Over manisch-depressieve moslims

Screenshot_64

(Door: Thomas Heck – Vertaling: E.J. Bron)

Na de vele aanslagen van de afgelopen weken en de wanhopige pogingen van politici en journalisten om het verband met de islam te versluieren, is er een nieuw en toch oud ziektebeeld ten tonele verschenen, waaraan wij Europeanen goedschiks of kwaadschiks zullen moeten wennen: dat van de manisch-depressieve moslims. Een ziekte waar Mohammed ook al onder leed.

De manisch-depressieve moslim is er eentje die je bijzonder goed kunt herkennen. De opgestoken wijsvinger en het “Allahu Akbar”-geschreeuw zouden een aanwijzing kunnen zijn. “Afwisselend uitbundig en neerslachtig” – zo vertaalt de volksmond de diagnose “manisch-depressieve ziekte”. De ziekte wordt in vaktaal ook wel bipolaire stoornis genoemd, omdat de betrokkenen zowel depressieve als manische fasen doormaken, die gevormd worden door tegengestelde symptomen. De manisch-depressieve ziekte is de ziekte van de extreme stemmingen en emoties.

In de depressieve fasen lijden de patiënten aan een boven het normale uitstijgende neerslachtigheid en aan het verlies van belangstelling en vreugde. Ze zijn treurig, lusteloos en zonder motivatie en voelen zichzelf ziek en niet meer stuurbaar.

In de manische fasen voelen ze zich daarentegen bijna euforisch, neigen ze tot ondoordachte, overmoedige, buiten controle geraakte gedragswijzen, bijvoorbeeld in door mes-aanvallen, amok- en zelfmoorddaden gecamoufleerde zelfmoorden en zelfmoordpogingen, vaak meerdere malen.

De ziekte uit zich meestal voor het eerst op jonge volwassen leeftijd, bijvoorbeeld in het 20e levensjaar. Ook een later begin van de ziekte is mogelijk. De manische symptomen ontwikkelen zich in de regel plotseling, in medische vakkringen flits-radicaliseringen genoemd. Binnen enkele dagen veranderen de betrokkenen hun gedrag en ondervinden. Vaak treedt de episode op na een belastende levensgebeurtenis, zoals de dood van een familielid, een scheiding, het verlies van de baan of het bezoek aan een moskee tijdens het vrijdaggebed.

De ziekte verloopt op typerende wijze in van elkaar afgegrensde episodes. Ongeveer 20 tot 30% van de betrokkenen is ook in de vrije intervallen stemmingslabiel of laat belemmeringen op intermenselijk en beroepsmatig terrein zien.

Een van de vele kenmerken is een vaak twistzieke, geprikkelde en agressieve stemming, vooral wanneer de ideeën van de betrokkene niet serieus worden genomen door zijn omgeving. Voor het ziektebeeld is eveneens een verhoogde seksuele drang symptomatisch.

In de depressieve fasen trekken de zieken zich in toenemende mate terug uit hun omgeving. Sociale contacten worden verwaarloosd, hobby´s niet meer uitgevoerd. Zelfs alledaagse taken kan men niet de baas worden. Dat leidt tot alledaagse problemen en aanzienlijke private en beroepsconflicten.

In manische episodes worden gebruikelijke en tot dan toe in acht genomen sociale normen misacht, het gedrag wordt bepaald door afstandsloosheid. Samen met de toegenomen drang, de onrealistische zelf-inschatting en een mateloos optimisme leidt dit vaak tot een problematisch en ondoordacht gedrag met verstrekkende gevolgen in de privé- en beroepssfeer. Dit kan dan in een mum van tijd uitmonden in de beroepsmatige, financiële en ook private catastrofe.

De manisch-depressieve ziekte kan een mens sterk veranderen. Familie en vrienden staan voor een moeilijke situatie. Ze weten vaak niet hoe ze met de ziekte moeten omgaan. Gevoelens als woede en overbelasting kunnen de relatie met de zieke beïnvloeden. Daarom is het heel belangrijk om eigen behoeftes niet te verwaarlozen, speelruimte voor jezelf te creëren of contact met andere familieleden te zoeken in zelfhulpgroepen.

Waar familieleden ook nog op zouden moeten letten: accepteert u de bipolaire stoornis als ziekte. Motiveer uw familielid een arts op te zoeken en de behandeling consequent te ondergaan. Vooral tijdens de manische episode is het belangrijk uw familielid ervan te overtuigen dat hij hulp nodig heeft. Help hem informatie op te zoeken over de ziekte. Vraag niet teveel van de zieke in de depressieve episode. Op grond van het typerende gebrek aan drang is hij vooral in de acute ziektefase niet in staat zelf eenvoudige handelingen uit te voeren. Neem uitlatingen van uw familielid niet meer te willen leven, serieus en geef dit door aan de dokter. Als de zieke belangrijke beslissingen moet nemen, dan zou hij dit niet alleen moeten doen. Hierbij is ondersteuning gevraagd, want zowel in de depressieve als de manische episodes kan bij betrokkene de waarneming van de realiteit behoorlijk verdraaid zijn. Dus niet manisch-depressief, maar islamitisch-depressief. In die zin: Allahu Akbar . . .

Bron:
http://heckticker.blogspot.nl
Door: Thomas Heck

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Moslims. Bookmark de permalink .

12 reacties op Over manisch-depressieve moslims

 1. Sjaak zegt:

  Over manisch depresiv gesproken !

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  De hele Islam is ziekmakend. Als je het niet was , dan word je er wel gestoord van. Zie ook Nicolai Sennels, die jarenlang met moslims in gevangenissen heeft gewerkt. De Islam creeert monsters.

  Like

 3. Thom zegt:

  Leuk geprobeerd van de schrijver, maar ik vind het persoonlijk nergens op lijken. Ik zelf zie die stemmingswisselingen niet zo. Dat het over patiënten gaat die bijna ongeneselijk zijn, daar ben ik het wel mee eens.
  Verder zijn ze crimineel, crimineel en nog eens crimineel. Van een crimineel zeg je toch ook niet dat hij manisch depressief is? Het is gewoon een psychopaat.

  Like

 4. Ron zegt:

  Toevoeging aan deze ziektebeschrijving:

  In de manische periode is het regelmatig nodig dat het familielid in een dwangbuis opgenomen moet worden in een gesloten inrichting omdat het familielid zelfmoordneigingen heeft waarbij ook anderen gevaar kunnen lopen.
  Artsen lopen in dit geval ook risico aangevallen te worden zodat eventueel platspuiten met Thorazine noodzakelijk kan zijn.

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Wat de zogenaamde ‘vluchtelingen’/ economische emigranten/gelukzoekers betreft en hun zogenaamde bi-polarische-manisch depressiviteit: ze kunnen de pot op! Sorry dat ik het op deze manier zeg, maar dit is gewoon weer een andere manier om het slechte, criminele, pedofiele, psychopathische, schizofrene, whatever gedrag van dit schorem tegenover de mensheid en vooral die in Europa, goed te keuren en aan ons op te dringen.

  Wie denkt de regering en de zogenaamde professionele, door de regeringen en Brussel betaalde, linkse taakwerkers wel wie ze zijn? Als dit volk ‘besmet’ is met deze ‘aandoening’, en regeringen van de landen van de risico’s en gevaren al afweten m.b.t. tot de handelingen van deze ‘zieken’ t.o.v. de mensen waaronder ze leven, dan hadden ze ze nooit onze landen in moeten laten.
  Ze hebben in zo’n situatie toch geen besef van de werkelijkheid en waar ze zich überhaupt bevinden, en hadden dus beter in eigen land kunnen blijven en in een psychopathische inrichting daar hulp kunnen zoeken.

  Dit is gewoon weer een nieuwe poging van de regeringen, om burgers te ‘vragen’ rekening te houden met ‘onvoorspelbaar’ crimineel gedrag van deze lieden en daarmee ook een vrijwaring voor het falen van de rechtstaten van de landen, zodat zij niet met de beschuldigende vinger naar zich gewezen krijgen, maar ze zichzelf kunnen vrijpleiten met het zeggen van: ‘we hebben jullie gewaarschuwd, dus als er iets gebeurd, dan komt dit omdat het zieke mensen zijn, want ze zijn toch zo zielig..’

  Dit zooitje had mag hier gewoon niet Europa binnenkomen en die welke er al zijn moeten zo snel mogelijk eruit!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ach ja, een moslim is soms net een mens, hè……
  Maar even zonder gekheid: Islamitisch-depressief is waarschijnlijk onbetwist de gevaarlijkste variant van de twee!

  Like

 7. volksrechter zegt:

  Erfelijkheid speelt een rol bij het ontstaan van een manisch depressieve stoornis.
  Het is niet duidelijk hoe dit precies werkt.
  Het is wel duidelijk dat de stoornis in bepaalde families vaker voorkomt vooral bij inteelt in families nichten en neven enz…
  Laat ons een kat een kat noemen, die etiket van manisch depressief is enkel ingebracht om het volk te sussen vooral voor de blinden volgers van het huidige regime, media, en pers.

  Like

 8. fleckie zegt:

  ‘VOLKSVERLAKKERIJ’, heet met andere woorden… ‘PSYCHOLOGISCHE OORLOGSVOERING’

  Geliked door 2 people

 9. DE ISLAM IS EEN VIRUS DIE KRUIPT IN DE KERN VAN DE CEL EN DAAR BLIJFT HIJ ZITTEN.

  Geliked door 1 persoon

 10. Michael Jacobs zegt:

  Je hoeft het verband met de islam niet te ‘versluieren’, want de hele islam is nep. Ooit begonnen in het Arabische schiereiland zoeken de Arabieren nu al 1.400 jaar gebiedsuitbreiding. De nazi’s noemden zoiets ‘Lebensraum’, en net als zij hebben ook de Arabieren een rassenleer. Deze heet ‘Islam’ en heeft niets, maar dan ook helemaal niets met religie, vrede, naastenliefde of God van doen. Het is één en al bedrog. Er zijn geen ‘moslims’. In plaats daarvan moeten we het beestje bij zijn naam noemen: het gaat om leugenaars, bedriegers, dieven, verkrachters, moordenaars, en om mensen die zulke immorele praktijken goedpraten en subsidiëren.

  Like

 11. Oet_Grunnen zegt:

  Ik heb een rapport gelezen van een psycholoog over een Arabische “patient” van hem. De basiskenmerken van de Islam (agressie om problemen op te lossen, slaan van echtgenote, bedreiging van tegenstanders) werden beschreven als een individuele psychische aandoening.
  De zielenknijper heeft er helemaal niets van begrepen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s