Amerikaanse soldaten worden met “eigen” wapens gedood

Screenshot_10

(Door: Dr. Michael Grandt – Vertaling: E.J. Bron)

Het is een paradox: De VS leveren wapens aan Saoedi-Arabië, dat terreurbewegingen ondersteunt, die daarmee Amerikaanse soldaten in Syrië, Afghanistan of Irak doden. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zojuist de levering van 133 tanks, granaatwerpers, gepantserde voertuigen en 419 machinegeweren met een totale waarde van $ 1,15 miljard aan Saoedi-Arabië goedgekeurd.

De andere kant van de medaille

De officiële motivering van de voor wapenexporten verantwoordelijke Amerikaanse instantie DSCA: de Saoedi´s zouden een strategische partner van de VS zijn die doorslaggevend zou bijdragen aan de “politieke stabiliteit” in de Golfregio.
De andere kant: tot deze “politieke stabiliteit” behoort kennelijk ook de onzinnige Saoedische oorlog tegen Jemen, die tot nu toe aan meer dan 3000 mensen, waaronder meer dan 900 kinderen, het leven heeft gekost. De Saoedi´s treden daarbij meedogenloos op en voelen zich alleen aan hun eigen belangen verplicht.

Riyad en terreur

Officieel: Saoedi-Arabië ondersteunt de VS en het Westen in de strijd tegen de “terreur”.
De andere kant: Saoedi-Arabië wordt er al jarenlang van beschuldigd het wahabisme (een stroming binnen de soennitische islam) te exporteren.

Feit is: Het wahabisme is staatsreligie in Saoedi-Arabië. Maar Riyad wordt er eveneens van beschuldigd jihadistische groeperingen te financieren, waarvan het doel niet de val van het Assad-regime, maar de opbouw van een “kalifaat” onder heerschappij van de terreurorganisatie “Islamitische Staat” zou zijn. En dat hoewel de Saoedi´s “officieel” tegen ISIS vechten.
Paradox: Zo leveren de VS wapens aan een land dat terreurgroepen ondersteunt die ook Amerikaanse soldaten doden. Maar ook terreuraanslagen in Europa zouden vanuit Saoedi-Arabië gefinancierd en gepland zijn.

Riyad en ISIS

De situatie is gecompliceerd, want delen van de conservatieve soennieten voelen zich wel degelijk verbonden met ISIS. In de sjiitische Assad daarentegen zien ze een ideologische vijand. In Saoedi-Arabië bestaan talrijke religieuze stichtingen die ook ISIS financieren. Een volledige controle is er niet, want behalve aan de capaciteiten ontbreekt het deels ook aan de politieke wil.
En dat is niet toevallig: De familie Al-Saud, die al honderden jaren lang het koninkrijk bestuurt, is afhankelijk van de conservatieve Wahabieten. Zij verlenen het de ideologische legitimiteit voor zijn heerschappij en dat betekent: er is alleen sprake van de legitimering van de heerser als hij de wil van Allah volgt. En wie de wil van Allah bepaalt, is duidelijk: wahabitische religiegeleerden.
Zo is voor het koningshuis het terreur weliswaar een gevaar, het moet echter tot een akkoord komen met de wahabitische geleerden en rekening houden met hun – deels – radicale wereldbeeld.
Dat betekent: Terreuraanslagen, die vanuit Saoedi-Arabië worden aangestuurd, zullen blijven plaatsvinden. En ook Amerikaanse soldaten die met “eigen” wapens gedood worden.

Bron:
www.michaelgrandt.de
Auteur: Dr. Michael Grandt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Rotzakken, Saoedi-Arabië, sjiieten, soennieten, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

11 reacties op Amerikaanse soldaten worden met “eigen” wapens gedood

 1. Dat is de keerzijde van de medaille. Ze verdienen flink aan die wapenhandel, dat zijn de offers die ze moeten brengen. Triest voor de familie van die gesneuvelden. Die moeten beslist niet op Killery stemmen.

  Like

 2. en herhaling van ww1 toen liepen de Franse soldaten in hun eigen prikkeldraad welk de toenmalige Franse regering aan Duitsland verkocht.

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   EN WW II

   Like

   • fleckie zegt:

    Uit het boek ‘Kriege des 20.Jahrhunderts, uitg Albatros Verlag AG, Schweiz………..o.a…… ‘Der Blitzkrieg,[September 1939-Juni 1940] ………Die Russen belebten den Gedanken an einen DREIERBUND gegen Deutschland, kurz nachdem die Tschechoslowakei gefallen war und prasentierten einen solchen..VORSCHLAG..auch formell Am 16 April 1939. Eine Allianz zwischen Russland, England und Frankreich hatte Hitler mit Sicherheit veranlasst, einzuhalten, und hatte wohl auch die..ZERSTUCKELUNG..POLENS verhindert, aber..weder..CHAMBERLAIN noch sein franzosischer Kollege DALADIER waren davon besonders angetan. Ihr Mangel..an..ENTGEGENKOMMEN BRACHTE LITWINOW, den URHEBER des VORSCHLAGES , in grosse BEDRANGNIS….LITWINOW war mit dem WESTEN, ein aufrichtiger ANTIFASCIST …usw. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    Like

  • fleckie zegt:

   Verkochten de Duitsers ook niet wapens aan de Fransen in ww 1??! En oh ja, waren Frankrijk [Daladier,]en Engeland [Chamberlain] niet tegen het voorstel van de Russische minister van Buitenl. Zaken, LITWINOW , tegen het voorstel om HITLER in een tangbeweging te pakken,maar dam moest het Rode Leger door Polen trekken, en daar strandde alles op., ………..”Het is juist, dat de Sovjet-Unie in april 1939 een verdrag van wederzijdse bijstand heeft voorgesteld aan Londen ..en..Parijs, ter beteugeling van een eventuele Duitse agressie. Als voorwaarde werd daarbij door Moskao werd gesteld, dat het Rode Leger een vrije doortocht door Polen zou krijgen om de westelijke verdragspartners te hulp te kunnen komen. …..De toenmalige Poolse regering liet desgevraagd aan Frankrijk en Groot-Brittannie weten dat het aan een dergelijke garantie niet wilde meewerken. Naast andere factoren speelde deze POOLSE WEIGERING een belangrijke rol bij de. Frans-Britse reacties op dit voorstel van LITWINOW, die gekenmerkt werden door een grote mate van ..lauwheid”…[aldus het schrijven van de Volkskrant journalist, P.Brill, redactie buitenland.

   Geliked door 1 persoon

 3. wauso zegt:

  Ik sprak net iemand (Nederlander) die op vakantie was geweest ten tijde dat de Russische Jager neergeschoten werd ! Kort: Het was 1 groot feest in Turkije!!!!
  Een (gehate) Turk (vanwege andere mening) zei tevens: Turken haten Amerikanen, Europeanen en alles andere wat geen relatie met islam of Turkije heeft.
  .
  En dat zijn wij, ACHTERLIJKEN, dus jaarlijks dik aan het sponsoren !

  Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Was het niet op 9/11, dat ondanks het absoluut 5 dagen durende vliegverbod 2 vliegtuigen mochten vertrekken uit de V.S. volgeladen met Saoedische prins-families? En waarom terwijl pas later bleek dat de aanslagplegers van Saoedische afkomst waren? Wat wist de V.S. ten tijde van het bijzondere “vrijgeleide vliegtuigen” meer over de als job in de grot levende Osama bin Laden? Als laatste en waarom als de V.S. geheel zelfverzorgend wordt geacht in haar energievoorziening dergelijke wapenleveranties in het Midden-Oosten?

  Alleen maar vragen….. Waarom joegen landen vele 100.000 den de dood in (Verdun) om met Hitler… Tja, dat kostte ietwat meer dan ’n miljoentje of 20 levens. Ik bedoel het niet oneerbiedig maar meer zoals de statistiek vermeldt.

  Wellicht ligt in deze vragen de crux verborgen.

  Like

 5. “De VS leveren wapens aan Saoedi-Arabië, dat terreurbewegingen ondersteunt, die daarmee Amerikaanse soldaten in Syrië, Afghanistan of Irak doden.” Nou het aantal gedode Amerikaanse jongens & Meiden die door de geleverde wapens aan de terreurstaat Saoedi-Arabië valt mijns inziens nog al mee, maar elke gedode Amerikaanse militair is natuurlijk er een te veel. Ook wordt er te weinig aandacht besteed en vraagtekens gezet bij de wapenleveranties van de Oost-Europese landen aan de terreurorganisaties van het Midden-Oosten.

  Amerika en de EU zijn een proxy-oorlog aan het voeren tegen het regime van President Assad. Geen enkel afkeurend geluid gehoord uit het Europarlement, de grootste politiek stroming in het EU-parlement zijn de CDA achtige partijen het politieke “midden” laat zijn kansen bewust voorbij gaan om een duidelijk statement te maken tegen deze oorlogsindustrie, maar dat is de gewoonste zaak van de wereld als het maar pegulanten opbrengt dan maken deze paar dode Amerikaanse militairen en honderd duizenden Syrische burgers geen flaus aus…

  Like

 6. Bas zegt:

  Zoals de boer voor de winst zijn land ploegt en zaait om voedsel op de akkers te verbouwen, zo verbouwen de VS in het groot een land om er met wapens dood en verderf voor Wallstreet op te kunnen zaaien. En dat al 200 jaar lang. ”Je moet het maar durven”

  Like

 7. Onno zegt:

  Psychopaten hebben sowieso niets met “eigen” soldaten of landsgrenzen. Vaderland zegt ze niets: ze kunnen (behalve verraderlijk puur geacteerd) geen objectliefde kennen dus ook geen familie of vaderland. Dat is voor ‘gullible fools’, de normale/niet in het instinctief substraat GESTOORDE mensen zoals u en ik.
  Psychopaat Churchill joeg bijv. zijn “eigen” soldaten de dood in bij Gallipoli. Psychopaat Bernhard zur Lippe Biesterfeld verraadde “Market Garden” en de merkwaardige verzetsheld huilde daarna a.h.w. “tranen met tuiten” over de gevallenen.
  Churchill stelde de SS/SA etc. hoogverrader en deserteur in oorlogstijd hier na de oorlog aan als stadhouder van de USA/GB, onder Oranje dekmantel omdat Churchill met Dresden “moest wegkomen” en ons voorgeslacht bedrogen “moest worden” en opstand zo glibberglad voorkomen: die wilden immers de Britten en Amerikanen hier niet blijvend (Anne Frank in haar dagboek).
  Terwijl de NL veiligheidsdiensten nu onder order (!) staan van CIA, NSA enz. zoals Amerikaanse klokkenluiders recent hebben openbaar gemaakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s