De EU en Koenders spreken zondag met Turkije over toetreding!

Screenshot_72

De ministers van Europese Zaken van de 28 EU-lidstaten komen regelmatig bijeen in de Raad Algemene Zaken en Europese Betrekkingen. Aanstaande zondag en maandag komen ze bijeen in Bratislava, Slowakije. Voor Nederland is minister Koenders aanwezig

Dit is de agenda: het eerste item is inderdaad een discussie van de 28 ministers met de ministers van de kandidaat-lidstaten over het toetredingsproces. Navraag leerde dat Turkije daarvoor nog steeds uitgenodigd is.

Het is totaal verkeerd om nu met Turkije een discussie over toetreding te voeren. Normaal voert de Tweede Kamer een debat over zo’n Europese Raad. Nu vindt dat debat schriftelijk plaats. Namens de CDA fractie heb ik deze inbreng geleverd:

Lees verder>>>
(h/t “Fubar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, dictatuur, Eurabië, Europa, EUSSR, Hypocrisie, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Mensenrechten, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op De EU en Koenders spreken zondag met Turkije over toetreding!

 1. danny zegt:

  Wat! stelletje onverbeterlijke zakkenwassers zijn het!

  Like

 2. Thom zegt:

  Het stelt totaal niks voor wat die Omzigt altijd zit te verkondigen. Het is gewoon “Voor de Bühne”. Net doen of je hard stelling neemt en optreedt, maar in het Europarlement doet het CDA onder leiding van Wim van der Kamp precies datgene waar Omzigt zogenaamd op tegen is.
  Het is rechts lullen en links vullen.

  Like

  • Pieter zegt:

   Zo deed z’n baasje Buma ook een tijdje, maar hield het eigenlijk niet lang vol.
   CDA daar heb je niets aan.

   Like

  • Giny zegt:

   Thom

   U bent me net een slag voor, velen hebben dat nog steeds niet in de gaten!
   Altijd haantje de voorste, als er gestemd moet worden waar hij zo’n grote
   mond over heeft, stemt hij gewoon met het CDA mee!
   Het schijnheilige druipt van zijn gezicht af!

   Like

 3. exmarineman zegt:

  Dat is dan weer zo’n prachtig moment om zo iets belangrijks NU te bespreken. Het is reces en de 2e kamer is op vakantie en dus kun je makkelijk dit soort dingen gewoon effe regelen zonder pottenkijkers.
  Hoe is het mogelijk om er zelfs maar over te beginnen met Turkije terwijl de dictator Erdogan die coup ZELF heeft opgezet en geensceneerd!

  Geliked door 1 persoon

 4. Frans Brassens zegt:

  Goed stuk van Omtzigt.
  Dat de CDA-fractie ‘meedoet’ heeft ongetwijfeld te maken met 15 maart 2017.

  Like

 5. Nederland levert ons uit aan de islam.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Marian kennelijk heb je het nog niet door maar Nederland en de gehele EU is al uitgeleverd aan de islam. Het begin was al in 1975 na de oliecrisis toen de Resolutie van Straatsburg is opgesteld door de EU/USA en de islamitische olielanden in het M.O. en goedgekeurd en akkoord bevonden……. En vergeet ook niet de motie-Halsema, mede-indieners/-ondertekenaars Cohen (PvdA), Pechtold (D66), Roemer (SP) die de weg heeft vrijgemaakt voor de islam in Nederland. Deze motie werd aangenomen met alléén de stemmen van PVV en SGP tegen. Oh ja en vergeet de linkse motie van vorige maand niet waarin werd geëist om de islam in Nederland te beschermen…… en daarmee zijn dus eigenlijk alle niet moslims vogelvrij verklaard. Ook die motie werd met alleen de stemmen van PVV, VNL en ik meen 50+ of PvdD tegen aangenomen.

   Like

 6. koddebeier zegt:

  Wederom blijkt het Haagse zooitje niet goed bij hun hoofd !

  Like

 7. Marc zegt:

  Het CDA is typisch zo’n partij die de ene keer volkomen over-emotionele wartaal uitslaat, vooral als het, zoals zij het zien, over mensenrechten gaat. Maar dan zeggen ze volkomen zinnige zaken. Daarom begrijp ik sommige van de reacties hierboven op het stuk van de CDA-fractie dan ook niet zo goed. Want wat vraagt het CDA aan de regering?

  1. Om er bij Slowakije op aan te dringen dat Turkije geen deel uitmaakt van de gesprekken aanstaande zondag in Bratislava
  2. Dat er een apart gesprek komt mét Turkije om de zorg over het afglijden naar een presidentiële dictatuur van dat land.
  3. Dat de onderhandelingen over Turkse toetreding tot de EU onmiddellijk afgebroken moeten worden en dat dit land de status van kandidaat-lidstaat afgenomen moet worden.
  4. Dat er een einde komt aan de geldstroom richting Turkije waarmee het de rechtstaat had moeten bevorderen.
  5. Dat er een einde moet komen aan het voorgenomen visumvrij reizen van Turken naar de EU.
  6. Dat er Europa-breed maatregelen moeten komen om de invloed van de Turkse staat op Turken in Europese landen moet worden beëindigd.

  Volgens mij zijn dit allemaal eisen waar wij ons op deze site onmiddellijk achter kunnen scharen.

  Het klinkt misschien een beetje vreemd om het zo te zeggen, maar we hebben allemaal die emotionele publieke CDA-partijvergadering in 2011 op tv gezien. Het ging er toen over dat zo’n beetje de helft van die partij voor geen goud met Wilders wilde regeren.
  Toch zie ik juist in het CDA (niet altijd en niet in alles) aanknopingspunten om samen met de PVV een regering te vormen.

  Like

  • exmarineman zegt:

   ja en was het niet juist ook het CDA dat in het gedoogkabinet van VVD-CDA en gedoogsteun van de PVV het CDA en m.n. Verhaag het de PVV zo moeilijk maakte dat Geert Wilders toen voet bij stuk moest houden en zijn gedoogsteun opzegde. Dat de breuk van Rutte 1 de schuld was en nog steeds is van het CDA. En dat Rutte 1 door kon blijven gaan met de gedoogsteun toen opeens van een aantal LINKSE partijen zoals GroenLinks, D66, SP, CU…… En Buma heeft al gezegd niet te willen regeren met PVV.

   Like

 8. mahoog zegt:

  Ik ben niet verwonderd indien hier goedkeuring gaat blijken……Uiteraard zal het EU DICTATORIAAL regiem niets tegen de ansluss van een andere dictatoriaal land hebben.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Koenders gaat dus met Hitler II praten:

  MICHAEL BURLEIGH: The purge! The mass culling of the professional classes in Turkey is chillingly reminiscent of Hitler’s strategy to destroy his opposition and should terrify us all


  It is not just that 6,000 military personnel, with more than two dozen generals awaiting trial, have been arrested — or that 9,000 police officers have been sacked and 3,000 judges suspended. An astonishing 15,000 school teachers have also lost their jobs, as well as 1,500 deans of Turkish universities.

  http://www.dailymail.co.uk/columnists/columnist-1072426/Michael-Burleigh-Daily-Mail.html

  PvdA, nooit vies van hitler-adepten omdat zij zelf even rot tot op het bot zijn

  Like

 10. Het verwijderen van de democratische invloed heeft dus plaatsgevonden….past precies in het straatje van de sultans kalifaat droom,èn die van de boys en girls in brussel.e.a.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s