Eén op de drie Denen zegt dat Denemarken zich in oorlog bevindt met de islam

Screenshot_59

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een onlangs uitgevoerde enquête vindt een aanzienlijke minderheid van alle Denen dat het land zich met de religie islam en zijn aanhangers in oorlog bevindt. Volgens het onderzoek denkt 33% van de Denen dat Denemarken zich in oorlog bevindt met de islam, terwijl 56% het niet eens is met deze uitspraak.

journalistenwatch

In het onderzoek werd gevraagd of de geënquêteerde het eens was met de uitspraak dat “Denemarken zich samen met de rest van de wereld in een oorlog met de islam en niet alleen met geradicaliseerde moslims bevindt” of niet.

11% van de 1.045 geënquêteerde personen zei dit niet te weten.

De resultaten werden gepubliceerd na een serie aanslagen die in heel Europa en de VS had plaatsgevonden en waarvoor de terreurorganisatie “Islamitische Staat” (ISIS) de verantwoordelijkheid had opgeëist.

I love AllahJørgen Baek Simonson, islamdeskundige aan de Universiteit van Kopenhagen, zei tegenover de Deense tv-zender TV2 dat de resultaten van het onderzoek aanleiding tot bezorgdheid zouden zijn. Het zou zorgwekkend zijn dat men op een punt zou zijn aangekomen waarop een derde deel van de bevolking van het land zou denken dat men zich in oorlog met de islam zou bevinden.

Volgens het onderzoek zou men individuele groepen kunnen identificeren, waarvan de meerderheid denkt zich in oorlog met de islam te bevinden. Dit zou o.a. de groep Denen van 70 jaar en ouder zijn en diegenen met een geringere opleidingsstandaard, in het gunstigste geval een middelbare opleiding.

Onder de geënquêteerden die zich als aanhangers van de immigratie-kritische partij “Danske Folkeparti” (Deense Volkspartij) te kennen gaven, was 60% het met deze uitspraak eens. De woordvoerder van de Deense volkspartij, Martin Henriksen, zei tegenover TV2 echter dat hij het niet eens zou zijn met deze uitspraak.

Volgens hem zou men zich met delen van de islam in oorlog bevinden en je zou ook kunnen zeggen dat men zich met de veeleer gematigde moslims in een cultuurstrijd zou bevinden. Deze zouden proberen om de islam tot een dominerende kracht in de Deense samenleving te maken door zich van andere middelen te bedienen dan wapens en geweld.

Screenshot_60

In het begin van de week bleek uit een ander onderzoek van “Megafon” dat drie op de vier Denen willen dat gematigde moslims en imams zich actiever van terreurdaden zouden moeten distantiëren.

De voormalige parlementariër Özlem Cekic van de Sociaaldemocraten benadrukte met het oog op het onderzoek dat er in Denemarken meer dialoog nodig zou zijn tussen moslims en niet-moslims. Men zou elkaar wederzijds moeten ondersteunen, de terroristen zouden winnen als men zijn woede tegen gematigde moslims zou richten in plaats van tegen de terroristen, aldus Cekic tegenover TV2.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Door: Sarah Lund

Bron oorspronkelijk artikel:
www.thelocal.dk

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Intellectuelen/academici", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Denemarken, Eurabië, gezond realisme, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Eén op de drie Denen zegt dat Denemarken zich in oorlog bevindt met de islam

 1. Dat is niet best, maar wel duidelijk.

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  Die 33% heeft uiteraard gelijk. Islam is echter al 1400 jaar in oorlog met ons. En daarom is het ook zo stompzinnig dat regressief links ons deze doodscultus met haar verachterlijke volgers door de strot probeert te duwen. Het is pure zelfverachting en zelfmoord om deze troep toe te laten in een vrije westerse maatschappij. Islam moet verwijderd worden uit Europa, en het liefst uit de hele wereld. Daarnaast moeten alle policor gestoorden verplicht in behandeling.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  DE NOOR UIT LONDEN……..!
  Het verschil begrijpen tussen gematigde islam en “islamisme”.

  We verwijzen naar de aanval van een gestoord? “on-evenwichtig” persoon.
  Opgemaakte balans ; een gedode toerist en 5 gewonden door een mesaanval, 3 Augustus in Londen/

  De media was er als de kippen bij om te verklaren dat het om een “psychisch-zwak-iemand” ging.
  De politie was terughoudend om de naam te noemen van de killer.
  Uiteindelijk schreven de kranten dat het om een “Noor” ging, die in Londen woonde.
  Een kalm en rustig persoon, een goede Leerling en als dat alles geweest zou zijn, zou het onderwerp gesloten zijn.
  Kijk dit is de “NOOR” in kwestie:

  Zijn vroegere schoolkameraden vertelden aan de krant “De Standard” dat Bulhan een studieuze leerling was.
  Hij zat in het eerste jaar voor ingenieur aan de Universiteit “South Thames College”.
  Zijn familie van praktiserende moslims kwam in 2002 in Engeland aan, na eerst in Noorwegen asiel te hebben aangevraagd.
  Een van z,n schoolvrienden vertelde dat Bulhan een vrome muslim was en de islam vurig verdedigde.
  Sociaal deed hij een beetje vreemd, maar je kunt niet zeggen dat hij gestoord was.

  Jennifer Ocampo, een buurvrouw vertelde dat zijn moeder altijd een zwarte burqa droeg die haar totaal bedekte, maar haar zonen waren gewoon Westers gekleed.
  Plus de détails: http://www.dreuz.info/2016/08/06/tuerie-de-londres-ce-que-vous-devez-savoir-sur-le-norvegien-fou-qui-a-tue-sans-rapport-avec-lislam/

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Een maatstaf om vast te stellen of je land in oorlog is, is de aanwezigheid van landverraders in je regering en dat kun je meten wanneer blijkt dat je regering niks doet voor jou en niks doet voor je land. Ze zijn dan in dienst van een vreemde mogendheid.
  En andere maatstaf is trouwens dat de ‘onafhankelijke’ media allemaal hetzelfde uitzenden; probeer eens een uitzending te vinden, die niet over de olympische spelen gaat…………we zijn in oorlog dus.

  Like

 5. Jean zegt:

  Ik hoop dat het in Vlaanderen 10 op 10 is…., wij Vlamingen hebben het echt wel gehad met die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam in “onze” samenleving een samenleving gebaseerd op “seculiere” wetten.

  Like

 6. Jan zegt:

  Belgiens Justizminister: Europa ist verloren!

  Ein belgischer Minister ist überzeugt, daß Europa bald islamisiert sein wird. Es ist nicht irgendein Minister, der das sagt, sondern Belgiens Justizminister Koen Geens.

  Wenn es aber darum geht, wer Verantwortung für die stattfindende Islamisierung trägt, begibt sich der Minister allerdings auf seltsame Wege. Schuld an der Islamisierung sind also nicht eine jahrzehntelange falsche Einwanderungspolitik und nicht der hunderttausendfache Rechtsbruch der illegalen Einwanderung, genannt „Flüchtingskrise“, der seit 2015 in Europa stattfindet. Schuld sind also auch nicht die migrationsfreundliche Multi-Kulti-Linke und profitgierige Liberale. „Schuld sind die Christen“, so Geens. Womit er auf skandalöse Weise von den wirklich Verantwortlichen ablenkt und doch nicht ganz Unrecht hat.
  ….
  https://indexexpurgatorius.wordpress.com/2016/08/07/belgiens-justizminister-europa-ist-verloren/

  Dat zegt Bosma ook in het laatste hoofdstuk van zijn boek.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Er blijken dus 56% zombies rond te lopen in Denemarken !!

  Like

 8. hslot4 zegt:

  Drie op de drie moslims in Denemarken zeggen dat ze zich in oorlog bevinden met Denemarken maar alleen achter gesloten deuren in de haat kazerne .

  Like

 9. Thomasson zegt:

  Eerlijk gezegd is 33% van de Denen niet zo’n groot deel van de bevolking. Zeker niet als men in rekening brengt dat Kopenhagen is een stad waar a) een islamitische aanslag heeft al plaats gevonden en b) door de geringe afstand tussen Denemarken en Zweden en de gelijkenis tussen de twee talen (net als Nederlands en Vlaams) hebben de Denen gelegenheid om op de voet te volgen wat voor islamitische uitspattingen zich in Zweden plaats vinden. Recep Tayyip Erdogan heeft ons al gewaarschuwd : ER IS GEEN GEMATIGDE ISLAM. ISLAM IS ISLAM. Deze man heeft gelijk ..praten over gematigde Islam staat gelijk aan gematigde Nazisme. In nazi Duitsland waren ook mensen die niet eens waren met het Nazisme. In islamitische kringen kan dit geen plaats hebben. Een moslims moet trouw blijven aan de wetten van de Sharia; die voorschrijven (OP DE EERSTE PLAATS) haat en vijandigheid tegenover iedereen die niet van Allah houdt of is niet in hem geïnteresseerd. Nazisme is een ideologie. Mensen in Duitsland wisten dat op een dag zal het verdwijnen op dezelfde wijze als de Carnaval eindigt op As Woensdag.

  Hier komen wij ook bij de conclusies. Gek genoeg is dat de boel daar wordt op dezelfde wijze gebagatelliseerd als in Nederland: Het zijn de oude Denen de Alte Kameraden van 70 jaar en ouder en ..Natuurlijk …de zwakbegaafden onder de bevolking ..Denen die half analfabeet zijn …stumpers met lage opleiding …die tellen toch niet mee! ..of ze hebben net genoeg verstand gehad om de middelbare school af te ronden. Intelligente mensen met hoge opleiding denken anders over …Zij, als wereldburgers, vinden het niet erg dat van tijd tot tijd een aanslag in hun eigen land wordt gepleegd ..waar paar stakkers of tientallen stakkers omkomen …Net als in Nice, Parijs en Brussel …Dat is toch het werk van enkelingen..De rest van de moslims zijn goed. Dit soort gedrag staat gelijk aan het loslaten van alle slangen in SERPO of Diergaarde Blijdorp ook de alle giftige …Ja! Niet alle slangen zijn gevaarlijk ..een paar soorten maar…Dus laat ze lekker in de natuur. Degene die wordt toch gebeten heeft pech gehad.

  Like

 10. Thomasson zegt:

  Ongeveer 10 jaar geleden beleefde ik een zeldzame gelegenheid van een oude man te horen over de stemming in Nederland vanaf het najaar van 1939 tot de bezetting op 10 mei 1940. Zijn familie verhuisde in de zomer van 1939 vanuit het oosten van het land naar Den Haag. In de grensgebieden wist men al ruime tijd hoe het in de Derde Rijk was gesteld. Het geblèr van Hitler in de Grossdeutsche Rundfunck was te horen in ieder huis die een radio had. Het was een en al geschreeuw en gejoel die ging door merg en been. Bijna dagelijks kwamen ECHTE VLUCHTELINGEN over de grens die verschrikkelijk verhalen vertelden. De Duitsers zelf kwamen ook op bezoek in de naburige Niederlanden. Velen van hen droegen het speeldje van hun partij op de revers van hun jassen. Den Haag leek echter alsof het was achter de regenboog of in een ander land. Mensen leefden daar of er niets aan de hand was..gelukkig en onbezorgd. Als men ze vertelde over nazi Duitsland dan lachten ze gemoedelijk en zagen in de persoon die zulke enge verhalen vertelt een paranoïde zwartkijker. Zo ver zal het nooit komen ..Wij staan neutraal en van die en die zou het niet kunnen gebeuren. Vreemd genoeg de houding van de Hagenaren anno 1939 en de eerste maanden van 1940 lijkt verbazing veel op de houding van de Super intelligente, hoogopgeleide, politiek-correcte cultureel relativerende wereldburgers anno nu. Toen spatte de realiteit van een gekleurde zeepbel op 10 mei 1940 …De vraag is wanneer zal de realiteit in de 21ste eeuw uiteenspatten? De top bobo’s in de Eur. Parlement en in de Tweede-Kamer zouden er geen last van hebben. Ze zouden op tijd met de noorderzon vertrekken. In de tijd dat wij hier op leven en dood zouden vechten zouden zij op het strand in de Bahama’s zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s