Groot-Brittannië streeft naar toenadering tot Rusland

Screenshot_123

De Britse premier Theresa May.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Britse premier Theresa May en de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, zijn het er een telefoongesprek met elkaar over eens geworden om de bilaterale handel tussen Rusland en Groot-Brittannië te intensiveren. Ook dient er samengewerkt te gaan worden op het terrein van de geheime diensten en terreurverdediging.

DWN

De Britse premier Theresa May had dinsdag telefonisch contact met de Russische president Vladimir Poetin opgenomen, bericht “The Independent”.

Het Kremlin bericht in een mededeling:

“Tijdens een discussie over actuele bilaterale kwesties uitten beide leiders hun ontevredenheid over de actuele parameter van samenwerking op de terreinen politiek, handel en economie. Ze werden het er over eens de samenwerking op enkele terreinen te intensiveren (…) Beide regeringschefs kwamen overeen om de dialoog tussen de geheime diensten in de omgang met de luchtveiligheid te stimuleren en maakten plannen voor een persoonlijke ontmoeting in de nabije toekomst.”

Een woordvoerster van de Britse premier bevestigde dit in een mededeling: “De premier en de president waren het er over eens dat Britse en Russische burgers gezamenlijk blootgesteld staan aan bedreigingen door terrorisme en dat vooral de samenwerking bij de luchtveiligheid een belangrijk onderdeel van de antiterreur inspanningen vormt.”

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Groot-Brittannië, Rusland. Bookmark de permalink .

27 reacties op Groot-Brittannië streeft naar toenadering tot Rusland

 1. Aegolius cs zegt:

  Was er niet sprake van ‘n “bloedband” met diverse koningshuizen en het Tsarentijd?

  Like

 2. ildiko zegt:

  Proficiat UK !

  Like

 3. Wat een verstandig land, die heeft nu precies gedaan wat wij eigenlijk ook hadden moeten doen.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Het Atlantic pact begint te scheuren .

  Liked by 1 persoon

 5. Angie1968 zegt:

  Zie nu wel. Staten kunnen veel beter souverein een land besturen dan in een groot log conglomeraat, waarin ze nauwelijks zeggenschap hebben. We moeten allemaal weer terug naar de natiestaten en cooperatie, geen samensmelting, nastreven. Is beter voor de economie, de sociale cohesie en de politieke daadkracht.

  Like

 6. Annette zegt:

  Deze Engelse dame is veel slimmer dan ik oorspronkelijk heb gedacht. Zij kan nu lekker een lange neus trekken naar haar ex-vriendjes van de EU. De EU heeft nog steeds een handelsboycot met de Russen en zij kan nu mooi profiteren van deze hele situatie. Net de twee honden die vechten om een been en de derde gaat er dan mee heen. Ik vind het een lacher eersteklas. Uiteindelijk zullen de Engelsen er alleen maar voordeel van hebben dat zij uit die EU gaan vertrekken. Je moet zo langzamerhand wel masochistisch zijn om nog in die vreselijke organisatie te willen zitten. Alleen zijn er schijnbaar nog genoeg slaapkoppen over. O nee ik moet het anders zeggen: zij hebben het te druk met hun Pokemon. Ik las vandaag dat zelfs in de gemeenteraad van Den Haag zij zich bezighouden met deze grote flauwekul. Het moet in dit malle land niet gekker worden… Maar ja, mijn moeder zei jaren geleden al: geef het volk brood en spelen en dan kun je alles doen en maken.

  Like

 7. Thoth zegt:

  (..)“De premier en de president waren het er over eens dat Britse en Russische burgers gezamenlijk blootgesteld staan aan bedreigingen door terrorisme(..)

  GB is uit EU en de gemiddelde Arabier heeft echter die weinig of geen opleiding heeft genoten…. Voor hem/haar zijn de islamitische regels de waarheid. Dat betekent het doden van andere religies en ongelovigen. Zie hier…. het extremisme.

  Like

 8. Bas zegt:

  Als dit initiatief maar geen een diplomatieke muizenval is,

  Liked by 3 people

 9. Taljaard zegt:

  Het lijkt erop dat mrs. May alvast een voorschotje neemt op Donald Trump als president van de VS.

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  Ach, dat zou ik aan de vooravond van de onderhandelingen over een verder samenwerking met de EU naar aanleiding van een ” Brexit ” ook zeggen ,.
  Gewoon standaard politiek steek spel vooralsnog niets om het lijf hebbende .

  Wel erg doorzichtig , ze zwalkt nog al eens ,.

  Like

 11. Flo zegt:

  Aiiiijjjj Dit gaat pijn doen in het stinkende elite nest Brussel.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Brexit, dat is het beste wat Engeland is overkomen. De marionetten, onder leiding van de Führer Juncker, zullen niet blij zijn.

  Like

 13. Sjaak zegt:

  Vraag de hollandse telers of ze dat ook graag willen !
  Ik laat mijn sniedel afhakken, wanneer ze nee zeggen !
  Deze vervloekte EU mafia moet van de aardbodem verdwijnen !
  FUCK THE EU !

  Like

 14. Jan zegt:

  Moslim: GB wordt een islamitische staat

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Goed gezien van die Britten om die man binnen te halen.
   Kijk naar die neus, je ziet het gebeuren.
   Hoog opgeleid als blikopener.
   Aan de lopende band met die vent, ’n ja-knikker op z’n capuchon.
   Haalt met gemak ’n miljoen blikken per dag.

   Like

  • Mirjam zegt:

   Het is toch verschrikkelijk dat iemand in je eigen land je zoiets in je gezicht durft te zeggen, terwijl hij de meest afschuwelijke doctrine vertegenwoordigd die er maar is. Het gevaar, de dood staat voor je neus: een moslim die vegeteert in je land en ijskoud durft te zeggen dat hij weet dat, ondanks dat hij in jouw land woont en alleen maar blij mag zijn dat je land goed voor hem is, toch je dood en overheersing toewenst. Gewoonweg afschuwelijk. Niemand moet dat toelaten, alle burgers in Europa moeten dit schorem terugsturen naar de hel en de hel daarop vernietigen. Onze landen zijn ONZE landen en ze zullen ze niet krijgen. Never.

   Like

 15. danny zegt:

  Eerst zien of May wel te vertrouwen is. Heb daar mee twijfels bij.
  Want deze dame is wel voorstander van de Engelse shariarechtbanken. Laten we dat even niet vergeten luitjes.

  Like

 16. Draco zegt:

  May is verstandig, meteen doorpakken en de britse economie proberen te stutten. Wij in de rest van wat eens Europa was hebben het nakijken. Hopelijk volgend jaar Wilders I en meteen een Nexit, kan niet snel genoeg wat mij betreft. Ik vind dat Geert dan ook meteen de nederlands-russische handelsrelaties moet gaan herstellen. Die maffe EU met zn idiote boycott. Heeft niets uitgehaald alleen maar schade aangericht, toch???

  Like

 17. Witte raaf zegt:

  Laat de UK maar schuiven,die redden het uiteindelijk wel!
  De EU,met die idiote sancties richting Rusland,
  gaan helemaal naar de knoppen,ze denken dat ze Vladi ermee hebben maar de grootste verliezers zitten in de Eu,de export ligt helemaal op z’n reet maar het deert ze natuurlijk niet dat de ondernemers hier naar de klote gaan en dat we klappen met geld mislopen,het mag wat kosten om Poetin dwars te zitten!UK is straks de lachende derde!

  Like

 18. leefbarbaar zegt:

  Dat kan zonder Brussel en zonder de boycot van Brussel.

  Like

 19. Perfide Albion zegt:

  Ik begin mevrouw May steeds aardiger en beter te vinden. Beroepsmatig zie ik veel van wat de Britten aan beleid inzetten/uitvoeren. De laatste tijd (een jaar of 2) gooien de Britten consequent alle criminelen met een EU paspoort het land uit. Die kunnen ze makkelijk – zonder veel media gedoe- naar Nederland uitzetten ipv naar een land als Somalië. Doen ze goed die Britten!

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   “TERROR SUSPECT PROTECTED Theresa May allowed Muslim bomber ‘wanted for terrorism’ and death of schoolgirl to REMAIN in Britain,” by Scarlet Howes, The Sun, August 8, 2016:

   PM THERESA May has allowed a Muslim terror suspect wanted in India over the murder of a schoolgirl to REMAIN in Britain.

   Indian officials have tried for three years to extradite Bolton greengrocer Tiger Hanif – accused of masterminding two separate bombings at a station in Surat, Gujarat.

   An eight-year-old girl died and dozens were injured in the atrocities in 1993.

   According to Interpol, the 55-year-old is also wanted for “terrorist activities“.

   But during her time as Home Secretary, May failed to ensure his removal.

   The papers of extradition had been sitting unsigned on the now Prime Minister’s desk since April 2014 – resulting in Hanif being allowed to stay in the UK, despite High Court judges dismissing a bid by his lawyers to prevent his departure.

   http://pamelageller.com/2016/08/theresa-may-allowed-muslim-bomber-wanted-for-terrorism-and-death-of-schoolgirl-to-remain-in-britain.html/

   Like

 20. Jan zegt:

  De imbeciliteit van de regering van GB: Terreurorganisatie Moslimbroederschap krijgt asiel in GB (David Wood)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s