Doodstraf en noodtoestand: De ongelooflijke dubbele moraal van het Westen

Screenshot_4

(Door: Wilhelm von Pax – Vertaling: E.J. Bron)

Men is boos in het Westen. Hoe durft de Turkse regering de doodstraf in te willen voeren en de noodtoestand uit te roepen? In het Westen heeft men zulke antidemocratische zaken al lang achter zich gelaten. Echt waar? De VS en Frankrijk bewijzen het tegendeel.

NeoPresse

Na de mislukte putsch-poging door delen van het Turkse leger reageert de Turkse regering onder president Erdoğan repressief. Duizenden ambtenaren van het ministerie van Onderwijs en rechters werden binnen een mum van tijd gearresteerd. Ook het leger werd “gezuiverd”, waar meerdere officieren en soldaten werden ontslagen, omdat zij zogenaamd samengewerkt zouden hebben met de putschisten. Die op hun beurt staan erge dingen te wachten, zoals uitlatingen van Erdoğan in de afgelopen dagen bewijzen. In Turkije moet de doodstraf weer ingevoerd en toegepast worden. Bovendien werd voor meerdere maanden de noodtoestand uitgeroepen. Wat betekent dat de politie zonder reden controles, doorzoekingen, uitgaansverboden en andere repressieve maatregelen kan uitvoeren. Ook de uitvoerende macht rondom Erdoğan krijgt meer macht. Noodtoestand-wetten zijn mogelijk.

In het Westen heft men de handen ten hemel. Hoe is zoiets toch mogelijk, vraagt men zich af. Er is sprake van een “tweede putsch” en van het definitieve afscheid van Turkije uit de gemeenschap van westelijke democratieën. Dat kan wel kloppen, alleen is de bigotterie van westelijke vertegenwoordigers nauwelijks over het hoofd te zien.

Wie doodt er eigenlijk jaarlijks nog honderden mensen door middel van de doodstraf? De VS praktiseren deze in enkele staten nog steeds en worden desondanks als voorbeeldland van westelijke democratie beschouwd. Ook hun foltergevangenissen zijn voor geen enkele EU-vertegenwoordiger aanleiding om te eisen dat de VS uit de NAVO worden gegooid.

En de ondemocratische noodtoestand? Deze is in Frankrijk al meerdere maanden van kracht, sinds de terreuraanslagen in Parijs. Nu, na de aanslag in Nice, heeft president Hollande zelfs een verlenging van de noodtoestand met drie maanden aangekondigd. Ook in Frankrijk betekent dit meer politieaanwezigheid, de inzet van het leger, razzia´s zonder gerechtelijk besluit en meer competenties voor de uitvoerende macht.

Het klopt dat Turkije zich op antidemocratische dwaalwegen bevindt, maar het Westen kan hier voor het grootste deel niet zonder meer als voorbeeld dienen, aangezien het zelf al meerdere jaren lang hetzelfde praktiseert zonder enige tegenspraak.

Bron:
www.neopresse.com
Door: Wilhelm von Pax

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Turkije, Westen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Doodstraf en noodtoestand: De ongelooflijke dubbele moraal van het Westen

 1. Het meest beangstigende is, dat de EU, met alle macht probeert om dit islamitisch-fascistische land EU-lidstaat te maken!

  Like

  • Nemesis zegt:

   Niet zo gek als je bedekt, dat de EU met het verdrag van Lissabon, heel stiekem de doodstraf weer heeft ingevoerd. Men kan het niet zo goed vinden waar het staat, namelijk ergens helemaal onderaan, quasi als en voetnoot, maar het is er wel. Toppunt van hypocrisie nu te mauen over Frankrijk en de VS

   Geliked door 1 persoon

  • Thom zegt:

   Ja maar daar hebben ze een goede reden voor. Stel je voor hoeveel toekomstige badmeesters er dan wel niet naar West-Europa komen. Dan hoeven de meiden in bikini zich geen zorgen meer te maken dat ze lastig gevallen zullen worden bij zoveel bescherming.

   Like

 2. Johan zegt:

  Voor ISIS-aanhangers mag de doodstraf best wel weer ingevoerd worden. Het Westen moet zich niet op hypocriete wijze op de borst kloppen. Ondertussen wordt hier namelijk de situatie met de islam-aanhangers onbeheersbaar. Men maakt goede sier door bommen af te gooien met F16’s in Syrië en Irak, maar in eigen land worden deze zelfde terroristen vertroeteld bij terugkeer en ongemoeid gelaten.

  Like

  • exmarineman zegt:

   En ze krijgen gewoon weer een uitkering….. Moet je als autochtone Nederlander eens proberen.. Maandenlang zonder toestemming in het buitenland verblijven, niet solliciteren enz enz. Dan weet het UWV en de gemeente wel wat ze moeten doen.

   Like

 3. guusvelraeds zegt:

  De Eu mag dan wel groot op de trom slaan betreffende herinvoeren van de doodstraf in het facistische Turkije van vandaag. Maar wat dacht de EU van zichzelf als ze in het geniep via een achterdeur (verdrag van Lissabon) in noodsituatie’s betreffende haar voortbestaan ook niet ongenegen is toch de mogelijkheid van uitvoering doodstraf te hebben in haar wetgeving gericht op voorkoming grootschalige (lees instorting EU) sociale onrust.

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2008-3106+0+DOC+XML+V0//NL

  Like

  • Q zegt:

   En het mooie (voor de EU dan) is dat niemand nou eigenlijk weet wat “sociale onrust” nou precies is. Wij weten natuurlijk dat het opgevat zal worden als een opstand tegen het socialisme wat heel Europa te gronde richt maar ga er maar van uit dat zelfs een stadswandeling er onder kan vallen als het wat onrustig word gemaakt door de AFA.

   Like

   • exmarineman zegt:

    Die sociale onrust wordt alleen gevoed door de “rechts-extremisten” en de partijen die tégen de EU en de islamisering zijn, dus PVV met Geert Wilders, VB in België, Marine le Pen in Frankrijk, FPÖ in Oostenrijk, AfD in Duitsland enz.

    Like

  • exmarineman zegt:

   Dat klopt en het Verdrag van Lissabon is ons ook nooit gevraagd er mee in te stemmen middels een referendum, nadat we NEE hadden gezegd tegen de “grondwet”. En dan te bedenken dat dus ook die “Christelijke” partijen voorgestemd hebben bij dat verdrag en dus ook de doodstraf!!!! En nu in Nederland ook hoog van de toren blazen!!!

   Like

 4. Anneke zegt:

  Weer een overtuigend bericht dat Ottomania….manisch agressief is. Europa richt de ogen naar Israel, Rusland en de landen in het Verre-Azië. Dit zijn beschaafde regionen!!!

  Like

 5. Als het maar alleen bij proberen blijft, ik geloof niet dat het gaat lukken. Ze zouden beter is om moeten kijken naar al die mensen die gevangen genomen zijn. Weten ze al hoe die worden behandeld. Die turken met hun martelpraktijken.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Heb je die foto’s niet gezien van die blote militairen met hun handen op de rug gebonden en als varkens op de grond en elkaar gestapeld???? Nou als je die hebt gezien dan weet je het wel…..wie en hoe krijgen ze te eten en te drinken????? en wat als ze naar toilet moeten???? Stel je eens voor hoe dat er dan gaat uit zien en vooral ruiken…..

   Like

 6. Pilgrim zegt:

  Er is toch wel enig verschil tussen Turkije en Frankrijk. Bij Frankrijk is de noodtoestand terecht, maar bij Turkije een smoes om de oppositie monddood te maken.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Inderdaad, er is geen enkele aanslag gepleegd in Turkije en die coup heeft Erdogan zelf opgezet en geënsceneerd. Dat niemand dat door heeft of vwb de westerse politici niet WIL (h)erkennen….. Obama blijft rustig golfen dus die wist er van. En bij een echte coup zouden alle regeringsleden en de president als eerste opgepakt en vastgezet worden, het parlement en regeringsgebouwen bezet, en het presidentiële paleis ook. Dat is allemaal niet gebeurd, ook geen familieleden opgepakt en geen wegen of belangrijke kruispunten bezet. Geen vliegvelden bezet noch verkeerstorens, want hoe kon zijn vliegtuig dan veilig en ongestoord landen? Waarom is hij niet in zijn hotel op vakantie-adres niet opgepakt??? En dan worden er binnen 48 uur duizenden mensen opgepakt, uit huis gehaald, afgezet of wat dan ook, precies conform een draaiboek en lijsten met namen van degenen die opgepakt moesten worden……

   Like

 7. Hans zegt:

  De schrijver vergelijkt kiezels met diamanten.
  turken zijn moslims en daardoor is alles wat ze doen 100x zo erg als dat een Christen hetzelde doet.

  Like

 8. C.A.Barstow zegt:

  Kunnen ze de Dead Penalty misschien op dat linkse tuig toepassen?
  dat scheelt in de toekomst een onvoorstelbare berg ellende voor de gehele Europese bevolking.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s