Aantal asielaanvragen in Duitsland neemt duidelijk toe

Screenshot_20

Stempel van de asielinstantie: meer asielaanvragen, meer klachten.

(Vertaling: E.J. Bron)

Berlijn – Het aantal ingediende asielaanvragen in Duitsland neemt verder toe. In juli werden volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 74.454 asielaanvragen geregistreerd. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar steeg dit aantal met bijna 100%. Tegenover juni daalde het aantal licht met 0,2%.

De Telegraaf

De belangrijkste landen van herkomst waren daarbij Syrië (22.547), Afghanistan (16.229), Irak (9.175), Iran (3.640) en Pakistan (1.913). door mensen uit de westelijke Balkan-landen Albanië, Bosnië-Herzegovina, Kosovo, Macedonië, Montenegro en Servië werden 4.225 asielaanvragen ingediend.

200.000 aanvragen in het eerste halfjaar

In dezelfde periode werd over de asielaanvragen van 53.008 personen beslist. In 31,3% van de gevallen kregen daarbij de asielaanvragers de status van vluchteling volgens de vluchtelingenconventie van Genève. Nog eens 30% kreeg subsidiaire bescherming. 2% mag voorlopig niet uitgezet worden. De asielaanvragen van 12.434 personen werd afgewezen (23,4%). 13,3% werd op een andere wijze afgehandeld, bijvoorbeeld door het zelf intrekken van de asielaanvraag of het staken van de asielprocedure.

In het hele eerste halfjaar nam het aantal asielaanvragen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met bijna 120% tot 197.000 toe. In het zogenaamde EASY-system werden in juli 2016 landelijk 16.160 nieuwe aanvragen van asielzoekers geregistreerd. Het EASY-system is een computerprogramma voor de eerste verdeling van de asielzoekers over de deelstaten. Bij deze cijfers zijn foutieve of meervoudige aanvragen volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken niet uitgesloten.

Steeds meer klachten ingediend tegen asielinstantie

Ondertussen werd bekend dat steeds meer asielzoekers juridisch optreden tegen het “Bundesamt für Migration und Flüchtlinge” (BAMF). Tot eind mei liepen er bijna 6.000 zogenaamde aanklachten wegens passiviteit tegen de autoriteit, bericht de radiozender hr-info. Eind maart bedroeg dit aantal klachten nog 3.271.

Met het juridisch optreden willen asielzoekers het BAMF ertoe dwingen zich met hun asielaanvragen bezig te houden. De verwerkingsduur bedraagt deels tot twee jaar. Een woordvoerder van de administratieve rechtbank in Gießen zei dat het merendeel van de klachten van Somaliërs zouden komen.

Het aantal klachten wegens passiviteit zou echter nog veel hoger kunnen liggen. Volgens een woordvoerder van het BAMF zouden alleen klachten van asielzoekers worden geregistreerd die al een asielaanvraag ingediend zouden hebben. Klachten wegens passiviteit door personen die nog geen asiel hebben aangevraagd, zouden wegens ontbrekende registratienummers niet individueel geregistreerd kunnen worden.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", asielwaanzin, Duitsland, Krankzinnigheid, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Aantal asielaanvragen in Duitsland neemt duidelijk toe

 1. Duitsland is de DUMP ZAAK van Europa geworden wat onze pareltjes betreft.

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  En Angela haalt ze ’s nachts ook al met de tienduizenden op. Waar is Duitsland toch in Godsnaam mee bezig??? Nationale zelfmoord dekt de lading nog geen eens. Die Merkel is compleet verruckt, of ze maakt onderdeel uit van een sinister complot. Maar wanneer staat de bevolking eens een keer tegen haar op? Afzetten dat schijtwijf! Nu!

  Geliked door 1 persoon

 3. Thoth zegt:

  Daar doen ze ook veel aan : nu is een Chinese toerist opgesloten in een AZC. Hij kreeg zelfs eten en een zakgeld…..

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26372253/__Toerist_per_ongeluk_in_Duits_azc__.html

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Geweldig verhaal.
   Gelukkig dat er een afhaalchinees in de buurt was die de Chinees kon komen afhalen.

   Het zakgeld dat hij kreeg zal hij moeten terugbetalen.

   En want hebt u gedaan met vakantie?
   Ach ik heb in Duitsland in een asielcentrum gezeten.
   En hoe was het?
   Duitsland is niet wat ik er van verwacht had, er waren wel veel bruine mensen maar ik heb geen zon gezien.

   Like

 4. Bas zegt:

  Binnenkort zijn er weer oktober feesten dan kunnen ze hun lol weer op, net als die keer in Keulen.

  Like

 5. Avidia zegt:

  Angela Merkel is een mislukkeling, haar hele leven al, nu wil ze zichzelf bewijzen, kijk eens wie ik ben, de machtigste vrouw van Duitsland, Duitsland is weer terug in de tijd van Hitler, in een milder soort van. Maar een steeds afgewezen vrouw heeft vele dingen te compenseren, en daar heb ik geen goed gevoel over. Als ik haar zie praten, krijg ik een heel onaangenaam gevoel over me, ik denk, die is een zeer gefrustreerde vrouw, die zich aan de wereld wil presenteren, fout Merkel, je doet het echt fout!!! Zo red je het niet , en ik hoop echt van niet!!!!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Lui uit Afghanistan (16.229), Irak (9.175), Iran (3.640) en Pakistan (1.913). maar ook mensen uit de westelijke Balkan-landen Albanië, Bosnië-Herzegovina, Kosovo, Macedonië, Montenegro en Servië, zij hebben hier in West Europa niets te zoeken, dus gelijk op transport retour eigen land.
  Echter de politici suffen en slapen verder tot hun land naar de verdommenis is en onleefbaar geworden en dan vluchten ze weg !!

  Like

 7. Anneke zegt:

  En de (NWO) stoofpot pruttelt maar verder….totdat het kookpunt is bereikt. Dan is het over, met het ‘vredige stoven’….Het politieke vuur is dán op z’n heetst, met alle ellende van-dien.

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Anneke 9 Augustus om 09:27. Vanmorgen weer de nodige leugens op de radio, zoals deze; Duitsland heeft dit jaar al 13000 – vluchtelingen – tegen gehouden aan de grenzen ! Over die vliegtuigen werd niet gesproken. Die Duitsers leren het ook nooit af, dat liegen. Zoals die Duitse leugen uit de tweede Wereldoorlog; Duitsland wint op alle fronten. Zegt Merkel eigenlijk ook niet zoiets met haar wir schaffen das ?

   Geliked door 1 persoon

 8. Republikein zegt:

  Het draait om geld, zoals altijd, je kunt er elk topic of onderwerp aan koppelen.
  Het is de rode draad in deze klote wereld.http://www.geennieuws.com/wp-content/uploads/2016/08/bank.png

  De oorlog van Het Westen tegen de radicale islam is een “bankiersoorlog”
  http://www.geennieuws.com/2016/08/de-oorlog-van-het-westen-tegen-de-radicale-islam-is-een-bankiersoorlog/

  K vind het reuze spannend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s