Nederland, 2016: miljoenen subsidie naar kunst en ‘innovaties’, nul euro naar zieken

Screenshot_56

(Door: Bert Brussen)

Pech gehad, had u maar een leuke kunstzinnige stichting moeten oprichten

Had u dat gezien? In Amsterdam is Sinterklaas reeds gearriveerd. Zijn Regenboogpieten hebben tienduizenden, honderdduizenden, miljoenen euro’s aan subsidies rondgestrooid (klik hier) als waren het pepernoten (reeds in de schappen van uw supermarkt), dit alles om de ongegeneerd decadente hoeveelheid aan stichtingen en verenigingen die ‘iets’ doen met ‘kunst’ of ‘cultuur’ of ‘iets dat er in de verte mee te maken heeft’ te belonen voor hun fantastische werk het afgelopen jaar, namelijk het bezighouden van blanke babyboomers, snobistische millennials en steenrijke bejaarde grachtengordelbewoners die met gemak zélf hun culturele uitstapjes kunnen lappen, maar dit toch veel liever aan de belastingbetaler overlaten. Twee flesjes wijn per avond is ook niet gratis moet u weten.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Elite, Graaien, Hypocrisie, Linkse Kerk, Nederland, Overheid, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Nederland, 2016: miljoenen subsidie naar kunst en ‘innovaties’, nul euro naar zieken

 1. koddebeier zegt:

  Het is misdadig !!!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Dit land is toch gewoon ziek? Nietsnutten hebben hier de macht in handen, en mensen die niets te vertellen hebben, maar wel altijd trouw (maar hopelijk wél met veel tegenzin!) hun belastingen hebben afgedragen, mogen verrekken. Als je ziek wordt of bent, dan ben je de sigaar in Nederland. Miljoenen worden rondgestrooid ten gunste van de nieuwkomers, want het mag hen aan niets ontbreken (zelfs dure gebitssaneringen zijn geen enkel probleem!), maar de Nederlander zelf ziet maar dat hij zijn eigen boontjes dopt.
  Kun je niet meer boven komen om te douchen en heb je geen geld voor een dure woningaanpassing? Nou, jammer dan. Dan douche je maar niet.

  Vreselijk, als een gemeente zó omgaat met behoeftige inwoners! Elke gemeente met dit zelfde beleid moet zich diep schamen. Je laat je eigen inwoners toch niet verkommeren?

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  [quote] Een miljoen euro belastinggeld naar een band die net zo goed zichzelf kan bedruipen. [/quote]
  Doet me ook meteen denken aan dat hebberige ‘koningshuis’ waarmee we hier opgezadeld zitten.

  Ach, er is geld zat. Alleen NIET voor nuttige en noodzakelijke dingen.
  Daarom zal het strooien van ‘pepernoten’ gewoon doorgaan.
  Het is verschrikkelijk als je je belastinggeld ‘in de een of andere hoek’ gesmeten ziet worden.

  Like

 4. Dit verbaasd mij niets. Ik heb van 1972 t/m 1995 in de zorg en verpleging gezeten. Het was toen slecht, heel slecht zelfs. Tot de jaren ’80 werd er actie gevoerd, maar het is er nooit beter op geworden, zelfs nog slechter. En dan denk je slechter kan het niet meer, o ja wel hoor. Zorgpremies rijzen de pan uit en wat nog overeind staat wordt kapot bezuinigd. Fijn land waar wij in leven.

  Like

 5. Tijdje geleden las ik ergens een artikel over een dolgelukkige onderzoekster die een smak subsidie kreeg waar ze 5 jaar lang vorstelijk van kan gaan stappen om het drijfgedrag van kleine kreeftjes van 1 millimeter te bestuderen die eens in hun leven naar Antarctica drijven om daar te gaan neuken. Dat ik ook veel leuker dan onderzoek doen naar onbelangrijke dingen zoals hoe je het snelste van fijnstof en andere teringzooi af komt. Dat spul dat er voor zorgt dat er mensen jarenlang met een zuurstofslang in de neus hun laatste stukjes long in een sputumbakje doneren. Of de schadelijke effecten van onnatuurlijke trillingen en geluiden van ventilatie- en windturbines die hersentumoren veroorzaken bij mens en dier en liefdevol windmolentjes of afzuigkapjes worden genoemd.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Breinbrouwsels 3 augustus 2016 om 15:59

   http://tegenwindn33.nl/gezondheid.html

   En ook dieptriest is het feit dat zeer vele vogels en vleermuizen de dood vinden door die vervloekte windmolens!

   Ik citeer hieronder de wijze woorden van iemand met kennis van zaken:

   We bevinden ons in een periode van transitie, een overgang van de traditionele energiebronnen, ook wel fossiele brandstoffen genaamd, naar nieuwe duurzame en vernieuwbare energiebronnen. In de jaren tachtig van de vorige eeuw is men gaan denken dat windmolens een belangrijk onderdeel van die nieuwe energiebronnen zouden worden. Die gedachte is echter achterhaald, windenergie is peperduur en een heel belangrijk deel van die kosten bestaan uit energiekosten om die dingen te fabriceren en om ze ter plaatse neer te zetten (waarbij de fundering heel veel cement kost – en voor het maken van cement is ook veel energie nodig). Als we kijken naar hoeveel energie het kost om een windmolen te maken en te plaatsen, dan is dat meestal drie keer zo veel energie als die dingen ooit in hun vrij korte leven (de gemiddelde levensduur is zo’n twintig jaar) zal opleveren. Daar komt nog bij dat de wind een heel onbetrouwbare bron van energie is. Bij vlagen wordt er soms wel en dan weer geen energie geleverd. Dit stelt grote eisen aan het elektriciteitsnet en aan de zgn. (meestal gasgestookte) “backup-centrales”. Op vrij ondoelmatige wijze moeten gasgestookte reservecentrales de energie leveren die nodig is als de windmolens het weer eens laten afweten. Tot slot staan we in de nabije toekomst voor hoge kosten om de verouderde windmolens weer op te ruimen. Al met al blijkt windenergie vooral een energiebron van het verleden te zijn en niet van de toekomst. Windmolens draaien alleen maar op subsidie en leveren geen zinvolle bijdrage aan de energie van de toekomst. Onder vogels en vleermuizen richten die windmolens hele slachtingen aan. Een bekend gezegde is dat ieder windmolenpark twee “groene banen” oplevert, twee mensen die constant bezig zijn de dode vogels en vleermuizen in de omgeving op te ruimen.

   Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Je bent een klootzak, Brussen, maar deze keer heb het grootste gelijk van de wereld.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 7. koddebeier zegt:

  De Haagse Sinterklazen zijn echt geestensziek !!

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  LINKS laat haar ware gezicht weer zien. Spoel de miljarden maar door de goot, stelletje linkse rovers en piraten. Maar ook de VVD, de liberalen, doen mee aan deze weerzinwekkende praktijken. Ondertussen liggen onze “oudjes”, in de poepluiers, en worden wij bestolen door het afromen van onze pensioenen. Socialisme is werkelijk gif voor de samenleving. En natuurlijk loopt de Partij van de Afbraak voorop, met deze waanzin. Het is een grote schande!

  Like

 9. Anneke zegt:

  Wegwerp-land ten top…Al decennia lang, helaas drong dit véél te laat door tot de massa.

  Like

 10. Anneke zegt:

  Discriminatie ten top….De autochtoon wordt specifiek misdadig behandeld. Niet één krant die dit feit eens ‘tegen het licht houd’. Deze lieg- en bedrieg maatschappij moet héél vlot knock-out geslagen worden. Dit kan niet zo verder ‘op z’n beloop’ worden gelaten.

  Like

 11. Hendrik M. zegt:

  Ik ben boos!
  Al die subsidies meer dan zat!
  Zo word ons belastinggeld vergooit aan allerlei nutteloze zaken.
  Worden we gedwongen de Nederlandse (linkse) Propaganda Omroep rijkelijk te financieren.
  Iets wat subsidie nodig heeft deugd zowiezo al niet…

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  In 010 hebben we ook zoiets: het Wereldmuseum.
  Dat is een duur restaurant in een gebouw van de overheid dat subsidie krijgt. Waarvan de directeur al zijn personeel ontsloeg en zelf met een te dik salaris naar huis ging.
  Die de collecties van Rotterdam in de verkoop gooide want ook commercieel genie.
  Dat museum / restaurant / kringloopwinkel ziet de subsidie terug lopen van 4 miljoen per jaar naar 4 ton per jaar. Zegt men, want eerst zien dan geloven.
  Want de gemeente is nogal corrupt en rode ambtenaren maken er de dienst uit, ze hebben ook de lokale muziekpodia allemaal gesloten wegens wanbeleid en vriendjespolitiek, met als nieuwste dieptepunt het “Waterfront”, dat verhuurd werd door een Turk, aan een Turk, die de huur niet betaalde en de gemeente bepaalde een Turk een vermogen om het te verbouwen, wat nooit gebeurde. Heel subsidieland is een beerput, niet alleen in 020.

  Like

 13. leefbarbaar zegt:

  sorry; bepaalde = betaalde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s