Inburgeren vrijblijvend

Screenshot_9

(Door: Lise Witteman)

DEN HAAG – Het kabinet verzwijgt al jaren tegenover nieuwkomers dat hun verblijfsvergunning kan worden afgepakt als ze niet inburgeren. Het is namelijk sterk de vraag of die wet wel helemaal uitvoerbaar is. Maar aan de Tweede Kamer werd dit nooit zo gemeld.

Onlangs bleek dat van geen van de inburgeraars die niet op tijd het inburgeringsexamen haalden, de verblijfsvergunning is ingenomen. In de Tweede Kamer rees het vermoeden dat in de praktijk nationale en internationale regels flink in de weg zouden kunnen staan.

Het kabinet zoekt daarom nu uit in ’welke gevallen intrekken van het verblijfsrecht mogelijk is’. Maar intussen stelt het immigranten niet eens op de hoogte van het bestáán van de wet. „Deze maatregel lijkt een dode letter”, zegt CDA-Kamerlid Mona Keijzer.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t R.S.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Desinformatie, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islamappeasement, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, Overheid, political correctness, praatjesmakers, PvdA, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VVD, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Inburgeren vrijblijvend

 1. Ze verzwijgen de boel tot dat het een gewoonte recht is geworden. Dit zie je hier al zo vaak gebeuren.

  Like

 2. Verzwijgen? inderdaad, maar noem het danmaar liever meteen datgene, waar het op neerkomt: P&P, oftewel: Paaien en Pamperen. “Islam voor olie,” als we ons herinneren willen!
  En laat die Mona Keijzer in deze vooral haar bek houden: Dat is precies dat wijf, dat zich jaren geleden al vierkant heeft uitgesproken tégen referenda “omdat de mensen toch elke vier jaar naar de stembus konden! (De gotspe!)
  Due: Over (ver)zwijgen gesproken!

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Een ieder die hier verblijft wordt geacht de Nederlandse wet te kennen.
  Ook Duitsers en Belgen die hier willen verblijven of verblijf houden..
  Waarom zou dit voor andere immigranten/ handophouders anders zijn?
  Gewoon handhaven!

  Like

 4. Rini willems zegt:

  Waardeloos en neppolitiek!!!!

  Like

 5. Pieter zegt:

  Wij worden al jaren voorgelogen en voor de gek gehouden. Steeds worden de grenzen opgerekt met nog een examentje, nog een paar lessen Nederlands, maar ondertussen weet een islamiet nog steeds niet wat Nederland is.
  Het platteland gaan zij niet op, een boerderij gaan zij niet bezichtigen want o jee…varkens !
  Het schijnt zelfs zo erg te zijn dat men geen onderwijs krijgt in cultuur, natuur, historie en etiquette.
  Zo weten de meesten niet wie Rembrandt is bijv., wel weten zij wat uitkering, sociale dienst, ziekenhuis, dokter is. Al die adresjes waar zij kunnen plukken van ons zijn hen goed ingeprent.
  Het is een en al faal, met inburgeren heeft het niets te maken. Geen ene drol !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s