Frankrijk start militaire operaties in Libië

Screenshot_115

François Hollande  op 14 juli 2016 in Parijs.

(Vertaling: E.J. Bron)

Frankrijk is in Libië gestart met militaire operaties. De regering in Tripoli heeft tegen de schending van haar soevereiniteit geprotesteerd. Het is onduidelijk in welke omvang Frankrijk in Libië wil interveniëren. De officiële reden van de actie is de strijd tegen ISIS.

DWN

Een dodelijk verlopen actie van Franse soldaten was voor de door de VN gesteunde overgangsregering in Libië aanleiding om scherp te protesteren. Met de niet van tevoren afgesproken militaire actie zou Frankrijk de Libische soevereiniteit hebben geschonden, bekritiseerde de regering in Tripoli woensdagavond. Weliswaar zouden ondersteunende eenheden van bevriende naties welkom zijn tegen de terreurmilitie ISIS in Libië, werd er in een verklaring gezegd. “De ondersteuning zou echter op verzoek of in overleg met de regering moeten plaatsvinden.” In Libische steden demonstreerden ´s avonds honderden woedende burgers tegen de Franse militaire aanwezigheid. “Handen af van Libië!”, stond er op een plakkaat. “Geen Franse interventie!” op een ander.

Televisiebeelden laten demonstraties in Tripoli en Misrata zien. De actie was bekend geworden nadat de Franse regering woensdag de dood van drie Franse soldaten in Libië bekendgemaakt had. Volgens president François Hollande sneuvelden zij tijdens een “gevaarlijke verkenningsmissie tijdens het neerstorten van een helikopter. Parijs gaf geen informatie over de plaats en het tijdstip van het voorval. Libische bronnen spraken deze voorstelling van zaken tegen. De Franse helikopter zou tijdens een militaire actie zijn neergeschoten door een luchtdoelraket, zei een commandant van de troepen van de tegen de regering in Tripoli opererende generaal Chalifa Haftar in het oosten van Libië tegenover AFP. De raket zou zondag “waarschijnlijk door radicaalislamitische groeperingen” in de buurt van Benghazi zijn neergehaald, zei de commandant.

Sinds de val van de langjarige machthebber Muammar al-Gaddafi in de herfst van 2011 door d elanden van het Westen heerst er chaos in het Noord-Afrikaanse land. Daarvan profiteerden onder andere ISIS en andere jihadistische groeperingen. Een door de VN gesteunde overgangsregering  probeert op dit moment de controle over het land terug te krijgen. In Libië zijn echter, evenals in Syrië, al talrijke internationale en radicaalislamitische huurlingen actief. Ze hebben verschillende belangen, maar maken vooral deel uit van de wedstrijd om de bronnen van het land.

Vanuit Libië wordt de volgende grote “vluchtelingen”beweging verwacht. ISIS controleert in Libië de mensensmokkel.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Hypocrisie, ISIS, Libië, oliebelangen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Frankrijk start militaire operaties in Libië

 1. BigLJohn zegt:

  Haantjesgedrag is die Hollande ook niet vreemd, zie hem eens staan op die foto. Een oorlog tegen ISIS uitvechten in de Arabische regio, terwijl het diezelfde vijand is toegestaan om jaarlijks met zeer grote massa’s mensen Frankrijk binnen te trekken. Die oorlog moet in Frankrijk gevoerd worden, NIET in de Arabische regio. In feite, voor het grootste effect, zouden ALLE Islamieten in Frankrijk er uit gedonderd moeten worden. Dat geldt voor alle Europese landen. Bovendien is het tegen het zere been van ISIS, die inmenging van Frankrijk in de Arabische regio, zodat er steeds meer aanslagen in Frankrijk komen. En dat zijn DE achterliggende bedoelingen van die socialisten in Frankrijk; Frankrijk dient een Islamitische staat te worden, ondanks de zeer vele Franse doden die dat gaat kosten !

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Lijkt me verstandiger de islam = IS = zuivere islam in eigen land te bestrijden. Begin te verbieden van alle aftakkingen van de moslimbroeders. Confisqeer hun financiële middelen en gooi elke sympathisant het land uit. Uiteraard samen met zijn hele familie. In Libië wonen geen Franse burgers. Zij zijn het die beschermd moeten worden. De Libiërs knappen hun zaakjes zelf op. Laat ze wentelen in hun islam. Laat IS gerust mensen smokkelen. Zolang wij ze geen kans geven het land binnen te komen en de binnenkomers niet meer toelaten tot alle sociale systemen van onze verzorgingsstaat is het feest snel genoeg afgelopen. De verzorgingstaat berust op wederzijds vertrouwen en dat vertrouwen hebben we met de islamitische medemens eenmaal niet en zullen we ook nooit krijgen. Kijk in hun handboek soldaat (Koran) en de schellen vallen je van de ogen. We hoeven de wereld niet te redden maar wel ons eigen land.

  Like

 3. Jean zegt:

  Je vraagt je af hoe die eikels kunnen rechtop lopen met die massa medailles op hun jas????
  zouden ze wel ooit iets gedaan hebben buiten reten likken????
  “Hoe meer sterren en strepen hoe minder hersens en geweten”.

  Like

 4. Thom zegt:

  De laatste militaire interventie in Libië door de Franse president Sarkozy was dan ook een geweldig succes. Libië werd daardoor van een welvarend stabiel land teruggeworpen in de Middeleeuwen waar tribale stammen en de islam elkaar de tent uitvechten. Had Frankrijk en de EU samen met moslim Obama zijn handen toen maar thuis gehouden, dan was Libië nog steeds een betrouwbare bondgenoot geweest

  Like

 5. hslot4 zegt:

  Vieze corupte honden die fransen.
  Tijdens de oorlog in libie zag je al de zogenaamde rebellen (terroristen) lopen met de FN Hershtal Fiven seven pistolen en machine geweren .
  Die werden toen alleen aan speciale franse swat eenheden uitgereikt .
  Die zandnegers liepen er ook mee te zwaaien franse wapenhandel tiert welig met al die invasie’s .

  Like

 6. Bas zegt:

  Daar gaat ie weer. . !

  Like

 7. hendrikush zegt:

  Wie zijn die meneren in die carnavalsauto?

  Geliked door 1 persoon

 8. Daar knokken en ze hier naar toe jagen. Lekker handig krijgen wij er nog meer met gratis ISIS klanten, nou dan kan de pret beginnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s