Burgers hebben alle reden om boos te zijn

Screenshot_118

(Door: “trias politica”)

Als politici gouden bergen beloven, maar niet leveren, is het begrijpelijk dat burgers boos worden. Als daarnaast slechts een klein percentage van de bevolking profiteert van het Europese macro-economische beleid en de inkomensongelijkheid verder toeneemt, worden burgers nóg bozer. Hoe kan deze negatieve tendens doorbroken worden? FTM-redacteur Jean Wanningen geeft een aanzet om de discussie over dit heikele thema op gang te brengen. Het is een van de onderwerpen in zijn volgende boek.

Veel Europese burgers keren zich af van de gevestigde politiek en van de Europese Unie (EU). In Nederland staat de rechts-populistische PVV in de peilingen al maandenlang op grote voorsprong en verwierp de kiezer bij referendum het EU-associatieverdrag met Oekraïne. In het Verenigd Koninkrijk ging, tegen de wens van de eigen regering in, een meerderheid van de uitgebrachte stemmen naar het afscheiden van de Europese Unie.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Nederland, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Burgers hebben alle reden om boos te zijn

 1. wim zegt:

  Dit artikel zet alles op een rijtje wat de lezers van EJ Bron al weten. Heel goed weten. Mooi en goed opgeschreven. Dat wel. Maar wel jammer van dat framen van de nieuwe partijen als ‘links-populistisch’ of ‘protestpartijen’, terwijl andere partijen geen nadere toevoeging krijgen, bijvoorbeeld eurofiel, pro immigratie, extreem links etc. Dat doet af aan de kwaliteit van het artikel. Het roept zelfs de vraag op of de schrijver wel echt oplossingen wil. Want nu keer op keer bewezen wordt en de schrijver zelf op een rijtje zet wat niet werkt, ligt het voor de hand om het roer radicaal om te gooien. Maar nee, de schrijver komt niet verder dan het vage ‘Vargas Llosa wees op het gebrek aan inspirerende Europese politieke leiders, die met een op onze westerse waarden gebaseerde visie burgers nieuwe hoop zouden kunnen geven.’ Alsof die leiders er niet zijn en dagelijks gedemoniseerd worden…
  Dit soort schrijven. Hoe waar ook. Helpt niet. Het wordt tijd om kleur te bekennen.

  Geliked door 4 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Wim:13.44. uur. Inderdaad Wim, wij op dit blog, weten dat al een hele tijd. Maar ja, als voor de gemiddelde Nederlander, Pókemon, voetbal, en de Olympische Spelen, veel belangrijker zijn, en men zich ook nog door de linkse pers en media laat hersenspoelen 24/7, zal er geen steek veranderen. Helaas!

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    @Tom Hendrix, helaas is het zo dat een groot deel van de Nederlanders en Europeanen door de jarenlange vrede in Europa, welvaart en de moderne technologie bijna totaal zijn verleerd om verzet te bieden waardoor er vrijwel geen opstanden mogelijk lijken. We schijnen onszelf te drogeren om de ellende om ons heen niet te aanschouwen maar een oud gezegde luidt dat de kruik net zo lang te water gaat tot zij breekt omdat de burgers steeds kwader en razender worden.
    Zo zal ik trouwens wederom een vergelijking maken hoe de verfoeide overheid zich tegen diens aartsvijanden blijft gedragen. In een tekenfilm van ‘The New Adventures of Peter Pan’ (2015) met als aflevering ‘Stuck’ uit het tweede seizoen kwam de hoofdpersoon, Peter Pan, ook eens in Londen (in het huis van zijn vriendjes de Darlings) onder de verleiding van smartfones, computers, iPad etc. terwijl zijn vriendinnetje Wendy Darling naar Neverland toe ging en daar (en dat is natuurlijk wel HEEL begrijpelijk) aanvaringen kreeg met het andere geslacht!
    De jongens van de Lost Kids (Stringbean, Chubs en Baby) wilden toen een magische sextant (navigatie-instrument) bij hun aartsvijand kapitein Haak gaan halen maar de meisjes (Wendy, Cynthia, Maia, Meera en Tiger Lily) dachten alles beter te weten en ze lieten een zelfgebouwd vlot met de hulp van het feetje Tinkerbell naar het piratenschip vliegen.
    De zes meiden dachten heel slim te zijn en James Haak zodanig te bewerken dat ze in hun opzet gingen slagen maar ze waren feitelijk een stel domme ganzen die hadden moeten weten dat James Haak niet bepaald een vrouwenliefhebber was en meer dol is op ontvoeringen! Toen hij ontdekte wat de zes jongedames eigenlijk van plan waren liet hij hen door zijn piraten gevangen nemen waarna Wendy, Cynthia, Maia, Meera en Tiger Lily in het ruim werden opgesloten en Tinker Bell aan een houten reling werd geboeid. De vijf meisjes zaten allemaal met hun handen op hun rug gebonden in het ruim en ze beseften opeens dat meiden nou eenmaal niet hetzelfde als jongens kunnen wezen. Als trouwens bepaalde vrouwen-minachtende allochtonen en moslims deze tekenfilm bekeken en al die suffe meiden zo vernederend erbij zagen zitten dan waren ze vast in schaterlachen uitgebarsten!
    Gelukkig konden de meisjes Peter Pan snel inlichten die samen met John en Michael naar Neverland gingen en zij als een stel kloeke ridders gingen proberen om de zes domme “jonkvrouwen”; Wendy, Cynthia, Maia, Meera, Tiger Lily en Tinkerbell, uit de handen van de piraten te bevrijden!
    Zou daarbij de monsterachtige krokodil in dit verhaal hebben meegespeeld dan had dit reptiel de piraten vast meer schade berokkend dan dat de EU-hatende Europeanen in het heden en toekomst zullen doen met de EU doen want dat is gelukkig niet meer tegen te houden!

    Like

 2. Liegen, bedriegen tegen beter weten in !

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Over de emotie politiek en journalistiek had ik het al een keertje of wat overgehad , dacht ik zo maar bij mijzelf, wat klep denken ?, brr, dat is eng

  Lang leve de eenvoudige emotie , weg met het pragmatisch realisme want dat is zo lastig en moeilijk !
  Vinger in je neus en een vinger in je kont en zo dansen de dwazen nog steeds in het rond !

  Like

 4. Wij zijn belazerd, wij zijn bedonderd. Leuk liedje Wim Sonnevelt.

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  We zijn niet bedondert maar hebben ons laten bedonderen, was wel zo gemakkelijk, 3 bier en de voetbal met de panty,s in de pinda,s !

  Like

 6. Mirjam zegt:

  Quote: ‘De enige manier om het vertrouwen te herstellen is luisteren naar de zorgen en de woede bij de burger. Gaat de bestuurlijke en politieke macht in Den Haag en Brussel op dezelfde voet verder, dan kan er een moment komen dat de opgebouwde spanning zich ontlaadt. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ zal er een beleid moeten worden uitgerold dat bijdraagt aan de stabiliteit van de samenleving. Er zullen zeker de nodige taboes voor moeten wijken en de nodige lastige vragen moeten worden gesteld en beantwoord voordat er common ground bereikt kan worden. Een veenbrand stopt nu eenmaal niet vanzelf’

  Het artikel is over het algemeen wel qua verslag accuraat, maar bovenstaande quote slaat wal nog schip.
  De burgers van Europa willen de EU uit en niet een ander beleid van deze corrupte groep. Wij willen helemaal géén beleid meer, behalve ons eigen soeverein beleid over onze eigen landen.
  Er valt niets meer te voorkomen, want het kwaad is al geschiedt en vormt een jurisprudentie waartegen door de EU commissie niet op te boxen valt, nooit en te nimmer.
  De EU is een ziekte, een kwaadaardig gezwel, waar we van verlost willen worden in Europa. We willen heldere en zuivere lucht ademen. De lucht van vrijheid en waarheid en eigen beslissingen in eigen land onder eigen noemer. Er zal nooit meer ‘common ground’ bereikt worden met de EU te Brussel. Those days are over! Taboes, lastige vragen, veenbrand. Forgett it!
  De EU te Brussel brand en dat vuur zal uitbranden, omdat niemand zal helpen blussen. Gelukkig! It’s history!

  Like

 7. Pieter G zegt:

  Niets nieuws gelezen ook al klopt het verhaal wel redelijk.
  Volgens mij heeft de politieke elite het nog niet door dat de veenbrand nog op een laag pitje staat, maar elk moment kan ontploffen. De gehele top wordt binnenkort weggevaagd. In alle landen komen andere mensen die maar 1 ding willen. Af van de islam en de E.U. Dus de wal keert het schip. Het is onvermijdelijk. Alles wordt teruggedraaid en geen enkele regel of afspraak zal nog enige geldigheid hebben. Met een beetje geluk wordt het geen burgeroorlog want daar hebben de hopeloze leiders het helemaal naar gemaakt met hun waanzin ideologie van open grenzen en het toelaten van een ons vijandige horde onder het mom van vluchtelingen. Hoe kon men zo achterlijk zijn???

  Like

 8. Avidia zegt:

  Ja, hoe kon men zo achterlijk zijn, nou ik niet, en velen met mij niet, ik volg alles met argusogen, maar wie ben ik om er verandering in te brengen???

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Nou wil ik niettemin weer gaan reageren op mijn artikel hierboven aan Tom Hendrix waar ik de strenge opvoeding van de vier stoute meiden, via hun collega-student in 1979 uit Scherpenzeel, had beschreven. Deze student deed me, nadat ik dit artikel op E.J. Bron had geschreven met betrekking tot geslachtsdiscriminatie, namelijk heel sterk denken aan Peter Pan uit de tekenfilmserie ‘The New Adventures from Peter Pan’ uit het tweede seizoen met als titel ‘Stuck’.
  Een onvolwassen jongen als Peter Pan lijkt namelijk niet erg snel verliefd te worden maar hij had in deze serie ongeveer zes vriendinnetjes; Wendy Darling, Tiger Lily, Cynthia, Maia, Meera en het feetje Tinkerbell. Deze zes jongedames dachten in dit verhaal (terwijl Peter Pan in Londen zelf een keer verslaafd raakte aan computers en smartfones!) dat ze alles beter konden dan jongens door bij hun vijand kapitein Haak een magische sextant (navigatie-instrument) te gaan stelen!
  Helaas bleken de meiden niet erg slim te werk te gaan (stelen is natuurlijk altijd verkeerd, zelfs bij een verderfelijk figuur) waarna zij allemaal in handen van de piraten vielen en Tinkerbell haar mond voorbij praatte door te beweren dat Peter Pan nooit meer zou terugkeren in Neverland. Wendy, Tiger Lily, Cynthia, Maia en Meera werden hierna allemaal geboeid in het ruim opgesloten en Tinkerbell aan de sextant.
  Als Peter Pan erachter was gekomen hoe verschrikkelijk dom deze zes dames precies te werk waren gegaan (het stelen van de sextant van zijn aartsvijand Haak had Peter Pan vast niet erg gevonden) dan had hij Wendy, Tiger Lily, Cynthia, Maia en Meera eigenlijk ook streng moeten opvoeden en om beurten over de knie nemen om de jongedames ieder een flink pak voor hun broek te geven zoals de student uit Scherpenzeel dat deed met Simone, Esther, Vivian en Bianca! Alleen zou Peter Pan daarmee bij Tinkerbell meer moeite hebben omdat zij véél te klein is voor een portie billenkoek op de ouderwetse manier!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s