Doodstraf in Turkije? – In de EU geldt die al lang!

Screenshot_77

(Door: Dr. Michael Grandt – Vertaling: E.J. Bron)

De Turkse president Erdoğan wil in zijn land de doodstraf weer invoeren. “Een land dat de doodstraf kent, kan geen lid zijn van de Europese Unie”, hoort men vanuit regeringskringen. Dat is behoorlijk hypocriet, want ook in de EU is de doodstraf mogelijk voor putschisten en opstandelingen.

“Duitsland en de EU hebben hierover een duidelijk standpunt: we wijzen de doodstraf categorisch af. Een land dat de doodstraf kent, kan geen lid zijn van de Europese Unie”, zei de Duitse regeringswoordvoerder Steffen Seibert. Politieke goedmenschen winden zich al dagenlang op over de aankondiging van de Turkse president Erdoğan.

Mooie politieke woorden, maar het toppunt van huichelarij

Toen de minister-president van Hongarije, Viktor Orbán, een discussie begon over de doodstraf, heerste er enorme geschoktheid. De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, was destijds al geschokt: “Wie de doodstraf invoert, heeft geen plaats in de Europese Unie”, en hij dreigde zijnerzijds dat Hongarije dan uit de EU zou moeten stappen.

Mooie politieke woorden, maar de huichelarij ten top. Dat zijn allemaal krokodillentranen. Want door de grondrechten-charta van de Europese Unie is het doden van mensen in bepaalde gevallen toegestaan. Zo is ook in de EU de doodstraf voor putschisten en opstandelingen mogelijk! Er mag in geval van crisis zelfs op demonstranten geschoten worden.

Screenshot_79

EU: dodingen zijn toegestaan

Dat gelooft u niet? Lees dit dan heel officieel in het publicatieblad van de Europese Unie:

http://www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_nl.pdf

De verklaringen over de Charta van de grondrechten met betrekking tot de doodstraf staan daar op niet mis te verstane wijze in. Daarin staat m.b.t. artikel 2, alinea 2 “Recht op Leven”:

“Een doding wordt niet als schending van dit artikel beschouwd als zij veroorzaakt wordt door het toepassen van geweld, dat absoluut noodzakelijk is om:

a) Iemand tegen onwettig geweld te verdedigen;
b) Iemand rechtmatig te arresteren of iemand, wiens vrijheid rechtmatig is onttrokken, aan de vlucht te hinderen;
c) Een oproer of opstand rechtmatig neer te slaan.

Screenshot_78

In de uitleg m.b.t. artikel 2 van het protocol nr. 6 over de Europese Mensenrechtenconventie is bovendien te lezen:

Een staat kan in zijn recht voorzien in de doodstraf voor daden die in oorlogstijd of bij direct oorlogsgevaar worden begaan; deze straf mag slechts in de gevallen waarin het recht voorziet en in overeenstemming met deze bepalingen worden toegepast. . .”

Bron:
www.michaelgrandt.de
Auteur: Dr. Michael Grandt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Hypocrisie, Rotzakken, Turkije, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Doodstraf in Turkije? – In de EU geldt die al lang!

 1. Angie1968 zegt:

  Ik ben voor de doodstraf nu we ons geplaatst weten tegenover een dodelijke vijand, die met geen mogelijkheid nog vreedzaam verwijderd kan worden van ons prachtige continent. En dat alles kan de gore, godvergeten Gutmensch op zijn conto schrijven. Ik ben ook voor wapenbezit voor burgers, nu de overheid haar meest elementaire taak, dwz de bescherming van haar burgers, niet serieus neemt. Die overheid heeft derhalve ook nauwelijks bestaansrecht, en is zoals Geert het al zei een “nepparlement”.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Zelden kom je grotere huichelaars tegen dan dat zooitje wat in Brussel zit, wat meent dat het toegestaan is om onder bepaalde omstandigheden het leven van burgers te mogen afpakken!
  Hypocriet om schande van Turkije (en Hongarije?) te spreken als zij de doodstraf zouden willen invoeren….; zelf zijn ze geen haar beter, maar ze verpakken het ‘netjes’!

  Like

 3. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogden reageerde:
  H Y P O C R I S Y
  ++++++++++++

  Like

 4. Maar als ze de doodstraf in Turkije gaan invoeren. Dan zal deze massaal worden uitgevoerd. Hij heeft er genoeg op zijn verlanglijstje staan die moeten hangen.

  Like

  • hslot4 zegt:

   Marian denk jij dat ze hier in Nederland geen lijsten hebben ?
   er worden hier in Nederigland 300/350 personen preventief gemonitored die zich negatief hebben uitgelaten over het koningshuis .
   En dat is nog maar een van de lijsten

   Like

 5. Nemesis zegt:

  Bedankt voor de uitgebreide vorm berichtgeving doodstraf EU. Ik heb dit al vaak genoeg geschreven, alleen had ik er eigenlijk dit; http://www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_nl.pdf bij moeten zetten. schijnbaar denkt men hier dat ik maar iets uit m’n nek l*lde of gewoon gek ben. Echter ik had eerder verwacht van de “:speurders ” hier, dat ze het zelf wel opgezocht hadden. het is namelijk best te vinden.

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Een staat beheerst allerlei wettelijke mogelijkheden zich te handhaven.

  Like

 7. Pingback: Doodstraf in Turkije? – In de EU geldt die al lang! - Ik zeg NEE tegen EU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s