Italië: 93% katholieken, maar bisschop afgezegd, omdat er geen rabbi en imam te vinden zijn

Screenshot_1

(Door: Giuseppe Nardi – Vertaling: E.J. Bron)

Goedmenschendom en linkse ideologie leiden tot excessen van politieke correctheid: omdat er geen imam en rabbi waren te vinden, werd de nieuwe snelweg 77 bij Foligno in Umbrië zonder religieuze plechtigheid voor het verkeer vrijgegeven en werd de katholieke bisschop afgezegd. De nieuwe snelweg is 110 kilometer lang. Hij leidt dwars door de Apennijnen en verbindt Umbrië met de Adriatische Zee.

Umbrië behoort tot de “rode gordel” van Italië, dat sinds de oorlog overwegend links stemt. Sinds de regio in 1970 als eigen bestuurseenheid werd opgericht, wordt zij zonder onderbreking door de Communistische Partij van Italië (tot 1991) respectievelijk haar opvolgers (op dit moment de Democratische Partij) geregeerd.

De snelweg leidt door het bisdom Foligno, met een aandeel katholieken van 94,4%. Monseigneur Gualtiero Sigismondi, de bisschop van Foligno, betreurde in een interview met “Radio Gente Umbra” de beslissing van het bestuur van de staatswegenbouw ANAS om een “zuiver wereldse” plechtigheid te houden. De beslissing zou, aldus de bisschop, “blijkbaar” op “aanbeveling” van het regiobestuur zijn genomen.

“Ondanks deze bittere bijsmaak” zou de bisschop aan de plechtigheid hebben willen deelnemen, “omdat ik de afgelopen jaren meerdere malen op de bouwplaats en in de aangelegde tunnels samen met de arbeiders de heilige mis heb gecelebreerd naar aanleiding van het Barbarafeest.”

Vierentwintig uur voor de opening van de snelweg werd aan de bisschop meegedeeld dat hij geen gebed en zegening zou kunnen houden. De bisschop droeg het door hem voorbereide gebed voor de radio op. Hij zou de snelweg desondanks “stil” gezegend hebben, aldus de bisschop. Tegelijkertijd benadrukte hij dat de christelijke wortels “van ons land” noch betwist kunnen worden noch ontkend zouden moeten worden. “Onze geestelijke identiteit” zou “absoluut noodzakelijk zijn om onze weg door de geschiedenis te kunnen gaan”, aldus bisschop Sigismondi.

Alibi “multiculturaliteit” en “multireligiositeit”

De afzegging van een religieuze ceremonie werd er door de bisschop mee verklaard dat er “geen imam en geen rabbi” voor de plechtigheid te vinden zouden zijn geweest. Met andere woorden: de linkse regioregering vond een religieuze ceremonie met “alleen maar” een bisschop onredelijk. Deze verborgen vorm van christenvijandigheid werd verbloemd met de modebegrippen “multiculturaliteit” en “multireligiositeit”.

Meer dan 93% van de Italiaanse staatsburgers van Umbrië is katholiek. Als je de aanwezige buitenlanders meerekent, bedraagt het aandeel moslims 4,5%, terwijl dat van de Joden bijna te verwaarlozen is. Orthodoxe christenen vormen ongeveer 6% van de bewoners.

Umbrië behoort tot de regio´s met de grootste christelijke traditie. Benedictus van Nursia en Franciscus van Assisi, twee van de belangrijkste heiligen en ordestichters van de christenheid, zijn afkomstig uit Umbrië.

Bisschop Sigismondi verzocht in 2012 aan de traditionele Benedictijnen van Nursia, de geboorteplaats van de heilige Benedictus, de vader van het Europese monnikendom, in Foligno om de geestelijke verzorging van de gelovigen van de overgeleverde ritus op zich te nemen.

Bron:
www.katholisches.info
Door: Giuseppe Nardi

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Eurabië, Hypocrisie, Italië, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Italië: 93% katholieken, maar bisschop afgezegd, omdat er geen rabbi en imam te vinden zijn

 1. Cathja zegt:

  Wat een smerig spel wordt hier gespeeld! Zijn bijna 95% Rooms-Katholieken nu ineens niet meer voldoende om een zegening te mogen uitspreken?
  Beschamend en verwerpelijk! Ik begrijp Italië niet dat ook zij meedoen met het zogenaamde multiculturele spelletje binnen de EU. Elk land zou hierover zelf zijn beslissingen moeten mogen nemen.
  Ik krijg een vieze smaak in de mond als ik denk aan wat er werkelijk achter dit besluit zit.

  Like

 2. Angie1968 zegt:

  Zelfs Italie is in de greep gekomen van abjecte policor-bullshit. Ik zou juist juichen als in mijn regio geen imam te vinden was. Minder, minder, minder is altijd beter, beter, beter!

  Like

 3. Pieter zegt:

  Gisteren was er een filmpje op NPO3. Het heet Zapp oid, was van de EO. Zet dat filmpje maar op en je ziet hoe de multicultiknuffel in Catania (Sicilie) heerst.
  Werkelijk walgelijk.

  Like

 4. Kan ook haast niet anders. Wie weet worden zij wel onder druk gezet of gechanteerd, zou mij niet verbazen.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Italië en het communisme doet mij niet alleen denken aan de terreur daden van de rode brigade’s maar vooral ook naar een stuk nostalgie uit voorbije jaren. Ik denk dat het Christendom uiteindelijk met haar speciale tacktiek (naar buiten vreedzaam maar achter de coulissen de duimschroeven aandraaien) uiteindelijk als eindoverwinnaar uit de bus zal komen in haar uiteenzetting met de islam en haar socialistische bondgenoten. Don camillo en Pepone (het volkse christendom versus het volkse communisme) voor de ouderen onder ons een moment vol van zoete herrineringen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s