België: Islamitische haatpredikers sneller vervolgd

Screenshot_94

El Alami Amaouch, imam in Verviers, is al meer dan een jaar bekend bij de veiligheidsdiensten.

(Door: Dieter Bauwens)

Minder bewijslast nodig om aanzetten tot terreur te bestraffen

Binnenkort zijn er minder bewijzen nodig om islamitische haatpredikers te vervolgen. Dat moet voorkomen dat ze hun boodschap kunnen blijven verspreiden, zoals een omstreden imam in Verviers.

Het aanzetten tot terrorisme is al strafbaar in ons land, maar het probleem is dat zulke feiten vaak moeilijk te bewijzen zijn. Daar komt binnenkort verandering in. Op de laatste plenaire vergadering van het parlementaire jaar, op 20 juli, keurde het parlement een verscherpte strafwet voor het aanzetten tot terrorisme goed. Die wordt van kracht zodra hij in Het Staatsblad wordt gepubliceerd. “Dat kan elk moment gebeuren”, maakt Sieghild Lacoere, woordvoerster van minister van Justitie Koen Geens (CD&V), zich sterk.

Lees verder>>>
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", België, gezond realisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Justitie, Overheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op België: Islamitische haatpredikers sneller vervolgd

 1. Aegolius cs zegt:

  Ik mag wensen dat het niet een papieren wetgeving betreft maar in uitvoering daadwerkelijk van kracht komt.

  Like

 2. België: Islamitische haatpredikers sneller vervolgd, tja een doekje voor het bloeden wordt de Belgische burger aangereikt door de totaal competentloze, ordinaire vulgaire graaiers…

  Like

 3. Draco zegt:

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft het afgelopen jaar twee keer een uitwijsbevel tegen de man uitgevaardigd, maar Amaouch ging telkens in beroep bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen. Eind deze maand volgt de uitspraak. “Wij doen het maximale binnen onze bevoegdheden, maar dit is een rechtsstaat en dus kan er beroep worden aangetekend. Nu moeten we wachten op de uitspraak van de Raad en hopen dat het recht geschiedt”, stelt Franckens woordvoerster Katrien Jansseune.

  Ook kan de staat hem natuurlijk op een bepaalde manier motiveren om uit eigen beweging naar geboortegrond op te rotten, bijvoorbeeld door hem weg te pesten met van alles en nog wat. Maar ja, dan zal de marokkaanse overheid hem toch niet terugwillen nemen, die zitten op zo ’n achterlijke debiel niet te wachten vermoed ik zo.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  “Wij doen het maximale binnen onze bevoegdheden, maar dit is een rechtsstaat en dus kan er beroep worden aangetekend.

  Goh, wat zijn ze goed. Ze doen het maximale binnen de lijnen van hun bevoegdheid. Als dat zo is dan kunnen we rustig slapen. De islamitische terroristen en het islamtuig dat aanzet tot islammitische moordpartijen lacht zich een breuk. Snappen ze echt niet dat er grootschalig misbruik wordt gemaakt van onze rechtsstaat en van onze hoge standaard van humaniteit. Ik denk dat ze (de bestuurlijke elite) het wel snappen maar ze hebben een agenda lopen die niet ter inzage ligt bij de gewone autochtone burger. Wanneer valt het kwartje en zien ze in dat de terreur in de islam als geheel opgesloten zit. Elke gelovige moslim kan terrorist worden als hij de voorschriften van de islam opvolgt. Wordt hij geen actieve terrorist dan vindt Allah het ook goed als hij in stilte de terreur steunt. Geloof me, dat zijn er velen. Als de islam zich kan blijven spreiden in Europa zal de terreur een vast bestanddeel worden (is het eigenlijk al) van onze samenleving. Het beste is dan ook een verbod op de islam en een volledige repatrieëring van alle moslims die gelovig zijn. Aantoonbaar ex moslims kunnen blijven. De islam is uit op de vernietiging van alle andere geloven, dus vrijheid van godsdienst is op deze ideollogie van de haat niet van toepassing. Alle andere maatregelen. zijn te laat, te weinig en met afstand niet meer afdoende voor een oplossing van het immense islamitisch probleem waarmee het gewone volk ongevraagd werd opgezadeld. Komt er geen verbod op de islam en geen breed de-islamisering proces op gang dan zal een burgeroorlog onvermijdelijk zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • THom zegt:

   U heeft voor een groot deel wel gelijk ja. Syriërs en Eritreërs mogen in België het AZC overslaan en krijgen sowieso allemaal een verblijfsvergunning. Als uit die landen de deuren van de gekkenhuizen en gevangenissen worden opengezet en ze sturen die lui naar België mogen ze naar hartenlust hun criminele activiteiten voortzetten en krijgen als beloning een levenslange uitkering erbij. Ondertussen zitten de regeringsclowns de bevolking wijs te maken dat ze terrorisme bestrijden en maken via een cordon sanitair het onmogelijk voor het Vlaams Belang om te regeren. Hierdoor komt elke linkse gek in de regering en is de toestand van moslim reetlikkerij en wegkijken ontstaan.

   Like

 5. ildiko zegt:

  En hoe ziet dan met al die schotel antennes, die ze dag en nacht volgen?

  Like

 6. En nog van NEDERLANDS-Marokkaanse afkomst óók! Om je dood te generen voor zoiets!

  Like

 7. Thoth zegt:

  Ach jè, dan komt naar Nederland, o.b.v. zijn 2e paspoort. Natuurlijk zeggen dan vooral de linkse partijen dat’ie zielig en eenzaam is en dat ze hem graag, te samen met z’n zonen, hem een 2e kans wil geven. Uiteraard krijgt hij een voorrang op een woning en natuurlijk een bijstand…

  Like

 8. C.A.Barstow zegt:

  Enkeltje homeland desert voor deze smerige islam barbaar.

  Like

 9. Ja, ze wachten altijd met alles te laat. Krijgt hij nog een kans om een aanslag te plegen. Rot ze er toch eens een keertje meteen uit.

  Like

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  Zoek eens op wat “bewijslast” betekent, Dieter.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 11. Pieter zegt:

  Wat zal hij mooi bengelen aan zijn rode geverfde baard die ijdeltuit.

  Overigens in Belgie mogen Syriers en Eritreers een klasje overslaan. Zij zijn zo bijdehand en vervolgd dat ze na ettelijke dagen een status krijgen en hun AZC al weer mogen verlaten. Daarna gaan zij direct een vakantie boeken naar hun onveilige thuisland met centen al op zak.

  Like

 12. anna zegt:

  kijk naar de ogen, wat een haat straalt deze barbaar uit …..

  Geliked door 1 persoon

 13. Republikein zegt:

  Islam zit in de vicieuze cirkel die rechtsstaat heet.
  Het kan er wel uit maar dat wordt niet getolereerd door de goede mens want ziende blind en horende doof.
  Stel je voor, straks verandert de wereld.
  Eerst was er de oerknal en toen volgde oorzaak en gevolg.
  Niet andersom.
  Een haatiman sturen we met een oerknal naar een maagd van 72.
  [was het maar waar]

  Like

 14. Thomasson zegt:

  De vraag is waarom wordt deze haat imam met zijn hele nest niet direct naar Marokko uitgezet? Hij is op de eerste plaats een Marokkaan en heeft de Marokkaanse nationaliteit. op de tweede plaats wijst hij de westerse samenleving af. Dus hij zou veel gelukkiger zijn in een islamitisch land te mogen wonen, i.p.v. een land vol met kuffars.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s