Deze Turk is een schurk

Screenshot_79

(Door: Jan Segers)

Onze editorialist Jan Segers schrijft vandaag de gevaarlijke ontwikkelingen in Turkije enkele dagen na de ‘coup’ waar president Erdoğan als grote winnaar uitkomt.

In de praktijk zal het echt niet zo een vaart lopen, maar op papier is dit geen absurde vraag. Wilt u behoren tot een Europese Unie waarvan de Britten geen deel uitmaken en de Turken wel? Ik niet. De onderhandelingen over de uittreding van de Britten beginnen binnenkort. De gesprekken over de toetreding van Turkije branden op een laag pitje, maar stopgezet worden ze tot nader order niet. Ook niet na de presidentiële staatsgreep van president Recep Tayyip Erdoğan. De militaire coup had hij niet zien komen, zei Erdoğan, maar luttele uren later heeft hij duizenden rechters, topambtenaren, militairen en politiemensen geïdentificeerd als samenzweerders en wil hij hen berechten, bij voorkeur opgeknoopt aan de hoogste boom. Het klinkt niet erg diplomatiek en het rijmt kinderlijk simpel, maar deze Turk is een schurk.

Lees verder>>>
(h/t “Dicksy”)
HLN Be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, België, Europa, gezond realisme, Hypocrisie, Islamisering, politici, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

18 reacties op Deze Turk is een schurk

 1. Dat wisten we al. Nou de rest nog. Rot eens al die turken die voor erdogan zijn eruit. Gewoon Ned. paspoort innemen en oprotten, ze zijn staatsgevaarlijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Guardiacivil zegt:

  Mijn vraag is: is deze hele coup niet gedirigeerd door de grote onzichtbare leiders om nog meer onrust en chaos te scheppen?
  De coup was knullig, niet goed gepland, maar toch met een directe uitslag naar Erdogan.
  In korte tijd al kunnen aantonen duizenden medeplichtigen en schoon schip maken duid op eigen belang en geen landsbelang naar de burger, is dus geen democratie maar een eliminatie middel van de islam.
  Dit land toelaten tot Europa?
  Wanneer worden we eens verlost van al deze leiders die gruwlijk aan het plannen en uitvoeren zijn om Europa te verwoesten.
  Ik wacht geduldig op een paar hele grote BOEM,S.

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Tens of thousands of government employees have been dismissed by the Turkish government in the wake of last week’s failed coup attempt.

  Every department, every area of government has been affected by the event, from the judiciary to security to administration.

  Some 9,000 judges, prosecutors, security personnel, religious leaders and others were arrested and taken into custody earlier in the week. The courts ordered 85 generals and admirals jailed as well. In addition, 9,000 police officers were fired Monday by the Interior Ministry, which then dismissed another 8,777 more employees on Tuesday.

  The Ministry of Education fired 15,200 employees, and the Board of Higher Education “requested” the resignation of 1,577 university deans across the country.

  At least 3,000 military personnel were arrested and held in custody over the weekend. Nearly 500 clerics, imams and religious instructors were dismissed by the Directorate of Religious Affairs. Nearly 400 staff members were fired by the Ministry of Family and Social Policy.

  President Recep Tayyip Erdogan meanwhile has continued to advocate for the restoration of the death penalty. His government has formally submitted an extradition request to the United States for the deportation of elderly Islamic cleric Fethullah Gulen, accused by the Turkish leader of fomenting and driving the attempted coup.

  Gulen has denied any involvement in the plot and has said he will cooperate with the extradition if the U.S. decides to expel him.

  Secretary of State John Kerry responded to the Turkish government with a request for concrete evidence connecting Gulen to the coup as a condition for cooperation by the U.S. with the extradition request.

  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/turkish-government-fires-tens-of-thousands-after-coup-attempt/2016/07/20/

  Like

 4. Johan zegt:

  De situatie in Turkije wordt steeds ondoorzichtiger. Nu mogen plots de academici het land niet meer verlaten en zijn alle decanen van universiteiten en hogescholen ontslagen. De zuiveringswoede raast door het land en niemand blijft gespaard.
  Wat een bananenrepubliek.
  ps : Mohamed was vast dol op bananen.

  Like

 5. Marc zegt:

  Iedereen blijft maar spreken van een ‘coup tegen Erdogan’ terwijl hij het juist is die de staatsgreep pleegt!

  Dus ja, er is een coup, en de dader is Erdogan met zijn kliek.

  Like

 6. ildiko zegt:

  TOP TERRORIST !

  Like

 7. Marc zegt:

  Er heeft maar één coup plaatsgevonden: die van de zittende president jegens het parlement, de rechterlijke macht en het leger!

  Like

 8. Anneke zegt:

  Sharia -Turken zijn schurken…Rijmt ook nog !!!

  Like

 9. Bas zegt:

  De euforie kan ook nog omslaan in een burgeroorlog,

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  In tegenstelling tot wat we in het eerste artikel van vandaag berichtten, duurt de gijzeling van in totaal 1500 Amerikanen op de NAVO luchtmachtbasis Incirlik nog steeds voort. Ook mogen er nog altijd geen Amerikaanse toestellen vertrekken om ISIS te bombaderen. Sinds zaterdag heeft Erdogan de stroom op het Amerikaanse deel van de basis af laten sluiten, met uitzondering van een paar noodgeneratoren die bijna zonder brandstof zitten. Tevens wordt het terrein door een grote politiemacht omsingeld. De Turkse dictator wil hiermee de uitlevering van zijn voormalige kompaan Fethullah Gülen afdwingen.

  De situatie op de basis is extra bizar als bedacht wordt dat het hier om een officiële NAVO lidstaat gaat, die het personeel van een bondgenoot gijzelt. Minstens zo vreemd is dat de Westerse media er vrijwel geen aandacht aan besteden, en zelfs de grootste Republikeinse tegenstanders van president Obama er op de Verkiezingsconventie –waar Donald Trump zoals verwacht tot officiële kandidaat werd gekozen- geen enkele melding van maakten.

  Gülen, die al jaren geleden met hulp van de CIA naar de VS vluchtte, kreeg zoals gepland vrijwel meteen de schuld van de zogenaamde ‘staatsgreep’ van afgelopen weekend. Die zou hij vanuit zijn landgoed in Pennsylvania hebben voorbereid. De islamistische leider ontkent overigens iedere betrokkenheid.

  Turkse vliegtuigen en schepen uitgeweken naar Griekenland?

  Ook de Turkse commandant van de basis, brigadier-generaal Bekir Ercan, is gearresteerd vanwege zijn vermeende aandeel in de coup. Hij zou vliegtuigen en helikopters hebben ingezet, en verantwoordelijk zijn voor het spoorloos verdwijnen van een groot aantal toestellen. Die zouden –net als maar liefst 14 marineschepen, inclusief de bevelhebber van de Turkse marine, admiraal Veysel Kosele (2)- hun toevlucht hebben gezocht in Griekenland, eveneens NAVO-lid, maar sinds mensenheugenis op zeer gespannen voet met de Turken.

  Mocht het bevestigd worden dat Athene de bemanning van de Turkse vliegtuigen en schepen asiel heeft gegeven, dan zou dat voor Erdogan zomaar een reden kunnen zijn om Griekenland de oorlog te verklaren.

  In eigen land heeft de islamitische despoot al zo’n 50.000 tot 60.000 mensen laten oppakken of uit hun functie laten zetten, inclusief 9000 politieagenten en 3000 rechters. Ook de leidinggevende decanen van de universiteiten zijn ‘gezuiverd’, inclusief de media die ervan worden beschuldigd Gülen te steunen.

  Tactische kernbommen, ‘Amerika zit achter deze coup’

  Het gevaar van de ontstane situatie op de luchtmachtbasis kan niet genoeg onderstreept worden, omdat daar zo’n 50 tot 90 tactische kernbommen liggen opgeslagen, en inmiddels niet enkel pro-Erdogan journalisten de VS ervan beschuldigen in het complot te zitten. De Turkse premier Yildirim, marionet en spreekbuis van Erdogan, insinueerde dat de Amerikanen de partners van de coupplegers waren, en mogelijk hun vliegtuigen hebben bewapend om het toestel van Erdogan te onderscheppen.

  Minister van Werkgelegenheid Süleyman Soylu ging nog een stap verder: ‘Amerika zit achter deze coup’, twitterde hij.

  ‘Stalinistische zuivering en alomvattende moslimrevolutie’

  Israëlische defensiespecialisten stellen dat de leiders in Washington, Jeruzalem, Caïro en Riyadh zo voorzichtig reageren omdat de ‘Stalinistische zuivering’ die Erdogan in de hele overheid en samenleving uitvoert overduidelijk deel uitmaakt van ‘een alomvattende moslimrevolutie’, die bij een (te) felle reactie alleen maar sneller zal verlopen.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/07/Erdogan-gijzelt-1500-Amerikanen-op-basis-om-uitlevering-Glen-af-te-dwingen

  Like

 11. Ien zegt:

  schurk is een veel te vriendelijk woord voor die turk in soepjurk

  Like

 12. fleckie zegt:

  Wat wel typisch is dat hij VOORAL de ..INTELLIGENTSIA door zijn optreden’ ‘op non actief ‘, door gevangenschap ‘heeft veroordeeld . [Neemt men een volk de intelligentsia af, [of verwijdert die]dan gaat dat volk in evolutie achteruit, ..toch?

  Like

 13. paulzwueste zegt:

  De situatie met Turkije is uiterst bizar te noemen.
  Amerika geeft er de voorkeur aan Erdogan te behandelen als ’n lastig kind.
  Het optreden van Erdogan vertoont veel gelijkenis met dat van de machthebbers van Noord-Korea. Dictators onder elkaar…

  Als we de feiten op ’n rijtje zetten is Amerika een wereldmacht met het grootste militaire potentieel van de hele wereld.
  Gezien dit feit is het onwaarschijnlijk dat Turkije het initiatief zou nemen met militaire oorlogshandelingen. Veeleer is te verwachten dat Amerika eventueel samen met Nato-partners Turkije zal overrompelen om haar kernwapens zeker te stellen.

  Erdogan weet wat zijn troeven zijn. Turkije is gezien de ligging van het land onvervangbaar als Nato-partner. In hoeverre het vluchteling-complot hierbij nog ’n belangrijke rol speelt durf ik niet
  te zeggen. Dan last-but-not-least, de enorme problemen die de Europese landen zouden krijgen met voor elk land zijn Turkse 5e-colonne…

  Erdogan kan de komende 10 dagen zijn troefkaarten uitspelen.
  Meer tijd zal hem niet geboden worden. Als de gijzeling van de luchtmachtbasis, waar de 1.500 Amerikaanse militairen gelegerd zijn en de kernwapens zijn opgeslagen, door Erdogan niet binnen die dagen wordt opgeheven, zal er ’n militaire interventie plaatsvinden.
  Als die interventie er komt, en daar ziet het gezien de omstandigheden naar uit, zal Erdogan worden afgezet als MP en zal er een nieuwe regering worden geïnstalleerd waarbij het leger weer in ere zal worden hersteld. Ik vermoed dat die plannen al enige tijd geleden werden voorbereid.

  Like

 14. Als een dictator zich van zijn tegenstanders laat ontdoen dan is moord natuurlijk de enigste optie. Want wat gebeurt er met al die opgepakten en gearresteerden? Die krijgen heus geen advocaat. Het NOS zegt heel schijnheilig dat die opgepakte leraren nu thuis zitten. Geloof dat maar niet. Dat is Erdogan een hand boven zijn hoofd houden!!!

  Like

 15. Basje zegt:

  Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat deze gewetenloze schurk zo’n beetje heel Europa in z’n greep houdt. En z’n aanhangers proberen ons ook nog bang te maken ook nog! Waar blijven die schijters uit Den Haag? Ik heb Rutte nog niet gehoord……Als we nu onze tanden laten zien aan die Turken is het misschien nog niet te laat en kunnen we de voorspelling van Nostradamus afwenden! Laten wij in ieder geval ons best doen om de droom van Erdogan niet laten uitkomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s