Taalbeheersing niet nodig in de bijstand

Screenshot_8

(Door: Lise Witteman)

In de drie grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag heeft een derde van de werklozen die de bijstand instroomden, moeite met de Nederlandse taal. Volgens de nieuwe taaleis zouden ze gekort kunnen worden maar daar is vooralsnog geen sprake van. Bij elkaar opgeteld gaat het om enkele duizenden uitkeringstrekkers.

Lees verder>>>
(h/t A.H.)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, Eurabië, Graaien, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, Overheid, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

18 reacties op Taalbeheersing niet nodig in de bijstand

 1. Laat ik nou denken dat ze nog steeds een kruisje mogen zetten.

  Like

 2. Zolang er op elk gemeente huis nog briefjes liggen in hun eigen taal…………en de schotels op de huizen hangen, geen vuiltje aan de lucht…………………..grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Er was toch al een “leesplankje” voor de kleine muslim ontwikkeld ?

  Like

 4. Pingback: Taalbeheersing niet nodig in de bijstand - Ik zeg NEE tegen EU

 5. semper fi zegt:

  INTREGEREN?????
  Slecht 1 woord met 5 letters is genoeg
  LOKET !!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Maar wel de Nederlander korten op zijn pensioen en uitkering. Eigen volk laatst, hé Rutte, van de Vereniging Van Dieven, met de boeven van de Partij van de Afbraak. Het is om te kotsen.

  Like

 7. Angie1968 zegt:

  Ik heb zowel bij de SVB als bij sociaal-maatschappelijke instellingen gewerkt. En inderdaad, taalvaardigheid wordt niet vereist! Totdat de gemeente de uitkering dreigt in te trekken. Dan kunnen ze wel hun huis uit voor taalles. Ik heb vrouwen lesgegeven in Nederlands, die al 40! jaar hier woonden. En nog geen woord Nederlands spraken, en al helemaal niet konden schrijven. Zwaar gesluierd, allemaal uit Rif of Anatolie. Vriendelijk, maar totaal ongeschikt om hier te wonen. Zware belasting voor onze maatschappij.

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Angie1968 1 Augustus 2016 om 11:24. Palmbomen groeien ook niet op de Noordpool. Groeien ze daar wel, dan hebben ze er iets raars mee uitgehaald. Net zo’n rare streken als ze met ons hier uithalen !

   Like

 8. koddebeier zegt:

  Geen Nederlands ——– GEEN UITKERING !!!! Weg met de parasieten !!!! En hun linkse hulpjes !

  Like

 9. Astrid zegt:

  Ik heb dus een aantal jaren les gegeven aan die ondankbare islamhonden, o.a. van de Turkse delegatie. Allemaal bijstand, maar ook allemaal bijbaantjes en eigen huizen in Turkije [net als de Marokkanen in Marokko] en daarnaast doodleuk melden ‘dat ze van Erdo geen Nederlands hoeven te leren’.
  Daar sta je dan, met de beste wil van de wereld tegenover de totale onwil van deze hele domme mensen. En dat waren dus volwassenen.
  Heel anders ging het bij bijvoorbeeld de Aziaten, die altijd met pen en papier druk in de weer waren en veel vragen stelden en gemotiveerd waren. Die zaten maar heel kort in de bijstand en bij mij op les [o.a. Nederlands als tweede taal].
  Gelukkig ging het reïntegratiebedrijf waar ik voor werkte failliet en kon ik een andere [creatieve] richting op gaan. Wat een overheidsgeldverspilling was dat allemaal en dan die linkse collega’s, die duidelijk meewaaiden met iedere wind, om hun baantje maar veilig te stellen. Ze zitten nog steeds in dat vage reïntegratiecircuit, te lui om echt werk te leveren, deze laffe meewaaiende honden.
  Ik heb ook wel taferelen meegemaakt dat zo’n Oostturk zijn zwaar gehoofddoekte broedvrouw uit de les kwam sleuren, want dat mocht niet van zijn cultuur. Er zaten namelijk ook mannen in de klas. Het was haar enige kans om eens uit huis te komen. De moslimmens investeert niet in zijn toekomst, die gaat voor het snelle geluk, dat geen geluk zal zijn. Geld maakt niet gelukkig, daar kan ik vanuit eigen ervaring over meespreken. Het kan makkelijk zijn, maar ‘geluk’ zit toch echt tussen de eigen oren. De innerlijke beleving van een moslimmens is er een van totale onbewustheid en een geestelijke luiheid die zijn weerga niet kent. De moslim bouwt nooit iets op, want de moslim verkeert altijd in een innerlijke strijd.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Uitstekend verwoord!

   Het zit in hun genen en dat zit er in…!
   Totale waanzin om dat soort schepsels hier binnen te halen.
   Weg er mee. Allemaal het land uit!

   Like

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  Lise Witteman:

  “…het nog de vraag is of ze wel Nederlands kunnen.”

  Bedoeld wordt natuurlijk: of ze wel Nederlands KENNEN. Zo worden zelfs uitkeringstrekkers overreden door een strontkar, niet door een equipage.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • delamontagne zegt:

   Toen mijn kinderen zo,n 35 jaar terug in de laagste klas zaten hoorden wij een van de onderwijzeressen tegen zo,n “kleintje” roepen ( ze rende achter hem aan ) : “…………Ik kan toch harder rennen dan jou.”
   Wel-is-waar jou zonder “w”, nog net niet ik ken harder etc,etc.
   Het zordt pqs erg qls de toekomstige konnegin in haar toespraakje gaat zeggen:”……….hun [ de minsters ] kennen der ook niks meer aan doen.”

   Like

 11. mahoog zegt:

  Gimy gimy….is ruim voldoende tot heden.

  Like

 12. Pieter zegt:

  Alleen dat ene zinnetje al “Er werd met hen afgesproken…” is om te kotsen. Dat is Nederland ten voeten uit ! Zo diep zijn we gezonken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s