Duitse familie vraagt asiel aan in Rusland

Screenshot_13

De familie Griesbach uit de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.

(Vertaling: E.J. Bron)

Familie Griesbach uit de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern probeert wanhopig asiel in Rusland te krijgen. Maar de Russische autoriteiten willen haar naar Duitsland terugsturen.

Oudejaarsnacht 2015/2016. Duizenden “asielzoekers” uit de Derde Wereld verkrachten en intimideren meer dan duizend vrouwen in Keulen en andere Duitse steden. Meerdere vrouwen werden op de grond geduwd en verkracht, hoewel de politie ter plaatse is.

Diezelfde dag bereikt de familie Griesbach Moskou – na een lange rit van 225 kilometer in het winterweer. Carola (51), haar man André (45), hun beide volwassen dochters Dominique en Julia en de in totaal vier kinderen van hun beide dochters. Alle acht personen zaten in de rode Volkswagen-bus van de familie om hiermee naar de Russische hoofdstad te rijden.

Ze hadden haast om Duitsland te verlaten. Naar eigen zeggen o.a. vanwege al die asiel-immigranten, die binnen de kortste tijd het land zouden binnenstromen. Bovendien zou de familie Duitsland “moreel corrupt” vinden. De kinderen zouden in het Westen te vroeg geseksualiseerd worden en Merkel zou een “dictator” zijn.

“Ze nodigen alle immigranten uit, zodat de zaak ontploft en de oorlog uitbreekt die de Duitse regering graag wil”, zegt vader André. “We voelen ons niet veilig in Duitsland. We willen daar onze kinderen niet grootbrengen.”

Ze willen niet terug

Tot nu toe kreeg de familie een toeristenvisum. Maar ze heeft al asiel aangevraagd en wil niet meer naar Duitsland terug. “We hopen heel erg dat we mogen blijven. Hier zijn we vrij”, zegt André. Hij zegt dat het “hier in Rusland veel beter zou zijn”, omdat de russen heel erg op hun families gesteld zijn en deze belangrijker zijn dan wat dan ook.

De Russische autoriteiten willen de Duitse vluchtelingen echter niet opnemen, omdat Duitsland als veilig land van herkomst wordt gekwalificeerd. De asielaanvraag van de familie werd afgewezen, maar ze woont nog steeds illegaal in het land in een voorstad van Moskou.

De familie zegt naar Rusland gekomen te zijn om er te werken – niet om van een sociale uitkering te leven. Ze spreken allemaal nauwelijks Russisch en moeder Carola geeft op Facebook als opleiding “school van het leven” aan.

Op zoek naar werk

“Ik heb veel banen aangeboden gekregen. Als bosarbeider of bouwvakker. Ik heb in Duitsland mijn eigen huis gebouwd”, zegt André.

Maar niemand van hen kreeg een verblijfsvergunning in Rusland en het geld is bijna op. Ze zouden echter hulp van de plaatselijke bevolking krijgen, aldus de familie.

Op Facebook wordt de familie belachelijk gemaakt vanwege haar beslissing om uit Duitsland te vluchten en naar Rusland te trekken. “Eerlijk gezegd weet ik niet of ik moet lachen of huilen. Ik heb medelijden met jullie kinderen”, schrijft een man. Een andere man vergelijkt de situatie van de Duitse familie sarcastisch met die van de asielzoekers die naar Europa komen: “Dat zijn sociale parasieten en asielbedriegers. Ze vluchten met hun auto door meerdere veilige landen. Bovendien kwamen ze illegaal het land binnen”, schrijft hij en vraagt zich af of ze zullen integreren en zich willen aanpassen aan de Russisch-orthodoxe cultuur.

Een vrouw wenst de familie echter alle goeds in hun nieuwe land: “Ik ben blij voor jullie familie. Wij wensen jullie elke dag het beste. Alles zal wel goed komen”, schrijft ze.

Bron:
www.freiezeiten.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Duitsland, Rusland. Bookmark de permalink .

9 reacties op Duitse familie vraagt asiel aan in Rusland

 1. Aegolius cs zegt:

  Foto gezien en artikel gelezen. Metaforisch drama……

  Like

 2. Rusland zet S-400 luchtverdedigingsraketten op Krim
  Oekraïne in hoogste staat van paraatheid

  Rusland heeft zijn geavanceerde S-400 raketsysteem voor luchtverdediging op het geannexeerde schiereiland de Krim geplaatst. Dit meldden Russische media vrijdag, verwijzend naar een verklaring van het ministerie van Defensie.

  De aankondiging komt twee dagen nadat president Vladimir Poetin had beloofd tegenmaatregelen te nemen na wat hij noemde gevechten tussen Russische troepen en Oekraïense saboteurs in het noorden van de Krim.

  Oekraïne ontkende dat de schermutselingen plaatsvonden. Het land heeft zijn leger aan de grens met de Krim wel in hoogste staat van paraatheid gebracht.

  Rusland annexeerde het Oekraïense schiereiland in 2014.

  http://nieuws.tpo.nl/2016/08/12/rusland-zet-s-400-luchtverdedigingsraketten-op-krim/

  Like

 3. Geef ze groot gelijk, betere toekomt in Rusland.

  Liked by 1 persoon

 4. Draco zegt:

  Ik kan me het wel enigzins voorstellen dat ze niet meer in Duitsland willen wonen. Maar je moet gewoon niet toestaan dat je land vergald wordt door verraders, never give up, never give in.

  Liked by 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  Als het zo door gaat zullen er wel meer Europianen asiel an willen vragen in Rusland !

  Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Eeuwenlang gingen er al Duitsers richting Rusland en sommige tsaren of hun vrouwen waren van Duitse komaf! Helaas waren ze daar niet altijd welkom daar ze door enkele tsaren en dictators in de 19de en 20ste eeuw als vijanden werden gezien toen de Duitsers daar in 1914 en 1941 binnen vielen! En de akelige Jozef Stalin verbande zelfs tijdens WO II ongeveer 650.000 Wolga-Duitsers en tienduizenden Krim-Tartaren richting Siberië!

  Like

 7. Bas zegt:

  Quote: “We voelen ons niet veilig in Duitsland.
  Mensen willen weg. De huidige situatie is als een stilte voor de storm.

  Like

 8. elisah zegt:

  Raar verhaal. Het zijn vrij jonge mensen met twee dochters die ieder al twee kinderen gekregen hebben zonder een man/vader en dan klagen ze over vroeg seksualiseren? Aan de kleinkinderen te zien is die man al met ca 35 jaar opa geworden.

  Like

 9. Wachteres zegt:

  http://www.breitbart.com/london/2016/08/12/germans-flee-hungary-escape-angela-merkels-migrant-policy/

  Germans ‘Flee’ To Hungary To Escape Merkel’s Migrant Policy, Fear ‘Civil War’

  Germans are ‘fleeing’ to Hungary to escape Angela Merkel’s open door mass migration policy, saying that they fear “civil war”. Hailing Hungarian Prime Minister Viktor Orbán, the German ‘immigrants’ say that he has protected his country against “Muslims, intruders and economic migrants”.

  In cases of ‘reverse migration’, Germans are moving from Western to Eastern Europe to resettle in “cheap, Muslim-free” Hungary in order to escape the chaos caused by German Chancellor Angela Merkel’s open door policy, reports Hungary Today.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s