Openlijke zelfcensuur van de pers

Screenshot_43

(Door: Wim van Schaik)

Toen gebeurde er wat we al lang zagen aankomen: de ene aanslag na de andere. Zo’n honderd doden en – blijft altijd wat onderbelicht – heel veel gewonden en verminkten, om nog maar te zwijgen van het onnoemelijke leed dat velen hun hele leven moeten meedragen. Tel daarbij de dagelijkse ‘reguliere’ berovingen, aanrandingen, vernielingen en intimidaties door lieden die een andere kijk op vrouwen, bezit en omgangsvormen hebben op en je vraagt je af of de staat zijn burgers nog wel kan beschermen.

Het is steeds hetzelfde patroon. In eerste instantie vaag doen over daders van brute aanslagen. Dan komen de ‘experts’ aan het woord. Liefst suggereren ze dat het om rechts-extremisten gaat. Ook al slaat dat nergens op, er blijft altijd wel iets van hangen. Valt niet langer te ontkennen dat het om moslims gaat, dan is er sprake van psychopathologische problemen: Verward, getraumatiseerd, teleurgesteld, zelfmoordenaar of masochist. Verder vriendelijk, rustig en niet zo heel erg serieus moslim…

Dat ze allemaal geïnspireerd werden door de dood en verderf predikende islam is puur toeval en valt de ‘experts’ niet op. Het besluit dat islamisering van Nederland alle ruimte moet  krijgen, maakt dat de relatie tussen geweld en islam ontkend, genegeerd of gerelativeerd moet worden.

Maar de wegredeneer-strategie werkt niet. De relatie tussen islam en geweld duikt altijd wel ergens op. Dus dan maar oproepen om geen beelden van ‘terroristen’/aanslagen te verspreiden. In Nice wilde men zelfs de camerabeelden wissen. Nu staat mij bij dat de politie meestal juist aan het publiek vraagt of dat iets heeft gezien, of er toevallig beelden zijn. Dat geldt nu even niet. Nee, nu helpt het heel erg als het publiek de andere kant opkijkt. Stel je voor dat iemand hoort wat er geroepen wordt. Dat iemand met eigen ogen ziet om wat voor personen het gaat. Om hoeveel personen. Dat mensen het resultaat zien van zo’n laffe slachtpartij, aangericht in naam van die vredige religie. Ze zouden maar denken: ‘Weer Allahu Akbar. Weer net zulke personen als in Brussel, Parijs, Orlando, Madrid, Londen, Nice. Weer onschuldige burgers getroffen, kinderen zelfs’.

Dat de Franse media nu geen beelden meer tonen van terroristen is een alarmerende, maar logische stap. Het helpt het niet dat je als redactie de woorden islam en moslim uit de krant houdt of dat je de namen van de moordenaars weglaat als je wel hun portretten laat zien. Steeds vaker zullen feiten en beelden die het lelijke gezicht van de islam laten zien, achtergehouden of verdoezeld worden. Neem die Franse priester: zijn keel werd doorgesneden (soort onthoofding), maar de media hadden het over een gijzeling… Aan die vorm van zelfcensuur zijn we inmiddels gewend. We weten tussen de regels te lezen. Maar wat als de media een collectieve wegkijk-code afspreken?

Voor zover ik weet heeft in Nederland maar één krant serieus de suggestie geopperd dat alle media terughoudend zouden moeten zijn met het verspreiden van berichten over aanslagen. Het Reformatorisch Dagblad, daar gaat het om, haakte gretig in op een dergelijk verzoek van de Duitse autoriteiten. Ging het de Duitsers nog om berichten tijdens opsporing van daders, het RD kijkt verder. Het stelt dat de nieuwsvoorziening ‘daders in de kaart kan spelen’. Hoe dat precies gaat, lezen we niet, maar als de autoriteiten om soberheid vragen, wil het RD daar graag in meegaan: ‘Dat hoeft niet onmogelijk te zijn’.

Is hier nog iets te bespeuren van journalistiek ethos? De vergelijking die het RD maakt met terughoudendheid (in het verleden) bij zelfmoord  is onzinnig. Daarbij ging het om bescherming van kwetsbare individuen. Als het gaat om de gewelddadige islam heeft de burger alle recht om te weten wat er speelt.

‘Eerst zorgvuldig de feiten checken’, zegt de krant. Ja, ja. Het RD nam het bericht over die moslim die een moeder en haar drie dochters met een mes aanviel, omdat zij in zijn ogen te spaarzaam gekleed waren klakkeloos over van het ANP. Helemaal geen feitencheck: de moslim werd een vakantieganger (!), een 37-jarige man uit Parijs. En niets over de lange tenen van die man… Bedoelt het RD dat met terughoudendheid?

Het RD lijkt een vals, politiek correct wij-gevoel te willen stimuleren. Daar passen nare feiten niet bij en het ontmaskeren van de islam als religie van haat en dood al helemaal niet. Dat zou de mensen maar angstig maken… Weten ze bij het RD niet dat de Bijbel zo’n houding van ‘Spreken van vrede, daar geen vrede is’ (Ezech. 13:10) veroordeelt en bestempelt als kenmerk van valse profeten?

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamitische ideologie, Islamofilie, linkse gereformeerden, Nederland, Persvrijheid, Rotzakken, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Openlijke zelfcensuur van de pers

 1. delamontagne zegt:

  SCHANDAAL IN FRANKRIJK:

  Twee Franse politici wisselen grapjes uit tijdens de Kerkdienst in Rouen.
  ../././
  François Fillon et Bernard Cazeneuve ( Minister v. Binnenlandse Zaken ) zitten smakelijk te lachen tijdens de Mis van Eerbetoon aan de onthoofde Priester.

  Op 26 Juli was er niet genoeg plaats voor alle mensen in de Kathedraal “Notre-Dame de Paris”
  Veel Katholieken werden door de politie bij de ingang van de kerk weggestuurd.
  De prioriteit ging uit naar de VIP,s, mensen van diverse politieke pluimage die zich voor de camera,s van de media opstelden.

  Maar de Mis duurde blijkbaar te lang voor sommigen om tenminste een minimum aan waardigheid op-te-houden, zoals gebuikelijk bij dergelijke gebeurtenissen.

  Maar dat was voor deze twee blijkbaar te moeilijk en ze wisselden enkele “leukigheidjes” uit.
  Helaas voor hen circuleerden de foto,s in een minimum van tijd in de social media.
  En velen lieten hun woede blijken over de schandalige houding van deze 2 politici

  Geliked door 3 people

 2. De islam is een anti-sociale vieze smerige kliek. Die geen gevoel hebben of tonen geen emotie bij wat zij een ander aandoen. Precies het soort wat niet in onze samenleving past.

  Like

 3. Marc zegt:

  Zomaar een gedachte hierover. Of twee, eigenlijk.

  Die motie van Halsema uit 2010 is natuurlijk schandalig. Aan de andere kant maakt het wel veel duidelijker waartegen de strijd op de eerste plaats gevoerd moet worden, namelijk tegen de protagonisten van het westers politiek-correcte denken. Pas als die strijd gewonnen is kan de strijd tegen de islam op rechtvaardige wijze uitgevochten worden. Zo lang dit niet het geval is zal de islam slag na slag blijven toebrengen. Aan een ieder, laat dat duidelijk zijn.

  Mijn tweede gedachte is de Franse anonimisering van moslimterroristen. In zekere zin is dit overeenkomstig de Franse laicité-opvattingen: het streven van de Franse overheid religie overal buiten te houden.

  Op het eerste gezicht bemoeilijkt dit onze strijd tegen de werkelijke vijand, de islam. Dit is het gevolg van het feit dat de meerderheid van westerse volken overwegend politiek-correct denkt of aanwijzingen en opvattingen van de politiek-correcte elite volgt, en zo directe strijd tegen de islam vanuit westerse politieke centra wordt beperkt of gehandicapt,

  Maar … als onze strijd tegen de islam wordt beperkt zuiver en alleen omdat dit terrorisme als religie omschreven wordt, want dat mag volgens de politiek-correcte meute en elite niet, dan kan het helpen als deze strijd niet langer als strijd tegen de islam, maar als strijd tegen terrorisme omschreven wordt.

  Anders gezegd: als de islam als beeld van onze vijand plaats maakt voor de instelling dat terrorisme bestreden moet worden, dan moet dit betekenen dat de politiek-correcte meerderheid en elite instrumentele oplossingen zal zoeken. Vanuit dit gezichtspunt zal het er voor hen niet meer toe doen of daders hun acties vanuit de islam motiveren of niet: de staat zal uitsluitend kijken naar alle acties, handelingen en motieven die zullen leiden tot terreur en aanslagen. Als ze dit consequent doen, kan het niet anders dan dat dit uiteindelijk tot deislamisering van de samenleving zal leiden.

  Dit is, vanuit ons perspectief gezien, wel een beetje omslachtig, maar het zou kunnen werken. Zie het een beetje als therapie: door zaken anders te benoemen kunnen slachtoffers, zoals westerse samenlevingen dit zijn, zichzelf uiteindelijk in staat stellen wél handelend op te treden. Daarbij zal het niet uitmaken dat zij het terrorisme noemen en wij de islam, het effect zal dan hetzelfde zijn.

  Just a thought.

  Like

  • wim zegt:

   Interessante gedachten Marc. Wat de anonimisering van moslimterroristen betreft zie ik het verband met de Franse laicité-opvattingen niet zo. Het gaat om foto’s van terroristen, waarbij niet expliciet vermeld wordt dat het om moslims gaat… De reden die de media zelf geven is, dat men deze terroristen en hun bewonderaars niet de ‘kick van de publiciteit’ gunnen.
   Je tweede gedachte lijkt logisch en wordt m.i. ook al toegepast. We zien dat men het bij voorkeur heeft over ‘terroristen’ of ‘plegers van de aanslag’ of gewoon ‘daders’, zodat (teneur van mijn artikel) de connectie met de islam ontkend of op z’n minst geminimaliseerd wordt. Dit werkt niet, want
   1) Men blijft uitgaan van een verkeerd beeld van de islam, waarbij het inherent gewelddadige en westen-vijandige karakter van deze ‘religie’ wordt ontkend.
   2) Zolang de inspiratiebron van het kwaad niet ontmaskerd en aangepakt wordt, dweilt men met open kraan.
   2) Men blijft ‘terroristen’ en hun sympathisanten de bescherming bieden van ‘de vrijheid van godsdienst’, terwijl deze lieden erop uit zijn om onder die bescherming diezelfde vrijheid af te breken.

   Like

   • Marc zegt:

    @ Wim.

    Dat media melden dat ze geen foto’s van terroristen plaatsen om hen geen publiciteit te gunnen is natuurlijk het politiek-correcte argument: het gewone publiek moet een reden krijgen waarom hen dit onthouden wordt. Dit publiek zal dit argument gewoon nemen (als zoete koek dus). Is dit eenmaal gangbare praktijk geworden, dan komt dit al gauw overeen met de laicité omdat naast het niet noemen van individuele terroristen ook hun religieuze motieven, en zo de religie zelf, buiten beeld blijft.

    Van de drie punten die je noemt is de eerste een ons allen zeer bekend feit: dit is precies de politiek-correcte handicap waarmee zowel elite als meute zich van hun morele gelijk verzekeren.Het tweede punt is net zo juist: wij weten dat, maar de politiek-correcte elite en meute echter niet! Daarom heeft het benadrukken hiervan, als we de politiek-correcten zelf het licht willen laten ontdekken, eerder een averechts effect. Daarom kunnen we dit beter (voorlopig?) ongenoemd laten.

    Om het derde punt gaat het echter: nog steeds is deze uitspraak van jou volledig waar. Maar als de politiek-correcten terrorisme gaan bestrijden vanuit anonimisering (of laicité-opvattingen) en hiervoor instrumenten zoeken en vinden, dan zou het weleens zo kunnen worden dat ‘vrijheid van godsdienst’ terroristen niet langer hun huidige bescherming meer zal verzekeren.

    Hiervoor moet, zoals ik elders al aangaf, de vrijheid van godsdienst uit de grondwet geschrapt worden: vrijheid van meningsuiting waarborgt op voldoende wijze de godsdienstvrijheid, terwijl tegelijkertijd oproepen tot geweld vanuit religieuze opvattingen nu vatbaar zijn geworden voor bestrijding door de staat omdat de vrijheid van godsdienst nu niet langer meer die immuniteit aan terroristen zal verschaffen.

    Like

 4. Angie1968 zegt:

  Heeft iemand zich ooit wel eens afgevraagd wat er achter die desinteresse bij politici zit voor de ellende die ze uitstorten over hun eigen volk? En die enorme protectie van alles dat naar Islam riekt? Waarom moeten die kutmoslims zo beschermd worden? Wat zit daar achter? Waarom mag de waarheid niet verteld worden? Waarom wordt alles omgedraaid? Ik vermoed dat daar meer achter zit…

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Angie1968: 00.24. uur. Wat daar achter zit, dat is heel gauw verteld. De RODEN/communisten der EUSSR, en de hielenlikkers in Den Haag, “van links tot rechts”, met voorop de trekpop RUTTE (VVD), dan de BILDERBERGBOEVENBENDE, de geldplutocratie van Soros, Goldman-Sachs en Rothschild, en de Illuminati. Het is een demonisch complot. Zo zie ik dat in ieder geval.

   Like

   • Lissette zegt:

    Ja het gaat nog verder waar er oorlog is begonnen kan Assad zijn komt ik lees veels te veel, die had ondekt water voor het land is bezig geweest met betonnen buizen het water te zuiveren, daar kwam ook olie uit voort, alle maal goed zelfs voor een ander land. tot dat die,hij wilde Gouden Dinnars in plaats van Dollars omdat de inflatie was gezakt of anders om, ik lees veels te veel, daar ging de VN Amerika niet mee accoord dit is al langer aan de gang, dus alles werd op geblazen door Amerika die man is gedood, weg alles nee niet alles de olie niet deze mensen leefde weer in een land van droogde ectr en oorlog, ook is er jacht gemaakt op die taliban oorlog vandaar dat die toren 2 vliegtuigen er in storten ook dat klopt weer niet wand er was een gebouw wat recht naar beneden storten en daar is geen vliegtuig in gestort vermoedelijk gewoon zoals je een flat afbreekt denk er om de Amerikanen zijn geen lekkeren hoor ik heb het niet op Trump maar die hillarie kan nu fijn verder gaan, wand ook in dat land worden moslims is een apart kamp op geleid,het komt hier op neer, daarom we moeten uit die EU weg dat we straks geen koning meer hebben maar Macht hebber net zo als in turkijken alles word vernietigd duik de geschiedenis maar in heb alles gelezen zelfs van oorlogen hier in Nederland blij word je er niet van, gisteren last ik een stukje dat hitler in argetine heeft door geleeft is inmiddels wel overleden, wand het koning huis klomt ook niks van ook mengelmoes en wat je daar boven schrijft Tom Hendrix ook die zitten er achter wand er is pas weer een paar dagen dat geweest er worden mensen uit genodigt die heel veel geld hebben zelfs vanuit het koninghuis alleen maxima niet, en neem brussel die Dunkert die heeft al een zwart boekje en dat boekje allemaal die hem tegen werkt die zijn de lul de grootste ratten zitten daar zelf in. je ziet het aardig goed Tom Hendrix maar veel meer zit er achter en ik had alles op geslagen tot me laptop vast knalde ha zo alle linken hier neer kunnen zetten , zelfs in belgie kregen de terosisten een bedrag van 14000 , eentje heeft er 15000 gehad voor te leren en onderhoud , als wij wat aan vragen je moet alles laten zien zelfs je bank rek ectr ja en ik zet dat bedrag er neer maar eentje van een paar maanden dat bedrag, en ik weet ook dat 40 landen wapens leveren welke landen in ieder geval Amerika aan dat zooitje en dan sturen ze er veteranen naar toe om er proberen er vrede te krijgen komen kreupel terug en daar word niet naar om gekeken je zit aardig in de goede hoek Tom Hendrix als ik nog eens de linken vind, wand van die MH 17 klopt ook geen moer van Sancies opleggen ze hebben hun eigen er nu mee wand ook Rutte is in Oekreien geweest ,, maar niet om de MH 17 nee om oekreien bij de EU te krijgen zo zit dat , de britten mogen blij zijn dat ze eruit zijn, en die redden het wel let maar op ze zijn uit de EU ze moeten niks meer de regels van Dunkert

    Like

 5. Avidia zegt:

  Marian, ze passen zowiezo niet bij ons, alleen al door hun geloof, en doordat geloof zijn ze gewelddadig wat wij niet in ons hebben. Het wordt nooit wat, zij verachten ons, snap niet wat ze hier te zoeken hebben behalve een uitkering en een huis, alles gratis, dat zal het zijn :-{ Het gaat als een lopend vuurtje, ga naar Nederland, je krijgt een huis en uitkering, je hoeft nooit meer te werken, idioterie van de regering. Kon je maar bepalen waar jouw belasting geld naar toe gaat. Voor mij, zeker niet naar al die binnendringers en nietsdoeners.

  Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 7. ieznogoedh zegt:

  Goebbels zal met jaloezie vanuit de hel toekijken. Zoveel Lügenpresse heeft hij nooit kunnen bewerkstelligen.

  Like

 8. Jan zegt:

  In Een Vandaag maandag eiste nagenoeg 40% van de NL-bevolking terreurnieuws niet langer (nog geen 1% wordt genoemd in de pers) te melden omdat zij zich er namelijk neerslachtiger door gingen voelen, het diende genegeerd te worden, ook om de islam ‘geen podium te geven’ (geen benul wat die terneergeslagene daaronder verstaat). Duidelijk is wel omdat ieder moment door de hoernalisten gelogen worden links volk steeds weer ‘geschokt’ is en over ‘incidenten’ spreekt, ook al omdat de lamestream-media dit zelf doet.

  Like

  • boorzalf zegt:

   En Ruud is helemaal overstuur, al die beelden komen zijn huiskamer binnen. Nou Ruud maak je borst maar nat, want straks vliegen de kogels, en bommen om je oren.
   http://www.npo.nl/eenvandaag/02-08-2016/AT_2055134
   05.15
   De nederlandse propaganda organisatie die verzint ook van alles om het maar te verbloemen.

   Like

  • Marc zegt:

   @Jan

   Het anonimiseren van moslimsterroristen door overheden is toch echt iets heel anders dan de bevolking verstoken te houden van nieuws over aanslagen!

   EenVandaag maakt zich schuldig aan het desinformeren van de samenleving, het moedwillig verbuigen van de waarheid.

   EenVandaag zou daarom het brevet journalistiek ontnomen moeten worden, en voor een volksrechtbank veroordeeld worden wegens het verspreiden van haat door moslims.

   Like

 9. Scarlatti Bombatti zegt:

  Scarlatti Bombatti ‏@ScarlattiBomba 24 sec24 seconden geleden
  Openlijke zelfcensuur vd pers waardoor de #ISLAMINVASIE & #ISLAMISERING HAND OVER HAND TOENEEMT https://ejbron.wordpress.com/2016/08/02/openlijke-zelfcensuur-van-de-pers/ … via @wordpressdotcom

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s