Het klimaatsocialisme

Screenshot_20

(Door: Gerhard Breuning – Vertaling: E.J. Bron)

Het sprookje van de dreigende, door mensen veroorzaakte klimaatcatastrofe is een indianenverhaal, waarvan slechts een kleine elite profiteert. Gevolg: energiegebrek en zinloos afzien van welvaart, vooral in de armste landen van de wereld.

In Parijs mochten we vorig jaar december de installatie van een nieuwe wereldreligie beleven. Het wereldwijde klimaatsocialisme werd door de regeringsvertegenwoordigers van de aanwezige landen met groot enthousiasme besloten en bejubeld. Daarmee werd aan de voor velen ondoorgrondelijke puzzel op weg naar de “Nieuwe Wereldorde” naar Noord-Koreaans voorbeeld een nieuw stukje toegevoegd. Wat dat voor Duitsland betekent, kun je gemakkelijk bedenken wanneer je voor je verdere inschattingen gebruikmaakt van het handelen tot nu door de “zwarte weduwe” in de bondskanselarij.

Het is een misdaad tegen de intelligentie van alle mensen wat er al jarenlang gepropageerd wordt.

Het hele theater en de nonsens die door de “machtigen” van deze wereld in Parijs werd georganiseerd, is een hevige aanslag op onderzoek en wetenschap. Het is niets anders dan de onderdrukking van kennis ten gunste van de eigen macht en de bevoordeling van gunstelingen, die de heersende elite willig een machtsmiddel leveren om de “gelovigen”, de mediaal dom gehouden en beïnvloede mensen naar goeddunken te onderdrukken en uit te buiten.

Het is een misdaad tegen de vlijtige mensen en tegen de succesvolle ondernemers van de middenstand, die men ten nadele van deze ondernemers onder het gebruikmaken van willekeurige, wetenschappelijk niet bewijsbare, in principe compleet idiote thesen flink uitbuit. Het zullen (opnieuw) hoofdzakelijk de Duitsers zijn die – Merkel zij dank – ader moeten laten. Wanneer dom-drieste sociaal-populisten zoals Sigmar Gabriel over de afschaffing van stroom uit kolen zwetsen en de Duitser-haters van de Groenen er blij mee zijn dat “Duitsland” steeds meer verdwijnt, dan lijkt het doel van de “Nieuwe Wereldorde” van de socialistische eenheidspartijen heel dichtbij gekomen te zijn.

Screenshot_21

Terwijl Angela Merkel de door de VN aangewezen “vluchtelingencrisis” met de aan haar door de dom voor zich uit kletsende “christendemocraten” verleende macht consequent bespoedigt, verwoest ze quasi met links ook nog de laatste restanten van onze functionerende economie door een schandalig klimaatakkoord met de bekennende klimaatsocialisten van deze wereld. Wie er na dit besluit nog in gelooft dat in Duitsland door de heersende politiek “alles nog goed” zou komen, is helaas nauwelijks nog te helpen.

De goedgelovige en geïndoctrineerde “Duitsers” zullen dus heel vrolijk de mooiste landschappen onherstelbaar met vogelversnipperaars blijven verwoesten, zinloze biljoenen heffingen voor nog zinlozere klimaatbeschermingsmaatregelen betalen, steeds brutalere ingrepen in de persoonlijke vrijheid accepteren en met ingetrokken hoofden verder worstelen zoals tot nu toe. De collectieve, nooit af te lossen schuld waarmee de overwinnaars van de beide wereldoorlogen ons voor deze twaalf bruine jaren hebben opgezadeld, werden aangevuld met een nooit af te lossen, zogenaamde collectieve schuld.

Je kunt je vrijkopen van schulden als je maar genoeg geld over de toonbank laat rollen – in ieder geval vrijkopen voor een bepaalde tijd . . . Een beproefd middel van onderdrukking, dat de katholieke kerk al in de middeleeuwen had geperfectioneerd en dat nu nog steeds functioneert zoals je ziet. Wij vragen ons intussen af hoe lang het nog moet duren tot dit volk eindelijk in de gaten krijgt hoezeer het door zijn eigen mensen, door zijn zogenaamde “elites” voor de gek gehouden wordt. Het besluit van Parijs is nog een mijlpaal op weg naar de onvrijheid – een besluit tegen Duitsland, tegen onze arbeidsplaatsen en tegen onze welvaart.

Hoe zei “onze” (niet de mijne) voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Josef “Joschka” Fischer, het ooit nog maar zo treffend: “Duitsland is een probleem, omdat de Duitsers vlijtiger, meer gedisciplineerd en begaafder zijn dan de rest van Europa (en de wereld). Dat zal steeds opnieuw tot ´onevenwichtigheden´ leiden. Daar kan echter tegengas aan gegeven worden door zoveel mogelijk geld uit Duitsland te leiden. Het maakt helemaal niets uit waarvoor, het kan ook radicaal verspild worden – het belangrijkste is dat de Duitsers het niet hebben. En dan is de wereld al gered.”

Niemand zou later dus moeten beweren dat hij niet op de hoogte was van de waarheid.

Want het zal vast en zeker niet zo lang meer duren totdat we de duimschroeven nog strakker aangedraaid krijgen. Een blik in het “meesterwerk” van de oppergoeroe uit Potsdam, “De grote transformatie”, en u ziet uw toekomst als slaven op de CO2-vrije paradijsplaneet van de klimaatsocialisten.

Screenshot_22

Bron:
www.mmnews.de
Auteur: Gerhard Breuning

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", christendemocraten, Duitsland, Elite, Graaien, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, socialisme, Socialisten, socialistisch idealisme, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op Het klimaatsocialisme

 1. joopklepzeiker zegt:

  Iemand nog iets gelezen over investeren in een kouder wordend klimaat in een commentaar van mij in een ander topic ?

  Like

 2. VarAway zegt:

  Kan iemand zich nog herinneren hoe het in de late jaren 50 tot eind 60 was?
  In Londen en trouwens heel Engeland, konden de mensen hun witte wasgoed
  niet eens buiten laten drogen, omdat er zo veel roet in de lucht zat..

  Dekschuiten ( barges ) vol met vuilnis werden met sleepboten uit N.York naar
  volle zee gesleept en met bulldozers “geleegd “.
  Honderden mijlen op de N.Atlantic kwamen we het vuil al tegen…
  ALLE grote rivieren waren open riolen.
  De Dommel in Eindhoven kreeg 3 keer per dag een andere kleur door de weverijen.
  De havens waren dood, geen vis meer te bekennen, olie dreef aan de oppervlakte.

  Ik durf de stelling aan, dat ons oppervlakte water, onze lucht
  ( OOK in de drukke steden ), nog NOOIT zo schoon is geweest als nu.

  Maar de klimaat gekkies zijn rupsjes nooit genoeg en willen alles/iedere industrie
  en electr. centrale om zeep helpen.
  Terwijl JUIST in Afrika, het Subcontinent,M.Oosten, China, Latijns Amerika nog
  VEEL klimaat winst te behalen is.

  Maar NEE, onze welvaart MOET en ZAL naar de “kloten” worden geholpen,
  met dank aan Green Peace en Groen Slinks.

  Like

  • In de Amerikaanse rivieren dreven de afvalproducten van de chemische industrie als grote wolkens wit of geel schuim naar zee toe. Wolken die hoger waren dan de brug van ons schip. Zeker een meter of 20 denk ik. En dan een onafzienbare stroom, het bleef maar doorstromen. Dagen lang. Misschien ook wel jaren lang maar zo lang waren we daar niet. Je kreeg er brandende ogen van en die rotzooi benam je de adem. Beetje een stank die ik later ook tegenkwam bij chemische fabrieken in de Europoort.

   Like

   • fleckie zegt:

    …..’CHEMIEGIGANTEN ..gaan IN…ZADEN’, de VOLKSKRANT 17.12….1983!!……………..
    ‘De plantenveredelingsbedrijven in de…westerse…wereld waren tot de jaren ..’70 veelal familiebedrijven. In de. Afgelopen tien jaar zijn nagenoeg al deze bedrijven gefuseerd en/of opgekocht door …chemie-giganten..als…SHELL,..CIBA-GEIGY,…MONSANTO,…en SANDOZ. ..Over de motieven v.d.veredelingsbedrijven om zich te laten opkopen ..en..de.motieven v.d.giganten om te kopen is onderhand meer duidelijkheid ontstaan. OOK de gevolgen van deze combinatie..worden..langzamerhand duidelijk. ……….Met financiele steun van het ..FNV onderzocht Tom Groosman v.d. Katholieke Hoge School in Tilburg de situatie in de Nederlandse zaaizaadsector. ..Het bleek dat ..in..de..jaren ’70..de veredelingsbedrijven positief stonden tegenover..overname. ..Hogere investeringskosten en de behoefte om de concurrentiepositie te verbeteren..waren belangrijke redenen daarvoor. Door de toenemende..internationale bescherming van…VEREDELDE gewassen..werd het voor multinationale..ondernemingen..aantrekkelijk om ..in..deze..branche te investeren …………….Andere redenen zijn de altijd aanwezige behoefte..aan..voedsel.,..de hoge rentabiliteit van de investering, het goed op elkaar aansluiten van distributiekanalen..voor..de…bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden9eveneens geleverd door de..chemiegiganten] ..en..voor..de..zaden,…en emmers geld om te investeren. …..In Nederland..leidde..dit..ertoe..dat..SHELL, SANDOZ[Zwitserland] en BP..flink penetreerden in de zaaizaadsector. ..Bedrijven als bijvoorbeeld ZWAAN..BROERSEN, TURKENBURG..en SLUIS en GROOT ..zijn zo deel geworden van een multinationale onderneming. ……….DIT..heeft..onverwachte ..gevolgen. Overheidsinstituten in NL. Verrichten vaak voorbereidend fundamenteel..veredelingsonderzoek voor..uiteindelijk…COMMERCIELE..RASSEN. Na..het voorbereidend werk gaan de zogenaamde halffabrikaten tegen betaling [aardappels] of vaak door loting [granen] naar de bedrijven..die VERDER VEREDELEN. Door ..de..genoemde..overnames..komt het voor dat nu zowel multinationals als kleine bedrijven profiteren van…OVERHEIDSGELD. ……………Een ander voor de hand liggend gevolg is de gelijktijdige”marketing” van rassen met .BIJBEHORENDE..BESTRIJDINGSMIDDELEN. Dit word al gedaan!. ..ACtiegroepen noemen ook demogelijkheid dat de..veredelingsstrategie..wordt aangepast aan de..aanwezige…bestrijdingsmiddelen. ..Anders gezegd: een chemiegigant die..een..bestrijdingsmiddel..tegen..een..bepaalde..plantenziekte..op..de..markt..brengt, zal niet gauw planten gaan veredelen ..om. Resistentie te krijgen tegen deze specifieke ziekte. ….Veredelaars bij bedrijven ..ontkennen ten stelligste ooit aan zulke praktijken te willen meedoen.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    Geliked door 1 persoon

  • Flo zegt:

   Helemaal zoals het is!!

   Like

 3. Jean zegt:

  Die opwarming van de aarde is een feit, op 12 augustus 2016 moesten we de verwarming ‘aan’zetten vandaar die opwarming van de aarde…..

  Like

 4. Pingback: Het klimaatsocialisme - Ik zeg NEE tegen EU

 5. fleckie zegt:

  UIT ‘ONZE WERELD’…….’..ZONNIGE. TOEKOMST’ ………..’Een onderzoekslaboratorium midden in het Engelse landschap.Geleerden, verbonden aan een van de gorritste CONCERNS op het gebied van de …VOEDSELVERVAARDIGING ter wereld, werken aan een nieuwe…biologische en landbouwkundige methoden ..om..de..produktie van planten en bomen ..OP te VOEREN om op die manier..MEER..VOEDSEL te kunnen produceren. Deze techniek is uniek. De techniek heet…KLONEN. …..Dr.Peter CRITchley werkt hier, bij de afdeling…..TOEGEPASTE…BIOWETENSCHAPPEN, UNILEVER RESEARCH. ……….Dr. CRITCHLEY:..”Klonen noemt men het proces waarbij men een kleine hoeveelheid weefsel neemt en de cellen in dat weefsel ..VERMENIGVULDIGT..op..de..normale manier. …Daarna doen we de juiste hoeveelheid voedingsstoffen..EN..PLANTEHORMONEN..in de pot, waardoor de plant verschillende dingen gaat doen, verschillende kanten opgaat, verschillende groeiprocessen door-maakt. …..UIT de plant ontstaan dan en heleboel kleine plantjes, die we losmaken ..van..deze..grote massa cellen. ..We kunnen de plantjes dan laten uitgroeien tot nieuwe bomen, die tenslotte in de kwekerij worden geplant en daarna worden uitgezet op de plantages’………………
  Uit de wortel van EEN PLANT kunt u dus tientallen andere planten maken?……..”Wel DUIZEND andere planten ook. Op een plantage zetten we natuurlijk niet maar een soort plant, want er kan altijd een of andere ziekte of parasiet voorkomen. We planten er minstens tien verschillende soorten”……En u weet dan dat het allemaal goede bomen worden?…..”ja, want ze zijn allemaal afkomstig van goede.. vaders…en..moeders. Inderdaad”. …..De toekomst lijkt dus zonnig. In elk geval voor UNILEVER…………….Kenneth Durham, vice-voorzitter v.d.RAAD van Bestuur ..van UNILEVER PLC:”Er wordt op het ogenblik hard gewerkt om via CELKWEEK en het overbrengen van ERFELIJKE eigenschappen variëteiten te produceren die geen geweldige hoeveelheid kunstmest nodig hebben, wat energie-besparend werkt. Bovendien moeten ze bestand zijn tegen ziekten, EN EEN HOGE PRODUKTIE hebben. Ik denk dat hiervoor GROTE MOGELIJKHEDEN bestaan..en daarom gaan we er voorlopig mee door.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

  • fleckie zegt:

   De ‘boventiteling’ ONZE WERELD’ moet i.p.van ‘ONZE WERELD’ zijn…’EEN KWESTIE VAN SMAAK’., isbn 9021510642.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

  • fleckie zegt:

   Uit ‘EEN KWESTIE. Van SMAAK’ 1981, isbn 9021510642. Pag. 12, ……………’ECONOMISCHE MACHT IS POLITIEKE MACHT’. ……..’..Mindanao,…CHIQUITA-banen tot aan de horizon. Meer dan de helft v.d. Zeer vruchtbare grond wordt gebruikt voor de verbouw van export-gewassen, terwijl ruim tweederde v.d.kinderen op…MINDANAO ondervoed is’. …………….De bananenplantages. TADECO is de grootste ter wereld. …5000 hectare, twintig miljoen dozen bananen per jaar. De bananenindustrie is de meest geconcentreerde voedselindustrie ter wereld. …DRIE AMERIKAANSE CONCERNS,…UNITED BRANDS, DEL MONTE, en CASTLE COOK, beheersen bijna …DRIEKWART van de totale wereldhandel. ..United BRANDS kweekt 86% van zijn bananen op eigen grond. De overige 14% komt v.d.plantages zoals Tadeco, eigendom van ..DON ANTONIO FLORENDO, een v.d.machtigste mannen in de …..FILIPIJNEN..Zijn manager voor INdustriele Betrekkingen, Generoso Ebo, staat ons graag te woord.Ebo:” De belangrijkste aandeelhouder is Don Antonio FLORENDO”. ..U noemt hem Don.Waarom?…..”Omdat dat zijn titel is”…..Wat betekent het? …..”Voornaam, eerbiedwaardig’……Is hij een eerbiedwaardig man in dit land?…”Zeer eerbiedwaardig”……Ja?..”ja’………Is hij een belangrijk man? “Een zeer belangrijk man”……
   Kan zo’n man een belangrijke rol spelen in dit land?..’Ja, in economisch opzicht zeker”…..
   Kunt u daarvan een voorbeeld geven? “Hij leidt deze bananenonderneming, en hij heeft ook nog andere bedrijven…”…..Ja?”zoals FORD MOTORS. Hij is een van de dealers van FORD MOTORS”……Oh. ‘Hij heeft ook”’hij heeft een varkensfokkerij. Dat is goed voor de economie van het land.”…… En hij zit ook in de politiek?..Ebo:” Hij zit op dit moment in de politiek omdat hij benoemd is tot voorzitter v.d. KBL”. …..Wat is dat? :Dat is de nieuwe partij”. …..De nieuwe partij van de president?..”van de president, ja”……Is hij een goede vriend van de president?..”,ja”……En is hij populair?..”Beroemdheden, als Gina Lollobrigida, zijn regelmatig te gast. De plaatselijke elite heeft nauwe banden met de internationale zakenwereld. ……Waarom komen deze buitenlandse bedrijven naar de..FILIPIJNEN?..Oud-senator José Diokno, vroeger partijgenoot van…dictator…MARCOS, nu, na enige jaren gevangenschap, een van de leiders van de FILIPPIJNSE oppositie:”Daar zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste reden is volgens mij dat in de Filippijnen de arbeidskrachten HEEL goedkoop zijn en kunnen lezen en schrijven. ..Maar liefst 87% v.d.Filippijnen kan lezen en schrijven. En ongeveer 40% v.d. Bevolking spreekt Engels. De arbeidskrachten zijn dus niet alleen GOEDKOOP, maar ook gemakkelijk op te leiden. En bovendien zijn de arbeiders WEL GEDWONGEN ZICH VOLGZAAM TE GEDRAGEN”….De officiele VAKBONDEN worden ONDERDRUKT, vaak op brute wijze. De arbeiders op de bananenplantages organiseren zich dus in het geheim en willen alleen met ons spreken als ze anoniem kunnen blijven. ……….Zij de arbeiders hier georganiseerd in een vakbond?. ..Een arbeider op een bananenplantage :’Nee”…Waaron niet?”ze durven geen vakbond op te richten omdat zodra de directie erachter komt dat er een vakbond is, ze automatisch hun baan verliezen en werkloos worden. Ze worden eruit geschopt”…..Zijn collega vult aan:”We proberen de arbeiders op de bananenplantages in het geheim te organiseren”. …..Waarom in het geheim?..”Omdat het in TADECO al eens is voorgekomen dat iemand die een vakbond wilde oprichten, door VEILIGHEIDSAGENTEN van de directie is achtervolgd en ..vermoord”……Vermoord?..”Een persoon is vermoord, ja”…….De arbeiders op de Tadeo-plantage worden in het gareel gehouden door zwaargewapende…PRIVE-SOLDATEN, die ook worden gebruikt om de gevangenen van een gevangenis in de buurt, die op de plantage tewerk zijn gesteld, te bewaken. …..Tadeco-manager Generoso Ebo:” op dit moment werken hier…800– gevangenen in het kader van een contract dat we met de regering hebben gesloten. Wij noemen het een gezamenlijk ondernemingsproject en in het contract staat dat we ook een aantal gevangenen in dienst moeten nemen. Het is de bedoeling…”……….Omdat u de grond van de gevangenis pacht?.”Ja. En ze zijn hier om zich te rehabiliteren
   “……U doet dus sociaal werk?..:”Sociaal werk, ja. Sociaal werk. En ze werken hier naar ieders tevredenheid”. …..Betaalt u de gevangenen?……:”WE betalen ze hetzelfde loon als de anderen”. ……….We slaagden erin in het geheim met een van de gevangenen te praten. ..Krijgt u hier in Tadeco hetzelfde loon als de andere arbeiders?..Gevangene:”Nee, niet hetzelfde. Wij vallen in een andere loonschaal. Wij krijgen elf peso’s ..en..de..niet-gevangenen..krijgen veertien..peso’s”. …..En krijgen de gevangenen dezelfde toeslagen als de andere arbeiders?…:”Nee, de gevangenen krijgen geen toeslagen, De gewone arbeiders krijgen naast hun loon van veertien peso’s wel extra toeslagen”……Zij krijgen dus extra toeslagen voor vakantie en dergelijke?…:”Ja, zij krijgen extra toeslagen voor vakantie”. …..Dat betekent dus dat de gevangenen goedkoper zijn voor TADECO dan de gewone arbeider,klopt dat?. ..:”Ja, dat klopt”. …….Tadeco manager EBO:” Van het basisloon wordt door de gevangenis een heel klein percentage ingehouden voor het onderhoud van de gevangenen”……Voor inwoning?.:”Voor kost en inwoning, zoiets dergelijks. En de rest van het loon wordt voor hun IN BEHEER GEHOUDEN. Mar extra toeslagen voor overwerk, werk dat wordt gedaan buiten de achturige werkdag om, en voor vakantie, krijgen zij ook”……Maar ze moeten hun vakantie toch in de gevangenis doorbrengen?. :”ja…”………..In WERKELIJKHEID wordt ruim ..EEN DERDE van hun loon ingehouden. De meesten van de zevenduizend arbeiders van Tadeco verdienen nog niet de helft van wat nodig is voor de minimale levensbehoeften in de..FILIPIJEN. Ze wonen met hun gezinnen op de plantage. …We mochten alleen de huizen van de opzichters filmen, maar toch slaagden we erin de SLAAPHUTTEN voor ongetrouwde arbeiders te bekijken:…24 man in een kamer. De enige privacy bestaat uit gekleurde gordijnen tussen de bedden!<<<<<<<<<<>>>>>>>>>’KLEINE BOEREN op de vlucht voor JAPANSE bananen,,:Linda Rosa, haar gezin en andere boeren groente,mais, zoete aardappelen en bananen voor eigen gebruik. …maar de TADECO-plantage had MEER GROND NODIG. Om MEER CHIQUITA-bananen te verbouwen voor de export naar Japan. De politie kwam het zakenleven te hulp. Linda en haar dorpsgenoten werden weggejaagd, bulldozers verwoestten hun hutjes.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

 6. Schone lucht ? wat denken jullie van die vliegtuigstrepen en die pastel kleurige zonsondergang van 5/8, al zeker een jaar lang kijk ik elke dag en zie geen heldere zonsondergang meer.

  Ik heb hier twee you tube video`s de eerste is van ;Geo-Engeneering en Klimaat | Herman Russchenberg Studium Generale Delft. (kijk vanaf 12.00)
  http://www.youtube.com/watch?v=Km7SE2QjUF0

  De tweede van uit Australie, “that is not the sun” ?( kijk van af 16.00.)
  http://www.youtube.com/watch?v=gHoJuPa-0ck

  Hoor graag jullie mening.

  Like

 7. fleckie zegt:

  ‘HET..GRAANWAPEN’, Uit ‘EEN KWESTIE van SMAAK’,… de VOEDINGSINDUSTRIE /de PLANTAGES/, de GROENE. REVOLUTIE/…het …GRAANWAPEN’…. Van NOIB den Haag, isbn 9021510642, sept 1981,!!……………In de afgelopen 30tot 40 jaar is de Derde Wereld op grote schaal graan gaan importeren. VOOR die tijd was de eigen produktie groot genoeg om zichzelf te voorzien en soms zelfs om te exporteren. …In de jaren’30 was het enige gebied op aarde dat onvoldoende graan produceerde..West-Europa.. Tegenwoordig is het de hele werel, behalve NOORD-AMERIKA, AUSTRALIE..en NW.ZEELAND. VOOR de TWEEDE. WERELDOORLOG overschreed de hoeveelheid graan die over grenzen en oceanen ging vrijwel nooit de 30 miljoen ton per jaar, In 1975 bedroeg dit cijfer bijna 160 miljoen ton: een groei die nauwelijks minder spectaculair kan worden genoemd dan die van de handel in olie. …..Sinds kort importeren de ontwikkelingslanden van Azie,AFRIKA en Zuid-Amerika op grote schaal tarwe. ..Rijst-etende volken hebben de smaak van brood te pakken gekregen. Brood is..HET..voedsel geworden v.d.miljoenen migranten van platteland naar stad,afgesneden van hun traditionele voedselbronnen.De voedselimporten moeten het evenwicht tussen stabiliteit en burgerlijke onrust- of revolutie–in stand houden. Daaruit is de stijgende lijn in de graanimporten van de minder ontwikkelde landen, van 32.9 miljoen ton in 1965 tot bijna 50 miljoen ton in 1976 te verklaren. ……
  Uitgaande van allerlei onderzoeken naar voedsel,schatten de VN dat het aantal ondervoede personen op aarde [m.u.v. CHINA], in 1970 tussen de 450 en 800 miljoen lag. In 57 van 97 ontwikkelingslanden krijgt het overgrote deel v.d.bevolking te weinig calorieën binnen…………………
  Wie zijn de belangrijkste producenten van voedsel? Met het oog op de bovengeschetste situatie, is dat een vraag van belang. ……….De geindustrieerde landen, met tweevijfde deel v.d.wereldbevolking, produceren samen driekwart van alle voedingswaren. Maar in feite zijn slechts vier landen voedselexporteurs van enige betekenis, t.w……de VERENIGDE STATEN,,…CANADA, AUSTRALIE. En NIEUW. ZEELAND….Zo’n 150 landen importeren hun waren. …..Hoewel ook andere landen graanproducenten van betekenis zijn, hebben alleen de VS..een…OVERSCHOT.. Van graan aan te bieden,waardoor ze de balangrijkste exportmogendheid zijn ..Zij…BEHEERSEN het..GROOTSTE..DEEL..van de MARKT: in 1975, bijna 50% van de tarwe-export, 68,3% v.d.maisexport, ongeveer 80% van de sojabonenexporthandel en 43,9% van de rijstexport, wereldwijd. ………De VS..zijn..een supermacht. Alleen al in de staat IOWA wordt eenieder van alle mais op aarde verbouwd, en KANSAS en ZUID-DAKOTA produceren meer tarwe dan heel AUSTRALIE……De controle die een paar landen uitoefenen op de wereldwijde graanexporten is groter dan die van het Mi-Oosten over de wereloliereserves. De afhankelijkheid valt eenvoudig te constateren, als we tarwe als voorbeeld nemen. In 1975, voorzagen de VS in 2,8 miljoen ton v.d.totale 5,8 miljoen ton die in Brazilië werden geconsumeerd, 221.000 van de 246.000 in Ecuador,510.000 van de 651.000 in Venezuele, 1.6 miljoen van 1.7 miljoen in Zuid-Korea, 487.000 van de 525.000 op de Fiipijnen en 370.000 van Israel’s 655.000 ton geconsumeerde tarwe. ……….Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw werd Amerika’s graanexporten in 1975..gedomineerd door..5…grote maatschappijen, die samen 85% v.d. Totale capaciteit voor hun rekening namen. Het zijn:…..CONTINENTAL,…..CARGILL,…..[beide uit Amerika], …..DREYFUS..[Frankrijk],…..ANDRÉ..[Zwitserland],…..en NUNGE..[oorspronkelijk Nederlands, gevestigd in ..ARGENTINIE, ..BRAZILIË,…..en de…VS.]…………….CARGILL..en..CONTINENTAL verwerken de helft van al het uit de VS geëxporteerde graan,oftewel een kwart van al het graan dat op de wereld wordt verhandeld….De “Grote VIjf” beheersen tevens de graanhandel van het gemenebest, de Canadese handel in gerst,de ZUID-AFRIKAANSE MAISHANDEL..en de ARGENTIJNSE handel in tarwe. ….. Dat zij de handel beheersen, hebben deze grote maatschappijen te danken aan hun investeringen in transport, verwerking en distributie van graan, op globaal niveau…CARGILL en Continental zijn waarschijnlijk de twee grootste prive-ondernemingen in de VS, en Bunge misschien de grootste ter wereld ……D “Grote Vijf” hebben aandelen in banken, scheepvaart, onroerend goed, hotels,verf- en glasfabricage, mijnbouw, staalfabrieken, veefokkerijen,meelfabrieken, veevoeder, etc. …………..
  Een van de meest in het oog springende kenmerken van de graanmaatschappijen , vergeleken met andere grote conglomeraten, is hun…privestructuur. Zeven families…hebben..alle..macht:Bij Continental de familie Fribourg, bij Bunge de families Hirsch en Born, bij CARGILL de Macmillans en de Cargill’s en bij Louis Dreyfus en André de families van die naam. ……….Niet alleen zijn bijna alle aandelen in handen van de familieleden, ook bekleden zij de hooggeplaatste functies in de bedrijven. ……….Omdat er geen andere aandeelhouders zijn, wordt zelden opening van zaken gegeven–jaarrekeningen worden niet gepubliceerd. ……….Aan de vooravond van een door hem geleid onderzoek naar de rol van deze maatschappijen in de Amerikaanse buitenlandse politiek, zei de toenmalige senator Frank Churchill:”niemand weet hoe ze te werk gaan, hoeveel winst ze maken, welk deel ze daarvan aan belastingen afdragen en welk effect ze hebben op onze buitenlandse politiek, en veel anders is ook niet van ze bekend”. ……………Er wordt een strikte geheimhouding in acht genomen en ieder inmenging van buitenaf worst geschuwd. Hoewel ze miljoenen DOLLARS>>SUBSIDIE v.d.AMERIKAANSE OVERHEID hebben ontvangen, vinden de maatschappijen niet dat het publiek ook maar enig recht heeft om iets over hen te weten…..CONTINENTAL, het FRIBOURG-LEGAAT, graanhandelaren sinds het begin van de 19e eeuw, heeft nog nooit een bedrijfsbrochure uitgegeven.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 8. Jan zegt:

  De Groenen kunnen tevreden zijn:

  Like

 9. hendrikush zegt:

  De “gelovigen” die zich druk maken over “het milieu” negeren de werkelijke oorzaak van de aantasting van het milieu: de ongebreidelde groei van de mensheid.

  Dank zei (westerse) medische kennis, voedselhulp, liefdadigheid en ontwikkelingshulp groeit het aantal inwoners van de aarde ongeremd door. De (westerse) technische vooruitgang zorgt voor vermindering van werkgelegenheid in de basisindustrie. Bootladingen krachtige jonge mensen zonder perspectief zoeken hun heenkomen naar gebieden met betere voorzieningen. Daar exploderen de kosten van uitkeringen en veiligheidsvoorzieningen.

  Een beter milieu vraagt om minder mensen. De ethische en poltieke consequenties daarvan worden ontkend of genegeerd. Wie bindt de kat de bel aan?

  Like

  • louis-portugal zegt:

   De witte strepen komen door condensvorming omdat het daarboven zeer koud is.
   Peter Haisenko zegt in Anderwelt dat men via de vliegtuigen geen chemicaliën kan verstrooien omdat die door de grote hitte; tot 1500 graden in de motoren, zouden verbranden.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    De witte strepen komen door condens vorming, dat is een van de waarheden .

    via de vliegtuigen geen chemicaliën kan verstrooien omdat die door de grote hitte; tot 1500 graden in de motoren, zouden verbranden.

    Dat is onzin , complete onzin !
    De chemicaliën gaan niet door de motoren heen en cloud seeding wordt gewoon toegepast .
    Cloud seedin
    About 2,610,000 results (0.66 seconds)

    Like

   • herman russchenberg video gezien ? spelen met wolken , wolken witter maken ,nou dat gebeurt vandaag de dag .

    Like

  • fleckie zegt:

   MEN KAN ZICH WEL AFVRAGEN: Waarom nemen die rijke olielanden hun EIGEN SOOTGENOTEN, qua ..OVERTUIGINGEN, ,…’IDEALISME”, etc. niet in hun werkgelegenheid op?, nu profiteren ARABIEREN WEER van andere volkeren, die door hun ongebreidelde bevolkingsaanwas gedwongen zijn [als Untermenschen] arbeid te verrichten, voor hun……[o.a.de Filipinos]

   Like

   • fleckie zegt:

    Oh, ja, weet u nog: de charismatische Poolse paus ging toch in o.a.AFRIKA, vertellen dat anticonceptiemiddelen zoals… verboden… waren.

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Helemaal mee eens hendrikush

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Ik kan ze het perspectief bieden van zelf voedsel verbouwen in plaats van te bedelen, maar dan moeten wij eerst wel heel erg veranderen, want het was altijd zo handig om ze achterlijk te houden dan was het plunderen wat eenvoudiger .

   Even rebooten, schop in den handen en hup aan het werk .

   Eerst wat corrupte smerige dictators door ons gesteund tegen de muur zetten .

   Er moet dus een drastisch andere manier van benaderen gekozen worden, dat vereist HEEL veel van ons en HEEL veel van hun .

   Geliked door 1 persoon

   • Anneke zegt:

    Denk eens aan de CHEM-trails….Géén condensvorming, máár chemicaliën in het luchtruim. Dodelijk voor de planeet… Deze chem-trails worden inmiddels al zo’n zestien jaar het luchtruim ingestrooid.

    Like

 10. We gaan langzaam naar de kloten.

  Like

 11. ubuntu404 zegt:

  Dit is op Ubuntu404 herblogden reageerde:
  Klimaat illusies…..

  #Leestip

  Doe zelf eens wat onderzoek 💡💭

  Like

 12. Pingback: Het klimaatsocialisme – Maatschappelijke (r)evolutie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s