Moslims geven de toon aan in een Britse stad

Screenshot_21

Eén van de 52 moskeeën van Blackburn.

(Door: Stefanie Bolzen – Vertaling: Theresa Geissler)

In Blackburn groeit het aandeel der islamitische bevolking. De stad heeft 52 moskeeën, schoolklassen bestaan tot zo´n 90% uit islamitische kinderen. De Britten slaan het met gemengde gevoelens gade.

Vanaf zijn huis op Green North Hill heeft Ibrahim Master een fantastisch uitzicht op Blackburn. De oude textielstad in het noordwesten van Engeland ligt in een dal aan Blakewater river, waaruit de molens lange tijd hun water betrokken.

Master heeft de kolossale stadsvilla, waarin bijna de hele veelkoppige familie een onderkomen vindt, zes jaar geleden gebouwd, solide rode baksteen, fijn zandsteenwerk. Het lijkt een beetje op Kensington Palace, waar destijds prinses Diana woonde. Ibby, zoals hij door iedereen hier genoemd wordt, is in Blackburn een man van importantie: Hij was jarenlang voorzitter van de Raad van Moskeeën van Lancashire en daarnaast plaatsvervangend commissaris van politie – een politieke functie. Vooral echter is de 58-jarige één der belangrijkste “community leaders” van de Indische moslims in Blackburn.

Screenshot_22

Ibrahim Master is een van de belangrijkste “community leaders” van de moslims in Blackburn.

“Ik ben een strenggelovige moslim. Maar ik ben ook zeer werelds en sta zeer positief tegenover niet-moslims, zoals mijn religie van mij verwacht, zegt Master. Zijn vader, een immigrant uit Gujarat, begon ooit als winkelier in de islamitische wijk; thans bezit en beheert de zoon verscheidene tankstations.

Schoondochter is volledig gesluierd – vrijwillig

Zijn welstand blijkt niet alleen uit het imposante wagenpark bij de inrit naar zijn stadsvilla. Master is een gulle sponsor van zijn lokale moskee. Ook zijn grote familie met intussen tien kleinkinderen is een statussymbool. Eén van zijn schoondochters heeft kort geleden besloten de islamitische niqab te dragen.

Ibby Master vertegenwoordigt een groeiend deel van de Britse islamitische gemeenschap, wier invloed ten aanzien van dit land alleen nog maar verder zal toenemen. Beroepsmatig uiterst succesvol, met aanzienlijke rijkdom en een jonge generatie, die veelal de beste scholen en universiteiten bezoekt.

Tegelijkertijd zijn deze moslims extreem conservatief. Hun dagelijks beroepsleven delen ze met niet-moslims, maar overigens blijven ze algemeen onder elkaar. Ze steken veel geld en betrokkenheid in hun geloofsgemeenschap, waarover hun “leiders” en niet de politiek of de politie de controle voeren.

Daarvan is Blackburn het beste voorbeeld. De 150.000 inwoners tellende stad heeft na Londen de grootste hoofdelijke islamitische bevolking. Anders dan steden met een verhoudingsgewijs groter aantal migranten, zoals Luton, Bradford of Rotherham, haalt Blackburn echter zelden in de pers de voorpagina’s met berichten over moslimextremisten of bendecriminaliteit.

Screenshot_23

Sayyed Osman, de voor preventie verantwoordelijke gemeenteambtenaar van het stadsbestuur.

Waarom is dat zo? Wat is er in Blackburn anders dan in Rotherham, waar jonge meisjes jarenlang systematisch werden misbruikt en mishandeld door een bende mannen met migratieachtergrond? Een bezoek aan Sayyed Osman, de voor preventie verantwoordelijke gemeenteambtenaar van het stadsbestuur. Osman is van mening, dat het aan mensen als Ibby Master ligt. “De gemeentelijke notabelen hebben enorm veel macht”, zegt Osman, die zijn hele leven al hier gewoond heeft.

“Ik herinner mij nog de tijden toen de moslims uit Pakistan en India zich zodra het donker werd in hun huizen opsloten, uit angst voor racistische invallen.” De Tory-afgevaardigde Enoch Powell waarschuwde in 1968 voor “rivieren van bloed” als de Britten geen controle over de massa-immigratie vanuit het keizerrijk zouden krijgen. Powell bewerkstelligde destijds een siddering door het Verenigd Koninkrijk; zijn rede geldt tegenwoordig als historisch.

Immigratie beslist verkiezingen

De kort daarop merkbaar aangescherpte immigratiewetten misten hun uitwerking niet. Het thema immigratie zou tot in onze dagen niet meer keuze-bepalend worden. Dat de Britten 23 juni j.l. vóór uittreding uit de Europese Unie stemden, had op het eerste gezicht vooral met de jongste massa-immigratie na de oostelijke uitbreiding van de EU in 2004 te maken. Maar de afwending van het concept van totale openheid vindt, met decennialange vertraging, tevens haar oorzaak in de ontwikkeling die het land sinds de late jaren ’50 heeft doorgemaakt.

Screenshot_24

Blackburn toont, sterk uitvergroot, waartoe deze ontwikkeling zou kunnen leiden. Een Groot-Brittannië, waarin culturen en religies fysiek in elkaars directe nabijheid leven, maar in werkelijkheid tot verschillende solaire systemen behoren. Wie dat wil begrijpen, dient op een doordeweekse dag zo tegen 17.00 uur een kijkje te gaan nemen in de straten rondom de Masjide-al-Hidayah-moskee. Middenklasse-auto’s, maar ook dure SUV’s gieren op het gebedshuis af. Aan het stuur moeders, voor het overgrote deel volledig gesluierd, die hun kinderen naar de Koranschool, de Madrassa, brengen.

Zo om en nabij de 200 kinderen zijn op een woensdag in de voorzomer in de Koranschool aanwezig. De jongens gekleed in witte gebedshemden en -mutsen, zelfs de kleinste meisjes zonder uitzondering met hoofddoek. Vijf dagen per week komen de meesten, om na een schooldag, die pas om 15.30 uur ten einde was, nog eens twee uur godsdienstonderwijs te krijgen. Een van de leraren wijst naar een kleine scholier, die met de vinger de regels van de Koran volgt. “Hij is pas negen jaar,  maar hij kent al hele hoofdstukken van buiten. In het Arabisch, natuurlijk!”

Pakistani rijden taxi, Indiërs zitten achterin

52 moskeeën telt het kleine Blackburn intussen. De in de stad dominerende moslims met Indische roots zijn voor het merendeel Deobandi’s, streng orthodoxe soennieten. Zij zijn tegelijkertijd een drijvende economische macht in Blackburn. De pikorde in Blackburn is duidelijk: De Pakistani rijden de taxi’s, de Indiërs zitten achterin en beheren een hele reeks van de belangrijkste ondernemingen in de omgeving: de papierfabriek Accrol bijvoorbeeld, of de groot-ondernemer in benzinestations Euro Garages.

 

Politiek gezien zijn de moslims één van de belangrijkste kiezersgroepen, vooral voor de Labour-partij. “Labour interesseert zich alleen maar voor de immigranten. De blanke Engelsen zijn ze vergeten,” kreeg diegene die tijdens de verkiezingsstrijd voor het EU-referendum met mensen uit het klassieke arbeidersmilieu sprak te horen. “De moslims zijn intussen voor de partij net zo belangrijk als de vakbonden”, bevestigt een lokale journalist in Blackburn, die liever niet met zijn naam in de krant wil.

Screenshot_26

Autoriteiten hebben in Rotherham gefaald. Tussen 1997 en 2003 werden in de Engelse stad Rotherham ongemerkt minstens 1400 kinderen seksueel misbruikt. Een onderzoeksbericht legt thans het falen van de verantwoordelijke autoriteiten bloot.

Van tijd tot tijd kijken politici ook wel eens weg en laten de moslims problemen in hun gemeenschap “op hun eigen manier” oplossen. Waartoe dat kan leiden, heeft het Rotherham-schandaal aangetoond: In de stad in Yorkshire werden honderden minderjarige meisjes gedurende een decennium misbruikt door moslim-bendes. De Labour-gemeenteraad liet het bewust over aan de Pakistaanse plaatselijke politici om het probleem zogenaamd te regelen.

“Wat wij in Blackburn zien, is de totale kloof tussen moslims en niet-moslims”, waarschuwt de preventie-gevolmachtigde Osman ondanks de goede economische integratie. “Dat begint al bij de opleiding: De vrije schoolkeuze heeft tot gevolg dat scholen die misschien 15 jaar geleden nog voor 95% blank waren, nu tot 90% islamitisch zijn. En de blanke Britten trekken weg.”

Blanke werkende klasse getroffen door armoede

Ze vertrekken bijvoorbeeld naar Mill Hill, slechts een paar minuten met de auto van het centrum verwijderd. De stad is oud-Brits. Werkeloosheid en armoede zijn hier merkbaar groter dan onder de Deobandi’s. “In één en dezelfde stad bevindt zich een evenals de islamitische gemeenschap geconcentreerde groep de blanke arbeiderslaag,” zegt de in Blackburn opgegroeide scenarist Abaes Mohammad. “Hoewel ze geïsoleerd van elkaar leven, ervaren ze hetzelfde: Ze zijn uitgesloten.”

Dat nu net de blanke Britten met minder opleiding in toenemende mate de sociale val beleven, heeft de nieuwe premier, Theresa May, duidelijk gemaakt in haar inaugurele rede: Voor niemand in Groot-Brittannië zijn de kansen om een universiteit te bezoeken zó gering als voor een jongen uit een blanke arbeidersfamilie.

Screenshot_27

Een moeder in niqab met haar kind in Blackburn.

De Indische moslims in Blackburn willen weliswaar geen getto’s, maar “westers” zijn willen ze ook niet. “Wat velen onder integratie verstaan, is dat ik me laat laat vollopen in de pub en vervolgens op straat kots. Hoezo zou ik dat moeten doen? Om mijn Brits-zijn te bewijzen? Ik ben hier geboren, ik ben net zo Brits als ieder ander. Ik zie er alleen anders uit”, zegt Aaliya Patel (naam door redactie veranderd). Ze is even over de 40, heeft een voltooide politieke studie achter de rug, vier kinderen en rijdt in een Porsche Cayenne. Haar man is partner in een grote adviseringsmaatschappij, ze wonen in een kapitale villa in Bastville, één van de duurste wijken van Blackburn.

Aaliya draagt haar hoofddoek strak om het hoofd gebonden, de chicste designer kleding verhult haar slanke figuur. Haar dochters in de tienerleeftijd bezoeken de Tauheedul-meisjesschool. Een islamitisch gymnasium, waarvan de academische opleidingen hun gelijken in het hele land zoeken. De zoons gaan viermaal per week naar de Madrassa en eenmaal per week naar de padvinders, “zodat ze tenminste een beetje met niet-moslims in contact komen. Wij moeten elkaar beter leren kennen”, legt Aaliya uit.

Wantrouwen tegenover moslims neemt toe

Alle enquêtes wijzen uit dat in het land het wantrouwen tegenover moslims door de terreuraanvallen in Europa gestaag toeneemt. Onlangs beweerde een studie dat 4% van de moslims in het land met fanatici sympathiseren die “in de strijd tegen het onrecht” zelfmoorden begaan.

Ibby Master is woedend over dit soort enquêtes. De vragen zijn suggestief gesteld en dragen bij aan vooroordelen. “Ik heb in mijn moskee nog nooit een haat-preek gehoord. Nog nooit. Onze imam leert ons onvermoeibaar hoe wij tegenover niet-moslims de islam moeten presenteren als iets positiefs. En dan gaat onze regering over tot de oproep de Britse waarden in acht te nemen. Alsof Britse waarden niet net zo goed islamitische waarden zouden zijn!”

Bron:
http://m.welt.de
Auteur: Stefanie Bolzen

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Dhimmitude, Eurabië, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Moslims geven de toon aan in een Britse stad

 1. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogden reageerde:
  KIJK HOE HET *KWAAD* ZICH VERMENIGVULDIGT

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Dit bericht klinkt onheilspellend.

  Geliked door 1 persoon

 3. Pieter zegt:

  De bevolking heeft gecapituleerd omdat de regering alles heeft weggegeven aan politieke correctheid..

  Like

 4. Pingback: Moslims geven de toon aan in een Britse stad - Ik zeg NEE tegen EU

 5. Hans zegt:

  En de oplossing is zooooooo simpel:
  • We hebben Varkensboeren
  • We hebben Gierkelders
  • We hebben Gierkarren
  Pomp zo’n straat in bv Parijs maar eens vol als ze liggen te bidden.
  Wedden dat ze daar nooit meer terugkomen?

  Geliked door 2 people

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Als je dit toch leest moet je haast wel aannemen dat de gewone Engelsen de moed hebben opgegeven.
  In de grootste stad van,t Land, London een muslim-burgemeester die gezamenlijk met z,n “mede-Londonians”, sorry ik bedoel MEDE-MOSLIMS het einde van de rammeldan op Trafalqer Square viert.
  Nelson draait zich om in z,n graf…….

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Kijk en hierin schuilt dus het echte gevaar !

  citaat : “Ik heb in mijn moskee nog nooit een haat-preek gehoord. Nog nooit. Onze imam leert ons onvermoeibaar hoe wij tegenover niet-moslims de islam moeten presenteren als iets positiefs.

  Like

  • Precies! Dat viel mij bij het vertalen ook meteen op:
   “Presentéren als iets positiefs….”
   En trouwens: Let ook eens op de laatste opmerking van die ‘vertoornde’ mossel:”Alsof Britse waarden niet net zo goed islamitische waarden zouden zijn!” Enfin, dat is door onze webmaster dan ook al ‘gelinkt’ zag ik.

   Like

 9. Dit is onze toekomst, SHIT !!!

  Like

 10. ildiko zegt:

  onwijs triste ontwikkeling, en bedankt aan politieke correcte idioten, malloten weekdieren.

  Like

 11. Thoth zegt:

  Ibby Master is woedend over dit soort enquêtes. De vragen zijn suggestief gesteld en dragen bij aan vooroordelen. “Ik heb in mijn moskee nog nooit een haat-preek gehoord. Nog nooit. Onze imam leert ons onvermoeibaar hoe wij tegenover niet-moslims de islam moeten presenteren als iets positiefs.(..)

  Zeker niet naar de juiste moskee gegaan. Ze hebben er 48 in Blackburn…

  Like

 12. alidas1 zegt:

  Het gaat nog vlugger dan ik dacht.
  Het is niet meer tegen te houden.
  Wat is hier nog tegen te doen.

  Like

 13. fransdewit zegt:

  Ik ziet dat ook terug in allerlei filmpjes, maar ondanks dat ze de Engelse zo min behandelen. Blijven die gasten continue klagen en is er echt niets waar je ze van ziet genieten en gelukkig worden. Zouden die gasten dat nu niet zelf zien? De 1 krijgt een hond en de ander betaald en ruimt zijn of haars stront

  Like

 14. boorzalf zegt:

  De islam is de doodsteek van de moderne beschaving, het zal lijden tot een wereld burgeroorlog.

  Like

 15. Anneke zegt:

  De landen waar de NWO-roots zich het gretigst hebben geworteld, worden nu DUBBEL zo dik / – hard geteisterd. Amerika wordt eveneens steeds vaker ‘een geliefd doelwit’. Ben verbaasd dat het hier in dit land eigenlijk zo rustig is gebleven, op een aantal incidenten na. “Denk even terug aan de fanatiek Erdo (gogogo) fans, een week of drie terug in Rotterdam”.

  Like

  • sandra zegt:

   Inderdaad. Eerste gedachte die ik had was, lekker veilig idee. Erdogan hoeft blijkbaar via zijn mobiel maar een oproepje te doen en die idioten rennen massaal naar buiten. Werden op geen enkele manier tegengehouden. Politie stond erbij en keek erna. Wat een falen. Niet alleen rotterdam maar ook den haag en Enschede

   Like

 16. Dit is nog maar het voorproefje voor de rest van de wereld.

  Like

 17. C.A.Barstow zegt:

  Dit KAN de toekomst van Nederland worden, het hoeft niet en mag ook niet gebeuren!
  op wie stemt u volgend jaar?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s