STILTE VOOR DE STORM

Screenshot_4

(Door: Leon de Winter)

Stilte voor de storm – is dat de situatie waarin we ons nu bevinden? Wat was de stemming in 1913 en 1939? Waren mensen zich bewust van wat er komen ging? De wereldorde die we sinds 1945 hebben gekend, komt ten einde. President Obama ziet dat als zijn heilige opdracht.

Het Amerikaanse leger heeft hij tot minder dan vijfhonderdduizend man laten krimpen, de Amerikaanse grenzen staan wagenwijd open, Engels is over enkele decennia in Amerika een minderheidstaal, van de grondwet trekt hij zich niets aan en hij leidt zijn land samen met een oligarchische elite.

Obama heeft gedaan wat hij beloofde: Amerika fundamenteel transformeren, en daarmee heeft hij de enige partij ondermijnd die een beschaafde wereldorde, ondanks zijn gebreken, in stand kon houden.

Er is iets gaande en het is moeilijk daarop de vinger te leggen, ook al heb ik er lol in mijn verbeelding voor het ergste rampscenario open te stellen.

De Telegraaf

Actualiteit

Toen ik in 2008 mijn roman Het recht op terugkeer publiceerde, meende ik dat het boek een variant was van wat in het Midden-Oosten kon gebeuren, maar ik dacht dat die variant een geringe kans van verwerkelijking had: realistisch was het, maar ik verwachtte dat mijn verhaal niet snel actualiteit zou worden. Ik vergiste me.

Het kalifaat dat ik in 2008 bedacht, kwam er heel snel. Ontvoerde jongens die tot Jihadist werden opgeleid, waren in mijn roman een verhaallijn die ik op een historisch gegeven had gebaseerd – ze worden in ons heden ontvoerd en tot Jihadist opgeleid. De nachtmerrie die die roman was, is akelig dichtbij gekomen.

Ik heb de waarheid niet in pacht, maar de strijd die ik vlak na 9/11 de Derde Wereldoorlog noemde, is gaande. We verkeren midden in een oorlog maar verdommen het de feiten te aanvaarden. Onze wereld is fundamenteel aan het transformeren, maar we verdedigen onze wereld en leefwijze niet omdat we weigeren wat er gebeurt als een essentiële strijd te omschrijven. Dus hoeven we niets te verdedigen en niets te offeren. Het is goed daar, waar de kop in het zand steekt.

Ruslands oligarchen hebben we tot vijand gemaakt. Hun bommenwerpers voeren schijnaanvallen uit, tot aan de Amerikaanse kusten toe. China’s oligarchen zijn bezig op de Pacific een kolossale vloot op te bouwen, Irans oligarchen mogen onbelemmerd terroristische bewegingen financieren en op termijn atoomwapens bouwen, en in het noorden van Afrika en het Midden-Oosten wachten miljoenen migranten op de kans om uit ’failed states’ – en dus: ’failed cultures’ – te vluchten in de verwachting dat ze in Europa, begrijpt u het?, hun cultuur kunnen bewaren.

Rusland, China en Iran hebben imperiale ambities, we willen ze niet zien. Ons leger heeft geen kogels meer, onze jongens zijn virtueel verslaafd en onze leiders manipuleren en, wanneer ze dat nodig achten, liegen alsof het gedrukt staat. We houden ons gezellig bezig met transseksualiteit en een zielige leeuw, en we zijn elke gedachte aan het verdedigen van een humane samenleving kwijtgeraakt. Als we de toespraken van Churchill horen, klinkt een stem uit een onbekende wereld met vreemde ideeën over een cultuur die bewaard en verdedigd moest worden. Niets lijken we te willen verdedigen, liever virtualiteit dan de werkelijkheid.

Het vrije Westen bestaat echt – nu nog wel. Maar de vormen van religieuze waanzin die we dachten te hebben overwonnen, zijn springlevend. Of je nou een Iraanse ayatollah, een Arabische imam of een ultraorthodoxe jood hoort, de goeien daargelaten (ja, die bestaan ook), ze zijn vaak bezeten van ficties vol hel en verdommenis en een pervers verlangen naar allerlei Apocalypsen waarin ze elkaar uitroeien.

Naast dit reveil van religieuze waanzin zien we de wederkeer van de ambities van het Russische rijk en de ontplooiing van China, dat duizenden jaren lang in zichzelf gekeerd was maar nu ook naar buiten kijkt en een broze wereld ziet die overheerst kan worden na Amerika’s transformatie tot zomaar een land zonder mondiale verantwoordelijkheden.

Verschuiving

Er hangt iets in de lucht – het is moeilijk te vatten. De machtsverhoudingen in de wereld zijn aan het schuiven en daarmee ook de demografische verhoudingen. En dus ook culturele waarden. Wie durft te zeggen dat westerse waarden essentieel zijn voor vrijheid en welvaart, is een racist. Het is volstrekt duidelijk welke opvattingen migranten uit islamitische landen mee naar Europa hebben genomen, maar de problemen die daardoor ontstaan, zijn door onze islamofobie veroorzaakt, beweren de cultuurrelativisten, die niet bij machte zijn één redelijk vrije islamitische samenleving aan te wijzen.

Ondertussen zijn de Europese landen overmeesterd door een andere oligarchische elite die in Brussel een revolutie bedrijft zonder dat de betrokken volken daarvan weet hebben – het is een uniek proces, en je weet dat deze machtsgreep tot een tragische implosie zal leiden; het is een kwestie van tijd.

Deze eeuw kan de beste eeuw in de geschiedenis van de mensheid worden. Ergens in deze eeuw worden alle kankers genezen, ligt de levensverwachting ver boven honderd jaar, bestaat er mondiaal geen honger meer en zullen we over oneindige hoeveelheden energie beschikken. Maar dan moet onze cultuur wel overleven.

De zon schijnt, de winkels liggen vol en toch is er iets gaande – we voelen het, we weten dat het dreigt, maar we kunnen het niet grijpen. Beleven we het einde van onze vrijheden en de opkomst van de oligarchische elites, die onvermijdelijk met elkaar in conflict komen en dus oorlogen uitlokken? Ik moet me vergissen.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t Rob Kern)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

42 reacties op STILTE VOOR DE STORM

 1. joga zegt:

  Je vergist je niet. Het spel is al op de wagen. USA en Europa zullen worden weggevaagd door hun arrogantie en hun mietjesgedrag.

  Like

 2. vanElleswijk zegt:

  het einde der tijden gaan we beleven, althans verder beleven… het begin is reeds gemaakt.

  Like

 3. Jan zegt:

  ‘Ik moet me vergissen.’

  Helaas niet, want Hillary Clinton, mocht die psychopaat en moordenaar president worden, zal er voor zorgen dat het afgelopen is met Amerika.

  Like

 4. Ik hoop het nog steeds niet.

  Like

 5. Tom zegt:

  Heeft ie goed gevoeld. En omdat zich wereldwijd dezelfde ontwikkelingen voltrekken, ben ik erg benieuwd naar de grote gemene deler die islam zo profileren en promoten. Veel blanke Europeanem en Amerikanen lijken op een of andere manier een soort van doodswens te hebben als t op islam aankomt.
  Mij is geadviseerd door een Koerd om toch vooral iets te kopen ter zelfverdediging, en dan geen Victorinox zakmes.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Ik plaats dit artikel hier nogmaals:

  https://www.rt.com/news/355587-refugees-isis-sleepers-germany/

  ISIS sleepers ‘arrived as refugees’ in Germany, ready for action – top intel official

  Hit squads linked with ISIS terrorists have infiltrated Germany camouflaged as refugees, the head of Bavaria’s intelligence service warns. citing “irrefutable evidence” of planned attacks in the country in the wake of recent assaults by migrants.

  “We have to accept that we got hit squads and sleeper cells here in Germany,” Manfred Hauser, vice-president of Bavaria’s department of the Office for the Protection of Constitution (BfV) told BBC Radio 4.

  “We have substantial reports that among the refugees are hit squads,” Hauser claimed. BfV is getting the information from various sources, he added, including from interviews with asylum seekers arriving in the country.

  The risk of terror attacks by the sleepers is “very high” according to the official. The BfV has “irrefutable evidence that there is an ISIS command structure that makes an attack in Germany highly possible.”

  Vrij vertaald: ISIS terroristen hebben Duitsland – gecamoufleerd als vluchtelingen – geïnfiltreerd.

  We moeten accepteren dat we doodseskaders en slapende cellen in Duitsland hebben.

  BfV krijgt die informatie van meerdere kanten, ook van azielzoekers die in het land arriveren.

  Liked by 2 people

 7. Goh een beangstigend en reëel artikel van de auteur, ik hoor nog de commentaren die hier bij E.J. werden geleverd als complot denker en woorden van gelijke strekking die de reguurders deden framen als zijnde een halve gek. Tja nu horen ze het van iemand anders welke een behoorlijk en scherpzinnig verbeeldingskracht heeft en daarbij nog behoorlijk aan de weg timmert.

  Iedereen met been klein beetje boeren verstand zag toch jaren geleden dat deze ontwikkelingen en verschuivingen van de machtsblokken aan de gang zijn. De linkse randdebiele elite is net zoals de gewone burger ook niet meer veilig in de nabije toekomst. Alles wat Leon de Winter in z’n artikel beschrijft zijn op diverse blogs en internet sites al uitvoerig behandeld. Kijk hier niet meer vanop, het zijn inmiddels ingesleten denkpatronen in mijn hoofd geworden. De meeste mensen reageren bijna altijd heel erg selectief verontwaardigd wanneer er weer een islam gerelateerd issue wordt behandeld, richten de schuld meestal op de islamo-fascistische monocultuur, welke BEWUST en structureel wordt beoogd door onze bestuurlijke elite welke geheel volgens het boekje te werk gaan.

  Misschien, maar dan ook heel erg misschien bestaat de kans dat bij de a.s. Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar een kleine omslag in de machtspatronen merkbaar wordt, zelf denk ik dat alle hoop op een democratische toekomst al lang en breed vergooid is. Het Nederlandse volk heeft de democratische waarden, cultuur, normen en waarden door hun vingers laten glippen….

  Liked by 4 people

  • Anneke zegt:

   We leven feitelijk niet in een democratie, de stemmen zijn nooit eerlijk geteld. Wat moet gebeuren, zal gebeuren. We worden al een eeuwigheid bestuurt door de NWO-malloten. De speelpoppekes van de suprieur-elite. Het zijn allemaal vrijmetselaars, in verschillende rangen en standen; letterlijk. Heb dit gevaar van de psychopatische vrijmetselaars die overal ter wereld de bestuurlijke touwtjes in handen hebben weten te houden, méérdere malen aangekaart via legio reacties.

   Liked by 1 persoon

 8. vanhetgoor zegt:

  Duidelijk! Nu vraag ik mij alleen nog af waarom sommige mensen die nieuwe realiteit niet willen zien! Hebben ze oogkleppen? Is het een ontkenningsmechanisme?

  Liked by 1 persoon

 9. koddebeier zegt:

  Jammer genoeg snapt maar een klein deel van de bevolking wat er aan de hand, echter te klein om actie te ondernemen, want meer dan 95% zijn geestelijke lichtgewichten die achter niet bestaande pokomon figuurtjes aanrennen en teweinig bagage (hersens) hebben om te snappen wat er in Nederland, de EU en de rest van de wereld gaande is.
  En zo gaat dus een land naar de verdommenis en een wereld tenonder !
  Het leven bestaat niet alleen uit feesten,loltrappen en je eigen klem zuipen of pillen slikken !!
  De jeugt geeft het leven een acht, natuurlijk maar alleen als je niet verder kijkt dan je neus
  lang is !!!

  Liked by 4 people

 10. erik zegt:

  “een ultraorthodoxe jood hoort, de goeien daargelaten (ja, die bestaan ook), ze zijn vaak bezeten van ficties vol hel en verdommenis en een pervers verlangen naar allerlei Apocalypsen waarin ze elkaar uitroeien.”
  Vreemd, hij vind het gek als mensen ervoor waarschuwen, maar noemt ze dan bezeten! terwijl hijzelf hetzelfde zegt, maar dan in andere bewoordingen.
  En, er is niets nieuws onder de zon want wat nu gebeurt staat allang beschreven in de Bijbel hoor.
  We leven inderdaad in de laatste jaren van de ‘eindtijd’. De liefde zal verkillen, het kwade zal goed genoemd worden, het goede zal verkeerd genoemd worden etc. etc.
  Om dit te constateren hoef je niet bezeten te zijn of er een ‘pervers genoegen’ in de scheppen, maar gewoon nuchter de krant/pc lezen én de Bijbel. Dan zie je wat er bezig is te gebeuren.
  Wees gewaarschuwd!

  Liked by 1 persoon

 11. tinekevanschagen zegt:

  Hele goede analyse Hr de Winter!
  Toen ik er een aantal jaren geleden over begon met mensen zeiden ze letterlijk,
  ja joh en Elvis Presley leeft ook nog.Alsof ik in een psychose verkeerde!
  Dat zeggen ze nu niet meer,maar toegeven dat je het toch echt wel goed had ingeschat,
  dat doen ze ook niet,,,,Dat dan weer niet!

  Liked by 2 people

  • Harry zegt:

   `Dat is nou het grote probleem , ze zijn te onnozel , te goedgelovig of te links om het te snappen of te zien .
   Ze lopen minstens tien jaar achter , de onnozelaars .
   Tegen de tijd dat zij het doorkrijgen , is het al VEEL te laat .
   En dat zou niet zo erg zijn als ze alleen zelf de klos waren , maar wij zijn daar ook de dupe van !
   Eigenlijk zou je die ontkenners minstens allemaal op moeten sluiten .

   Like

 12. Leon de Winter haalt hier trouwens ook nog iets aan, waarmee ik -en voor zover ik weet no enkele anderen hier- het mee eens zijn, maar dat door de meesten op het ogenblik wat té gemakkelijk wordt veronachtzaamd:
  Hij geeft hier aan, dat óók Rusland en China imperialistische ambities hebben.
  Omdat beiden een strikte houding aannemen ten opzichte van de islam, hebben sommigen de neiging, dit gegeven volledig in de wind te slaan. -Maar het is wèl een feit.
  Waarmee ik niet wil beweren, dat er daarom een vijandige houding tegenover ze aangenomen dient te worden, dat zeer zeker niet, maar wel, dat waakzaamheid geboden blijft.
  Verslinger U aan geen enkele grootmacht, zelfs niet aan een islam-kritische; houd afstand en blijf op de eerste plaats Uzelf!

  Like

 13. Bas zegt:

  quote: Leon de Winter: Er is iets gaande en het is moeilijk daarop de vinger te leggen,

  ”Kennelijk is dat de eindestrijd om de wereldmacht” .

  Like

 14. Joop Sigaar zegt:

  Nu het nog kan …
  http://www.fxairguns.com/ Voor in en rond het huis ,
  Voor buitenshuis , http://www.opinel.com/en/pocket-knives-and-tools

  We laten ons toch zeker niet tot slaven en gevangenen maken ?

  Like

 15. joopklepzeiker zegt:

  citaat : Er is iets gaande en het is moeilijk daarop de vinger te leggen,

  ikkes : zou het nu echt niet weten wat er gaande is of durf hij het niet op te schrijven wat hij denkt wel te weten.
  Op de puin hopen van de beschaving is het goed nieuwe orde bouwen , zal worden ontvangen als manna .

  Like

 16. Sabeltant zegt:

  Zolang Europa geregeerd wordt door een kussend oud seniel mannetjes omringd door een in de kont kruipende opvolgers is onze welvaart verdwenen voordat we het door hebben. De Afrikaanse islamitische hordes zullen rovend en plunderend door Europa trekken.
  En onze “leiders” maken zich ook liever druk om de klimaat hoax en windmolens. Lekker veilig.
  We zullen wellicht sneller naar de wapens moeten grijpen dan ons lief is.
  Onze “leiders” doen niets… ze zitten duurbetaald hun rode pluchen zitje uit…
  Waar blijft de Europese leider die aangeeft dat wij op moeten staan om onze cultuur en vrijheden te verdedigen?

  Like

 17. Pieter zegt:

  ‘Er is iets gaande…’
  Welnu mijn bijdrage luidt : ‘Steeds meer mensen gebruiken hun verstand niet’.

  Liked by 2 people

 18. Aegolius cs zegt:

  Dank voor uw optimistisch slot:
  Deze eeuw kan de beste eeuw in de geschiedenis van de mensheid worden. Ergens in deze eeuw worden alle kankers genezen, ligt de levensverwachting ver boven honderd jaar, bestaat er mondiaal geen honger meer en zullen we over oneindige hoeveelheden energie beschikken. Maar dan moet onze cultuur wel overleven.

  Met uw analyse kan ik het geheel eens zijn en de vinger kan zijn: cultuur (bestuur) versus islam.

  Like

 19. Pingback: STILTE VOOR DE STORM - Ik zeg NEE tegen EU

 20. Jade zegt:

  Goed artikel, ik heb ook een raar voorgevoel…
  Waarschijnlijk zitten we middenin de “phoney war”.

  Like

 21. Stef zegt:

  Iedereen die de islam.wereld kent weet dat de moslims willen heersen!
  Ook dat deze tijd nu is aangebroken! Ze zijn erg ongeduldig.
  Ze hebben gewacht totdat de economie de kracht van Europa en de V.S. Hebben kapotgemaakt.
  De socialisten hebben zo hun eigen graf gegraven.
  Volgend jaar zal het wel plaatsvinden.
  Waarheen? Heb reeds mijn plaats gereserveerd in een land waar men allemaal een bloedhekel heeft aan moslims. POLEN!

  Like

  • Manna zegt:

   ja stef, tis fijn in polen wanneer het nucleaire arsenaal van het westen in handen is van moslims (en de polen nog liever sterven dan rusland om hulp te vragen)

   Like

 22. Als ik straks achteraf even de toestand in de wereld mag duiden zou ik zeggen:
  Heb ik ’t niet gezegd, dat de Russen, de Chinezen en Iranezen, of eigenlijk iedereen van plan was om Europa en de VS over te nemen als wingewest, het volk uit te zuigen, de kinderen te schenden en de vrouwen in verlegenheid te brengen? Heb ik ’t niet gezegd dat onze oligarchische nazi’s zich de kaas niet van het brood lieten eten want dat ze zelf zo graag en lucratief van de uitzuiging, de schending en het brengen in verlegenheid waren?
  En heb ik het niet bij herhaling gezegd dat ons Leidend Mededogen daarom miljoenen verse en bloeddorstige manschappen hebben geimporteerd uit wat meer kortvanstofse gebieden om hun zuigschapen en zichzelf te beschermen tegen deze overnames omdat de eigen soldaten (m/v/gemodificeerd) te bang waren dat ze de vijand pijn zouden doen en er eigenlijk liever mee van bil zouden gaan benevens hun angst voor een gescheurde nagel en dat zo’n uniform niet echt bij het roze slipje zou passen? Heb ik ’t niet gezegd? Zou ik dan zeggen.

  Liked by 1 persoon

 23. fleckie zegt:

  ‘ HULP aan AFRIKA”, door rabbijn AWRAHAM Soetendorp,……, NW.Isr.Weekblad 11 jan. 1991…..
  EEn bekend chassidisch verhaal, geeft het verschil aan tussen hemel en hel. …In het Gehenum zitten mannen en vrouwen aan tafels waarop dampend voedsel staat. Zij kunnen hun amen, waardoor ijzeren staven gestoken zijn, niet buigen. Zij hongeren eeuwig omdat zij het voedsel niet naar hun mond kunnen brengen. In Gan Edenmhebben de mensen dezelfde handicap, maar daar geven zij met gestrekte armen voedsel aan de mensen naast zich. ……………Honger..is..gee…natuurverschijnsel, het ligt in onze mogelijkheid om deze op te heffen. Twintig miljoen mensen in Afrika, van wie een groot aantal vluchtelingen, dreigen de komende maanden het slachtoffer te worden van grote voedseltekorten. De oorzaken zijn droogten en de verwoestende..BURGERTWISTEN. ……….Het WELVARENDE NOORDEN. Draagt ..medeverantwoordelijkheid…omdat het Afrika ..als..wingewest heeft gebruikt en omdat het later tekort geschoten is in het geven van onmiddellijke en structurele hulp. De vraag is gewettigd of hulp aan Afrika prioriteit moet hebben. De hele beschaafde wereld zal Afrika helpen. Er is echter geen land dat een hand…uitsteekt…om..ISRAEL in staat te stellen honderdduizenden vluchtelingen op te nemen……ALS WIJ NIET VOOR ONSZELF OPKOMEN..WIE STEUNT ONS DAN? ………..Voor mij is het ook onbegrijpelijker dat er door Nederland of welk ander land ook, geen enkel initiatief genomen wordt om economische , humanitaire..steun aan ISRAEL te geven. Het is een schandaal dat lang zal naklinken. ……….Maar dat neemt..onze..verantwoordelijkheid..niet..weg om, in de oude traditie ..van ..tsedaka, de hongerigen te voeden, ..buiten de poort van onze stad. ..De joint Distribution Committee, die deze eeuw keer op keer joodse gemeenschappen in nood heeft gesteund, heeft een hulpprogramma opgesteld, dat zich uitstrekt van Afrika en Azie tot aan OOST-EUROPA…………………..In ISRAEL is zoveel KNOW HOW op het gebied van voedselvoorziening….Al vijf jaar geleden ontwikkelde men in KIBOETS EINAT, een mengsel van meel en vetten, dat in een heet klimaat met toevoeging van een MINISCULE..hoeveelheid..water,..tot smaakvol voedsel met een voedingswaarde van 1600 calorieën kan worden bereid. ..Een maaltijd voor de waarde van 500 cent per dag. ..Met deze ..NOODRANTSOENEN..had..HEEL AFRIKA..gevoed kunnen worden. Tot alle inspanningen..voor .voedselvoorziening zal ..ISRAEL..in staat zijn in de toekomst wanneer de honderdduizenden zijn geïntegreerd. …..Als de politieke problemen maar worden opgelost. Als de beschaafde wereld ophoudt …ME..TWEE..MATEN..TE..METEN.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 24. Jan zegt:

  SHOCK REPORT: US and China armies are planning for war which could plunge world into chaos

  WAR between the USA and China would be “ruinous for both counties” and could bring down the global economy, a report for the US army warns.
  http://www.express.co.uk/news/world/700275/War-US-China-plunge-world-chaos-warns-report

  Veroorzaakt door lamlendig Amerikaans gedrag door alles van China te accepteren, ten koste van de Filipijnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s