HEB UW NAASTE LIEF…

Screenshot_40

(Door: “Driek”)

Zojuist leest ik op de site van De Telegraaf een hartverwarmend artikel. Het geschiedde in Rome. Gealarmeerd door gehuil en geschreeuw belden de bewoners van een flat in de Italiaanse hoofdstad Rome de politie. De agenten, die zich met gezwinde spoed naar het appartement begaven, troffen daar niet aan wat ze verwacht hadden. Eenmaal binnen maakten ze kennis met het hoogbejaarde echtpaar Jole (84) en Michele (94).

Geen boeven of slachtoffers van een misdrijf. Ook waren zij elkaar niet in haren gevlogen. Het stel bleek overmand door emoties na het zien van alle ellende op het nieuws. En dat gaat met een tikkie Italiaans temperament op luide toon.

Toen de politie voor de deur stond, vertelde het paar, dat al zeventig jaar getrouwd is, erg eenzaam te zijn en dat het voor het eerst sinds lange tijd weer eens bezoek kreeg. Wachtend op de ambulance, die het paar voor de zekerheid op gezondheid kwam controleren, besloten de agenten een bordje pasta voor het paar te bereiden. Niets bijzonders, beetje Parmezaanse kaas, een gezellig praatje erbij en een „speciaal ingrediënt; menselijkheid”, zo schreef de Romeinse politie bij een foto van de pastamaaltijd op Facebook.

Welnu, spitse lezer van E.J. Bron, het gebod ‘Heb uw naaste lief gelijk uw zelve’ wordt toch nog in praktijk gebracht. Ik ben daar zeer verheugd over. Vandaag in ieder geval is mijn pessimistische kijk op den mensheid ietsje afgezwakt. Maar het is natuurlijk een grote schande dat oude lieden van streek geraken door de ellende welke onze wereld teistert. Laten wij daarom wat aardiger zijn voor elkander.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op HEB UW NAASTE LIEF…

 1. Monique zegt:

  Traantje…

  Like

 2. Cathja zegt:

  Een indringend gebod: “Heb uw naaste lief”. Ik doe mijn best, maar heb er wel eens moeite mee als ik merk hoe ‘vijandig’ mijn naaste soms kan zijn!

  Een mooi verhaal Driek. Hartverwarmend!

  U ook een gezegende dag gewenst!

  Like

 3. hendrikush zegt:

  Heb Uw naasten lief !
  Hoe verkoop ik dat aan mohammedanen ?

  Like

 4. johannes zegt:

  Zelfs de politie weet soms wie onze naaste zijn.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Hier zouden ze je een telefoonnummer van een hulp instantie geven of vragen wie je mantelzorger is.

  Liked by 1 persoon

 6. Die naasten zijn je familie, je buren, je straat, je wijk, je dorp, je stad. In die volgorde. En als het Nederlandse Elftal een keertje echt voetbalt zijn de voetballers ook onze naasten. Voor de rest: de vinketering en we mogen met je hopen dat je de bus haalt. Bedenk, toen de christenen communisten werden hebben ze de wereldwijde naaste bedacht…

  Like

 7. Die dubbele naam stond best chique maar ik wil niet voor onbescheiden worden aangezien en doe dus even een bumaatje.

  Like

 8. Duchesne zegt:

  Het is en schande dat mensen zoals dit echtpaar zo ver tot wanhoop worden gebracht door deze politiek gemaakte ellende. Schande is nog een te lichte beschrijving.

  Als iemand bij de politie echt om zijn of haar naaste geeft dan adviseer ik om deze achterlijke genocide te stoppen door het kabinet af te schieten. De politei heeft de middelen en de mogleijkheid om de aftakeling van deze samenleving te stoppen. Ik durf niet eens te schatten hoeveel mensen hun huis niet meer uit durven en compleet ziek zijn van de misdaden en de tereur door moslims, het opruimen van de regering is een van de wenige mogelijkheden om nog iets te redden. Ruimen en nieuwe mensen om dit land te leiden.
  Verkiezingen, liever vandaag als morgen.

  Like

  • Anneke zegt:

   Jammer de politie mag geen rechtertje spelen. De verstikkende bureaucratie, slinks en sluw veroorzaakt door links. Heel het democratische westen is stervende….De EU-moslimbroederschap is zich aan het sterken !!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s