Cannes verbiedt het dragen van boerkini´s op het strand

Screenshot_15

(Vertaling: E.J. Bron)

Er is af en toe ook nog goed nieuws: de conservatieve burgemeester van de Zuid-Franse badplaats Cannes, David Lisnard, heeft nu door middel van een decreet het dragen van boerkini´s op het strand door islamitische vrouwen verboden. En wel met een rake motivering:

“Het gaat er niet om het dragen van religieuze symbolen op het strand te verbieden, maar opvallende kleding die duidt op een lidmaatschap van terroristische bewegingen die oorlog tegen ons voeren”, aldus de directeur-generaal van de stad aan de Côte d´Azur, Thierry Migoule, donderdag. De toegang tot het strand en het baden zou verboden zijn voor mensen die “geen correcte kleding dragen die de goede zeden en het laïcisme respecteert evenals de hygiënische regels en veiligheidsregels niet in acht neemt.”

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Frankrijk, gezond realisme, Islam, Moslims. Bookmark de permalink .

22 reacties op Cannes verbiedt het dragen van boerkini´s op het strand

 1. Benny zegt:

  Ja in diverse steden hier mogen moslima,s gekleed zwemmen.Maar als een autochtoon dat wilt mag het niet Ik heb dat jaren geleden zelf ondervonden,toen ik met een broek en t-shirt in het water wilde gaan Toen riep de luidspeaker Wilt U direct verdijnen Dat noem ik discriminatie van allochtonen

  Like

 2. elisah zegt:

  Zo’n boerkini wordt alleen maar gedragen ter provocatie, daar moeten we met zijn allen niet intrappen. Het is heel goed mogelijk om een beschaafd badpak te dragen en, indien uit het water, zo nodig een leuke pareo om te doen. Zelf ben ik ook niet zo gek op van die minuscule “laat je vlees er maar uithangen” bikini’s die je overal ziet, maar er is keuze genoeg in de winkels.
  Laatst heb ik gelezen dat er een of andere gek in Marokko is, die foto’s van vrouwen in badkleding maakt, om die vrouwen vervolgens op het internet aan de schandpaal te hangen. Zo proberen ze de vrouwen daar er onder te krijgen.

  Like

 3. Thoth zegt:

  Yep, zoals Wilders e.a. zeggen, een voortschrijdende islamisme. En, dat willen we niet…

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  De burkinidraagster op de foto is kookster Nigella Lawson:

  Nigella said to have picked head to toe swimsuit because Saatchi ‘liked his women pale’
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2542094/The-truth-THAT-Burkini-Nigella-said-picked-bizarre-head-toe-swimsuit-Saatchi-liked-women-pale.html

  Like

  • Pieter zegt:

   In boerkini zie je pas echt hoe lelijk deze zogenaamde Engels kokkin is.

   Like

  • elisah zegt:

   Haha, Nigella heeft nogal een flinke voorgevel, grote bips en brede vlezige heupen, die mogen natuurlijk niet op de voorpagina’s van de roddelbladen komen te staan, dan maakt niemand haar recepten meer uit angst voor overgewicht.

   Like

   • elisah zegt:

    Ik kan me trouwens herinneren een schokkende foto van Nigella gezien te hebben, waar ze op een terrasje zat met haar vriend, een of andere miljonair, die haar agressief naar de keel greep. Ik weet niet of het die zelfde Saatchi is die ook wil dat ze een boerkini draagt om zgn wit te blijven…

    Geliked door 1 persoon

 5. erik zegt:

  De toegang tot het strand en het baden zou verboden zijn voor mensen die “geen correcte kleding dragen die de goede zeden en het laïcisme respecteert evenals de hygiënische regels en veiligheidsregels niet in acht neemt.”
  Bedoelen met ‘goede zeden’ de blote billen en de miniscule bikini’s of nog minder (topless)?
  En dan de mannen die trots met hun blote buik bijna op de knieën over het strand paraderen.
  Soms is het bijna walgelijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Anca zegt:

   Tja Erik, als je daar niet van houdt vent, dan pak je je spullen en ga je gezellig naar een land in het MO, uiteraard niet Israël want daar zie je namelijk hetzelfde! MAW Erik, in alle westerse vrije landen, waar mannen en vrouwen gelijk zijn, is dat zo! En als je het wilt hebben over de kledingvoorschriften binnen de islam voor zowel mannen en vrouwen? Wel vent, lees dan maar even goed wat die “profeet” hierover gezegd heeft 🙂 Oh ja, zwembaden en zwemmen met z’n allen in zee, deed men in die tijd niet!

   Like

 6. Elena zegt:

  Geweldige Burgemeester daar.
  Ik zou willen dat alle Burgemeesters in ons landje ook zo deden.

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Chapeau!

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Frankrijk uiteraard die die achterlijkheid verbiedt, NU NL nog……..

  Like

 9. C.A.Barstow zegt:

  Een wijze man deze Burgemeester, hij heeft begrepen waar het ten diepste om gaat.

  Like

 10. Anna zegt:

  De zin ” wat duid op een terroristische beweging die oorlog tegen ons voeren ” is een heel belangrijke……. Zin……

  In de Koran staat ; dat zolang een land waarin moslims verblijven niet helemaal islamitsch is dan is de dat land in oorlog met de islam….. Dar al harb is de naam……. Van deze situatie.

  Als regeringen nu op grond van deze islamitische redenen de kleding en de gedragingen VAN ISLAMIETEN gaan verbieden dan worden de moslims met hun eigen wetten GEPAKT….. EN DAT IS DE ENIGE MOGELIJKHIED OM DIT GEVAAR UIT EUROPA TERUG TE DRINGEN……

  De islam verkeerd in Dar al harb met alle niet islamitische landen…. En mis.ims zijn verplicht om mee te werken naar een toestand van dar al islam….. En dat kan goedschiks of kwaadschiks …….da proces heet jihad…….

  AANPAKKEN MET HUN EIGEN WETTEN DAT IS EEN MOGELIJKE OPLOSSING……

  Like

 11. Met zo’n boerkini aan kan een vrouw prima haar lichaam verbergen, maar ook huidaandoeningen ,zweren ed, ik vind dit onhygiënenisch.

  Like

 12. Erik zegt:

  Nou dit vrouwmens moet maar niet te bloot met al dat vet. Esthethiek vind ik is soms ver te zoeken bij mensen. Bij de Helenen ook wel de Grieken was het in de oudheid ongepast om te veel bloot te laten zien als men geen mooi goddelijk lichaam had, alleen zij die goed getraind en een goed gevormd lichaam hadden mochten dit laten zien. Geen vieze bierbuiken en vetkwabben, esthetiek is ook Grieks van oorsprong. Het oog wil ook wat. Boerkinies voor alle lelijke vette vrouwen en mannen. Ook aparte stranden voor de adonissen en Aphrodites waar we kunnen genieten van het mooie van de mens. No vet people on this beach!

  Like

  • Paul zegt:

   Ten eerste: Heb jij zo ’n goddelijk lichaam???
   Ten tweede: Ga terug naar een Engelse cursus… vet is niet fat!
   Ten derde: al zou je een goddelijk lichaam hebben, je persoonlijkheid is verre van!

   Like

 13. Pingback: Rechter staat boerkiniverbod Cannes toe | E.J. Bron

 14. Pingback: Nice: Politie dwingt vrouw boerkini uit te trekken | E.J. Bron

 15. cc zegt:

  Een vrouw gebieden zich uit te kleden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s