Republikeinen nomineren Trump

Screenshot_83

(Vertaling: E.J. Bron)

Donald Trump heeft op het partijcongres van de Amerikaanse Republikeinen zonder problemen de benodigde meerderheid gekregen. Uit een nieuwe peiling blijkt dat de voorsprong van Hillary Clinton op Trump kleiner wordt.

In Amerika gaan de Republikeinen op 8 november met Donald Trump de presidentsverkiezingen in. Op het partijcongres in Cleveland verzekerde Trump zich woensdag van de benodigde meerderheid van de gedelegeerden. Zijn rivale Hillary Clinton van de Democraten zal de komende week genomineerd worden.

In een peiling van Reuters/Ipsos verminderde Clinton´s voorsprong op Trump van 15% naar 7%. 43% van de geënquêteerden ondersteunden Clinton, 36% Trump.

Door de partijconventie van de Amerikaanse Republikeinen werd Michael Pence officieel genomineerd voor de functie van vicepresident. De huidige gouverneur van Indiana werd in de nacht naar woensdag bij acclamatie verkozen.

In de binnenstad van Cleveland is het rondom de nominatie van Donald Trump als Republikeins kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap opnieuw tot demonstraties gekomen. Vooral op het Public Square, een speciaal als demonstratieplek aangewezen plein in de buurt van de partijconventie, botsten dinsdagmiddag (plaatselijke tijd) meerdere groepen met enkele tientallen aanhangers op elkaar. Volgens de politie werd er echter tot nu toe niemand gearresteerd en raakte er niemand gewond.

Daarvoor hadden voorstanders van abortus en Evangelische christenen door middel van toespraken en zangkoren de stemming langzamerhand verhit. Door het sluiten van de eigen gelederen kon de politie echter een escalatie voorkomen. Ook na een toespraak door de vanwege zijn crue uitlatingen bekend staande Alex Jones en na toespraken van de “Revolutionary Communist Party” was het korte tijd tot kleinere ongeregeldheden gekomen.

Voor het begin van het tot donderdag durende Republikeinse partijcongres had de stad enorme veiligheidsmaatregelen genomen, nadat bij aanslagen politieagenten vermoord en meerdere Afro-Amerikanen door politieagenten waren gedood. De politie van Cleveland kreeg hulp van collega´s uit meerdere andere staten. Cleveland was met 5.000 politieagenten voorbereid op de verwachte 50.000 bezoekers.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

8 reacties op Republikeinen nomineren Trump

 1. Erik zegt:

  Volgens Rasmussen reports is de voorsprong van Trump al 7% over Hillary .

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Nu nog president zien te worden, kan er niet op wachten !

  Geliked door 1 persoon

 3. paulzwueste zegt:

  Trum For President…
  Onze laatste kans om op de enige en juiste manier uit de totale ellende te komen in Europa.

  Like

 4. Trump van het van mij worden. Hij lijkt mij wel verfrissend.

  Like

 5. D. G. Neree zegt:

  Als hij niet vermoord wordt gaat Trump het glansrijk winnen.
  Nu alvast gefeliciteerd met de nominatie.

  Like

 6. Avidia zegt:

  Ik stem voor Trump!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s