Oostenrijk: 45.000 maal asielbedrog – € 100 miljoen schade

Screenshot_5

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Een speciale eenheid van de vreemdelingenpolitie van het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken doet al jarenlang onderzoek naar “asielzoekers” in het land. Het resultaat is vernietigend: van de 90.000 onderzochte “asielzoekers” hadden 45.000 – de helft dus – het systeem ten gunste van zichzelf misbruikt en de staat bedrogen.

Contra magazine

Zoals de “Kronen Zeitung” onder verwijzing naar cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken bericht, heeft de speciale eenheid van de vreemdelingenpolitie bij ongeveer de helft van de 90.000 controles van “hulpbehoevende migranten” (ambtelijk Duits) vastgesteld dat zij helemaal niet zo “hulpbehoevend” zijn. Want bij deze ongeveer 45.000 personen werden of de uitkering gekort of helemaal ingetrokken.

De tussen 2007 en de zomer van 2016 ontdekte gevallen van misbruik van het asielsysteem hebben volgens interne berekeningen door het ministerie van Binnenlandse Zaken een financiële schade van meer dan € 100 miljoen veroorzaakt. De op dit moment ongeveer 84.000 “asielzoekers” in Oostenrijk krijgen onderdak, verzorging, gratis medische zorg en een maandelijks zakgeld. Officiële kosten voor dit jaar: € 550 miljoen. Dat zou ongeveer € 6.500,- per jaar respectievelijk ongeveer € 540,- in de maand zijn. Maar volgens waarnemers is dit bedrag veel te laag.

Screenshot_6

Gezien het feit dat steeds meer mensen in Oostenrijk asiel aanvragen en het aantal mensen met een minimumuitkering sinds 2010 verviervoudigde, is minister van Binnenlandse Zaken, Wolfgang Sobotka, van plan om de speciale eenheid van de vreemdelingenpolitie uit te breiden met tien medewerkers. Want het huidige aantal medewerkers is al lang niet meer voldoende om een grondige controle te garanderen.

Wat in de media steeds opnieuw “op zichzelf staande gevallen” worden genoemd, is echter al lang een patroon dat in de bevolking tot onzekerheid leidt. Zulke meldingen dragen er ook aan bij dat de FPÖ in de peilingen steeds meer instemming krijgt, terwijl de “Refugee-Welcome-klappers” van de Groenen nog steeds stil blijven staan. Als het aan de Groenen zou liggen, dan zou men de “asielzoekers” waarschijnlijk helemaal niet controleren en in plaats daarvan van nog meer geld voorzien. Maar dat komt – begrijpelijkerwijs – niet echt goed aan bij de bevolking.

Screenshot_7

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Graaien, Groenen, Illegalen, Immigratie, islamappeasement, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Multiculti, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Oostenrijk: 45.000 maal asielbedrog – € 100 miljoen schade

 1. ildiko zegt:

  nou dit was van km-s te zien wanneer deze bezetters respectloos hier naar Europa marcheerden.

  Like

 2. Volgens mij wordt er helemaal geen uitzettingen gedaan. Daar hoor je nooit iets over. Dat blijft dan ook maar gewoon hier illegaal rondhangen en gaan dan op jacht naar geld. Je zou zo graag eens horen dat dit aangepakt gaat worden, sluit dit zootje anders voorlopig op.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ik zou me doodschamen als ik tot ‘de Groenen’ zou behoren als dit bedrog aan het licht kwam. Kennelijk beschouwen zij dit als een klein risico als er zoveel mensen asiel aanvragen, maar normaal is het natuurlijk niet.
  Goed dat de overheid deze fraude in beeld heeft. Maar nu zou uitzetting moeten volgen, want wie wil er profiteurs in zijn land laten leven, die op valse gronden zijn binnengekomen?
  Als de uitkering stopt en ze blijven in Oostenrijk plakken, dan is de kans groot dat ze in de illegaliteit verdwijnen, en om aan geld te komen op rooftocht gaan. Beter is het om ze uit te zetten. Zonder pardon! Als je de boel beduvelt, heb je mis gerekend en ga je eruit!

  Gek dat we de laatste tijd wel uit andere EU-landen dit soort berichten horen, maar van onze eigen overheid horen we zeer weinig. Misschien komt het door het (veel te lange) zomerreces, maar eerder geloof ik dat ze bewust informatie voor ons achterhouden, om het volk koest te houden.

  Wat mij betreft nemen ze hier ook extra mensen in dienst die de echte vluchtelingen van de oplichters gaan scheiden. Jammer voor het COA, die er zo heerlijk veel geld aan overhoudt……!

  Like

 4. BertG. zegt:

  Dat kan iedere simple mind toch van tevoren bedenken, als ze iedereen op ze bruine ogen geloven.
  Ze weten niet eens wie wie is of waar iemand vandaan komt.
  Ja uit Syrië, daar komen ze allemaal vandaan, Al ben je zo zwart als de nacht, als je het maar lang genoeg volhoud.
  En met een stuk of wat paspoorten in je binnenzak is het natuurlijk een klein kunstje.
  Ze vragen er gewoon om in de zeik genomen te worden.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Wat zeuren we toch:

  Dit is in overeenstemming met de islam: de ongelovigen zijn verplicht om voor de gelovigen te zorgen.

  Laten we blij zijn dat alle andere eisen nog niet op tafel komen.

  Op naar de sharia en naar de islamisering van de westerse samenleving.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Tenslotte mag je liegen tegen ongelovige honden !

  Like

 7. elisah zegt:

  Wie de boel opzettelijk belazerd, moet onmiddellijk uitgezet worden. Dat drukt de kosten zeker met de helft en het heeft een preventieve en afschrikwekkende werking.

  Like

 8. Pieter zegt:

  Dacht men soms hier dat het in Nederland anders was, alleen doet men hier geen onderzoek uit politieke correctheid ! Wat een cynisme, terwijl honderdduizenden hier de kluit belazeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s