier een petitie voor te starten. Ik mag hopen dat er heel veel mensen zullen tekenen en dat de politiek er deze keer eens wel wat mee doet. Maar ja, nooit geschoten is altijd mis. En hoe kun je in vredesnaam nog achter dit Turkije blijven staan, waar zoveel mis is en nog zal gaan. Dit is nog maar het begin… en het is werkelijk een Godsschandaal dat hier in de E.U. nog ueberhaupt met deze dictator gepraat wordt. Hij zou al lang monddood gemaakt moeten zijn. Het zegt iets over de E.U. waar wij nu in leven. Alles voor het grotere belang, maakt niet uit op welke manier dat bereikt wordt. Die doodstraf zal er wel komen, linksom of rechtsom. Dit misbaksel zal doorgaan totdat iedere tegenstander uit de weg is geruimd. Mij benieuwen of wij nu meer succes zullen hebben dan met het Oekraine verhaal. Wij weten allemaal hoe dat afgelopen is.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Gerald Rik: 21.40. uur, op 18/7. Dat ben ik geheel met U eens. Het leger, was in het recente verleden, de hoeder van de seculiere Staat. Het testament van Atatürk. Ik zie het somber in voor de seculiere Turken. De dictator Erdogan, raast voort met het stichten van een theocratische Staat. En ik verwijt de huichelaars der politiek, met voorop de roden der EUSSR, en de NAVO, dat zij deze ontwikkeling volop schijnen te steunen. Maar ook de Nederlandse politici, van “links tot rechts”, laten het erbij zitten. Uitzondering in deze kwestie is de PVV. Oké, een heel goed initiatief van de ChristenUnie, maar houden zij hun rug recht? Het zijn lugubere tijden! Uiteraard heb ik ook getekend!

   Like

 2. danny zegt:

  Ik heb getekend.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Gaat Ebru Umar straks nog uitgeleverd worden aan Turkije zoals het zich ontpopt heeft sinds afgelopen weekend? We kunnen in elk geval wachten op een vraag om uitlevering.

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Is getekend, en…..Waar de EU zegt te staan voor de democratische rechtstaat en mensenrechten…..De E.U. met zijn democratie en mensenrechten. Wat een misplaatste grap ! Enkel en alleen die naar hier gekomen moslims kunnen rekenen op alle soorten van genoegens, mogelijk gemaakt door de E.U., terwijl de autochtone bevolkingen zwaar gediscrimineerd worden door de overheden. U weet wel, discriminatie in al zijn vormen zijn verboden in Nederland ! Nederland, waar landverraders vrij spel hebben zonder dat ze bang hoeven te zijn om voor het gerecht te komen. In Nederland waar er een scheiding bestaat tussen kerk (lees Islam) en Staat, echt niet ! Nederland waar Nederlanders die opkomen voor hun recht aangeklaagd worden voor racisme. Nederland is verworden tot een terminale patient die snel zal overlijden. Zoals Hans Jansen al zo doeltreffend zei; Wie Islam zaait zal Sharia oogsten !

  Like

 5. Deborah Menorah zegt:

  Getekend en gedeeld!

  Like

 6. C.A.Barstow zegt:

  Heb getekend.

  Like

 7. Japio zegt:

  Getekend

  Like

 8. Ron zegt:

  Had ik niet verwacht van de Christen Unie.
  Komt er toch nog eens iets goeds uit in plaats van altijd maar braaf achter Rutte aan te lopen.

  Getekend.

  Like

 9. witte raaf zegt:

  Getekend!

  Like

 10. Getekend en gedeeld 👍👍👍👍👍

  Like

 11. Jade zegt:

  Ik teken deze petitie niet.
  Ik heb niks met de CU en volgens mij doen ze dit alleen
  maar om zieltjes te winnen.
  Pas als er een petitie komt die niet aan een partij gekoppeld is,
  (PVV uitgezonderd), teken ik met liefde.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Het is wel voor het goede doel !!

   Like

  • Harry zegt:

   @ Jade ,

   voel helemaal met je mee , maar ,

   denk dat je gerust zou kunnen tekenen , er zit heus geen lidmaatschap aan vast hoor !
   Het is natuurlijk een klote partij , maar in dergelijke geval heiligt het doel de middelen .

   En dit is wel een heel belangrijk doel !

   Je weet dat als de PVV iets dergelijks op zou tuigen , dat de anderen dan expres niet meedoen , laat een ander die kar dan maar eens trekken .

   Like

   • Giny zegt:

    Harry

    “Laat een ander de kar dan maar eens trekken”

    Het is de CU alleen maar te doen, om veel zetels in die kar te verzamelen!

    Enkele weken geleden heb ik hierover een mail-wisseling met Voordewind gehad,
    gevraagd waarom hij destijds geweigerd heeft met de PVV mee te tekenen!
    In de kerk in Bunschoten heeft een dominee een hele zondag staan te
    verkondigen hoe slecht de PVV wel niet was en nu wel met hun punten aan
    de haal gaan?
    Als het een vent was geweest, had hij zijn excuus aan Geert aan moeten
    bieden en zeggen dat Geert gelijk had!
    Dus net als Jade, teken ik uit principe deze petitie niet!

    Like

 12. koddebeier zegt:

  Natuurlijk getekend !

  Like

 13. Duchesne zegt:

  Ik denk dathet geen nut heeft nog langer via democratische wijze met de regering in contact te treden. Wij worden genegeerd en dat zal niet anders zijn met deze petitie. Een gesprek van de burger met de politiek kan enkel nog met geweld. Normaal communiceren is onmogelijk geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s