Socioloog doet onderzoek naar islam, resultaten bevallen Duitse studenten niet, hoogleraar moet kapot

Screenshot_3

(Door: Bert Brussen)

‘Onderzoek naar islamitische radicalisering = fascisme, nationalisme, islamofobie, racisme’

Had u misschien nog niet meegekregen omdat de Nederlandse media er nauwelijks aandacht aan hebben besteed, maar de Nederlandse socioloog Ruud Koopmans wordt door Duitse studenten van de Humboldt-Universität op klassiek linkse sociale en verschillige edoch solidaire wijze helemaal kapotgemaakt (vooral op social media, want zo zijn ze, die drammende millennials a.k.a. social justice warriors, gekscherend ook wel eens ‘studenten’ genoemd) omdat hij het heeft gewaagd iets te onderzoeken waarvan de onderzoeksresultaten niet in het straatje van de verwende linkse millennials passen.

Links dwaallichtparadigma

Koopmans is bekend als onderzoeker van sociale vraagstukken met een focus op integratie en als zo’n beetje de enige Nederlandse socioloog ooit (op Pim Fortuyn na) publiceert hij onderzoekjes die beslist niet politiek correct zijn en liegen zijn resultaten er niet om. Zo durft Koopmans gewoon te publiceren dat moslims écht niet alleen radicaliseren omdat ze worden gediscrimineerd, dat er toch écht heel veel vooroordelen tegen Joden en homo’s bestaan onder toch écht heel erg veel moslims in Europa en dat zowel Angela Merkel als de linkse cultuur-relativisten Europa écht geen dienst bewijzen met ‘Wir schaffen das‘ en ander anti-realistisch wegkijk-gedrag.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Censuur, demoniseren, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Socioloog doet onderzoek naar islam, resultaten bevallen Duitse studenten niet, hoogleraar moet kapot

 1. delamontagne zegt:

  In de Kerk “sint Ursula” te Lanaken, net over de Belgische grens, heeft een asielige zoeker uit NL bij de pastoor aangeklopt met een “asielig” verhaal.
  Uiteindelijk vroeg hij de man om geld. Toen deze dit weigerde, werd hij door de “vluchteling” neergestoken.
  zoals tot dusverre bekend, heeft ,t NIETS met terrorisme te maken.
  RTL/ info
  http://www.rtl.be/info/regions/flandre/un-pretre-limbourgeois-poignarde-par-un-demandeur-d-asile-a-lanaken-aucun-lien-avec-le-terrorisme-pour-l-instant–839206.aspx

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  Volautomatische idioot en hemelfietser Rik Coolsaet daarentegen meent positieve tendenzen te ontwaren in zijn roze wolk van psychotroop gas.

  http://nieuws.vtm.be/buitenland/201174-wat-er-nu-anders-aan-terroristen

  Like

 3. Angie1968 zegt:

  Wat heerlijk dat EJ Bron weer bereikbaar is! De enige site waar de waarheid onomwonden gezegd mag worden! Ik zat aardig in verlegenheid de afgelopen week, hoor! Ben zelfs even op nu.jij geweest. Wat een policor bagger zooitje daar. Ben er ook meteen afgegooid. Weet nu hoe eenzaam vele weldenkende goede mensen zich voelen, incluis prof. Koopmans. Het dictaat van de linkse fascisten heeft zich overal doorheen gewoekerd, en betekent gewoon het einde van je carriere etc.. als je je niet aan de gewenste mening conformeert. Tijd voor een revolutie!

  Geliked door 1 persoon

  • Eh…..Tja, waar Ú nu ook in doodsnood naar gegrepen heeft, is ook wel èrg het andere uiterste. Dan zou U het een volgende keer misschien tóch beter eerst op Fubar of Fenixx kunnen proberen.
   Ik ben het roerend met U eens, dat er maar één E.J. Bron is! Maar niettemin…..

   Like

   • Harry zegt:

    Als ik me goed herinner ging Bron de 23e op vakantie , zo’n tien dagen , dus logischerwijze zou ie 34 juli weer boven water zijn .
    Zie je nou wel dat je met niemand meer wat af kunt spreken ……………………?

    Maar wel blij hoor , dat ie terug is , het was maar wát saai !
    En de meid , die ik in gedachte had om de tijd te doden was verdomme op vakantie !
    Heb me nog nooit zo verveeld !

    Like

   • @Harry: En ik was door een toeval 2 dagen van twvorwn op de hoogte en begon aan die periode met een brok in mijn keel en lood in mijn schoenen…..
    Wat ben jan blij met de strohalmen, die je aangereikt worden om de tijd door e komen:
    Zondag de 24ste nog nog naar Rotterdam geweest voor de DDL-manifestatie op de Erasmusbrug van Raffie en afgelopen zondag eens kennis gaan maken met Avidia en haar Heiligenbeeldenmuseum in Enkhuizen. -Met dank aan D.G. Neree, die wist te vertellen dat dat in Enkhuizen wás.
    En dan merk je ’s avonds, inderdaad volkomen onverwachts, dat onze webmaster alweer terug is! Tja, dat soort meevallertjes slepen een mens er tenminste wel doorheen! -Goddank!

    Like

  • Driek zegt:

   Angie1968 zegt: Wat heerlijk dat EJ Bron weer bereikbaar is!

   Nu, beste Angie1968, maar ik vond het wel een stuk rustiger.

   Like

   • Hendrik M. zegt:

    Wat Driek, rustiger? Was het maar waar…
    Welkom terug heer Bron; hoop dat u van de korte vakantie heeft kunnen genieten!

    Like

   • fleckie zegt:

    Eventjes ‘rustiger’, dat wel, maar de..reactie-‘vechtlust’ kwam al snel [bij iedereen ?] weer ‘bovendrijven’,……………[..Ik ben ook blij dat dhr. Bron er weer is.]

    Like

 4. Tistochwat zegt:

  Die foto: net een stel smerige blauwe aasvliegen met facetogen.

  Like

 5. Pingback: Socioloog doet onderzoek naar islam, resultaten bevallen Duitse studenten niet, hoogleraar moet kapot - Ik zeg NEE tegen EU

 6. Jules Vismale zegt:

  Dit hele verhaal omtrent die snertstudenten in Duitsland en Angela Merkel, die godzijdank steeds ongeloofwaardiger en gehater wordt met haar vreselijke spreuk; “Wir Schaffen das”, doet me sterk denken aan een tekenfilm van Tarzan, Lord of the Jungle (1976-1978) met als episode ‘Tarzan and the Graveyard of the Elephants’.
  In deze tekenfilm kwam Tarzan op het spoor van de hebzuchtige en tirannieke Koning Aga van Novara, die in een paleis leefde dat grotendeels uit ivoor bestond (gelijk aan dat van koning Achab uit Israël), en daarvoor olifanten doodde. Enkele van deze jagers konden de terreur van deze Aga (hij zat toen achter een olifantenkerkhof aan) niet verdragen en ontdekten dat de koning over een soort van god beschikte in de vorm van een enorme mammoet, Bentor!
  Tarzan probeerde met enkele gewetensvolle jagers en jungledieren een einde te maken aan de terreur van Aga maar zij waren hier aanvankelijk weinig succesvol in. Uiteindelijk werd Aga alsnog uitgeschakeld waarna Tarzan, samen met enkele gewone olifanten, hun reusachtige en behaarde soortgenoot (?) wilden verjagen. Tarzan wist namelijk dat de mammoet veel te sterk en gevaarlijk was om onder mensen te leven en vernielden de brug die naar de arena van Bentor leidde waarna Tarzan hem commandeerde om gewoon weer naar de natuur terug te keren.
  De symboliek van dit verhaal is dat de aanhangers van Aga (de Turkse president Erdogan of Angela Merkel) een heel volk onderdrukken en iedereen die zich daar tegen verzetten tot zondebok maken, in de gevangenis gooiden en enorme sommen geld willen buitmaken voor een luxe leven (het opgenoemde ivoor). Met behulp van een onvrijwillige bondgenoot, de mammoet Bentor (moslimterroristen), houden ze iedereen onder de knoet en symboliseren de Duitse studenten en criminele allochtonen de linkse elite (eveneens Aga). Tarzan speelt dan de rol van een fanatieke Pegida-leider en komt met allen die tegen het regime zijn in opstand.
  Op het einde verjaagd hij zelfs de islam in de vorm van Bentor al zou een mammoet in feite nog stukken vredelievender zijn geweest dan die akelige islam-moordenaars die puur doden uit haat, nijd, machtslust en geloofsmisbruik! Bentor volgt namelijk alleen zijn wilde instinct en past, net als de islam totaal niet onder vredelievende en onschuldige mensen!
  En naar ik wens worden deze afschuwelijke “studenten” persoonlijk zelf eens het slachtoffer van de moslimextremisten zodat ze ervaren dat dezen hun vrienden en bondgenoten NOOIT worden of zijn!

  Like

 7. Pingback: Socioloog doet onderzoek naar islam, resultaten bevallen Duitse studenten niet, hoogleraar moet kapot – Maatschappelijke (r)evolutie

 8. delamontagne zegt:

  ZE ZIJN NIET GEK, HET ZIJN MOSLIMS.

  par Salem Benammar

  Ze hebben het recht ons te doden en wij hebben zelfs niet het recht om onze doden te begraven.
  Wee, degenen onder ons die hun barbaarsheden aan-de-kaak stellen.
  Want je wordt beschuldigd van provocatie en het aanzetten van haat tegen de moslims.
  Ze zijn geen ras, nog een volk, noch een ethniciteit, niets van dat alles.
  Het is de “Oumma”, een Gemeenschap van Wettelozen, een kloon van het Nazi Reich.
  Aan hen alle eer en aan ons de smaad en de schande.
  Aanbeden en vereerd alsof zij de verwachte Messiah zijn.
  En ze zijn nergens voor verantwoordelijk, het is altijd de schuld van anderen.
  Worden zij op heterdaad betrapt, snel vrijgesproken en daarna als “slachtoffer” behandeld.
  Aangegeven bij onze “sharia-achtige”-Rechtbanken, worden zij niet verantwoordelijk geacht voor hun daden.

  Er gaat geen dag voorbij zonder dat er bloed vloeit van onschuldigen.
  Onthoofden en kelen van onze priesters, zoals voorheen in Algerije.
  We zijn niet langer in staat veiligheid te zoeken.
  Ze willen voor altijd de stem van de schrijver, die vecht voor de vrijheid, verstikken.
  Dringen zich in de zalen van “entertainment” en storten het land in diepe rouw.
  Zij stoppen nergens meer voor en voelen de overwinning nabij.
  Zij spugen met hun gif op onze waarden, terroriseren en ontheiligen het en verkrachten onze vrouwen.
  Men is verplicht “stil-te-zijn” om hun heerschappij niet te beledigen.
  Men is hen alles verschuldigd en we moeten hulde brengen aan hun ziekelijke daden.
  De collaborerende kranten brengen met genoegen het verontschuldigen van hun misdaden.
  Geplaatst op een voetstuk, alsof zij de nieuwe helden zijn van onze tijd.
  Onze politieke leiders zijn ontvankelijk voor hen en zweren bij hen.
  Ze zijn een “kans ” voor de mensheid, want ze zijn de enigen die de mens zijn lijden kan verkorten.

  Salem Benammar

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Heel veel van die muslim/islam goedpraterij gaat mijn verstand te boven.
  Tot in de hogere Kerkelijke Regionen hier wordt er alles aan gedaan om islam niet in een kwaad daglicht te stellen. Tot de Kardinaal in Parijs aa toe.
  Eerst was op TV-France II de moeder die het over haar lieve “gamin”, mijn lieve jongetje had. Die zo,n vreselijke misdaad echt niet kon hebben gedaan.
  Nu weer een interview met de nonnen die erbij waren toen de Priester onthoofd werd.
  De onnozelheid is “ten-hemel-schreiend”.
  ///////////////////////
  Gedeelten uit ,t gesprek wat de Nonnen te vertellen hadden over de aanslag in de Kerk enkele dagen geleden.
  (Over onnozelheid en onwetenheid gesproken…………….)

  ///////////////
  Dialogue surréaliste entre religieuses et tueurs
  Een VERBIJSTEREND verhaal van een non die spreekt over een Sourate van Vrede nadat zij zelf zag hoe de priester werd onthoofd:de totale onwetendheid over wat de islam inhoudt, het niet bestaan van “tolerante”soeras.
  Hoe zij respect kan houden voor een dergelijk boek………..
  Ze had geen enkel woord over voor de Christenen in ,t Midden-Oosten, die in slavernij worden gebracht, gedood, opgejaagd, worden beschouwd als zijnde inférieur.
  Want wat de verandering in hun houding betreft, het is gewoon omdat ze gegarandeerd naar het Paradijs van allah gaan zodra ze hun daden hebben verwezenlijkt.
  Welk Demon kan blij zijn nadat er zulke wandaden zijn gepleegd.
  Hierna neemt het gesprek een “religieuze” wending.
  Een van de twee [moordenaars] vraagt aan de non van 83 jaar oud of zij de Koran kent.
  “Ja, die respecteer ik zoals ik de Bijbel respecteer.
  Ik heb al veel Soera,s gelezen en die me in ,t bijzonder hebben getroffen zijn die over de Vrede, antwoordde de religieuze.
  De vrede,. die komt als men dat wil (… ),zolang men door blijft gaan met bombarderen van Syrië gaan wij door met aanslagen.
  En die zullen er elke dag gaan komen.
  Als jullie stoppen, zullen wij ophouden met de aanslagen.
  Ben je bang om te sterven, vroeg hij haar daarna ?
  Op het negatieve antwoord van haar ging hij door: “Waarom niet ?
  “Ik geloof in God en ik weet dat ik gelukkig zal zijn”, antwoordde zij.
  ///////
  Een “geste” van solidariteit en broederschap afgelopen Zaterdag, in dezelfde kerk waar zich de aanslag afspeelde.
  Verbroedering gelovigen en muslims……………….
  http://www.24heures.ch/monde/dialogue-surrealiste-religieuses-tueurs/story/10852847
  http://www.dhnet.be/actu/monde/attentat-en-normandie-le-dialogue-surrealiste-entre-les-religieuses-et-les-tueurs-579bb57135705dcbd70a9c7b

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Delamontagne.

   Het antwoord op de verbijstering die ontstaat als u merkt dat de totale onwetendheid over de islam, het goedpraten en het wegkijken van de steeds toenemende bedreiging van die islam, de enige reacties zijn en blijven bij het merendeel van de west-Europese volkeren, vindt zijn oorsprong in decadentie. Niets meer of minder.

   Wij kennen de islam alleen maar via de media die de feiten bovendien verdraaien en wij zuchten collectief onder het zo geliefde schuldgevoel omdat wij het zo goed hebben en zij het zo slecht hebben.
   Dat wij zèlf gezorgd hebben dat wij het zo goed hebben gekregen nadat wij de puinhopen van de tweede wereldoorlog zèlf hebben opgeruimd, en zij vanaf 629 nChr. nooit iets anders hebben gedaan dan elkaar bestrijden en alles vernietigen van de ander doordat zij geen enkele ontwikkeling hebben toegelaten, wordt zelfs als een positief argument gebruikt om de rol van de Gut-Mensch intact te houden…

   Vandaar.

   De totale vernietiging van de openbare orde, waar onbewust naar toe wordt geleefd, zal er dit maal ook komen.
   Maar rooksessies bij het Lieverdje op de Dam of Maagdenhuisbezettingen, die in NL aan het begin van de totale ondergang stonden, zullen het dit maal niet zijn.

   Like

   • delamontagne zegt:

    De “verbijstering” betrof alleen maar hetgeen ik van de Fr “site” heb vertaald.
    Neemt niet weg dat ik zelf steeds opnieuw VERBIJSTERD ben wat betreft de onwetenheid van de gem. NL-er.( EU-er ) ! over de is=lam………
    [ ik bedoel niet het merendeel van de reageerders hier.]
    De goedpraterij door de “bovengestelden” die ,t volk om de tuin leiden en de goedgeloofsheid van hen die dit alles klakkeloos aannemen.
    Ikzelf heb dat hele “islammige-gedoe” nooit zo meegemaakt toen ik in NL woonde.
    Maar heb ,t rechtstreeks aan “de-bron”, de achterlijkheid in M.O-landen geZien/gehoord.
    Maar dat was in de tijd men in NL nog nauwelijks wist wat een moslim was.
    Toendertijd NOOIT gedacht dat ,t tot Europa toegelaten zou worden en geaccepteerd.
    U vroeg ooit mijnleeftijd, ik ben 78 jaar.
    Lijkt veel, en dat is ,t ook.

    Geliked door 1 persoon

 10. fleckie zegt:

  ‘KEUZE voor EUROPA’, pag. 125, uit boek: ‘Marokkaanse 1……….. mannen gezien, Levensverhalen’, van Albert Bakker, uitg.DABAR-LUYTEN, Heeswijk. Isbn 9064163448…….[gekocht in de “ACHELSE KLUIS’, een [oud]klooster, waar ‘voorheen waarschijnlijk meer dan tientallen kloosterlingen ‘aanwezig’ waren, en nu nog bezet is door weinigen, ……….nabij VALKENSWAARD………………
  ‘KEUZE VOOR EUROPA’……’In het vorige hoofdstuk zagen we hoezeer de koloniale overheersing negatieve gevolgen heeft gehad voor bepaalde delen van Marokko. Er was in detwintiger jaren sprake van verzet van RIFBEWONERS tegen de Spaanse bezetter en van nieuw verzet in de. Vijftiger jaren tegen het Centrale gezag van RABAT. Een v.d.grieven was, naast de achterstelling van de eigen regio, de sluiting v.d.grens met Algerije. Seizoenarbeid in dat land dateerde al vanaf 1880 en was steeds van groot economische belang geweest voor de RIFIS; nu werd het onmogelijk gemaakt. De opstand die uitbrak, werd zoals eerder beschreven,door de regeringstroepen neergeslagen………….NIEUW. PERSPECTIEF………..1.1……Een verhaal gaat…..
  ‘Kort daarop opende zich voor de bewoners een nieuw economische perspectief. In 1961..trokken duizenden mannen naar DUITSLAND en twee jaar later kwam men naar BELGIE..en..NEDERLAND, waarbij in de keus de goede…SOCIALE voorzieningen, VOORAL de KINDERBIJSLAG, meespeelden. …Het prestige v.d.arbeiders,die terugkeerden van hun werk in EUROPA was groot en er ontstond een ware ‘goldrush’ atmosfeer. [P.v.d.Meer p.42, 45]. ……………
  Binnen een paar maanden, het moet in 1962 geweest zijn, had mijn halfbroer, bij wie ik toen in huis was al een paspoort en vlak daarop ging hij naar Duitsland met wat kennissen en vrienden. Zij kenden de naam van het land niet, niemand wist waar het lag. Na zes maanden kwam mijn halfbroer terug uit Duitsland, met mooie kleding en geld. Toen ze de man zagen kreeg vanaf dat moment iedereen koorts in het dorp en begon plannen te maken om ook weg te gaan.[ACHMED].
  Ook in het Zuiden van MAROKKO ging hetzelfde verhaal van ‘rijk worden in EUROPA’ rond. ……..
  Ik heb in 1965 mijn paspoort aangevraagd om naar Europa te kunnen gaan. Weet je, de mannen van ons dorp,werkend in Europa, kwamen ieder jaar terug met geld en auto’s. IEDEREEN wilde weg, het was een hele actie’…..’Of ik verdriet had over het afscheid? Nee, geen droefheid man, iedereen was blij bij mij thuis. Ik dacht:’Over een jaar of twee heb ik genoeg voor een huis, een winkel en ga ik in de handel.”[Mohammed]…………….Dan hoor ik van contracten die afgesloten worden tussen Marokko en FRANKRIJK om daar te gaan werken. Daar werd ik helemaal gek van, ik dacht:’Dit is mijn kans’. Het was de hele dag in mijn erachter:’Europa, Europa, Europa'[Larcen].
  De slechte economische situatie was een reden om weg te gaan, daarnaast zeker ook ondernemingslus. Eindelijk konden de vleugels uitgeslagen worden!. ………..1.2………..MYTHE…….
  Komt men na een periode van werken in Europa terug in het vaderland,an is het relaas onveranderd positief. Men spreekt er niet over onder welke omstandigheden men ‘rijkdom’ moet vergaren. Mohammed keert na een contactpersoon van 18 maanden werken in Frankrijk terug naar zijn geboortedorp. Hij heeft geld gespaard en kan nu een eigen huis gaan bouwen. Maar de loodzware arbeid beneden in de FRANSE KOLENMIJN en het jachtige tempo worden verzwegen. Een v.d.andere respondenten vertelt over dit werk;…..’Dan ging je naar beneden toe, het was heet en donker, bukken en kruipen en er onderdoor, af en toe kwam het water opzetten, het was altijd uitkijken, soms viel er EEN, Dan begon je ’s morgens, ontmoette je de nachtploegen en was er een ongeluk gebeurd. Je zag hoe iemand naar boven werd gebracht.[Ibrahim]………………………….
  Zo gaat het ook met Hakiem, die, met lang haar en een gekke auto.’de blist’ maakt in zijn geboortedorp. Maar die tegelijkertijd het verblijf in steeds weer andere pensions in Rotterdam meer dan zat is. Het vreet aan hem, maar niemand die het weet………….Tijdens de terugreis naar het moederland verandert het kader van denken, men komt aan als een succesvol migrant. Dat men tegelijkertijd onderdeel is van een in EUROPA nieuw gegroeid ..proletariaat, blijft verborgen. …..Veldman spreekt over de ‘EUROPA-MYTHE’. .’De hardnekkigheid, de eenduidigheid en de voortdurende bevestiging van het stereotiepe, maken het verhaal over Europa tot een mythe.[p.71]…………OOK voor de achterblijvers wijzigt de situatie zich ingrijpend;’Toen ik in 1967 na vijf jaar school in FES in mijn geboortedorp in de RIF terugkwam, zag ik dat de helft v.d.bevolking er niet meer was. Zelfs JONGENS van VIJFTIEN, ZESTIEN jaar waren naar Europa vertrokken, en alleen vrouwen en kinderen bleven achter, ik dacht:’Ik wil ook weg'[Achmed]…………………………….
  1.3………..In ..1969… Sloot Nederland een wervingsaccoord met MAROKKO. Een videobanden van 3 minuten laat zien hoe de werving van mannen in de stad OUJDA plaats vond. De selectie gebeurt op uiterlijke kenmerken, tweehonderd opgeroepen mannen trekken aan een Nederlandse MBTENAAR VOORBIJ. VOOR IEDER VAN HEN HEEFT DE AMBTENAAR DIE SELECTEERT, VIER TOT TIEN SECONDEN NODIG OM OVER DIENS LOT TE BESLISSEN:WEL OF NIET GESCHIKT OM VOOR DE NEDERLANDSE ‘BESTELLING’, ZOALS DE AMBTENAAR HET ZELF UITDRUKTE, IN AANMERKING TE KOMEN. …….’Een contract via een wervingsbureau bood weliswaar goede arbeidsvoorwaarden en extraatjes, maar er zaten soms wel enkele jaren tussen de aanvraag en de toestemming om in het buitenland te gaan werken’. VELEN gingen daarom op goed geluk en werden om die reden ‘spontane’buitenlandse werknemers genoemd. ‘Ze reisden als toerist naar NEDERLAND en zochten via familie,vrienden en kennissen werk. Als ze eenmaal een baan hadden kregen ze meestal ..probleemloos..een werk-en verblijfsvergunning’. [W.Timmermans,p.64,65]. Pas in later jaren, als de vraag op de arbeidsmarkt verflauwt, slaat de stemming om en is er sprake van ongewenste gasten.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

  • delamontagne zegt:

   En volgens de goedpratende multicultiristen, zijn ze als merendeel natuurlijk allemaal zeer geslaagde kleine “Abu Talebjes” geworden.
   Wat moet die hele import van al dat vreemde volk, dat voor ,t merendeel altijd VREEMD zal blijven, wel niet hebben gekost.?
   Politiek blijft onlogisch.
   Terwijl in de jaren ,60 die menselijke import er was, werden er nog steeds NL-ers naar het buitenland ge-ëmigreerd onder ,t jaren 50 motto:”NEDERLAND IS VOL TEN DELE OVERVOL”.
   De NL-ers die weg gingen kregen de reis betaald en nog f 100 zakgeld mee ( het bedrag herinner ik me niet meer precies )
   Ik lees net in de krant: “Nederlandse bevolking groeit harder door migratie”.

   Toen 10 miljoen,, nu meer dan 17 miljoen inwoners, waarvan een groot deel niet loyaal aan Nederland zal zijn.

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘Geloven in Nederland’, ‘uit Marokkaanse mannen gezien, levensverhalen’ v.Albert Bakker, uitg.Dabar-Luyten, Heeswijk, isbn 9064163448………………..’In de levensverhalen v.d.respondenten speelt ..het..geloof..een grote rol. Het is vervlochten met de kern van hun bestaan en met hun manier van leven. Als er een luisterend oor is,begint men met vrijmoedigheid een gesprek over het eigen geloof en de consequenties daarvan. Ondanks deze vanzelfsprekendheid van de religie is er allerminst sprake van een formeel en uitwendig geloof. Integendeel, de respondenten spreken met warmte over de rust die ze vinden in het wete..dat ALLAH bestuurt enwaakt.[Noot 5] Het is een houvast in tijden van tegenslagen en wekt op tot dankbaarheid als het goed gaat. Dat geloven in Nederland problemen met zich mee kan brengen,zeker voor jongeren, is de respondenten niet ontgaan, ook dat religie gevaar loopt misbruik te worden voor eigen doeleinden. De EEN staat afstandelijker tegenover het geloof dan de ander, maar er is een wijd verspreid respect voor de islam als godsdienst. Dit is overigens niet alleen merkbaar bij de zes vertellers, maar vrijwel bij ieder moslim,die je ontmoet. ……….De eerder genoemde verwevenheid van het geloof met de eigen persoonlijkheid is de reden geweest om in de interviews de religieuze vraag nadrukkelijk aan de orde te stellen. Temeer omdat deze kant van het leven van de migrantenarbeider, het belang v.d.religie, in Nederland…onderschat…werd en…vaak…onderbelicht…..bleef…………………..Om op een wat systematische manier het geloof v.d.respomdenten te kunnen beschrijven maak ik gebruik van een model van F.Kemper, die in zijn boek een aantal geloofsdimensies onderscheidt. Ik wil dit model,waar mogelijk volgen.[Noot 6]……1…..DE MOSKEE OM DE HOEK………De Marokkaanse Abou Bakrmoskee is vanaf 1989 gevestigd in de vroegere Protestants Christelijke Pinses Julianaschool, een oude, niet meer gebruikte, lagere school. De beginperiode v.d.moskee is moeilijk geweest. Na zeer veel vergaderen, waarbij de gemeente ROTTERDAM en allerlei instellingen binnen de wijk actief betrokken waren, kon een permanente locatie gevonden worden.. Maar ook toen waren al de pro-
    blemen nog niet opgelost. ……………Het werd lastig, want de moskeegangers vonden dat de gemeente nog eens over de brug moest komen voor de verbouwing, die F-40.000,- zou gaan kosten, maar de gemeente deed dit niet. De mensen bleven protesteren, toen heb ik gezegd:’Voor hoeveel halen jullie boodschappen bij Bas van der Heijden, toch voor F-200,– per week oor het gezin? Doe voor een week voor F-100,– boodschappen,daar zal niemand om huilen’. Toen werden de mensen spontaan en in het weekeind, toen er velen in de moskee waren,hadden we in tien minuten F-9000,– opgehaald. [De inzameling werd daarna tot een goed einde gebracht.[Hakiem]………………
    De buurtmoskee is een godshuis van louter migrantenarbeiders, komend uit alle delen van MAROKKO.Het geloof dat beleden wordt, heeft daarom zijn eigen vorm. Het is het geloof van een minderheid en van mensen die in een zwakke maatschappelijke positie verkeren. Daarbij wonen ze in een land, dat hen van oorsprong onbekend is. Dit alles tempelt zo’n buurtmoskee, Het moskeebestuur is meegegroeid met het wel en wee van de eigen mensen. Een v.d.belangrijkste activiteiten v.h.bestuur is, dat men de imam aanstelt en zijn werkzaamheden regelt. In het Oude Noorden heeft het bestuur al een groot aantal jaren lang imams in vaste dienst gehad. Dat beteknt in het geval van een buurtmoskee een imam die niet gestudeerd heeft, maar wel in staat is de koran te …reciteren…. Zijn taak is de. GEBEDSDIENSTEN…VIJF…KEER…per …DAG te leiden en op vrijdag, naast het …middaggebed, een preek te houden. Verder geeft hij leiding aan het…KORANONDERWIJS v.d.kinderen,dat anders dan het taal- en cultuuronderwijs v.d.ARABISCHE school, in de moskee zelf gegeven wordt. Daarnaast ligt in Europa voor de imams de nadruk ook op andere werkzaamheden, vooral op het…PASORAAT. Zo brengt hij bezoek aan Eden van de moskee in ziekenhuizen en gevangenissen. De imam wordt, anders dan in de meeste..TURKSE..moskeeen in Neerland, betaald door de leden v.d.msokee zelf. Aanvankelijk vond die betaling zo in de hand plaats, later werd er iets meer geregeld.Maar het is zelden meer dan het minimumloon.Buurtmoskeeen hebben een groot gebek aan gekwalificeerde imams. Een imam die echt leiding kan geven, zou een zegen zijn voor de grote,zeer jonge Marokkaanse gemeenschap van het ..Oude Noorden, Of het zover komt?……………………Als ik aan Mohammed vraag of vanuit de moskee op een of andere manier ondersteuning geboekt wordt, als het gaat over vragen die met geloven en leven in Nederland te maken hebben, antwoordt hij dat er in de ..ramadan…gastsprekers van buiten komen. Zo bijvoorbeeld de Marokkaan, Dr.B. ………..
    Hij geeft voorlichting over allerlei praktische onderwerpen, zoals:opvoeding, criminaliteit,trouwen en scheiden. Op een avond in de ramadan heeft hij zo goed gesproken dat iedereen in de moskee heeft gehuild. Het ging over de relatie tot de buren’…..’Als een kind de verkeerde kant opgaat, dan moet je niet moe worden maar het toch weer met hem proberen. Sla ze nie maar loop gewoon achter hen aan. Wil je naar de moskee om te bidden,maar je kind is op de kwade weg, ga dan niet naar de moskee maar achter het kind aan. As je achter je kind loopt om hem op de goede weg te houden, is dat ook bidden. Hij heeft ook de mannen gewaarschuwd, dat als zij hun vrouw een hele dag thuis laten,…soms met de deur op slot,…zoiets ..GEEN ..islam is. [Mohammed]……….
    2……RITUELEN…..2.1……Gebed……Een v.d.meest wezenlijke uitingenv.h.geloof is het gebed,..salaat. Het is de belangrijkste rituele plicht. Iedere moslim zal het… VIJF MAAL…
    Per dag op vastgestelde tijden verrichten. …’s Morgens voor zonsopgang, vroeg in de middag, laat in de middag, vroeg in de avond, laat op de avond. Je kunt het individueel en in groepsverband doen, thuis,…op het werk…, in de moskee. ..Wanneer salaat on groepsverband gebeurt, staat het gebed onder leiding van een imam. Het bidden in groepsverband is niet verplicht maar wel aanbevelenswaardig . Verplicht is de salaat in roepsverband op vrijdagmiddag in de moskee. Deze verplichting geldt alleen voor de mannen, vrouwen kunnen aan dit gebed deelnemen, afgescheiden v.d.mannen. [W.A.R.
    Shahid & P.S. Van Koningsveld.p.90,91] …..Uit het onderzoek van F.Kemper blijkt dat zeer velen zich houden aan het voorgeschreven gebed. Meer dan 90% v.d.arbeidsmigranten zegt altijd 5 maal daags te bidden. [p,98].<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    Like

   • fleckie zegt:

    NW. ISR. WEEKBLAD 29.7.2016…..ONDERWIJS. ……….ANTISEMITISME-BOEK…………
    De Anne Frank stichting en Boom uitgevers hebben afgelopen week het boek ANTISEMITISME; GESCIEDENIS en ACTUALITEIT uitgegeven. …Auteur Jaap Tanja verdiept zich o.a. In de oorsprong van stereotypen over Joden, waar degens ligt tussen een onschuldige opmerking en een kwaadaardig vooroordeel, en waarin antisemitisme zich onderscheidt van andere vormen van groepsmaaltijden. Het boek biedt docenten geschiedenis, maatschappijleer en godsdienst achtergrondinformatie bij het behandelen van antisemitisme in de klas, maar is ook geschikt voor een breed publiek. De 148 pagina’s tellende paperback kost EU 14,95. En is bij boekhandels en de Anne Frank Stichting verkrijgbaar,…ook in het Engels.<<<<<<<<<<<<<<

    Like

   • fleckie zegt:

    ‘GEVAARLIJKE..SPROOKJES”…,NW. ISR. WEEKBLAD 29.7,2016. ….David Gaillard.
    …De voorzitter van LIKOED Nderland, Tom van Bemmelen , schreef een boek dat de 150 meest geuite beschuldigingen tegen ISRAEL..behandelt. …..David GAILLARDG las het. ………..’ Ik stond een kop koffie te drinken met een Nederlands-Turkse militair, het was begin januari 2009 Ik weet het nog goed want het was tijdens de eerste Gaza-oorlog'”Waarom gooien jullie fosfor op Palestijnse kinderen”? Zei de potige sergeant opeens. Alsof ik nog dezelfde ochtend bezig was geweest met het plegen van oorlogsmisdaden. In een vlag van machteloosheid voelde ik een grote behoefte de man in z’n gezich te stompen, maar dat leek me niet goed voor mijn positie als rabbijn bij Defensie. Dus..ik hapte naar adem en stamelde iets over Joden en dat wij graag de vrede bevorderen in de wereld. ………..Daarna werd ik alsnog de bovenliggende partij, maar nu in de figuurlijke zin v.h.woord. De man bleek te denken dat het palestijnse volk al ‘duizenden jaren’ in de kleine kuststrook woont waar ze nu dapper weerstand blijft bieden tegen een overmacht aan imperialistische Joden. Toen ik vertelde dat de huidige term PALESTIJNEN een product is van de jaren 60 en dat er NOOIT een PALESTIJNS VOLK heeft bestaan- laat staan een ..zelfstandige Palestijnse staat- en dat der al DRIEDUIZEND JAAR..JODEN WONEN in ISRAEL, koelde hij snel af. Dezelfde machteloosheid overviel mij weer bij het lezen van 150 PALESTIJNSE FABELS, FEITEN VOOR EEN BETER BEGRIP VAN HET CONFLICT TUSSEN DE ARABIEREN EN ISRAEL van Likoed Nederland-voorman Tom van Bemmelen. ………..Zionistische Dolfijnen. ….In het boek lezen we niet alleen over vooroordelen over Israel. Van Bemmelen stelt daar ook een korte analyse tegenover van wat er aan palestijnse zijde gebeurt. Zo is hij goed op dreef als hij het heeft over het ontstaan v.d.term PALESTIJNEN, over hun leiders, die vaak NIET PALESTIJNS zijn[Arafat was een Egyptenaar], en over de verregaande corruptie en zelfverrijking van de elite. Zoals HAMASLEIDER Khaled Mash’al, wiens vermogen door JORDAANSE MEDIA wordt geschat op…2,6 MILJARD DOLLAR. ..De man leeft naar eigen zeggen…’in ballingschap’ ..in Qatar, maar vermoedelijk NIET in een vluchtelingenkamp. Soms wordt het anti-Israelisch gejok en gedraai vermakelijk. …..Bijvoorbeeld als men van ..Jezus..een palestijnse martelaar maakt.[JUDEA heette toen nog gewoon..JUDEA..en de islam zou ..ZES EEUWEN later pas ontstaan], of als het over zionistische dolfijnen gaat,die Palestijnen aanvallen , of over voor de Mossad spionerende gieren, maar meestal valt er wenig te lachen. De ‘rabbijnen'[lees Joden] die het palestijnse water vergiftigen waren onlangs nog in het nieuws: president Abbas herhaalde het weer eens in het Europese parlement en kreeg een daverend applaus, U kunt het nakijken op YouTube………………….
    …..INDEX……….Een enkele keer vind ik het betoog van Van Bemmelen niet overtuigend, zoals in het geval van de eerder genoemde fosfor. Die zou in 2008 en 2009 alleen gebruikt zijn om rookgordijnen te produceren,maar de enige organisatie die dat beweert is het Israelische leger zelf. Dat riekt toch te veel naar de slager die zijn eigen vlees keurt. …..Verder zou het prettig zijn als er in een volgende druk een index wordt gemaakt en als er vaker wordt verwezen naar bronnen. …..HEZBOLLAH-leider Nasrallah heeft inderdaad ergens gezegd dat Joden zich bete in Israel kunnen vestigen om ze makkelijker te kunnen uitroeien, Maarwat zei hij dat ook alweer? Zo zou het hier en daar iets scherper kunnen. ……….Dat neemt niet weg dat ..150 PALESTIJNSE FABELS een gedegen werk is waar we veel van kunnen leren. ..Goed om aanstaande zondag als naslagwerk op de knieën te hebben liggen, voor een gezellige zomeravond met de Libanese…INTELLECTUEEL..Abou.Jahjah.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
    'ABOU JAHJAH blijkt niet alleen erbarmelijk te schrijven, hij redeneert ook nog eens met de logica van een hysterische kleuter',…E.D. In de..VOLKSKRANT.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  En weer zijn het de RODEN/LINKSEN die iedereen die kritiek heeft op de Islam en/of de EU, verketteren, bedreigen en uitsluiten. LINKS zijn de grootste verraders van volk en vaderland. Helaas is de rest van de politieke bende, in Den Haag, buiten de PVV, geen haar beter!

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Alle Hoge scholen en Universiteiten zijn geinfiltreerd door links, die met hun verziekend en indoctrinerend gedachtegoed de jeugd verpesten !!

  Like

  • Wachteres zegt:

   http://media.tpo.nl/2016/08/01/teruglees-bonusquote-socioloog-ruud-koopmans-legt-probleem-islam/

   Teruglees-bonusquote: socioloog Ruud Koopmans legt het probleem met islam uit
   ‘De overtuiging dat moslims vooral slachtoffer zijn van discriminatie zit heel erg diep’

   Lees vooral het volledige artikel op Groene.nl want het staat bomvol herkenbare observaties en verfrissende wetenschappelijke waarheden.

   https://www.groene.nl/artikel/het-blijft-angstwekkend-stil

   Like

   • paulzwueste zegt:

    “Verfrissende wetenschappelijke waarheden”, die naar mijn overtuiging niets te maken hebben met de keiharde werkelijkheid van de islam die elke verandering van de interpretatie van de Koran onmogelijk zal maken.

    Zoals altijd zit de wetenschapper in de ivoren toren van de onderzoeker en holt achter de feiten aan waarbij hij de werkelijkheid interpreteert als nakomeling van de afgelopen eeuwen in West-Europa waarbij en waarin ‘De Verlichting” werd omarmd door de Europeanen.
    Moslims mogen geen behoefte kennen aan ingrijpende geestelijke ontwikkeling en zullen zich daardoor ook nooit ontwikkelen, waardoor de het belijden van de islam zal blijven zoals zij is.
    Het reageren van zg “gematigde moslims” op de radicale islam is dan ook een Utopia van de reactionaire wetenschapper.

    Het is zoals Erdogan zegt. “Er is maar een islam en dat is de islam”.

    Je kunt de islam niet verwijten dat zij niet duidelijk is. Het zijn wij die deze werkelijkheid niet willen accepteren omdat wij wegkijken van de afschuwelijke waarheid dat de islam onze doodsvijand is die wij in overweldigende massa’s Europa hebben binnengehaald…

    Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Dan kan deze er ook bij:

  Deens psycholoog: “Islam bevordert criminaliteit” (26/11/2010)

  “De islam maakt vele moslims crimineler en gewelddadiger. Opgroeien in een islamitische cultuur is geestelijk ongezond”. Tot dit krasse besluit komt Nicolai Sennels, een gevangenispsycholoog uit Kopenhagen in een nieuw boek over de islam.

  Sennels werkte tien jaar met honderden jeugddelinquenten, moslims en niet-moslims. Uit zijn ervaring besluit hij dat de islamitische cultuur een slechte invloed heeft. Waarom? “In de westerse cultuur worden………….

  http://www.gva.be/cnt/aid994537/deens-psycholoog-islam-bevordert-criminaliteit

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s