Meerderheid van de Duitsers voor einde van EU-Turkije-deal

Screenshot_69

(Vertaling: E.J. Bron)

52% van de Duitsers is er voorstander van om de deal te ontbinden, 66% wil zelfs dat de onderhandelingen rondom de EU-toetreding van Turkije worden afgebroken. En 69% van de Duitse burgers wil dat de miljardenbetalingen aan Turkije gestopt worden.

Contra magazine

Meer dan één op de twee Duitse burgers (52%) is ervoor dat het “vluchtelingen”akkoord met Turkije wordt opgezegd; slechts 35% is hier tegen. Dat bleek uit een representatieve Emnid-peiling in opdracht van “Bild am Sonntag”. Ook onder de CDU-kiezers is 46% voor het einde van het akkoord. 43% heeft hier een andere mening over. 69% van de mensen sprak zich uit voor een onmiddellijke stopzetting  van de miljardenbetalingen door de EU aan Turkije. In plaats daarvan zou de EU beter Griekenland in de “vluchtelingen”crisis kunnen ondersteunen.

66% is er bovendien voor de EU-toetredingsonderhandelingen met Turkije af te breken. Achtergrond is het harde optreden van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan tegen de oppositie, de media en andere critici na de mislukte militaire putsch.

Emnid enquêteerde op 4 augustus 2016 502 personen. De exacte vragen luidden: “Zou de EU het vluchtelingenakkoord met Turkije moeten opzeggen?” / “Zou de EU met de miljarden, die Turkije in het kader van het vluchtelingenakkoord krijgt, beter Griekenland in de omgang met de vluchtelingencrisis kunnen ondersteunen?” / “Zou de EU gezien het harde optreden van de Turkse president Erdoğan tegen de oppositie, de media en andere critici de toetredingsonderhandelingen  met Turkije moeten afbreken?”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Duitsland, EUSSR, Turkije. Bookmark de permalink .

4 reacties op Meerderheid van de Duitsers voor einde van EU-Turkije-deal

 1. Angie1968 zegt:

  Tja, maar wat doet de Duitse regering met deze info? Vooral van types als Schauble en Maas valt geen ene moer te verwachten. En ook van Merkel de Megalomane valt niets te verwachten wat op een wijziging van koers duidt.

  Like

 2. Dat is het hem nou REFERENDUM en stoppen met die handel.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  En uiteraard is Merkel tegen.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/08/duitse-liberalen-optreden-erdogan-lijkt-op-de-nazis-336573/

  Duitse liberalen: optreden Erdogan lijkt op de nazi’s

  De voorzitter van de Duitse liberale partij FDP heeft het optreden van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na de mislukte coup van vorige maand vergeleken met de machtsgreep van de nationaalsocialisten in Duitsland in 1933.

  Volgens Christian Lindner bouwt Erdogan aan een autoritair regime waarin alle macht bij hem zelf ligt, zei hij tegen Bild am Sonntag. ‘Omdat de rechten en vrijheden van het individu niet langer van belang zijn, kan hij geen partner van Europa zijn,’ voegde hij eraan toe.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s