Britse tv-documentaire: Zo komen illegale wapens vanuit Oekraïne naar West-Europa

Screenshot_51

De AK-47 ofwel “Kalasjnikov”, het nog altijd zéér populaire semiautomatische geweer van oorspronkelijk Russische makelij.

(Vertaling: E.J. Bron)

Als het eerstdaags ook in West-Europa tot op burgeroorlog gelijkende onlusten komt, dan zullen de wapens daarvoor met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid afkomstig zijn uit huidige crisisgebieden. Eentje daarvan is Oekraïne. Een onderzoeksteam van de Britse tv-zender “Sky News” is er nu achter gekomen dat veel wapens die in West-Europa terechtkomen hun weg via wapenhandelaren uit Oekraïne naar het buitenland vinden.

Duits - Zuerst

Volgens Britse veiligheidsdiensten zouden maffiagroepen toegang hebben tot miljoenen illegale wapens, die zich tijdens jarenlange conflicten opgehoopt hebben. Vooral aan de grens met conflictzones zoals Oekraïne zouden de bendes relatief gemakkelijk aan wapens en munitie kunnen komen. Het materiaal zou daarna dan vanuit Oekraïne op bestelling naar Roemenië gebracht worden. Van daaruit zou het via andere smokkelaar-bendes of naar het Westen of naar de bekende crisisgebieden in het Midden-Oosten vinden.

Volgens de documentaire van “Sky News” zouden de Roemeense wapenhandelaren iedere behoeft aan wapens kunnen dekken. Overigens zou men ook contact onderhouden met andere bendes, die zich bijvoorbeeld in zware wapens en granaten gespecialiseerd zouden hebben. Het meest gevraagde wapen zou nog steeds de semiautomatische “Kalasjnikov” (AK-47) van Russische makelij zijn. De vraag naar de “Kalasjnikov” zou de afgelopen twee jaar de hoogte in zijn geschoten. Veiligheidsdeskundigen in West-Europa zullen met belangstelling nota nemen van deze informatie – de als “vluchtelingen” naar Europa gekomen ISIS-terroristen moeten zich per slot van rekening bewapenen voordat ze in grote stijl los kunnen gaan.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Criminaliteit, Europa, Graaien, Maffia. Bookmark de permalink .

12 reacties op Britse tv-documentaire: Zo komen illegale wapens vanuit Oekraïne naar West-Europa

 1. Hendrik zegt:

  Veiligheidsdeskundigen zullen met belangstelling nota nemen van deze informatie…………en doen er vervolgens niets mee want dat de burger in gevaar wordt gebracht interesseert ze toch niet, net als onze politici die alleen maar op een roze boot door Amsterdam varen.

  Liked by 1 persoon

 2. Niet alleen de IS,maar de moslim gaat dan los.De wapens zijn er al,alleen nog paar honderd duizend asieleisers meer en het wordt feest. Danke verrückt Merkel und Juncker

  Like

 3. Zo betrouwbaar is Oekraïne, echt een aanwinst voor de EU. Ze verdienen ze goed daar en de Eu pompt er ook nog geld in.

  Like

 4. Eduard uit Breda zegt:

  Satire
  Ik stel bij nader inzien mij mening over het referendum betreffende de Oekraïne bij: Laat de Oekraïense bevolking snel lid worden van de EU en Schengenakoord dan kan ik ook een AK47 aanschaffen zonder controle
  Dat lijkt mij wel wat om mijn dierbaren te beschermen waar de overheid schromelijk te kort schiet moet ik zelf wel schieten en reken er maar op dat ik raak schiet
  Gr uit een zonnig België

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Dat kan nu ook , een gedemilitariseerde uitvoering oftewel, versie als verzamelaars object
   zo komen er duizenden europa binnen vooral via turkey .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s