Voorstel rijinstructeurs van de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz: De staat moet het rijbewijs voor “vluchtelingen” betalen!

Screenshot_33

(Vertaling: E.J. Bron)

In het beroepsleven is het heel belangrijk om een rijbewijs te hebben. De rijinstructeurs houden er rekening mee dat weldra talrijke “vluchtelingen” tot hun leerlingen zullen behoren. De vereniging van rijinstructeurs in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz is er voorstander van om het rijbewijs van de “vluchtelingen” te subsidiëren.

Rijinstructeurs houden rekening met een grote vraag naar rijlessen van de kant van de “vluchtelingen”. Tegelijkertijd zouden daarmee voor de rijinstructeurs nieuwe uitdagingen ontstaan, bijvoorbeeld wat betreft de taal en de mentaliteit van de nieuwe clientèle, zei de voorzitter van de vereniging van rijinstructeurs Pfalz, Roland Semar, op vragen in Neustadt an der Weinstraße. “We zien op de korte termijn een grote informatiebehoefte bij de rijinstructeurs.”

Met betrekking tot de “vluchtelingen” houdt hij rekening met behoorlijk meer cliënten, want meestal zou het immers om jonge mensen gaan en die zouden geen rijbewijs hebben, zei Semar. Voor de rijinstructeurs zou daaraan ook de vraag van de kosten verbonden zijn, want de “vluchtelingen” zouden geen geld hebben. Eventueel zou de staat dan het rijbewijs kunnen subsidiëren, want dit zou heel belangrijk zijn voor het beroepsleven. “Zonder rijbewijs geen baan, zonder baan geen geld”, zei Semar. Volgens hem kost het behalen van een rijbewijs tegenwoordig ongeveer tussen de € 1.800,- en € 2.000,-

Taalcursus ook voor rijinstructeurs?

Het zou ook de vraag zijn hoe men zou moeten communiceren met de nieuwe clientèle. “Daar zullen we in de toekomst wel over moeten nadenken.” Onder omstandigheden zou zowel de leerling van de autorijschool als de rijinstructeur een taalcursus moeten doen. Het examen zou in Duitsland in elf vreemde talen afgelegd kunnen worden. “Arabisch hoort daar niet bij, in deze taal zijn teveel dialecten”, verklaarde Semar. Hij wees erop dat er in grote steden zoals Mannheim al Turkse rijinstructeurs zijn. Ook de mentaliteit van de nieuwkomers, bijvoorbeeld hun instelling betreffende de relatie tussen mannen en vrouwen, zou een onderwerp moeten zijn.

De vereniging van rijinstructeurs in Rheinland-Pfalz telt ruim 400 autorijscholen en rijinstructeurs.

Bron:
http://m.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Aranka M.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Duitsland, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Voorstel rijinstructeurs van de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz: De staat moet het rijbewijs voor “vluchtelingen” betalen!

 1. koddebeier zegt:

  Waanzin !!! Van een uitkering hoor je auto te kunnen onderhouden ! Dus hebben geen rijbewijs nodig, trouwens een auto is voor die lui ook een wapen.

  Like

 2. ildiko zegt:

  Ook als onze kinderen zich suf werken, wij de ouders moeten nog steeds hun helpen, huidige jeugd krijgt niks gratis. Duitse overheid moet zich diep diep schamen. Fuck jou DE

  Like

 3. We dachten gegeven ogenblik gekker dan gek kan het toch niet meer worden. maar houdt uw hart vast;voorstel rijinstructeurs Deelstaat Rheinland – Pfalz het rijbewijs voor vluchtelingen te betalen. Hoe bedenken ze het, ik ben eigenlijk benieuwd naar het hele programma. Er zal vast meer gaan volgen. Bijvoorbeeld een auto, want anders heb je niets aan je rijbewijs.

  Like

  • Cathja zegt:

   Het toppunt van gekte is nog niet bereikt in Duitsland, @ Marian. Let maar eens op de dagelijkse nieuwtjes. Net als je denkt dat het niet idioter kan, lees je tóch weer iets dat het voorgaande overtreft.
   Waar zit het verstand van die (altijd zo degelijke) Duitsers?

   Like

 4. Ron zegt:

  En waar kopen die ‘vluchtelingen’ dan die auto waarin ze voor hun werk gaan rijden van?
  Of krijgen ze allemaal een lease-auto of mogen ze allemaal in een gestolen auto gaan rijden?

  Like

 5. Cathja zegt:

  Ze zijn compleet van de pot gerukt in Duitsland! Analfabeten die ook de theorie onder de knie moeten krijgen? Ze zijn te stom om voor de duvel te dansen! En àls ze een rijbewijs halen, maar privé geen auto kunnen betalen, moet de staat dan ook dààrvoor zorgen? Belachelijk dit!! Ik denk dat de rijschoolhouders trouwens het meest belang hebben bij deze ‘klanten’. Net zoals iedereen die werkzaam is in de asielindustrie. Vooràl eigenbelang dus.

  Liked by 1 persoon

  • Zeker. Geld stinkt niet, want money makes the world go around. Die rijschoolhouders zien alleen maar eigen gewin. Als de staat (belastingbetaler) betaalt, dan hebben ze er veel klanten bij en zijn verzekerd van inkomen. Naar mijn idee ben je dan principeloos en werk je mee aan het destructieve systeem. Feitelijk is het heulen met de bezetter!

   Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Natuurlijk, aasgieren vindt je overal en hier is weer een heel goed voorbeeld daarvan.
  Die gedreven bezorgdheid over het wel of wee van de fürchterlinge is hartverwarmend.
  En natuurlijk, want al die jonge mannen zijn louter en alleen naar Europa gekomen om te werken, te werken en te werken. Geen enkele zal ooit een beroep op de sociale zekerheid doen!
  Wellicht is het een goed idee voor deze heilpredikers om de Duitse jongeren dubbel te laten betalen als de Duitse staat geen subsidie wil geven.
  Die Duitse jongeren zijn sowieso allemaal racisten en dus is het meteen een gerechte straf voor hun laakbare denkbeelden.
  Meteen maar een auto er ook bij doen voor al die werkpaarden?
  Dan toch wel een spiksplinternieuwe bolide uit het hogere segment.

  Like

 7. Motorman zegt:

  Als die rijinstructeurs zo bezorgd zijn om die ‘ vluchtelingen ‘ die in eigen land waarschijnlijk op een ezel reden kunnen ze hen misschien gratis rijlessen aanbieden, onbezoldigd na hun reguliere uren. En wat komt hierna? Gratis vaarbewijs, vliegbrevet, …

  Like

 8. hendrikush zegt:

  Ze kunnen niet lezen, ze kunnen niet rekenen, ze kunnen niet werken en ze krijgen alles voor niks. Geef ze allemaal gratis een rijbewijs; dat is een mooie stimulans voor de vrachtwagen industrie.

  Liked by 1 persoon

 9. BigLJohn zegt:

  Sommigen zullen het rijbewijs nooit halen, en daar is nu ook een oplossing voor gevonden. Ze krijgen een Ferrari of een Bentley in volle eigendom, niet gekregen van de Sint maar van de Staat. Met gratis prive chaufeur, gratis onderhoud van de wagen, gratis brandstof, en een gratis secretaresse die al hun zaken behartigt. Ze is natuurlijk ook altijd beschikbaar als maitresse….De Duitsers zullen nog nooit zo’n dure Sinterklaas mee gaan maken ! De kinderen zingen in al hun onschuld over de zak van Sinterklaas…..bah, wat vies. En dan er achter aan; Sinterklaas Kapoentje (is een gecastreerd haantje). Maar zelfs kinderen zullen het kind van de REKENING gaan worden !

  Liked by 1 persoon

 10. ildiko zegt:

  ik denk dat de volgende stap een gratis militaire training is voor deze zielige azielzoekers om alle tegenstanders van hun islam af te maken

  Like

 11. Bas zegt:

  Het overheids bestuur in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz is volslagen mesjogge geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s