Minister president van Mecklenburg-Vorpommern, Sellering (SPD), maakt Merkel verantwoordelijk voor het succes van de AfD in het oosten

Screenshot_36

(Vertaling: E.J. Bron)

Het kan niet van de hand gewezen worden dat Merkel door haar houding in de “vluchtelingen”kwestie de bevolking sterk gepolariseerd heeft. Hiervan heeft minister-president Sellering te lijden, want de extreme polarisatie voedt de AfD en doet de oude, gevestigde partijen slinken.

Contra magazine

Screenshot_37De minister-president van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, Erwin Sellering (SPD, kleine foto), heeft vier weken voor de parlementsverkiezingen in zijn deelstaat bondskanselier Angela Merkel (CDU) verantwoordelijk gemaakt voor het sterker worden van de AfD in het oosten van Duitsland. Tegenover de Berlijnse krant “Tagesspiegel” zei Sellering: “Mevrouw Merkel heeft er maatgevend toe bijgedragen dat de vluchtelingenkwestie tot een sterke polarisatie van de bevolking heeft geleid. Daarvan profiteert de AfD.”

In het oosten van Duitsland zou de “vluchtelingen”crisis het gevoel van onveiligheid vergroot en de samenleving gespleten hebben. “Van deze extreme polarisatie tot aan haat toe leeft de AfD.”

Erwin Sellering heeft bondskanselier Angela Merkel en minister van Financiën Wolfgang Schäuble er eveneens voor gewaarschuwd de geplande gelijkschakeling van de pensioenen in het oosten aan die in het westen van Duitsland te blokkeren. “De bondskanselier en haar minister van Financiën mogen bij de gelijkschakeling van de pensioenen geen woordbreuk plegen.” Tijdens de landelijke coalitieonderhandelingen tussen de CDU en de SPD in 2013 zou een uniform pensioen vanaf het jaar 2020 overeengekomen zijn.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), demoniseren, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Minister president van Mecklenburg-Vorpommern, Sellering (SPD), maakt Merkel verantwoordelijk voor het succes van de AfD in het oosten

 1. Cathja zegt:

  Misschien is dit feit het enige positieve waaraan Frau Merkel een bijdrage heeft geleverd?

  Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  Quote: Merkel verantwoordelijk voor het succes van de AfD in het oosten.

  Opmerkelijk: Die beschuldiging van Erwin Sellering is kennelijk een voorbode of kennisgeving dat Merkel bij de komende verkiezingen aan de kant wordt geschoven. Mocht Merkel toch aanblijven gaat hopelijk de hele SPD op de fles en kan deA fD puin gaan ruimen. Wat zou dat toch mooi zijn! Drastisch en grondig puinruimen dus.

  Like

 3. Marc zegt:

  “… tot aan haat toe…” zegt die zakkenwasser. Elk normaal mens zou deze toevoeging allerwege van toepassing op de islam. Maar zo niet die Sellering.

  Het Westen blijft, in hoofdzaak, mentaal ernstig ziek!

  Like

 4. Pieter zegt:

  Zo zie je wat een intolerante partij de SPD is. De hoogmoed die zij erop na houden is weerzinwekkend, alsof zij de wijsheid in pacht hebben en die voor altijd geldend is.

  Like

 5. Jan zegt:

  Merkel heeft haar DDR terug: wij hebben weer politieke vervolging in Duitsland

  Zum dritten Mal seit 1933 werden Menschen in Deutschland politisch verfolgt. In allen Fällen waren es Sozialisten, die, als sie die Macht hatten, die politische Verfolgung systematisch in das Alltagsleben der Deutschen installierten. Oh ja: auch die Nazis waren links.

  Nach den Nazis waren es die SED-Linken, die ein Spitzelsystem organisierten, das einmalig war in der Menschheitsgeschichte.

  […] So hätten sich in Nordrhein-Westfalen mehrere Lehrer gegenüber Vorgesetzten für ihre AfD-Mitgliedschaft rechtfertigen müssen. In Rheinland-Pfalz soll einem höheren Landesbeamten die Versetzung angedroht worden sein, wenn er sein Engagement für die Partei nicht beende. „Insbesondere im öffentlichen Dienst wird latenter Druck ausgeübt und damit häufig eine negative Karriereperspektive in Aussicht gestellt“, sagte der rheinland-pfälzische AfD-Vorsitzende Uwe Junge der „Welt“.

  https://conservo.wordpress.com/2016/07/31/zum-dritten-mal-nach-1933-wieder-politische-verfolgung-in-deutschland/#more-10745

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s