Crowdfunding Pegida-Nederland & crowdfunding Dutch Defense League

Screenshot_100

(Door: Raffie Chohan)

Bij een crowdfunding van Pegida-Nederland werd bepaald dat het aldus vergaarde geld onder meer ten goede zou komen aan kosten voor de installatie, banner, vlaggen en dergelijke, maar tevens aan eventuele gerechtskosten en andere juridische kosten van leden van de organisatie, mocht dit ooit aan de orde zijn. Dit laatste is nu van toepassing op Raffie Chohan (kleine foto), die voor de rechtbank is gedaagd vanwege een voor Pegida-Nederland op 11 oktober 2015 in Utrecht gehouden speech.

Screenshot_102De organisatie acht zich hiervoor niet aansprakelijk, op grond van het feit dat zij inmiddels uit Pegida-Nederland gestapt is. Hier kan echter tegenin gebracht worden dat er op het moment dat de bewuste speech gehouden werd, en aanleiding gaf tot vervolging door het OM, nog geen sprake was van uittreding.

Screenshot_101Edwin Wagensveld en Raffie Chohan hebben overigens samen Pegida-Nederland opgezet. Hier is dus nog steeds sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid. Aangezien Raffie’s eigen crowdfunding thans op de helft staat, dringt de vraag zich op of Pegida-Nederland haar eigen verantwoordelijkheid in deze niet dient te erkennen en de morele plicht heeft haar in deze kwestie de hand te reiken in de vorm van financiële hulp. Men kan het wenden of keren hoe men wil, maar deze vraag is, gezien de feiten, op zijn minst gerechtvaardigd! Dus, Pegida-Nederland, erken dat deze aangelegenheid nog even naar behoren afgerond dient te worden en reik die hand, zoals het een medeverantwoordelijke betaamt.

Door:
Raffie Chohan (Dutch Defense League)
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Justitie, Nederland. Bookmark de permalink .

15 reacties op Crowdfunding Pegida-Nederland & crowdfunding Dutch Defense League

 1. fransdewit zegt:

  Vind het niet meer dan terecht, dat ze iedereen die voor ons opkom, bijstaan

  Liked by 3 people

  • Ja, maar daar heb je het weer: Raf verzette zich tegen de interne gang van zaken; dan heb je het zó verbruid daar.
   Terwijl, als ze dít nog even correct zouden afronden, niemand de ander op dat vlak nog iets te verwijten zou hebben.
   Toen die dagvaarding uitging,wás er nog geen sprake van, dat ze er uit zou stappen,dat ís gewoon zo!

   Liked by 3 people

   • Mirjam zegt:

    De vraag is of zij en de andere leden van Pegida een ‘lidmaatschap’ hebben, dat is bevestigd door de organisatie zelf, of dat dit een ieder meegaat op eigen verantwoording? Dan: of dat zij, toen zij de uitspraken deed openbaarlijk, als deelnemer aan/van de groep in vertegenwoordiging van de leiding van de organisatie, tijdens een demonstratie of dergelijke uit naam van Pegida of apart daarvan, in andere context, op eigen naam en onder eigen noemer?

    Feit is, dat als het zo is dat ze de organisatie vertegenwoordigde, doordat deze aanwezig was, en ze haar toestonden om haar toespraak te houden, deze, in wezen, eindverantwoordelijke is voor wat ze er gezegd heeft. Omdat het, bij de wet aangekondigde, legale demonstratie dan betreft. Als dit alles zo is, dan heeft ze een grote kans om te winnen. Pegida moet dan zijn verantwoording nemen voor haar daden en haar niet in de kou laten staan. Ze zijn dan de eindverantwoordelijke. En dat heeft niets met het feit te maken dat ze de groep wilde verlaten of niet.

    Liked by 2 people

   • Drie maal ja en ik kan het getuigen: Ik was daar zelf aanwezig.
    Maar ja, moet Raf dan nog een kort geding aanspannen of zo? Haar eigen zaak staat al bijna voor de deur!
    Verdorie, dat dat Pegida Nederland ook vroeg of laat alles en iedereen als een baksteen laat vallen! Wat ís dat voor mentaliteit?!

    Liked by 3 people

   • Mirjam zegt:

    Ik zie nu pas je antwoord, Theresa.

    Raffi kan haar advocaat voor haar laten pleiten dat, ten tijde van haar uitspraken, ze nog steeds lid was van Pegida, en dat, juist ook doordat een groot deel van Pegida aanwezig was bij haar uitspraken, ze dus onder de noemer van Pegida heeft gesproken. Zij, Pegida, en in hoofde dan de leiding van de organisatie is dan medeverantwoordelijk voor haar uitspraken en staat dan samen eigenlijk voor de uitspraken van Raffi terecht. Als er bovendien een soort van lidmaatschap verbond is bij Pegida, dan moeten er ook regels zijn vastgelegd over het stoppen met het lidmaatschap. Dient de opzegging schriftelijk te gebeuren, of mag dit ook mondeling (lijkt me sterk, officieel lidmaatschap opzeggen van een organisatie, is meestal schriftelijk). Als het schriftelijk is, dan moet er bij Pegida ook de opzeggingsbrief te vinden zijn.

    Pegida moet haar steunen, hoe dan ook. Zij had, ten tijde van de uitspraken, nog steeds een lidmaatschap. Pegida is medeverantwoordelijk. En het is maar de vraag, voor welk gedeelte van Raffi’s uitspraken, zij nu verantwoording moet afleggen? Is wat zij zei strafbaar? Overtreedt ze hiermee de wet? Is het laster, of aanzetten tot geweld? Haar advocaat moet dit voor haar uitzoeken en haar verdediging heel goed voorbereiden, zodat ze niet voor verrassingen komt te staan.

    Als ze zelf geen geld heeft voor een advocaat en/of ze heeft een uitkering, dan kan ze voor een pro-deo advocaat in aanmerking komen. Ze betaald dan een gedeelte zelf van de kosten, maar deze zijn aan een maximum verbonden en afhankelijk van haar inkomen, de rest wordt dan door de overheid betaald.
    Op deze link kan ze nagaan of ze er voor in aanmerking komt:
    https://www.rechtdoor.nl/kennisbank/particulieren/wanneer-heb-ik-recht-op-een-advocaat-van-onvermogen.

    Ze moet niet bang zijn, gewoon doorzetten en ervoor gaan. Succes.

    Like

 2. hslot4 zegt:

  Lijkt me ook niet meer dan fatsoenlijk

  Liked by 1 persoon

 3. BertG. zegt:

  Zou ontzettend laag zijn als ze haar laten vallen als een baksteen.
  Wel meteen duidelijk met wie je te doen hebt, en wat je er van kan verwachten.
  Een gewaarschuwd mens telt voor 2.
  Dus veel succes voor degene die hier hun nek voor uitsteken (voor pegida), pakt het verkeerd uit, dan kennen ze je niet meer.

  Liked by 1 persoon

 4. Paul55(realist:) zegt:

  Slechte zaak als men dit niet gaat onder steunen, samen uit, samen thuis zullen we maar zeggen. Het is duidelijk hoe pegida in elkaar steekt, het is WEER een persoonlijk feestje.

  Liked by 1 persoon

 5. De Sprint: worden linkse demonstranten vaker gearresteerd dan rechtse demonstranten? Sportzomer 2016, 12 augustus 2016, 12:53 uur
  Daarin een vergelijk tussen Jose Kaviaar en Raffie Chohan ( je hoort ze alle twee) die alletwee vervolgd worden.
  http://www.nporadio1.nl/gemist

  Heeft niets met crowdfunding te maken maar je hoort Raffie ff en natuurlijk links vs rechts

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s