D66 – Of het onkruid van het elitepopulisme

Screenshot_58

Dat de naam D66 tegenwoordig verwijst naar het percentage mensen dat niets geeft om Europa of politiek in zijn algemeenheid geeft te denken. Het is sowieso de hoogste tijd om alle euforie rondom D66 wat te temperen.

Want nu de partij hier en daar wat gewonnen heeft, begint ze meer praatjes en aandacht te krijgen dan goed voor haar is. De radicaal vrijzinnige ideeën die meegenomen zijn uit antieke jaren 60 van de vorige eeuw en tegenwoordig verkocht worden als links-liberalisme zijn in feite niks meer dan elite-populisme. Sommigen noemen het ook wel pragmatisme, maar dat is alleen maar een sjiek woord voor elite-populisme. Buiten geld verdienen, het verheerlijken van het ikke-ikke-individualisme en het opdringerig verder seculariseren van de samenleving is er echter weinig meer wat de partij te bieden heeft.

Lees verder>>>
(h/t “Drs. P.”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", D66, Elite, Hypocrisie, Linkse Kerk, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op D66 – Of het onkruid van het elitepopulisme

 1. Op dat laatste kun je wachten, want zo vergaat het D66 telkens weer: Na elke up weer een down en dat dus niet bepaald toevallig: Ze doekt successen, die ze op den duur door haar oppervlakkigheid niet kan handhaven.
  Alleen dat “bij afwezigheid van een echte volkspartij” snap ik niet goed: We hebben de PVV toch zeker, of niet soms?

  Like

 2. Zeker Theresa, wij hebben Geert die de waarheden durft te benoemen.

  Like

 3. wauso zegt:

  Naar een vrouwelijke GeenIdee Mongool vanmiddag een vriendenverzoek verzonden.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Het lijken net moslims.
  Hoe meer aanhangers hoe groter hun bek.
  Principes zijn bij hun NIKS waard.

  Like

 5. Thomasson zegt:

  D66 helpt Nederland om zeep te brengen. De leden van deze partij horen bij de SAMEN VOOR ONS EIGEN CLUB. De partijleden hebben maar een doel: er zelf beter van te worden. Voor dat doel zijn ze bereid om Nederland zowel aan de EU als aan de Islam te verkopen. Op het moment dat ook hier de Burgeroorlog zal beginnen zullen Pechthold en zijn naaste vrienden allang in de Caymans of Virgin Islands zijn. De D66 minderbedeelden zullen net als de rest van Nederland bloeden.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Dat D66 bezig is met het seculariseren van de samenleving is onjuist; het is een moslimpartij. In alles steunen ze de islamisatie van ons land.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s