Waarom Palestijnen liever voor Israëli´s werken

Screenshot_65

(Vertaling: E.J. Bron)

Als de Joden zulke bloeddorstige haters van Arabieren zijn, waarom geven Palestijnse Arabieren er dan de voorkeur aan om voor ze te werken?

Israel Heute

De Palestijnse televisie zond onlangs een programma uit met de naam “Aangelegenheden van de arbeiders”, waarin Palestijnse arbeiders geïnterviewd werden. Zij bevestigden dat zowel de lonen als de arbeidsomstandigheden bij Israëlische werkgevers beduidend beter zouden zijn dan bij hun eigen mensen.

“De ontbrekende controle door Palestijnse werkgevers en hun uitbuiting van de arbeiders is de reden dat de mensen er de voorkeur aan geven naar Israël te gaan om daar te bouwen en te werken”, zegt Qassem Abu Hadwan, een arbeider uit Hebron. “De arbeiders moeten naar Israël gaan, omdat niemand van de Palestijnse autoriteit hen betaalt waar ze recht op hebben.”

En inderdaad, een publicatie van het Palestijnse Bureau voor de Statistiek laat zien dat het gemiddelde dagloon voor een arbeider in de zogenaamde “Westbank” 94,10 Israëlische sjekel en in de Gazastrook 61,90 sjekel bedraagt, terwijl arbeiders in Israël in de joodse “nederzettingen” gemiddeld 198,90 sjekel per dag verdienen.

De Israëlisch-Arabische advocaat van een hotline voor arbeiders, Khaled Dukhi, verklaarde dat de situatie voor Palestijnse vrouwen op de arbeidsmarkt nog slechter zou zijn, omdat zij schandalig hoge  bijdrages aan “tussenhandelaren” zouden moeten betalen. “De Palestijnse werkgever pakt 50%, 60% en zelfs 70% van hun loon. De tussenhandelaar steelt twee derde deel van hun loon”, zei Dukhi.

Op dit moment zijn er 120.000 Palestijnse arbeiders die legaal in Israël en de joodse “nederzettingen” werken. Duizenden proberen een arbeidsvergunning te krijgen of proberen illegaal naar Israël te komen.

Je kunt je heel moeilijk voorstellen hoe een onafhankelijke Palestijnse staat kan overleven als slechts zo´n klein deel van de Palestijnse arbeiders daar wil werken.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", Arabieren, Graaien, Hypocrisie, Israël, Moslims. Bookmark de permalink .

7 reacties op Waarom Palestijnen liever voor Israëli´s werken

 1. louis-portugal zegt:

  Daarom wordt het nooit iets met die arabieren als ze hun eigen broek moeten ophouden.

  Like

 2. Kijk naar de vele mislukte ‘Pallywood’ filmpjes, die altijd daarom mislukken, omdat de kinderen, die op de Israëli’s afgestuurd worden om ze te provoceren, louter vriendelijkheid van ze ervaren en je hebt het antwoord al.

  Like

 3. Cathja zegt:

  De uitbuiting van Palestijnse werknemers zou wel eens zijn langste tijd gehad kunnen hebben, want de waarheid komt meer en meer aan het licht. Palestijnse arbeiders die werk in Israël hebben gevonden zijn tevreden met hun werkgever daar, omdat die hen een eerlijk loon betaalt. Het is geen wonder dat zeer velen legaal (zouden) willen werken in Israël.
  Een mooiere ‘reclame’ voor Israël is er bijna niet.
  In Israël wordt geen onderscheid gemaakt tussen een Joodse of Arabische medewerker. Ze worden voor gelijk werk gelijk betaald. Dat moet toch iedereen aan het denken zetten?

  Waar blijven nu al die Palestijnen die kritiek hebben op Israël? Waar komt nog steeds de vijandschap vandaan?

  Geliked door 1 persoon

  • Asgard zegt:

   De Palastijnen zien de Joden nog steeds als hun slaven, het is ongebruikelijk om als Palastijn onder het gezag van een jood te werken, voor een Palastijn was en is het heel normaal dat een jood voor een Palastijn werkte,…nu zijn de rollen omgedraaid en dat zint hen niet, het zint de Palastijnen ook niet dat zij verdreven worden uit hun eigen land zoals zij dat zien,..de kwestie Israel/Palastijnen zullen nooit opgelost kunnen worden wanneer de Palastijen de staat Israel niet accepteren. Overigens is de staat Israel illigaal tot stand gekomen vanuit het Rothschild Imperium, het land Israel zou door God gegeven worden op een rechtmatige manier.

   Like

  • Angie1968 zegt:

   Die komt voort uit de ingebakken Jodenhaat, die iedere islamiet vanaf de wieg wordt aangeleerd. Maar hier en daar dus toch een sprankje hoop als moslims inzien dat Joden van nature helemaal zo slecht niet zijn. Integendeel, Moslims hebben van nature een minachting voor ondergeschikten.

   Like

 4. Omdat de Joden het allemaal goed hebben georganiseerd en betaald beter dan bij de palestijnen zelf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s