Expeditie in Noordelijke IJszee om de opwarming van de aarde te bewijzen, kan niet verder varen door poolijs

Screenshot_105

(Door: Craig Boudreau – Vertaling: E.J. Bron)

Een groep avonturiers, zeelieden, piloten en klimaatonderzoekers, die zich op een grote rondreis door de Noordelijke IJszee rondom de Noordpool had begeven om het smelten van het Poolijs te bewijzen, kon nu niet verder varen – door poolijs.

Kopp-Online

De groep met de klinkende naam “Polar Ocean Challenge” onder leiding van de Brit David Hempleman-Adams, wilde op zijn twee maanden durende reis vanuit de Britse havenstad Bristol langs Alaska, Noorwegen en Rusland varen om daarna via de noordwestpassage terug te keren in de richting van Alaska en Groenland naar Bristol.

Zoals de groep op zijn website schrijft, wil hij met zijn reis bewijzen dat “de ijskap van de Noordelijke IJszee in de zomermaanden zo ver afgesmolten is dat deze vroeger altijd dichtgevroren zee nu bevaarbaar is.”

De hele zaak heeft echter slechts één schoonheidsfoutje: op dit moment zit het schip met zijn bemanning vast in de Russische havenstad Moermansk, die op grond van de warme golfstroom ook in de winter ijsvrij blijft. Het verder varen wordt belemmerd door de ijsmassa´s, die er volgens de stellige overtuiging van de groep in de zomer eigenlijk niet meer zouden mogen zijn. Dat bericht de website “Realclimatscience”.

In zijn artikel toont Tony Heller aan de hand van actuele metingen aan dat de temperaturen in het noordpoolgebied, ondanks alle ontkenningen van de klimaat-alarmisten dat het in het noordpoolgebied warmer zou zijn dan ooit tevoren, in werkelijkheid onder de normale waarden liggen.

De groep “Polar Ocean Challenge” is niet de eerste expeditie die het bewijs van de effecten van de opwarming van de aarde op het noordpoolgebied wilde leveren en toen mislukte aan de werkelijkheid.

In het jaar 2013 werd het onderzoeksschip “Akademik Schokalskij” door het ijs ingesloten. De situatie spitste zich zo erg toe dat de 52-koppige bemanning uiteindelijk van boord van het schip geëvacueerd moest worden.

Verleden jaar moest de Canadese ijsbreker “CCG Amundsen” zijn eigenlijk geplande route wijzigen en talrijke bevoorradingsschepen te hulp snellen die door het ijs waren ingesloten.

Nog maar een maand geleden, voor het begin van de ijs-blokkade, had de klimaatonderzoeker Peter Wadhams, leider van de “Polar Physics Group” van de universiteit van Cambridge, verklaard dat in september van dit jaar het noordpoolgebied “volledig ijsvrij” zou zijn.

Ook al is het dan nog geen september, toch zou men volgens hem deze zomer met maar heel weinig ijs te maken hebben. “Zelfs als het ijs niet volledig verdwijnt, zal het dit jaar de laagste stand ooit bereiken”, verklaarde Wadhams in juni tegenover de Britse krant “The Independent”.

Naar zin overtuiging zou de ijskap aan het eind van deze zomer nog maar minder dan een miljoen km² bedragen. Maar volgens de jongste cijfers van de Amerikaanse milieuorganisatie “National Snow and Ice Data Center” (NSIDC) wordt de Noordelijke IJszee op dit moment door een gesloten ijskap van 10,6 miljoen km² bedekt. Volgens NSIDC zijn er in juni ongeveer 60.000 km² ijs per dag gesmolten.

Dan moet het ijs echter zijn best doen, want met deze snelheid zouden er nog ongeveer 160 dagen moeten verstrijken totdat het ijs gesmolten zou zijn tot de door Wadhams voorspelde omvang van een miljoen km² – dat moment zou dan midden tot eind december zijn bereikt. Maar al vanaf midden september breidt het poolijs zich op grond van het invallen van de winter weer enorm uit.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Craig Boudreau

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Groenen, Hypocrisie, klimaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Milieu, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

33 reacties op Expeditie in Noordelijke IJszee om de opwarming van de aarde te bewijzen, kan niet verder varen door poolijs

 1. Deborah Menorah zegt:

  Hahaha…
  Opwarming van de aarde is een wereldwijde klimaat-hoax wat door de elite in stand wordt gehouden om extra klimaat-belastingen te kunnen heffen.

  Geliked door 3 people

  • Anneke zegt:

   Wat mij is opgevallen de afgelopen tijd wordt de kreet – opwarming van de aarde – helemaal niet meer zo extreem vaak uitgebalkt…, door de milieu-ezels.

   Geliked door 1 persoon

   • Deborah Menorah zegt:

    Nee, jaren geleden hadden ze het ook over de zogenaamde zure regen. Wat is daar mee gebeurd? Een grote hoax, dat milieu-gebeuren…

    Like

 2. Dat valt hun dus vies tegen, kan gebeueren.

  Like

 3. Thom zegt:

  Er is wel degelijk sprake van verplaatsing van temperaturen. Ik weet de reden voor die opwarming niet. Er zijn vissoorten die nu in de Noordzee zwemmen die hier vroeger niet of veel minder voorkwamen.
  Zo zwommen enkele jaren geleden voor de Noorse kust hele scholen gestreepte tonijnen (bonito’s of onechte bonito’s) en ze worden in de Noordzee ook regelmatig gevangen. Bonito’s (of onechte bonito’s) zijn geen echte tonijnen maar een soort makreeltonijn. Ze mogen ingeblikt als tonijn verkocht worden. Dorade’s horen eigenlijk ook niet in de Noordzee maar op de wrakken daar vang je ze regelmatig. Er komen nu ook veel meer pietermannen voor die bij het hengelen op makreel gevangen worden en die een giftige stekel op hun rug hebben waar je arm na een steek door verlamd kan raken. Deze soorten horen in tropische wateren thuis, het feit dat ze hier momenteel voorkomen en vroeger niet, betekent niks anders dan dat het zeewater hier een hogere gemiddelde temperatuur krijgt.

  Geliked door 1 persoon

  • louis-portugal zegt:

   Thom het klimaat is altijd op en neer gegaan.
   In ongeveer 1700 kon men met de boot door de noordelijke ijszee naar nova Zembla varen.
   Vroeger gingen we bij de uitgravingen van de autobaan Heerlen-Aken in de de taluden naar fosielen zoeken welke in een vroeger warm klimaat afgezet waren.
   Enz. enz.

   Like

  • elisah zegt:

   Het great barrier reef in Australië, het grootste koraalrif ter wereld is langzaam af aan het sterven door de stijgende watertemperatuur.
   Een paar jaar geleden ben ik nog eens in Zwitserland geweest, als kind had ik daar de prachtige ijsgletsjers bezocht, daar was nu werkelijk bijna niets meer van over, behalve een zielig grijs korstje ijs met nog maar een klein ijsgrotje.

   Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Waarom is dit geen WERELDNIEUWS op alle Tv-nieuws/talkshows en op de sites van de (linkse) politieke partijen. Tijd om op te houden met de Climate-change mythe en de belastingen die gebaseerd zijn op deze onzinnige veronderstelling weer af te schaffen. Scheelt voor iedereen een slok op een borrel. Nu nog een uitspraak dat CO2 waar planten en bomen zo van genieten niet zo vreselijk slecht is als wordt voorgesteld.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

  • exmarineman zegt:

   Ja die climatechange , zure regen, CO2, en ga zo nog maar even een tijdje door heeft en maakt nog steeds veel mensen heel erg rijk en ook de roverheid verdient er goudgeld aan. Windmolens ja ja, weet je wel hoeveel energie het kost om die dingen te fabriceren, te plaatsen en te onderhouden en hoeveel energie ze uiteindelijk in 10 jaar leveren????? En dan de aarde en het klimaat….nou heb ik in de 6e klas lagere school – ja zo heette dat toen – en ook in het middelbaar onderwijs een atlas gekregen. En wat stond er over de aarde en het klimaat in op de eerste 20-25 bladzijden. Er was in Europa heel erg warm, zelfs tropentijd. Toen leefden er hier dinosaurussen en mosasaurussen en er waren palmbomen enz enz. Miljoen jaren later werd het ijstijd en al die dieren stierven, door het gewicht van het ijs is zegt men o.a. het IJsselmeer ontstaan, de Ardennen Eiffel en ook de Alpen zijn toen ontstaan omdat de druk van het ijs de bodem omhoog stuwde. Engeland zat toen nog vast aan Europa, maar dreef later weg en zo ontstond ook de Noordzee enz. Het NatuurHistorisch Museum in Maastricht staat er ook vol van met al die resten van die dieren. Ook de ZuidLimburgse mergel is in die perioden ontstaan. En nu wat is de conclusie: er waren in die tijd geen auto’s, geen fabrieken, geen vliegtuigen, olie werd niet gebruikt, geen aardgas, er woonden vele miljarden mensen minder en rarara toch deze temperatuurverschillen. Het is ook bekend dat de bodems van de aardkorsten verschuiven zowel Europa, Afrika, Noord- en Zuid Amerika. Die zijn altijd in beweging hoewel we dat niet merken. Dus ook de oceanen en zeeën verplaatsen zich…… En dan wil men ons wijs maken dat WIJ mensen de oorzaak zijn van al die klimaatwisselingen. Ga terug naar school of pak opnieuw die atlas……

   Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Mars wordt ook warmer komst zeker ook door al die koeien scheten !

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Jupiter en Pluto worden ook warmer maar dat komt door al die co2 uitstoot veroorzaakt door de mensheid, !

  Ja echt waar hoor !

  Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  Bijna niemand twijfelt dat er klimaatverandering is het komt alleen niet door CO2. We zouden er veel beter aan doen om de gelden besteed aan CO2 bestrijding te gebruiken om ons aan te passen aan welke verandering dan ook. Dat is de hele geschiedenis van de aarde; aanpassen.
  Wat niet buigen wil zal barsten.

  Like

  • Anneke zegt:

   De term – CO-2 – ook al zo’n leugen kreet van de balkende milieu ezels. Waren er wereldwijd minder groene longen (bosgewas) gekapt, dan was de atmosfeer véél nu schoner geweest.

   Geliked door 2 people

 8. koosv8 zegt:

  Dat de temperatuur en het klimaat aan het veranderen zijn komt in mijn overtuiging, door het omhakken van de oerwouden, of regenwouden zo u wilt.
  Deze wouden geven een enorme afkoeling juist daar waar de zon recht boven je hoofd staat.
  En er vindt veel condensatie plaats dus vandaar de naam regenwouden.
  Als er maar genoeg van wordt weggehaald wordt het heter en heter, en de regen blijft ook weg of sleurt in een keer alles mee.
  Daarom is het ook niet raar dat er nu in de gematigde gebieden van de aarde veel meer regen valt ook bij ons.

  Like

 9. BigLJohn zegt:

  Eerst viel de linkse wereld ons lastig met de Ozonlaag. Vervolgens dat gezever over de zure regen, en nu beginnen ze te ouwehoeren over dat ijs van de Noordpool. Wat vergeten word is dat de natuur altijd zijn eigen plan trekt en dat de mens daar helemaal NIETS aan kan veranderen. Er zijn in de lange geschiedenis van de aarde, wat het weer betreft, koude en warme perioden geweest. Ijstijden en tropische weertypen die elkaar geleidelijk afwisselden om de zoveel eeuwen. Hoe vele miljarden tonnen fossiele brandstoffen zijn er al niet opgestookt sinds het begin van de industriele revolutie. En de lucht en het water om ons heen zijn schoner dan ooit ! Zo ook dat hele gebeuren over dat verbieden van het roken en de gevolgen van het meeroken. Er zijn maar genoeg mensen die longkanker krijgen die nog nooit gerookt hebben. En er zijn ook rokers die op hun 12e begonnen met roken om daarna 95 jaar te worden, om vervolgens een natuurlijke dood te sterven. Hier spelen overduidelijk de genen een rol. Als ik een manier vond om links Nederland totaal te doen verdwijnen, zou ik die onmiddellijk gaan toepassen !

  Geliked door 1 persoon

 10. john zegt:

  De aarde warmer, wij armer !

  Geliked door 2 people

 11. STELLETJE MEGA-AMATEURS!

  Like

 12. Jan zegt:

  Heel stil werd ‘global warming’ vervangen door ‘klimaatverandering’, maar dat red de roden ook niet want klimaten veranderen al miljoenen jaren.

  Like

 13. Jan zegt:

  Imam: ‘onzedig’ geklede vrouwen veroorzaken global warming:

  Iranian Cleric: ‘Improperly’ Dressed Iranian Women Cause Climate Change

  A senior Iranian cleric from Isfahan, Iran, said “immorality” among young Iranian women, stemming from dressing “improperly,” is resulting in climate change and causing the rivers and dams in Iran to run dry.

  http://www.breitbart.com/national-security/2016/06/17/iranian-cleric-improperly-dressed-iranian-women-cause-climate-change/

  Hij kan het weten, heeft een direct lijntje met boven.

  Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Die imbiciliteit kent geen grenzen, wie trapt daar nou in?

   Like

  • janchik zegt:

   Ik denk dat die imam het zelf hiervan warm krijgt, en het dus maar schuift op de klimaat verandering. Was er geen geit in de buurt ??

   Like

   • Jan zegt:

    vanaf seconde 30 vertelt de vrouw dat zij door zo’n debiele geitenneuker werd aangesproken omdat haar onzedige kledij aardbevingen veroorzaakt. Zij lacht zich een deuk.

    En ook hier weer, een minderheid die het relatief goed gaat krijgt weer overal de schuld van.

    Like

 14. Jan zegt:

  Wat een vreselijk gewauwel toch iedere keer. Gisteren langs zee gefietst en het was er KIL, ja, gewoon kil, niks warm, laat staan heet. Het weer was tot juni ronduit klote, nat en koud en niemand hoorde je over warm, het is één dag warm en men jankt alweer over verzuipende ijsberen.

  An inconvenient truth: More polar bears alive today than 40 years ago
  http://dailycaller.com/2013/02/04/more-polar-bears-alive-today-than-40-years-ago/

  Geliked door 1 persoon

 15. Peter zegt:

  Er is zeker een opwarming en zeer waarschijnlijk ook veroorzaakt door de mens. Check the facts zou ik zeggen:
  http://arctic-news.blogspot.nl/2016/07/a-global-temperature-rise-of-more-than-ten-degrees-celsius-by-2026.html
  Feedbacks zijn nu in play en het is juist de oliemaffia die je wil geloven dat het allemaal nog wel meevalt zodat ze verder kunnen gaan met hun fossiele brandstoffen verbruikende maatschappij. Denk daar maar eens over na.

  Hier nog een hoe hard de temperatuur stijgt:

  Mensen wordt wakker zou ik zeggen. voor het te laat is.

  Like

 16. Joshua zegt:

  Milieu terroristen en overheden varen er wel bij met het liegen over opwarming van de aarde,en het levert hen miljarden aan extra inkomen op.
  Er wordt wat af gelogen door overheden op verschillende manieren, om geld binnen te harken
  om hun waanzinnige hersenspinsels te verwezenlijken.
  http://www.ninefornews.nl/wetenschapper-biecht-op-global-warming-miljardenzwendel/

  Like

 17. Joshua zegt:

  Wat dachten jullie, de aarde is van binnen één gloeiende brij, en de opwarming komt van het Co2
  gehalte, ja hoor nog even, en de statistieken hebben het bij het rechte (gemanipuleerde) eind.
  Geld vermag veel ook het manipuleren van media en daarbij het denken(napraten) van de massa.

  Like

 18. Jan zegt:

  Kerry: airconditionapparatuur en koelkasten zijn een even grote bedreiging als ISIS

  Secretary of State John Kerry said in Vienna on Friday that air conditioners and refrigerators are as big of a threat to life as the threat of terrorism posed by groups like the Islamic State.

  “As we were working together on the challenge of [ISIS] and terrorism,” Kerry said. “It’s hard for some people to grasp it, but what we–you–are doing here right now is of equal importance because it has the ability to literally save life on the planet itself.”

  http://freebeacon.com/national-security/kerry-air-conditioners-worse-isis/

  Als een rooie gloabal warming wil bestrijden en consequent is moet hij zichzelf opknopen

  Like

 19. Jan zegt:

  Links volk wil aandacht vestigen op smeltend ijs veroorzaakt door global warming, gefrustreerd door de enorme hoeveelheid ijs.

  An Arctic expedition designed to raise awareness of the perils of man-made climate change is being frustrated by unexpectedly large quantities of ice.

  ..
  http://www.breitbart.com/london/2016/09/01/green-arctic-expedition-frustrated-large-quantities-ice/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s