Turkije staat seks met kinderen toe: Constitutioneel gerechtshof annuleert misbruikwetgeving!

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

In Turkije gold seks met kinderen jonger dan 15 jaar tot nu toe als misbruik. Nu werd deze wettelijke bepaling door het constitutioneel gerechtshof afgeschaft. Intellectuelen en activisten voor vrouwenrechten zijn geschokt: seksueel misbruik en kinderhuwelijken zullen in de toekomst zonder straf floreren, vrezen zij, als er geen nieuwe wet voor hun verbod wordt uitgevaardigd.

epoch times

Het Turkse constitutioneel gerechtshof heeft al in juli een bepaling opgeheven die alle seksuele handelingen met kinderen onder de 15 jaar als “seksueel misbruik” bestrafte. De krant “”Hürriyet” berichtte hierover op 14 juli in een melding van het staatspersbureau Andolu (door de putsch-poging die onlangs plaatsvond, kreeg het onderwerp nauwelijks aandacht).

Hoe kwam het hiertoe?

Het constitutioneel gerechtshof behandelde het onderwerp op verzoek van een districtsgerecht. Dit had gelaakt dat er volgens de tot nu toe geldende wet bij seksueel misbruik geen onderscheid gemaakt zou worden tussen leeftijdsgroepen en dat 14-jarigen daarin als 4-jarigen behandeld zouden worden.

De aanvragers argumenteerden dat de wetgeving tot nu toe geen rekening zou hebben gehouden met een mogelijke “toestemming” van de slachtoffers. In de leeftijd tussen 12 en 15 jaar zou het voor kinderen al mogelijk zijn om de betekenis van de seksuele daad te begrijpen. Daarom zou strafrechtelijke differentiatie mogelijk moeten zijn.

Het constitutionele gerechtshof ging met 7 tegen 6 stemmen akkoord met het verzoek en annuleerde daarmee de bestaande misbruikwetgeving. De verandering geldt vanaf 13 januari 2017.

Intellectuelen en mensenrechtenactivisten geschokt

Academici en mensenrechtenactivisten hadden scherpe kritiek op de beslissing. Bijvoorbeeld professor Bahar Gökler, voorzitter van de “Vereniging tegen kindermisbruik en verwaarlozing”. Tegenover het staatspersbureau Anadolu noemde zij de beslissing “catastrofaal”, omdat ze de kinderrechten met voeten zou treden.

“Ten eerste is ieder mens onder de 18 volgens de internationale conventie een kind. Om toestemming van een kind te vragen tot seksueel misbruik, is daarom helemaal niet van toepassing”, aldus Gökler.

Haar medestrijdster, professor Aysun Baransel, gaat er van uit dat er in de toekomst pedofielen “zonder straf zullen rondlopen” als er niet snel een nieuwe wetgeving wordt uitgewerkt om deze maas in de wet te sluiten. Seks met toestemming zou, als überhaupt, alleen tussen mensen van gelijke leeftijd in aanmerking kunnen worden genomen – niet echter bij tientallen jaren leeftijdsverschil, aldus Baransel.

Ze voegde er aan toe dat daders na 13 januari 2017 nu net zoals bij seksmisdrijven tegen volwassenen behandeld worden.

Nog meer kindbruiden

Ook de chef van de kinderbeschermingorganisatie “Ankara Bar Association”, Sabit Aktaş, waarschuwde ervoor dat er veel kinderen zullen lijden onder de beslissing: “We kunnen voorspellen wat de beslissing met zich meebrengt. Deze juristen, ver verwijderd van de samenleving in hun ivoren torens, zouden een keer naar de rechtbanken moeten gaan om te zien en te horen wat de kinderen doormaken die daar hun ervaringen omschrijven. Pas daarna zouden ze een beslissing over dit onderwerp moeten nemen”, zei Aktaş.

De coördinatrice van de Vrouwenvereniging Istanboel, Nazan Moroğlu, zei: “Om de speelruimte van de rechter op deze wijze te negeren en de bepaling buiten werking te stellen, zal tot grote problemen leiden. Het zal kinderen weerlozer maken tegen seksueel misbruik en verkrachtingen en zal tot nog meer meisjes leiden die zonder opleiding op jonge leeftijd uitgehuwelijkt worden”, aldus de juriste.

Ze benadrukte dat kindbruiden in Turkije al een acuut probleem zouden zijn – nu al zijn dit er ongeveer 3,5 miljoen [op 75 miljoen inwoners, stand 2013]. Een verdere verscherping van het probleem zou voorgeprogrammeerd zijn, aldus Moroğlu.

Tegenstanders willen het Europees Hof voor de Rechten van de Mens inschakelen

Activisten zullen proberen een wijziging van het vonnis te bewerkstelligen. De leidster van het Verbond van Turkse Vrouwenverenigingen (TKDF), Canan Güllü, zei dat men zou overwegen de zaak voor het Europees Hof van de Rechten van de Mens te brengen. Want: “Deze beslissing zal tot gedwongen huwelijken leiden. Mensen zullen in staat zijn kinderen te ontvoeren, te verkrachten en jong te trouwen – en ze het dan te verhinderen naar school te gaan”, aldus Güllü.

De zes rechters van het constitutioneel gerechtshof die tegen het vonnis stemden, hadden gerekend op een “publieke kreet van verontwaardiging”.

Het Turks constitutioneel gerechtshof had onlangs ook een wet geannuleerd, die bij kinderverkrachting in minstens 16 jaar gevangenisstraf voorzag – met eenzelfde motivering als hierboven. Deze opheffing treedt op 23 december 2016 in werking, berichtte “Hürriyet”.

Screenshot_18

Het Turkse constitutioneel gerechtshof.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, dictatuur, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

46 reacties op Turkije staat seks met kinderen toe: Constitutioneel gerechtshof annuleert misbruikwetgeving!

 1. Harry zegt:

  Aangezien de EU geen afstand neemt van Erdogan , moeten wij maken dat we uit de EU raken om dit soort contaminatie tegen te gaan .
  Niet alleen het linkse koor wordt steeds gekker , de islam zélf ook !

  Uit de EU ! NU !

  Geliked door 1 persoon

  • Ron zegt:

   Groot gelijk.
   Hier kan ik kort over zijn.

   Like

   • Wat is hier de hele opzet van. 1- Meer kinderen ter wereld brengen die hun religie zullen hebben. 2- Vrouwen die afhankelijk zullen worden van hun mannen en ten dienste van hen moeten staan. De vrouw moet minderwaardig worden zodat de toekomst echt nog enkel een mannenwereld zal worden .3- velen die hier niet akkoord mee gaan zullen uit hun land trekken om hun dochters te vrijwaren . Immigreren. Op die wijze stelt zich niet enkel het probleem voor de westerse landen dat ze ons bezetten of inpalmen,maar word mede ook hun populatie overal verspreid 4- uiteindelijk resultaat op langer termijn. Wij zullen hoe dan ook overheerst worden met andere geloofsovertuigingen en ons ras zal uitsterven. Zo zie ik het.
    OCHARME al die jonge kinderen die niet eens lichamelijk uit en inwendig volgroeid zullen zijn ,en door die opgefokte drilboren misbruikt worden tegen wil en dank. Dit moet erger dan de Hel zijn.

    Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Nederland is een van de grootste promotors van de EU .

   Like

 2. Driek zegt:

  Ik begin met de dag meer een hekel aan die rot mohammedanen te krijgen. Die foto alleen al, met die ingepakte kinderen, die dagelijks dat koran gif moeten leren. Walgelijk. Konden we die hele rottige ideologie maar verbieden, maar nee, we halen ze binnen, en we leggen ze nog in de watten ook. Hoe denken we dit ooit allemaal goed te krijgen?

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   Die kinderen reciteren een arabisch boek zonder er een letter of jota van te begrijpen.
   In mijn missaal stonden het latijn en de nederlandse vertaling in twee kolommen naast elkaar. Zo kon ik tenminste nog wat leren tijdens de verplichte kerkgang.

   Like

 3. Pieter zegt:

  Zijn de onderhandelingen over toetreding tot de EU nog bezig ?
  De Turkse zuiveringen van Gulen dienen alleen maar om de Islamitische Staat Turkije te vestigen.

  Like

  • hendrikush zegt:

   De Duitse minister van buitenlandse zaken, Steinmeyer, en de voorzitter van de EU, Juncker, vinden dat de onderhandelingen moeten doorgaan.
   Wat drijft die dhimmy’s toch? Angst voor de economische en politieke gevolgen van een moreel rechte rug? Geen angst voor een revolte van de autochtone europese bevolking?

   Like

  • Sietze Jan Meijer zegt:

   Volgens de heer Juncker: a) Als TR de doodstraf invoert kan ze nooit tot de EU toetreden, maar b) de onderhandelingen tot toetreding mogen niet stopgezet worden. Dit als antwoord op de Oostenrijkse kanselier die met het voorstel zal komen om the onderhandelingen met TR te staken.

   Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  het neo sultanaat in wording, kan zo het eu sultanaat van de onschendbare in.
  had ik al niet iets opgemerkt over de nieuwe heilige twee eenheid ?

  Like

 5. Republikein zegt:

  Valt wel mee hoor, niet alles geloven.

  Geliked door 2 people

 6. joopklepzeiker zegt:

  wordt peuterneuken nu een algemeen aanvaarde culturele uiting ?

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Het komt eraan de vrijdag middag homohangen als volksvermaak.

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Ik ben een atheïstische Jood, ben ik even blij dat ik nummertje 3 gekozen heb.

  Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  Met 400.000 turken in Nederland die schijnbaar de nieuwe sultan heel fijn vinden kunnen we straks onze lol op nou ja uw lol , de mijne zal het op zeker niet zijn.

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  O ja nog even snel dit , het gaat ZOOOO goed in Engeland na de nog niet bestaande Brexit echt een voorbeeld .

  UK Govt: Top Muslim Brotherhood Islamists CAN Get Asylum In Britain

  Shocking advice from Britain’s Home Office has said that high-profile Islamist operatives may be eligible for asylum in the United Kingdom given the group is now “persecuted” in opposition in Egypt.

  In new guidance published this week, The Independent Advisory Group on Country Information within the Home Office discussed “fear of persecution or serious harm by the state because of the person’s actual or perceived involvement with the Muslim Brotherhood (MB)”, stating that “MB leaders and supporters have faced a prolonged crackdown by President Abdel Fattah el-Sisi’s regime following the ousting of President Mohamed Morsi in July 2013 and the MB’s designation on 25 December 2013 as a terrorist organisation”.

  The paper cites death sentences meted out to MB members, as well as “instances of persons tortured to death” and suggests: “Those with a high profile in the MB or who have been politically active, particularly in demonstrations, may be able to show that they are at risk of persecution, including of being held in detention, where they may be at risk of ill-treatment, trial also without due process and disproportionate punishment”.

  It adds: “Additionally, high profile supporters or those perceived to support the MB, such as journalists, may also be similarly at risk of persecution. In such cases, a grant of asylum will be appropriate”.

  Considering the Muslim Brotherhood has recently called for “jihad” and “martyrdom” and has long supported hard-line Islamist governance as well as violent means of obtaining power and infiltration into Western countries, the UK government’s paper is likely to cause major concern.

  The Brotherhood, founded in 1928, is a key inspiration to terrorist groups like Hamas, and was for some time funded via Saudi Arabia. In recent years the Saudis and the Muslim Brothers have drifted apart, leading to the UK government being used as a pawn by Saudi Arabia to investigate Muslim Brotherhood activities in Britain as a means by which to punish the group.

  But the report also states: “The evidence does not suggest that merely being a member of, or, in particular, a supporter of the MB will put a person at risk of persecution”, meaning only the highest profile Islamists may be eligible for asylum in the United Kingdom.

  Speaking to the Muslim Brotherhood’s commitment to Islamist goals, the document notes: “The MB are reported to have released a statement in January 2015 calling on followers to embrace ‘jihad’ and ‘martyrdom’ to fight the current regime.”

  Instead of ruling people out of coming to live in the United Kingdom at the expense of tax payers for being in favour of “jihad”, the government advice lukewarmly states: “Depending on the nature of the person’s involvement, decision makers must consider whether one of the exclusion clauses is applicable.”

  The Muslim Brotherhood has a vast property portfolio in the United Kingdom, and has long exercised control over the groups that are more fervently opposed to so-called “Islamophobia” in the country. MB links in the UK are also well documented, and spread through seemingly harmless charities, public figures, government advisors, and educational establishments.

  Several U.S. Congressmen recently renewed their long-standing calls to designate the Muslim Brotherhood a terrorist group.

  http://www.breitbart.com/london/2016/08/05/uk-govt-says-muslim-brotherhood-operatives-can-seek-asylum-britain/

  Like

  • Marc zegt:

   Zoveel domheid. Al-Sisi zet alles op alles om die achterlijke moronen uit te schakelen, en Engeland laat diezelfde lui binnen. Zou die Khan erachter zitten?

   Like

 11. Marleen zegt:

  Als dat land bij Europa komt, dan is t zeer simpel ; dan is men hier compleet geestesgestoord. En dan houdt dat in dat heel veel mensen dringend de psychiatrie moeten opzoeken om nooit meer te verlaten !

  Like

 12. joopklepzeiker zegt:

  COLOGNE: “We are Germany!” – 50,000 Turks gather at at massive Pro-Erdogan Protest

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   In 1964 sloot de Nederlandse regering een wervingsovereenkomst met Turkije, in 1969 volgde Marokko. De uit deze politiek voortvloeiende massa-immigratie werd betaald door de aardgasbaten.

   Like

   • Sjaak zegt:

    En in de jaren 70 werd een anatolische geitenneuker werve/stop verlangt,
    en de USA die zich ermee bemoeide heeft door zijn interventie/mensenrechte,
    dit plan van de tafel geveegt !
    Bilderberg laat groeten ?

    Like

 13. iemand zegt:

  Sahih Bukhari Volume 5, Book 58, Number 234

  ‘Narrated Aisha: The Prophet engaged me when I was a girl of six (years). We went to Medina and stayed at the home of Bani-al-Harith bin Khazraj. Then I got ill and my hair fell down. Later on my hair grew (again) and my mother, Um Ruman, came to me while I was playing in a swing with some of my girl friends. She called me, and I went to her, not knowing what she wanted to do to me. She caught me by the hand and made me stand at the door of the house. I was breathless then, and when my breathing became Allright, she took some water and rubbed my face and head with it. Then she took me into the house. There in the house I saw some Ansari women who said, “Best wishes and Allah’s Blessing and a good luck.” Then she entrusted me to them and they prepared me (for the marriage). Unexpectedly Allah’s Apostle came to me in the forenoon and my mother handed me over to him, and at that time I was a girl of nine years of age.’

  Als de profeet met een meisje van zes huwde en haar neukte toen ze negen was, en kritiek op de profeet is verboden, wat denk je dan dat er gebeurt?

  a) de moslims beseffen dat hun profeet niet helemaal lekker in het hoofd was
  b) de moslims staan toe dat je een meisje van negen neukt, omdat de profeet dat ook deed, en die ‘perfect’ was

  Als de profeet het deed, hoe kan het dan ‘fout’ zijn? OMDAT DE PROFEET FOUT IS.

  Like

 14. Jan zegt:

  Gay Syrian man beheaded and mutilated in Turkey

  he headless, mutilated body of a gay Syrian man has been identified by gay housemates in Istanbul who say he had been gang-raped previously.

  The friends of Muhammad Wisam Sankari told a Turkish gay rights group, kaosgl.org, that they had been threatened by violent male gangs.

  “I am so scared,” one of them said.

  Mr Sankari, a refugee, arrived in Istanbul a year ago. His body was found in Yenikapi, a central district, on 25 July. No arrests have been made.

  http://www.bbc.com/news/world-europe-36973314

  Like

 15. ildiko zegt:

  En onze Paus keurt deze Satanisch kut geloof goed, en met hem vele idiote wereldleiders ook
  Oh Jezus dit is echt de HEL op de Aarde

  Like

 16. leefbarbaar zegt:

  En dat brengt ons weer bij het 2-paspoortenprobleem. Want gaat de wetgeving voor Turksen hier ook gelden? Gaan kindverkrachters vrijuit omdat ze een Turks paspoort hebben?
  We weten het antwoord wel; natuurlijk gaan Turkse wetten voor Nederlandse wetten, zeker zolang ze hier PvdA blijven stemmen. En natuurlijk wordt het kindneuqen verder uitgelegd als onderdeeltje van de islam, dus religie, dus schandelijk om dat niet goed te vinden.
  Pas nog stemde de NSB hier een wet tegen kindhuwelijken weg, vanwege hun stemvee.
  Wat we ook vinden van de islam; het is de NSB, die het hier mogelijk maakt. Nietwaar, mevrouw Halsema??

  Like

 17. Anna zegt:

  Hier zien we duidelijk hoe SNEL Turkije helemaal af gaat glijden tot een conservatief islamitische dictatuur…. Dit is weer een van de bewijzen……….. Zelfs nu worden kinderen ” aangepakt/ legitiem aangerand” en tot islamitische “genotsmiddelen ” verlaagd……. Hoe kan een land zich verlagen tot dit soort middeleeuwse praktijken………. ?????????? Die Erdogan moet echt een dictator zijn waar iedereen bang van is…… anders kan dit toch niet…..Er is nu in het land nog oppositie maar hoe lang nog???? En al die Turken hier zijnhet er nog mee eens ook want nu gaan ze niet de straat op……… Het is te walgelijk voor woorden……

  Like

 18. Vanaf de jaren ’70 hanteerden wij in het Westen een soortgelijke norm: Dat er onderscheid gemaakt diende te worden tussen 4- en 12 á 14-jarigen en op zichzelf kan ik me daar nóg wel in vinden, ook al ging dat denkbeeld, achteraf bekeken, totaal voorbij aan de feitelijke scheve machtsverhouding tussen 12-á 14-jarigen en volwassenen. Maar in het westen was deze denkfout nog eerder een kwestie van naïviteit en in principe wèl gebaseerd op de vrije wilsbeschikking. Dat kun je in Turkije wel vergeten, omdat in de Turkse cultuur zoiets als een vrije wilsbeschikking niet blijkt te bestaan, anders hadden ze het secularisme wel zorgvuldiger gekoesterd. DE Turken hebben er inmiddels blijk van gegeven, integendeel de islam terug te willen en daarbinnen kent men geen vrije wilsbeschikking. Ergo kan men ervan uitgaan, dat in dit geval de betreffende wet is afgeschaft met als oogmerk: Elke vrouw, van ongeacht welke leeftijd, weer geheel en al over te leveren aan het gezag- en de willekeur van de mán en dat níet argeloos en naïef, zoals destijds in het westen gebeurde, maar opzettelijk, met voorbedachte rade. Bijna alle dingen hebben hun schaduwzijde, maar waar de islam aanwezig is, neemt die schaduwzijde nu eenmaal steevast negatieve trekken aan, dat is -men blijft het constateren-de telkens weer terugkerende realiteit.
  Oh ja: Mocht er desondanks op dit moment nog steeds sprake zijn van toetreding van Turkije tot de EU, dan zou de EU normaliter helemáál haar doodvonnis getekend moeten hebben: Onbestáánbaar, zoiets.

  Like

 19. wauso zegt:

  Like

 20. Maar hoe denken ze dan hier de EU mee binnen te komen en vrij visum reizen door Europa.
  Hoe kan je een pedofiel nog straffen ?

  Like

 21. Jean zegt:

  Zou het daarom zijn dat die bende van de EU o zo graag Turkije bij Europa heeft om ook ‘ongestraft’ dergelijke beesterijen binnen te kunnen halen?

  Like

 22. ildiko zegt:

  op een dag er komt een afrekening, en dan hoop ik dat alle wereldleiders en politieke debielen terecht komen te staan, dit kan niet zonder straf beëindigen.

  Like

 23. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Geliked door 1 persoon

 24. Mirjam zegt:

  Waarom zitten wij nog in de EU? Waarom is er überhaupt nog een EU? Waarom is het nog een vraag of Erdogan met zijn Turkije nog deel wordt van Europa?

  Like

  • hendrikush zegt:

   Ik vermoed dat de oliesheiks ondertussen zoveel bedrijven in Europa hebben opgekocht dat ze achter de schermen de EU-machthebbers naar hun hand kunnen zetten.
   Zoals Oboema de mullahs van Iran hun zin heeft gegeven vanwege de dreiging dat ze de straat van Hormoez afsluiten en daarmee de aanvoer van olie lamleggen.
   Merkel danst naar de pijpen van de sultan en de EU danst naar de pijpen van de olieboeren omdat ze ons in de houdgreep hebben.

   Like

 25. N Kleppe zegt:

  Idioot volk die Turken
  Maar ze zoeken natuurlijk een andere manier om hun gerief te kunnen bevredigen nu de geiten uitsterven

  Like

 26. Charles Martel zegt:

  Voor wie het nog niet begreep, Turkije voert de sharia in (reden waarom al die rechters, leerkrachten, en zelfs ‘scheidsrechters’ ontslagen moesten worden). Met de ballen spelen is haram.

  Like

 27. w van hoorn zegt:

  En dat moet bij Europa komen??? Het moet niet gekker worden

  Like

 28. mahoog zegt:

  Dit lezend(om op de hoogte te blijven)ben ik steeds blijer in 1972 dit imorele europa verlaten te hebben.Tja hier zijn we een beetje”los in het kruis”, vooral teidens het carnaval, maar hebben nog steeds morele waarden.Mocht turkeye ansluss krijgen ,dan is het voor mij helemaal over met eurabië.God please safe them!Mart Brasil.

  Like

 29. vanaert, zegt:

  In de tekst beschryft men dat onder de 18 jaar kind zou zyn. Maar meer en meer blykt dat de rechterlyke macht nog kind is.Het ene jaar nog straffen uitvoeren en dan ineens de leeftyd verlagen…voor verkrachtingen en uit huwelyken tegen tegaan.lykt op wespen bestryden met honing.

  Like

 30. Toke maessen zegt:

  wat zijn dat voor mensen die deze beslissingen maken zijn zeker ook pedofielen

  Like

 31. Caro zegt:

  No euroa articiation for turkey. With this legislation you cannot be part of europe.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s