Schoolboeken in Pakistan stimuleren haat tegen christenen

Screenshot_22

(Vertaling: E.J. Bron)

In Pakistaanse schoolboeken zijn talrijke oproepen tot haat en intolerantie tegenover niet-moslims te vinden. Tot deze conclusie komt een Pakistaanse mensenrechtengroepering door een nieuwe studie.

Door de staat erkende schoolboeken en leerplannen in Pakistan zitten vol oproepen tot haat en intolerantie tegenover niet-moslims. Dat blijkt uit een studie die door de mensenrechtengroepering Door de staat erkende schoolboeken en leerplannen in Pakistan zitten vol oproepen tot haat en intolerantie tegenover niet-moslims. Dat blijkt uit een studie die door de mensenrechtengroepering “Nationale commissie voor gerechtigheid en vrede” in de Pakistaanse stad Lahore werd gepubliceerd.

“Het gaat niet uitsluitend om religieuze minderheden”, zei volgens de nieuwssite “AsiaNews” de secretaris van de mensenrechtengroepering, Cecil Shane Chaudhry. Het zou een onderwerp van nationale reikwijdte zijn. Deze studie zou voor de regering moeten dienen als rode waarschuwingsvlag. De kerk zou minderheden moeten stimuleren door hun maatschappelijke rol in het land überhaupt toe te staan en dan ook te verdedigen.

Uit de 40 pagina´s tellende studie blijkt dat er in alle vier Pakistaanse provincies leerplannen gebruikt worden die voor de toename van geweld, religieus fanatisme en extremisme verantwoordelijk zijn. De studie onderzocht het effect van islamitische teksten op de samenleving. Daarvoor bekeek ze de effecten die deze teksten op leerlingen hebben. Bovendien analyseert de studie de Pakistaanse onderwijshervormingen van de afgelopen jaren.

Verdraaiing van historische feiten

Een ander zwaartepunt lag op het schetsen van mensenrechtenschendingen door de onderwijspolitiek en het schoolsysteem in Pakistan. De studie laat zien hoe historische feiten verdraaid worden. “Toen ik zes jaar oud was, las ik over mijn vader, die piloot was, in het schoolboek”, vertelde Chaudhry. Ze zou heel trots geweest zijn. Later, toen ze de universiteit bezocht, zou de naam van haar vader, net zoals die van andere niet-islamitische helden, uit de schoolboeken verdwenen zijn. “Toen gingen bij mij de alarmbellen rinkelen”, herinnert Chaudhry zich.

Pakistan en Afghanistan zijn de enige beide Zuid-Aziatische landen met verplicht islamitisch onderwijs, dat andere religies van het leerplan uitsluit. Katholieke pedagogen eisen sinds 2006 hervormingen in de onderwijssector. In de schoolboeken stond dit jaar voor het eerst een hoofdstuk over de maatschappelijke rol van religieuze minderheden. Volgens de studie stimuleert echter nog steeds 74% van de inhoud van de schoolboeken een militante instelling en haat.

Als voorbeeld noemt de studie een geschiedenisboek, dat in de regio rondom de stad Pesjawar in het onderwijs wordt gebruikt. In Pesjawar bevindt zich een centrum van het Taliban-extremisme. “De Engelsen namen de macht van de moslims in Pakistan over, omdat zij hen als ware vijanden beschouwden”, staat er op bladzijde 85 van het boek. Ze zouden de moslims alle mogelijkheden op onderwijs hebben afgenomen en hen zodoende tot agressief verzet hebben opgeroepen. “Christelijke predikanten hebben met geweld mensen tot het christendom bekeerd”, staat er verder.

Baarden langer geworden, menselijkheid verdwijnt

“Onze schoolboeken staan vol met persoonlijke meningen, die niets met de islam te maken hebben”, vindt de islamitische afgevaardigde Asma Bukhari. De baarden van de mannen zouden weliswaar langer zijn geworden, maar de menselijkheid zou uit de samenleving verdwijnen. Daarvan zouden vooral vrouwen de dupe zijn. Bukhari vindt het een schande wanneer terroristen zichzelf met de uitspraak “Allahu Akbar” (Allah is de grootste) opblazen.

Ook de oprichter van de Zuid-Aziatische “Vereniging voor de Samenwerking met Pakistan”, Mohammed Tahseen, prijst de studie van de mensenrechtengroepering: “Deze studie moet overal gedeeld en verbreid worden.” Ze zou meer dan een academisch werk zijn. De studie zou aantonen dat er in het Pakistaanse onderwijssysteem geen dichters of heiligen, maar met wapens zwaaiende strijders vereerd zouden worden.

De Pakistaanse “Vereniging voor leraren van minderheden” schreef in april al een brief aan de hoogste rechter van Pakistan, zoals de Amerikaanse nieuwssite “The Christian Post” berichtte. Daarin vermeldt ze hoe niet-islamitische leerlingen het slachtoffer van gewelddadige overvallen geworden zijn. “De islamitische meerderheid is niet bereid om de religieuze identiteit van anders gelovige leerlingen te accepteren”, wordt er in de brief gezegd. Ook de Amerikaanse “Commissie voor internationale religieuze vrede” heeft gewaarschuwd voor de negatieve invloed van de Pakistaanse schoolboeken, schrijft “The Christian Post”.

Bron:
www.pro-medienmagazin.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, Censuur, christenhaat, Christenvervolging, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, discriminatie, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, Pakistan, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Schoolboeken in Pakistan stimuleren haat tegen christenen

 1. delamontagne zegt:

  Na S.A is Pakistan wel ,t meest gruwelijke islam-land.
  Maar de leerboekjes in S.A. staan ook vol met anti-menselijke onderwerpen.

  De Obamba-regering probeerde er ook iets tegen te doen……… ( zonder succes )

  The American government called on Saudi Arabia to reform its educational curriculum, including textbooks in Saudi schools and distributed worldwide, by reviewing and revising educational materials and eliminating any that spread “intolerance and hatred” towards Christians and Jews and promoted holy war against “unbelievers.”
  /x/x/x/x/x
  Een klein onderdeeltjes uit ,n textbook voor de arab-kindertjes uit ,t “heilige land” Saudi zelve;

  https://themuslimissue.files.wordpress.com/2013/05/islamic-school.jpg?w=498&h=348
  Hoe men de handen-en-voeten afhakt van de onwillige moslim.
  x/x/x/x/x/x/x
  Ook in de Gaza-strip, waar die zielige Palestijnen zoveel geld o.a. uit de EU/NL ontvangen, voeden ze de kinderen islammig op;

  Egyptian Muslim Professor admits that Muslim men ‘hire’ Asian maid-workers with legal intent to trap and enslave them

  https://themuslimissue.files.wordpress.com/2016/08/al-azhar-university-professor-of-theology-suad-saleh-on-al-hayat-tv-egypt-september-12-2014.png?w=290&h=290&crop=1

  Geliked door 1 persoon

 2. joopklepzeiker zegt:

  En het gezwel groeit en groeit maar door !

  Geliked door 1 persoon

 3. C.A.Barstow zegt:

  Er is niets nieuws onder de zon zegt de prediker.
  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, Hitler had dat al goed begrepen, de islam doet één op één hetzelfde, in de nazi en islam ideologieën zit geen enkel verschil, de islam is de nieuwe nazi ideologie, een verachtelijke ideologie van haat, onmenselijkheid, moord en dood slag, onderdrukking, enz.
  Wanneer gaan alle ogen in het nu nog vrije westen eens open?

  Geliked door 2 people

 4. Anneke zegt:

  Helaas niet alleen in Pakistan, véél dichterbij gebeurt dit eveneens. Op (vrijwel alle) islam-scholen wordt haat gepredikt. ALLE anders-denkenden/-gelovigen worden letterlijk gehaat en volop bespot. Vanaf de moederschoot, wordt deze haat er-in gestampt. VERBOD op deze levensgevaarlijke politieke ideologie….HEEL RAP.

  Like

 5. Avidia zegt:

  “Welkom in ons land”, ik zie die trutten daar nog staan te zingen, het schaamrood en kwaadheids– rood voel ik nog steeds op mijn wangen. Ik vraag me af of ze nog steeds zo blij zijn met al meer vluchtelingen, zouden ze hen in hun huis toegelaten hebben? Kamers voor hen ingeruimd hebben? Kom maar in mijn huis, je bent welkom! Wat een droefenis.

  Like

 6. fleckie zegt:

  En dan nog even ..DIT……..’PAUS in AUSCHWITZ’……….NW.Isr.WEEKBLAD 5.8.2016…………De Poolse opperrabbijn Michael Schudrich..heeft..de..ontmoeting tussen 25 christelijke redders van Joden en paus Franciscus geregeld, toen de paus eind juli…AUSCHWITZ bezocht. Van de 6620 door Yad Vashem als ‘Rechtvaardigen onder de Volkeren’ erkende Polen leven er nu nog 240. Schudrich wilde de redders op deze manier bedanken. De paus, die het kamp verder in stilte bezocht,sprak hen..-..en elf eveneens aanwezige kampoverlevenden–een voor een en gaf elk van hen een geschenk. Toen Schudrich de paus bedankte voor zijn’gebed van stilte’ antwoordde de paus hem: “Bid voor mij”. Rabbi David Rosen, van het invloedrijke American Jewish committee, verklaarde na afloop dat de relatie tussen Joden en het Vaticaan nog nooit zo goed is geweest.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<fleckie: nu gaat deze paus toch zeker ook de grote aantallen [bijna verdwenen?] concentratiekampen 'ter bezichtiging' bezoeken, in DUITSLAND zelf, waarop geen aandacht gevestigd was, en die toch dezelfde functie hadden als AUSCHWITZ, alwaar een bepaalde r.k.nonnengroep zich ooit hadden gevestigd.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s