Koerden bedenken zich en vechten voor Assad

Screenshot_51

(Vertaling: E.J. Bron)

De Koerdische milities nemen in Aleppo en in andere delen van Syrië aan de kant van de regeringstroepen actief deel aan de strijd tegen internationale huurlingen. Een vooraanstaande Amerikaanse denktank eist van de VS meer ondersteuning voor de huurlingen.

DWN

De Koerdische milities van de YPG zijn in de Slag om Aleppo aan de kant van de Syrische regering in Damascus gaan staan. De Koerden opereren vanuit hun bolwerk Sheikh Maksud. Maar ook in andere delen van Syrië (Azaz-Marea, Manbidzj en Hassaka) bestaat een nauwe samenwerking tussen het Syrische leger (SAA) en de YPG, bericht het Washington Institute for Near East Policy (WINEP).

De ondersteuning van de YPG-milities voor de Syrische regering zou zeer zorgwekkend zijn, omdat de YPG door de VS ondersteund zou worden. Dit toont aan dat de agenda van de YPG fundamenteel zou verschillen van de belangen van de VS. De YPG zou ook tegen de “gematigde oppositie” vechten om de Koerdische expansie uit te breiden. Daarom zouden de VS ook andere groepen – zoals de soennitisch-Arabische rebellen – moeten ondersteunen om een tegenwicht tegen de YPG te creëren, aldus het WINEP.

Ondertussen hebben maandag radicaalislamitische huurlingen in Aleppo minstens 28 burgers gedood. Tientallen raakten gewond, bericht Al Jazeera. Firas Maksad, een Midden-Oosten analist van de George Washington University, zei dat Aleppo “de sleutel” voor de regeringstroepen zou zijn om aanvoerroutes open te houden. Maar voor de huurlingen zou het de laatste veldslag zijn. “Als ze Aleppo verliezen, waarvan ze ongeveer vier jaar een groot deel bezitten, zouden ze ook de slag om Syrië kunnen verliezen”, aldus Maksad. Je zou kunnen zien dat de regeringstroepen, die ondersteund worden door Rusland en Iran, de overhand krijgen. De huurlingen zouden zich in een slechtere positie bevinden.

Volgens informatie van Amnesty International zijn radicaalislamitische huurlingen in het Syrië-conflict verantwoordelijk voor oorlogsmisdaden. Ze zouden willekeurig burgerdoelen zoals moskeeën, markten of straten beschieten. Daarbij zouden volgens ooggetuigen alleen al van februari tot april minstens 83 burgers zijn gedood, waaronder 30 kinderen.

De regeringsonafhankelijke organisatie had in juli een rapport gepubliceerd, waarin ze gevallen van ontvoeringen, martelingen en executies documenteerde. Syrische burgers zouden onder de heerschappij van de “rebellen” blootgesteld staan aan een “verschrikkelijke golf” van gewelddadigheden, wordt er in het rapport gezegd.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Koerden, Syrië, VS, Westen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Koerden bedenken zich en vechten voor Assad

 1. danny zegt:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26339678/__Plan_B_voor_vluchtelingen__.html

  Plan A moet zijn alle landsgrenzen dicht en ook alle Europese buitengrenzen dicht voor gelukszoekers met scherpe militaire bewaking
  Dan heb je geen plan B nodig

  Geliked door 1 persoon

 2. Anna zegt:

  Gisteren zei Obama dat Trump volkomen ongeschikt is als president omdat hij geen kennis heeft van situaties zoals B.v. Hier In het Midden-Oosten….. nou ….nou ….nou ….. als Je dit leest vraag jejezelf toch af of Obama zelf wel bekwaam is en of hij zelf wel weet wat een wanorde hij heeft aangericht in het Midden-Oosten…….. Je moet altijd luisteren naar wat mensen niet zeggen….. Het is precies omgekeerd Wat hij zegt…….. Projectie?????

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Ik snap het niet hoe dat nu eigenlijk zit met Syrië. Het regime voert daar strijd met REBELLEN.
  Nauwkeuriger geredeneerd is het zo dat het regime is aangevallen door REBELLEN. Was die aanval nu omdat ze Assad niet lief genoeg vonden of zat er iets anders achter?
  Had het iets met geloof te maken of met olie of …….?
  Er hoeft niet lang over gedebatteerd te worden dat Assad geen lieverdje is. Maar hij is wel de ‘gekozen'(?) president van zijn land en verdedigt zijn land en positie tegen groepen die hem de macht betwisten. Die rebellengroepen maken ook nog eens gebruik van vreemde huurlingen.
  Nu zijn er over de hele wereld landen met regimes die niet helemaal koosjer zijn. En bij veel van die landen zijn er verzetsgroepen (rebellen, dus). Worden die gesteund door Europa en de Verenigde Staten? Nee, dus. Waarom steunt het westen dan wel de groepen die in Syrië de zittende machthebber aanvallen?
  Nu de Koerden inzien dat niet alleen ISIS hun vijand is maar dat ook de rebellen voor hen een bedreiging zijn en ze die MET ASSAD bestrijden ontstaat er een idiote situatie. De Koerden worden namelijk ook door de Verenigde Staten gesteund. Wat nu?
  Vrijwel zeker zal de ene of de andere partij gezichtsverlies lijden. Ik ben benieuwd.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 4. Marc zegt:

  Ik zie nog steeds Saoedi-Arabië zoete broodjes bakken met Israël. De Israëlisch vertrouwen hen meer dan Iran. Met de Turken heeft het land een verstandshuwelijk gesloten.

  Iedereen steunt het streven naar onafhankelijkheid door de Koerden. Het Westen steunde hen in de strijd tegen de isis, onuitgesproken bondgenoot van de Turken. Nu lijkt het alsof YPG met hun strijd met Assad zich aan de zijde van Iran, Hezbollah en Hamas schaart. Dat lijkt mij toch een zeer onwaarschijnlijk bondgenootschap. Wat mij betreft net zo onwaarschijnlijk als die van Israël met S-A.

  S-A ligt sinds drie jaar in de clinch met de VS. De VS maakt het weer goed met Iran. Iran bedreigt de strategische olievoorraad en positie van S-A. Iran dreigt al tientallen jaren met vernietiging van Israel, oa via Hamas en Hezbollah. Maar ook het bondgenootschap van Iran met Hamas is een hele vreemde, aangezien zij beide tegenpolen binnen de islam zijn. Zo ook tussen YPG en Assad met Hezbollah.

  Dus wat is er nou eigenlijk aan de hand, en waar doen Israël, respectievelijk het Westen, nou verstandig aan? Welke zijde kunnen zij, vanuit hun eigenbelang, het beste kiezen?

  En ondertussen gaan die maffe nazi’s van isis wereldwijd onbelemmerd hun gang, sinds deze week ook met massale en onbelemmerde toegang tot de VS, en gesteund door dwazen als Peter Sutherland, Soros, Merkel en Juncker.

  Nog steeds maak ik mij sterk dat het werkelijke gevaar voor zowel Israël als het Westen, zowel militair als ideologisch, eerder vanuit S-A dan uit Iran komt, eerder vanuit de soenni’s dan vanuit de sjiieten.

  Er is geen land dat de militante islam zo ideologisch onderbouwd heeft als S-A. Ook is er geen land dat zoveel aan militaire uitgaven besteedt als ditzelfde S-A: 70 miljard dollar. Zeven keer zoveel als Iran!

  Like

 5. Republikein zegt:

  Klein bier.
  8000 eilanden in de gordel van smaragd gaan voor onafhankelijkheid.
  Proost.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s