Rusland: Dankzij sancties springt China in en verdringt de EU-ondernemingen

Screenshot_45

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De EU heeft het dankzij de afhankelijkheid van de VS in Rusland verprutst. Daar waar vroeger Europese ondernemingen actief waren, worden ze in toenemende mate door Chinese firma´s vervangen. Een mogelijk vrijhandelsakkoord tussen de beide landen zou de situatie van de EU-ondernemingen in Rusland nog verder verzwakken.

Contra magazine

Op de Russische markt is als gevolg van de door de trans-Atlantische verenigingen geïmplementeerde sancties en de steeds maar aangewakkerde politieke sfeer niets meer als voorheen. Waren Europese ondernemingen lange tijd gevraagde investeerders en leveranciers, nu worden deze successievelijk door Chinese ondernemingen verdrongen en worden Europese producten vervangen door die van de Chinezen.

Hoe duidelijk de Chinese doordringing van de markt in Rusland toeneemt, is te zien aan hun aandeel in de totale import: bedroeg het Chinese aandeel in het jaar 2000 nog ongeveer 5%, in 2014 was dit al 20%. Als gevolg van de westerse sancties en vijandigheden is deze trend sterk stijgend. Intussen daalde het aandeel van de import van Rusland uit de EU in dezelfde periode van 70% naar 55%.

Volgens de economische denktank “Bruegel” moest de EU-exporteconomie alleen al vanwege de anti-Russische sancties al minstens € 11 miljard aan directe verliezen verwerken. De rest van de verliezen berust volgens de denktank enerzijds op de economische problemen in Rusland (o.a. als gevolg van de daling van de olieprijs) en anderzijds hebben waarschijnlijk ook het toenemende ressentiment in de Russische bevolking er indirect aan bijgedragen dat de vraag naar EU-goederen geringer is.

Inmiddels begint men zich er in de EU echter zorgen over te maken dat Rusland en China een vrijhandelsakkoord zouden kunnen sluiten, dat de huidige invoerrechten van gemiddeld 75 zou opheffen. Voor de Chinese markt zelf zou dit echter minder gevolgen hebben, omdat de EU en Rusland verschillende producten aan het land leveren.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, EUSSR, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

16 reacties op Rusland: Dankzij sancties springt China in en verdringt de EU-ondernemingen

 1. fransdewit zegt:

  Voor wie ze open moeten staan blijft de grens gesloten en die hier terreur komen brengen laten ze gewoon binnen

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Dat noemen we nou gemiste kansen. Dat is een van de “voordelen” als je lid bent van de E.U. Bedankt E.U. ik geef de Russen groot gelijk.

  Like

 3. volksrechter zegt:

  Hierbij schiet de EU dictators tweemaal in hun voeten, want economisch veel verlies door stop op uitvoer naar Rusland en twee China zal meer invoeren van Rusland dan van Europa, of hoe achterlijk zijn ze in Brussel eigenlijk om de Amerikanen blindelings te volgen in hun fobie tegen Rusland…

  Like

 4. Drs.P. zegt:

  De gore EU-cabal-ratten volgen alleen maar orders uit de usa op, meer niet.
  Europa moet kapot gemaakt worden, de oorspronkelijke bewoners moeten zo snel mogelijk uitgedund worden en het liefst zo snel mogelijk ook kapot gemaakt worden=minimaal rechteloos gemaakt worden. Dat is het enige doel dat momenteel nagestreeft wordt.
  Mensen, niets aan de hand gaat u maar rustig slapen volgens kutte & zwamson, de smerige nsb-club in brussel, den Haag, Berlijn & Parijs maakt u wel kapot!! Wanneer stampen we nu met 10-tallen miljoenen naar Brussel om die hele zooi daar te ruimen???????????????
  O neeeeeee dat zal wel niet lukken, we zijn bijna allemaal fucking-zombie-pokedebielen geworden, ook weer bedacht door dezelfde us-nwo-cabal!!!

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  de nieuwe silk route is ook gereed !

  Like

 6. fleckie zegt:

  De veeteeltbedrijven, landbouwbedrijven en fruittelers zullen helemaal niet ‘content’ zijn met de arrogante kliek in Brussel, die zich “EURO” laat noemen, [men kan dan ook denken “DEUTSCHLAND uber ALLES” want is de EURO niet ontworpen door een nazi?, en De DEUTSCHE BANK, waar ‘tangodame’ alias ega van koning Willem, werkzaam was, de bank die het bijna overal voor het zeggen heeft, en ook nog FRAU Merkel die het ‘ROER van Europa in handen heeft’, wanneer worden we eindelijk eens verlost van hun?, voordat we helemaal failliet zijn!

  Like

 7. C.A.Barstow zegt:

  Ik vind het geweldig, die ratten in Brussel weten alles toch zo goed?
  Ik hoop dat het hele EU zaakje spoedig in elkaar dondert.

  Like

 8. Harry zegt:

  Ik zou wel eens willen weten of Rutte dit soort dingen leest .
  Zou ie beseffen hoe stom die sancties tegen Rusland zijn ?
  Hoe doortrapt en gemeen de Amerikanen zijn op dit terrein ?
  Zou ie ooit achter zijn oren krabbelen en denken : godver , dat was stom ?
  Om dergelijke dingen van te voren te doorzien , daar , ben ik bang , schiet ie toch tekort .
  En als ie het WEL snapt , in wiens opdracht helpt ie het hele land dan naar de verdommenis ?

  Like

 9. Dank je wel Amerika en de Brusselse hielenlikkers. Laat China maar gaan die weet waar het geld zit. Is ook al lekker bezig in Suriname met zijn rijke grondstoffen. Koopt ook hier bedrijven op. Slim hoor !!!

  Like

 10. Pingback: Rusland: Dankzij sancties springt China in en verdringt de EU-ondernemingen - Ik zeg NEE tegen EU

 11. bokito zegt:

  En hoeveel bedrijven zijn er al vertrokken naar rusland die de regelgeving spuug zat zijn

  Like

 12. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 13. Lees hierboven het comment van Harry “Ik zou wel eens willen weten of Rutte dit soort dingen leest . Zou ie beseffen hoe stom die sancties tegen Rusland zijn ? Hoe doortrapt en gemeen de Amerikanen zijn op dit terrein ?” Natuurlijk leest deze dociele USA -slaaf af en toe wel van deze stukjes, hij weet donders goed dat hij als uitvoerder van dit beleid, wat bij een gedeelte van het volk niet in goede aarde valt.

  Vergeet niet dat de politiek correcte kaste die het volk vertegenwoordigd intelligente mensen zijn en een klein legertje adviseurs, lobbyisten, wetenschappers en vooral de pers achter hen hebben staan. Het zijn geen naïeve dwaze Nederlanders zoals veel reguurders die werkelijk geloven dat de volksvertegenwoordiging echt zó naïef is als zij dat denken. Net zoals Willem Alexander persoonlijk door de Minister President elke week, geloof dat het meestal op maandag gebeurt op de hoogte wordt gehouden van ALLE ins en outs wat er in BV Nederland gebeurt of staat te gebeuren.

  Definitie van krankzinnigheid: Stemmen op dezelfde partijen in de hoop dat het dan wel beter gaat. Je bent wat je stemt…

  Like

 14. Jan zegt:

  China wordt nog totalitairer dan het al is. Wil iedere burger in de gaten houden en punten geven zodat hem het leven onmogelijk wordt gemaakt
  Buiten schot blijft natuurlijk de totaal verrotte regering, of wat het moet voorstellen

  China wants to give all of its citizens a score – and their rating could affect every area of their lives

  The Communist Party wants to encourage good behaviour by marking all its people using online data. Those who fall short will be denied basic freedoms like loans or travel

  http://www.independent.co.uk/news/world/asia/china-surveillance-big-data-score-censorship-a7375221.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s