ALS PRIESTERS, KARDINALEN EN DE PAUS VERTROUWEN OP DE ISLAM . . .

Screenshot_110

(Door: Gérard Brazon – Vertaling: “delamontagne”)

Als de kerk van Frankrijk zich aan de islam overgeeft! Als de parochianen naar de Heilige Mis gaan en accepteren dat hun pastoors en hun bisschoppen hun ware geloof vergeten, wordt het de hoogste tijd om vragen te gaan stellen over de toestand van de Katholieke Kerk. Wanneer een kardinaal toegeeft dat hij de “Shahada” (de islamitische geloofsgetuigenis) uit z´n hoofd heeft onthouden. Dit is een tekst die, uitgesproken met getuigen, van U een moslim zal maken. Maar indien een kardinaal er zo over denkt, wordt het toch tijd om je af te vragen: “Hoe ver is de verweking van de Kerk al gegaan?” Kan een kardinaal zomaar toegeven dat hij de “shahada” heeft uitgesproken? Ja, zegt Monseigneur Barbarini  uit Lyon, die de gelovigen aanmaant hetzelfde  te doen.

Maar als een Paus de koran omhelst/kust en hiermee laat zien hij het “boek” EERT!, een boek waarvan de inhoud oproept om christenen te doden, begin je toch wel te denken dat de Katholieke religie aan het instorten is.

Een andere Paus, van Argentijnse afkomt, die de voeten van moslims wast. Dan  wordt het tijd te bedenken dat hij totaal vergeet wat het SYMBOOL  hiervan is, gezien door moslim-ogen. EEN  TOTALE GESTE VAN OVERGAVE, niet een symbool van nederigheid.

Een andere bisschop, Monseigneur Dubost, die moslims uitnodigt om in zijn kerk te komen bidden en de muezzin toestaat midden in de kerk een dienst te houden. Kun je dan de verzamelde christenen nog wel vertellen dat dit gebed van de moslims o.a.  de “al-Fatiha”  inhoudt, een verwerping van de christenen; zij die niet het “Goede-Pad” van Allah volgen. Zoals in het zevende vers:”De weg van hen die U Allah met Uw gunsten hebt geschonken, niet hen [de ongelovigen] die ervan afwijken. Zij verdienen Uw Toorn.”

Of wat te denken van dit  soera 2, vers 191: “En doodt hen, waar je hen ook ontmoet en drijft hen uit, vanwaar zij u hebben uitgedreven; want vervolging is erger dan doden. En bevecht hen niet nabij de heilige Moskee, voordat zij je daarin bevechten. Maar indien zij je bevechten, bevecht hen dan – zo is de vergelding voor de ongelovigen.” Maar sommige “gematigde” moslims verdraaien de teksten  een weinig, de zgn. “Taqiyya” wordt toegepast om de teksten minder erg te doen lijken.

Wat ik moet vinden van deze christenen of  idioten die zich in hun eigen Kerk laten islamiseren en die  beetje bij beetje de riten en gebruiken van moslims gaan aannemen, die totaal tegenstrijdig zijn aan het christelijke geloof ?

Het is zelfs mogelijk dat een aantal van deze “NUTTIGE  IDIOTEN” uiteindelijk gaat denken: “Dat islamgeloof is best wel aardig, we dienen tenslotte dezelfde God”. Die mensen moedig ik aan om de koran eens goed te gaan lezen, te gaan luisteren naar de preken van de wijze mannen van dit geloof, de imams. Ook naar andere achterlijke “geleerden”, waarvan sommigen nog steeds geloven dat de aarde plat is [het staat immers in de heilige koran!] EN  NIET  ROND,  het  staat immers in  dat  VERDOMDE, ACHTERLIJK, SATANISCHE  boek  van  hen. . .

Bron:
http://ripostelaique.com
Auteur: Gérard Brazon

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Jihad, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

41 reacties op ALS PRIESTERS, KARDINALEN EN DE PAUS VERTROUWEN OP DE ISLAM . . .

 1. De Katholieke kerk heeft een rijk verleden aan martelingen en brandstapels. In Spanje vochten de priesters mee. Kindermisbruik is deze kerk ook niet vies van. De Islam lijkt wel een aftreksel van de Katholieke kerk. Liegen, bedriegen en gelovigen achterlijk houden. Over het Vaticaan maar niet te spreken, aandelen in de wapenhandel en niet te vergeten de MOP. Genoeg om over na te denken wat betrouwbaarheid betreft

  Geliked door 1 persoon

 2. Taljaard zegt:

  Kun je wat anders verwachten van de kerk van Rome?
  Zij hebben heel vaak aan de verkeerde kant van de geschiedenis gestaan.
  Er zijn individuele katholieken als Edith Stein en Titus Brandsma die daarop een uitzondering maakten. En zij zullen er ongetwijfeld nog steeds zijn, want Gods Heilige Geest trekt zich niets aan van kerkelijke scheidslijnen.
  Maar het Vaticaan is door en door verrot en is dat altijd al geweest.
  En zij die aan de leiband van deze grote hoer van Babylon lopen zijn niet anders.
  Laten wij er maar dankbaar voor wezen dat niet het de paus van Rome is, maar Christus, Die Zijn Kerk regeert.

  Geliked door 4 people

  • wim zegt:

   Eens Taljaard. De kerk van Rome vleit zich met de gedachte dat Christus Petrus en de andere discipelen ‘het zout der aarde’ heeft genoemd, en past deze uitspraak ten onrechte op zichzelf en haar dienaars toe om zo al eeuwenlang hun gruwelijke praktijken goed te praten.
   Maar de ernstige en strenge bedreiging van Jezus geldt hen (en alle vage chrislamistenen): ‘Indien nu het zout smakeloos wordt, waarmee zal het gezouten worden? Het deugt nergens meer toe dan, dan om buiten geworpen te worden en door de mensen vertreden te worden’. (Matth. 5:13)

   Like

   • De Paus ziet zichzelf als de aardse plaatsvervanger van Christus…

    Like

   • Anneke zegt:

    De kerk is al eeuwen zwaar vergiftigd door de vrijmetselaars….De 666-engelen van Lucifer NWO. Heeft helemaal niets meer met de Bijbelse leer en het Evangelie te maken…Zij hebben hun eigen leer en alleen deze is juist…Net als de 666-allah fans. Vandaar dat deze paus islam en christendom wil laten fuseren.

    Like

  • Inderdaad,het is NIET Cristus maar zijn elite volgers die er een pluriszooitje van maken

   Like

  • Deborah Menorah zegt:

   AMEN!

   Like

  • willz zegt:

   Amen hr. Taljaard

   Like

  • delamontagne zegt:

   “Maranatha”

   Dat zou dan de groet van de laatste, overgebleven Christenen in Europa
   moeten zijn als tegenwicht op het nu al overal heel gewoon worden gevondene “allah-hakbar”.
   Maar U gebruikte hem al………..

   Like

 3. Alphons Mantel zegt:

  wellicht laat de kerk zich inspireren door wethouders, ministers en de EU met hun koran verslavingen en hun keuze tot islam immigratie; in Iran,Irak en Nigeria worden christenen vermoord door moslims, maar wellicht weet men dat niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. sjuad kirosati zegt:

  Wrijf moslims onder de neus dat hun geliefde door Allah gezegende mooiste en zuiverste genoemde mens ooit tov Jezus tekort schiet derhalve niet gezien kan worden zoals gesteld.
  Isha -Jezus- was en bleef zuiver van ziel ondanks verzoek mbt aanbidding van zijn verzoeker.
  Mohammed zou zes jaar na zijn geboorte (waarvan gesteld dat dit de mooiste dag ooit was) van zijn zwart in zijn ziel ontdaan zijn, desondanks moordde hij er op los.
  En viel vol zonde voor kleine meisjes,, die hij als geslachtsrijp verkondigde na de eerste vloeiing,,.
  Welliswaar een verbetering waar de Arabieren eerder -net gekraamde- meisjes levend in het hete stofzand stopten.
  Fysiek heeft hij gelijk,, maar in de geest door en door verrot.

  Like

  • Anneke zegt:

   In de evangelische- / pinkster-kerk zitten meer bekeerde oud-moslims. Valt mij al jaren op, dat deze ‘stromen van de christelijke rivieren’ veel meer kracht in zich hebben.

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Anneke
    Mooi he?
    Dat bewijst al dat de machten van het kwaad stuk zullen lopen op het kruis van Christus.
    Niet voor de eerste keer in de geschiedenis trouwens.
    Wie had bijv. 40 jaar geleden kunnen denken dat het grootste christelijke volk ter wereld het Russische zou zijn?
    Het rode beest is daar verslagen, maar zijn paladijnen hebben hier nog steeds de macht.
    Niet voor lang meer….
    Zeker niet wanneer zij Israel willen schaden, de toren van Babel en het Romeinse Rijk willen heroprichten en daarvoor samenspannen met de huidige manifestatie van het kwaad; de islam, die zich in de afgelopen 30 jaar als zodanig heeft gemanifesteerd na de val van het rode beest.
    Zij zullen ten onder gaan.
    En Nederland en Europa zullen daarna Christus, Die men hier in de afgelopen 50 jaar zo heeft verguist, opnieuw omarmen. Want ook deze ondergang van het kwaad zal tot Zijn eer zijn.
    Maranatha!

    Geliked door 1 persoon

 5. Elena zegt:

  Tijdens de 2e wereldoorlog, heulde het vaticaan ook met de Nazi Duitsers.
  Het verbaast mij niet dat zij nu met de Westerse vijand ( koran) heulen.
  Weg met die oude schijnheilige onnozelaars in het vaticaan !!!

  Like

  • fleckie zegt:

   Nou, men kan hun niet van onnozelheid beschuldigen hoor, : het Vaticaan IS een staat op zich, in ITALIE, met geestelijken die de functies vervullen zoals ministers van binnenlandse- buitenlandse Zaken etc. [en ze zijn zeer GOED onderlegd in POLITIEK.
   Het boek …’PONTIFEX’, van de auteurs Gordon Thomas & Max Morgan-Witts, uitg. A.W.Bruna & Z’n, Utrecht/Aartselaar, isbn 9022953238, vertelt o.a. Hoe de ……..{hiërarchie!..van het Vaticaan o.a.is opgebouwd] op 3.7.2016:’paus franciscus’ kunt u een’Woord Vooraf ‘ en ‘Voorwoord’ lezen uit dit boek

   Like

   • fleckie zegt:

    Aanvulling, pag 72 van boek PONTIFEX, ‘de Via della Conciliazione,, de brede avenue
    die door Mussolini werd aangelegd ter herdenking aan het …LATERAANS..VERDRAG. Bij dit verdrag, van 11 februari 1929, erkende ITALIE het Vaticaan als ..een onafhankelijke soevereine staat, een klein stukje grondgebied als behuizing voor de heilige Stoel, wiens aanspraken op soevereiniteit en onafhankelijkheid teruggaan tot het begin v.d.christelijke geschiedenis. En bij dit verdrag is het de Italiaanse staat o.a. met name verboden tunnels in de grond onder het Vaticaan te graven en met vliegtuigen over Vaticaans grondgebied te vliegen’.

    Like

 6. boorzalf zegt:

  Chrislam.

  Ondanks de al jaren aan de gang zijnde islamitische uitroeiingsoorlog tegen christenen, waardoor het christendom in tal van moslimlanden is geminimaliseerd of zelfs bijna is verdwenen, verklaarde bisschop Mariano Crociata, de secretaris-generaal van de Italiaanse Episcopale Conferentie, vorig jaar dat het Vaticaan wil dat er meer moskeeën in Europa worden gebouwd en dat de islam ‘progressief vercultiveerd’ moet worden in de Europese samenleving. 70% van alle ruim 500 moskeeën in Italië wordt gecontroleerd door de extremistische, antisemitische en anti-Westerse Moslim Broederschap.

  Het is daarom goed voorstelbaar dat paus Franciscus versneld verder zal gaan op het pad dat uiteindelijk het christendom zal samenvoegen met de islam. Mogelijk wordt deze ‘chrislam’ religie de basis van de één-wereldreligie die de komende Antichrist volgens veel Bijbeluitleggers aan de mensheid zal opleggen. Het behoeft geen uitleg dat conservatieve christenen, die vasthouden aan de Bijbelse leer dat Jezus Christus God in het vlees gekomen was en de Enige Weg tot de Vader is, dan als ketters zullen worden beschouwd en zelfs zullen worden vervolgd.

  Hier boven een klein gedeelte van deze link,
  http://inbijbelsperspectief.weebly.com/de-machtsgreep-door-de-valse-profeet.html

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Hoe ongelofelijk ver kan je van het pad zijn geraakt door je in het blinde weg uitsluitend te richten op de bron van alle liefde… de naastenliefde…
   De islam heeft geen enkele ontwikkeling op het gebied van het eigen ego en het geweten. Wat gebleven is het primitieve dierlijke, het instinctmatige, het agressieve…
   In de islam is geen plaats voor naastenliefde.

   Dit maakt het samengaan van een geloof als het Christelijke, dat ostentatief uitgaat van het maken van eigen keuzes, op basis van ego en geweten, met een politieke ideologie als de islam, totaal onmogelijk…

   Ten ondergang gedoemd dus…

   Like

  • delamontagne zegt:

   …………..het christendom zal samenvoegen met de islam. ” ? Chrislam……..
   Bedoelt wordt uiteraard: Zal ten onder gaan in de islam.
   Die Paus Franciscus komt zelf uit n, land/continent waar nauwelijks moslims wonen.

   Like

 7. Anneke zegt:

  Zo, het 666-bolwerk breidt vlot uit…Nou, dit lijkt maar zo!!! Deze duvelse gekken treden meer in het openbaar op…Ze moeten rap ‘evangeliseren’ voor de gevallen en zwaar gewonde duvel. Het reanimatie-team van satan.

  Like

 8. Anneke zegt:

  Overigens de PKN-kerken doen dit ook alweer enige jaren. Dominee en imam aan het woord ‘op de kansel’. De kerken lopen niet zonder reden léég.

  Like

 9. aegoliuscs zegt:

  Geloof is een ongelooflijk fenomeen dat in het verleden (?) voor natuurvolken het ritme van voortbestaan afhankelijk maakte van “goddeskundigen” die begaafd waren te communiceren met dát waarvoor iedereen doodsbang was/is: de niet te verteren (on)werkelijkheid van bijvoorbeeld iemands naaste als dood. Een andersoortige levensvorm werden bergtop, buitenaards en later walhalla tot hemel verheven.
  De maatschappelijke “vernieuwingen” van natuurgeloof extensie deed drie hoofdstromen ontstaan: Het Joodse, later het Christelijke en veel later de islam.
  Mag ik in het midden laten dat tot heden ten dage, zeer gestudeerde theologen van diverse stromen vanuit hun “wetenschappelijke” achtergrond elkaar bestrijden over wie god is en hoe wat dat zouden moeten belijden tijdens ons leven. In de middeleeuwen ging dat het bestuur gemakkelijk af met ondersteuning vanuit Rome.
  Sinds de jaren ’50 worden kerken afgebroken omdat de aanhang ontbreekt en met nieuwe toetreders met islamgelden (…) moskeeën geplemd. De sociale adhesie en cultuur staan onder druk en dat onder de noemer van god dat in het verleden zich zo gemakkelijk liet verkopen.
  Tja, Rome. Wat ik nu schrijf geldt voor alle (verstandelijk) beperkte gelovigen. Dank maar Jehova aan uw deur als u de moeite ooit heeft genomen ermee in discussie te gaan. Alle gelovigen bevinden zich in een kring van volstrekte waarheidsbelevenis dat het geloofsdopamine laat stromen.
  Waarom zou dat anders zijn in de kringen van Joods, Christelijk of islam? De feitelijke effectuering in ons dagelijks bestaan is onbegrip als de een de ander naar een andere wereld helpt vanwaar de ander verwacht dat hij aldus goed terecht is gekomen?
  Overigens zoekt het Vaticaan naarstig naar buitenaards (Eliëns) leven.

  Vaticaan bereidt verklaring over buitenaards leven voor

  http://www.ninefornews.nl/vaticaan-bereidt-verklaring-buitenaards-leven-voor/

  Wat van dat onderzoek terecht mocht komen denk ik maar dat er ooit een buitenaards ruimteschip per ongeluk een biologische flacon is ontvallen waarvan zij nauwkeurig alhier de ontwikkelingen gadeslaan.

  Met groet en dank voor uw uitstekende artikel. Ik wil de mensen niet lastig vallen met mijn vele links.

  Like

 10. aegoliuscs zegt:

  Hitlers vrome paus
  In de Vaticaanse heiligenfabriek onder leiding van paus Johannes Paulus II zijn al bijna 1.000 zaligverklaringen en zo’n 300 heiligverklaringen van de lopende band gerold. De kandidaat-heilige moet wel minstens 2 “wonderen” hebben verricht. Johannes Paulus II wil ook Pius XII (letterlijk: de vrome XII), de meest omstreden paus van de twintigste eeuw, heilig verklaren. Zijn “wonderen” bestonden uit machtswellust, jodenhaat en collaboratie met het Duitse en Kroatische fascisme voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  “96 concilies en 114 pausen hebben in de loop der eeuwen wetten geformuleerd om het joodse volk bespottelijk en belachelijk te maken, om hen te laten martelen en te verbannen, om hun goederen te onteigenen en hen als paria’s van de samenleving te beschouwen.” Het antisemitisme heeft diepe wortels in de kerkgeschiedenis. In die traditie stond Hitler.
  Leest u verder:
  http://www.doorbraak.eu/gebladerte/10701f42.htm

  Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  Zolang wij niet vertrouwen op onze eigen ziel en voort blijven gaan om te geloven wat anderen ons vertellen worden wij als persoon niet wijzer, al die z.g. weeters zijn geen haar beter dan wijzelf, het enige ware is het nu waarin wij leven en hoe wij daar mee omgaan, als wij daar formules bij gebruiken die ontstonden toen de mensen nog dachten dat de aarde plat was zal ons dat geen geluk brengen. Zij die anderen aansporen om te sterven voor het geloof zijn zelf te laf om dat te doen, de schijtlaarzen.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Ik heb hier nog een mooie reactie (september 20120 van mijn goede vriend De Paus n.a.v. “Innocense of Islam”

  [quote] Ja, wat vind ik als Paus zijnde hier nou van? Mwah, misbruik van kinderen, homoseksualiteit en overspel, afslachten van tegenstanders, een mannelijke Heilige Man die een witte jurk draagt zonder ondergoed eronder, als je daar allemaal wat dieper over nadenkt hoeft er eigenlijk maar heel weinig aan veranderd te worden en dan gaat het opeens niet meer over de Islam, maar over de Rooms-Katholieke kerk.
  Maar dat laatste blijft natuurlijk onder ons, zuster Tistochwat,

  Groetjes uit het Vaticaan [/quote]

  Like

 13. Jan zegt:

  Belgische politie in Brussel werkt mee aan islamisering tijdens pro-Hitler/Erdogan-demo, geeft microfoon aan allahkrijser die ‘ongelovigen’ beledigt:

  Like

 14. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Schijnbaar hebben zij toch behoorlijk veel raakvlakken gevonden met de islam!

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Alzheimer slaagt daar wel hevig toe !!

  Like

 16. E.J. Bron en aanhang kennen de islam veel;beter dan de hele katholieke kerk!!!

  Like

 17. Pingback: ALS PRIESTERS, KARDINALEN EN DE PAUS VERTROUWEN OP DE ISLAM . . . – Fenixx.org

 18. marco kleine zegt:

  Nou zit je er naast, Bron.

  Je legt bewust de nuances verkeert, zodat dit een negatief beeld geeft voor de Heilige Katholieke kerk. ->Het gaat je niet lukken!

  Like

  • E.J. Bron zegt:


   ???

   Wie legt nuances verkeerd. Het stuk is niet van mijn hand. Uitleg s.v.p.!

   Webmaster

   Like

  • Derk zegt:

   De “heilige”Rooms Katholieke kerk? Bron legt de nuances niet verkeerd, maar u wenst dat niet te zien. U wenst ook niet te spreken over de moordpartijen tegen de Waldenzen/Hugenoten en vele, vele anderen. Had uw “heilige”Rooms Katholieke kerk maar gehoor gegeven aan de oproep van Maarten Luther, dan had het er nu heel anders voorgestaan. Maar dat wenst u ook niet te zien.

   Like

 19. Jan zegt:

  Ook in down under wonen ‘christelijke’ idioten. Voorbeeld Gosford:

  en een hetze voeren tegen Sonia Kruger en Pauline Hanson:

  Like

 20. Jan zegt:

  Paus: You Can’t Equate Islam With Terrorism

  Pope Francis said Sunday that Islam could not be equated with terrorism and warned Europe was pushing its young into the hands of extremists.

  “It’s not true and it’s not correct (to say) Islam is terrorism,” he told journalists aboard the papal plane during the return journey from a trip to Poland.

  https://www.yahoo.com/news/pope-refuses-equate-islam-violence-214447279.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s