Tsjechië: Politici roepen burgers ertoe op in het openbaar wapens te dragen

Screenshot_32

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Met het oog op de aanslagen en amok in Duitsland zijn ook de Tsjechen gealarmeerd. Inmiddels roepen steeds meer Tsjechische politici de bevolking ertoe op zich te bewapenen. Ook wordt steeds meer het recht geëist om wapens ongezien in het openbaar te mogen dragen.

Contra magazine

De terreurdaden in de directe omgeving zijn in Tsjechië reden tot zorg. De sociaaldemocratische minister van Binnenlandse Zaken, Milan Chovanec, gaf al opdracht tot een betere bewaking van de grenzen naar Duitsland om het binnensijpelen van potentiële terroristen te verhinderen. Vooral in Duitsland afgewezen “asielzoekers” hebben de aandacht van de Tsjechische politici.

Afgelopen zondag zei de Tsjechische president Miloš Zeman tegenover de krant “Blesk”: “Ik vind echt dat de burgers zich zouden moeten bewapenen tegen de terroristen. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik van mening veranderd ben. Vroeger was ik tegen overmatig wapenbezit, na de aanslagen denk ik daar echter anders over.”

Zo zei bijvoorbeeld de senator Miloš Vystrčil, vicevoorzitter van de oppositionele Burgerdemocraten, met het oog op een geplande EU-richtlijn ter beperking van het privéwapenbezit tegenover de Tsjechische radio: “Een wapen in legaal privébezit bedreigt niet de veiligheid van de andere mensen.” Hij begrijpt niet waarom personen die een wapen mogen bezitten deze niet bij zich zouden mogen dragen.

Volgens Radio Praha bezitten ongeveer 300.000 Tsjechen een wapenvergunning. Van hen zou het grootste deel sportschutters en jagers zijn. Echter slechts een klein deel van hen zou het recht hebben in het openbaar ongezien een wapen te mogen dragen. Maar de Tsjechische president verwees naar de aanslag op het concert in de concertzaal Bataclan in Parijs op 13 november 2015: als daar ook maar twee gasten bewapend geweest zouden zijn, zouden er waarschijnlijk niet zoveel doden zijn gevallen, aldus Zeman. “Deze mensen zullen er waarschijnlijk aan moeten wennen hun wapen niet ergens in de kast verstopt te hebben. Ze moeten erop voorbereid zijn dat de situatie verandert en ze het wapen ook moeten gebruiken”, aldus Zeman verder.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, politici, Tsjechië. Bookmark de permalink .

21 reacties op Tsjechië: Politici roepen burgers ertoe op in het openbaar wapens te dragen

 1. Dat zijn pas woorden van president Milos, de burgers mogen zich bewapenen. Hij komt te minste voor zijn volk op. Kunnen ze hier een puntje aanzuigen. Lul Rutte is nog steeds op zijn vakantie adres.

  Geliked door 3 people

 2. Jan zegt:

  Mocht niets meer helpen, dan

  Like

 3. Gezond, realistisch standpunt! Op het ogenblik is in Nederland zelfs de discussie over het meedragen van een busje pepperspray nog bijna taboe!
  Maar ja, dat komt dan ook wèl uit dezelfde hoek als die van de politici, die zo verschríkkelijk tegen referenda zijn, ik noem maar wat.
  Het klootjesvolk machteloos en daardoor -hopen ze- onmondig houden, dáár is het ze uiteindelijk om te doen, nergens anders om; typisch de houding van “plucheplakkers” dus!

  Geliked door 5 people

  • delamontagne zegt:

   Toen ik pepperspray las heb ik ,t gelijk bij “onze-mee-te-nemen” spulletjes/bagage gezet voor de reis volgende week naar NL.
   Gewoon te koop hier in Fr.
   Las net weer een berichtje van overvallen bejaarde vrouw van…………………..96 jaar.
   Signalement, zoals gewoonlijk.
   Moet altijd aan Pim Fortuijn denken:”Ze overvallen nooit huin eigen hoofddoekvrouwen”.
   Wat die verstandige Oost_EU volken betreft en hun politici, zij weten uit de geschiedenis wat islam is.

   Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Volgende keer even omrijden via Praag en een meenemen

  Geliked door 2 people

 5. hslot4 zegt:

  @ Jan die gozer kan echt schieten doet waarscheinlijk de hele dag niets anders .
  Die Cz 75 is een enorm kut pistool slijtage op zo n ding is enorm en op 25 meter wens ik je veel geluk .
  Wij hadden er een tweetal op de vereniging en voor je in aanmerking kwam voor de aanvraag van een vergunning moest je eerst een schiettest afleggen op 25 mtr.
  Vertrouwden we het zaakje niet en hadden we het idee dat je niet voor de schietsport kwam maar voor wat anders dan kreeg je deze CZ voor je schiettest hahahahahahahaha.
  Anders kreeg je gewoon de Baretta glock smith en Wesson of een benelli of een ruger.
  Persoonlijk zeg ik smith en Wesson of ruger als je betrouwbaar wilt.

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Gun license for soldiers – as soon as they’re released

  A new amendment will allow people of any age to get a gun license – provided that they finished military service first.

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/215876

  Geliked door 1 persoon

 7. semper fi zegt:

  waarom hier niet?/
  die oudste van bolle W.A wordt ook met getrokken pistool bewaakt op school(en elders)
  Als jouw kids in elkaar getrapt worden door mislams mag je de stille tochten organiseren,mits niet kwetsend voor de asieligen!!
  Mag niet??aan me hoela,als het te warm wordt hier bewapen ik mezelf zeer zeker en roep geen BOEHHHHHH!!!!!
  Of roep jij wel boeh???

  Geliked door 1 persoon

 8. C.A.Barstow zegt:

  Hele goede zaak, het is zo goed als de enige manier om jezelf en je geliefden afdoend tegen deze verachtelijke islam nazi’s te verdedigen.
  In ons land dat nu nog ”bestuurd” wordt door een stel land en volksverraders zal het in de toekomst ook zover komen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Peerke zegt:

  Dat zou overal hier in Europa moeten gebeuren maar je hebt wel kans dat het misbruikt word !!!

  Like

 10. Pingback: Nu ook in Slowakije: Burgers bewapenen zichzelf wegens terreurgevaar | E.J. Bron

 11. repelsteeltje zegt:

  tja ik als vrouw zou best een vuurwapen willen hebben niet om iedereen die mij verkeerd aankijkt overhoop te schieten maar voor zelfverdediging ik heb ook siriers boven me wonen en geen goed contact die mensen zijn nooit goed gecontroleerd dus die vent kan ook zomaar ineens gek worden net zoals in frankrijk is gebeurd met de moeder en haar drie dochters neergestoken door zo een kerel omda ze te bloot gekleed waren???in de zomer???vandaar dat ik me ook niet veilig voel als westerse vrouw die laat thuiskomt en mannelijke vrienden over de vloer krijgt zonder ermee getrouwd te zijn ja moet kunnen maar niet in de ogen van een islamfanaat toch???Vandaar dat ik mezelf zou willen bewapenen niet omdat ik het leuk vind tis afgrijselijk dat je zo gaat denken maar eis noodzaak aan het worden jammer doch HELAAS is eoor mij nogal duur om een vuurwapen te kopen eerst moet ik verhuizen …..dat duurt ook al 5 jaar zucht…wat een eelende zijn we toch in beland !!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s