Politie in Rotterdam weigert feiten onder ogen te zien

Screenshot_105

De door brand zwaar beschadigde noodlokalen van het Hoornbeeck College in Rotterdam.

(Door: Wim van Schaik)

Carnisse is een Rotterdamse wijk met hoofdzakelijk allochtonen. Door een brand zijn daar acht noodlokalen van het Hoornbeeck College verloren gegaan. Het vuur ontstond in de nacht van vrijdag  op zaterdag  30 juli. In een persbericht gaf de school aan dat de oorzaak van de brand nog onduidelijk was. Zelf dacht ik meteen aan opzettelijke brandstichting, iets waar scholen in vakanties wel meer mee te maken hebben. Zo niet de politie.

De politie ging uit van een technisch mankement. Kan bijna niet anders in zo’n krachtwijk, toch? Daar worden geen ruiten ingegooid. Daar wordt nooit ingebroken en al helemaal geen school in de fik gestoken. Erg goed hebben ze niet rond gekeken, want toen de conciërge met een verzekeringsexpert de schade inventariseerde, bleek de technische installatie, die pas nog gecontroleerd was, prima in orde. Wel waren er vier beamers gestolen en in een van de lokalen lag een baksteen en was een ruit ingegooid. Maar de politie had niets gezien. Net zoals zij de sporen van inklimming, zoals dat heet, gemist had. Geen technische storing dus, maar inbraak plus brandstichting. Erg slordig van de politie, maar vooruit.

De school heeft natuurlijk de technische recherche van de politie geïnformeerd over de nieuwe bevindingen. Die technische recherche zou overigens nog onderzoek komen doen. Maar omdat de constatering ‘technisch mankement’ in het politierapport was beland, hadden ze daar maar van afgezien. Niet erg correct om dat niet eerder te melden. Maar het wordt nog gekker. Ook na de nieuwe informatie bleek de recherche niet meer bereid om te komen kijken!

Wat is dat met die Rotterdamse politie? Je krijgt zomaar het idee dat dit de manier is waarop zij de statistieken opleuken. Of zouden zulke snelle constateringen en de onwil om op de foute schreden terug te keren soms dienen om het imago van zo’n allochtonen-wijk te beschermen? Het zou ook zomaar kunnen dat men de daders uit de wind wil houden. Anders krijg je mogelijk zoiets als ‘weer die allochtonen’. Of was het een gevalletje van prioriteiten voor die arme overbelaste politie? En ja, dan heeft de dienstverlening aan een witte school (dat is het Hoornbeeck) geen prioriteit. En wat ook nog zou kunnen – het is maar een gedachte –, is dat het een daad van agressie was. Het Hoornbeeck is namelijk een christelijke school. Wie het weet mag het zeggen. Ik weet het niet. En omdat de politie het niet wil weten, zullen we het ook nooit weten. Maar ik heb zomaar het idee dat wanneer het een islamitische school was geweest de politie wel in de benen zou zijn gekomen.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Politie in Rotterdam weigert feiten onder ogen te zien

 1. wauso zegt:

  Ik heb de Politie te Rotterdam even een Hint gegeven !

  Like

 2. Ze zijn soms schors blind (wel er naar kijken maar niet herkennen).

  Like

 3. laura van der storm zegt:

  Zijn het allochtone politie agenten?

  Liked by 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  Ja, zo krijg je de misdaad in de statistieken ook omlaag……………………Nederland is veel veiliger geworden.

  Like

 5. Joshua zegt:

  De burgervader van Rotterdam aboutalep is toch het hoofd van de hermandad?
  Ik kan mij voorstellen dat die 2 passen ALLOCHTOON. geen toestemming wil geven het onderzoek te herzien.

  Like

 6. Anna zegt:

  Het lijkt wel alsof er ” MOLLEN ” in het corps zitten…….

  Zo ziek is Nederland al…..

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Nogmaals: de politie is eigendom van de PvdA en dient alleen en uitsluitend de PvdA. Ze bestrijden de misdaad met persvoorlichters en dus met leugens. Ze zoeken trouwens nog vrijwilligers………..

  Like

 8. Onno zegt:

  Er zitten in ieder geval psychopaten in het korps. En meer dan gemiddeld onder de bevolking.

  Die (onherkend en ook hun ware -seriemoordenaars- aard/’alien mindset’ om begrijpelijke redenen bewust gemaskeerd hebbende, ook voor behoorlijk integere normale collega’s) diep gestoorden gaat het nergens om, behalve het aan de (perverse) macht/controle blijven.

  Like

 9. Nico zegt:

  Politie DURFT niet meer op te treden en zijn uitgeweken naar o.a. De hoeksche waard waar ze naar lieve lust kunnen bekeuren wat ze dan ook naar hartelust doen. Schuldig of niet. Er valt ook niet mee te praten als.je je mond ook aar opendoet gaan ze dreigen met rijontzegging of rechter. Ze moeten ten slot ergens hun geld verdienen. Maar wel het liefst zo gemakkelijk mogelijk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s