Peiling: AfD staat in Mecklenburg-Vorpommern en Berlijn voor successen

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD komt in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern op 19%, in Berlijn op 14%. CDU en SPD verliezen duidelijk in beide deelstaten. Die Linke is sterk.

DWN

Enkele weken voor de deelstaatverkiezingen in Mecklenburg-Vorpommern en Berlijn staat de SPD in de beide deelstaten nipt op voorsprong in de gunst van de kiezers. In de door “Bild” gepubliceerde peiling van het instituut Insa lukt het echter geen van de partijen om boven de 25% van de stemmen te komen.

In Mecklenburg-Vorpommern, waarop 4 september zal worden gestemd, verliest de SPD duidelijk in vergelijking met de verkiezingen in 2011, maar wordt volgens de peiling met 24% wel de grootste partij. Daarachter ligt de CDU met 23%. De AfD en Die Linke krijgen elk 19%, de Groenen 6%. De FDP en de NPD zouden met elk 3% van de stemmen niet in het deelstaatparlement vertegenwoordigd zijn.

In Berlijn staat volgens de peiling de SPD met 23% van de stemmen voor op de Groenen, die op 19% komen. De CDU komt met 18% op de derde plaats, gevolgd door Die Linke met 15%. De AfD kan bij de verkiezingen op 18 september in Berlijn hopen op 14% van de stemmen, de FDP zou met op dit moment 5% van de stemmen terug kunnen keren in het parlement van de hoofdstad. De Piratenpartij zou met 3% niet meer in het parlement vertegenwoordigd zijn.

Het instituut enquêteerde voor de peiling van 2 tot 9 augustus 1000 kiesgerechtigden in Mecklenburg-Vorpommern en 1000 in Berlijn. De foutmarge bedraagt maximaal plus/min 3%.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland). Bookmark de permalink .

7 reacties op Peiling: AfD staat in Mecklenburg-Vorpommern en Berlijn voor successen

 1. Angie1968 zegt:

  Dat moet een nog veeel grotere marge worden. Als we in Europa het tij willen keren moeten deze realistische vaderlandslievende partijen een zeer grote voorsprong krijgen. Dan alleen kunnen ze een machtsfactor vormen, en de regressief linkse volksverlakkende arrogante schijtkliek verdrijven.

  Like

 2. Wat hebben die Duitsers toch, zijn het massochisten geworden of zo. Je herkent ze zowat niet meer. Dit is toch niet wat ze willen.dat dit zich in hun land afspeelt ?

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Duitsland, heeft u nooit de verhalen gehoord van uw ouders en grootouders? Of werd dat angstvallig verzwegen? Vele Duitsers stierven de hongerdood. Vrijwel alle Duitse vrouwen werden massaal verkracht door Russische militairen om vervolgens aan de kozijnen van de voordeuren gespijkerd te worden. Kinderen werden niet ontzien bij de vele martelingen die plaatsvonden. Massaal werd er zelfmoord gepleegd omdat deze dood milder was dan wat hen te wachten stond.
  Sta hier eens bij stil want als jullie gezamenlijk niets ondernemen is de toekomst voor jullie vele malen erger dan wat op het einde van WO2 gebeurd is.
  Toon jullie ware aard en doe hier iets aan.

  Liked by 1 persoon

 4. mike8738 zegt:

  Lijken wel Nederlanders, elkaar de hersens inslaan om een potje voetbal maar een stel jochies kunnen ongestoord auto’s platbranden en hele wijken terroriseren.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Er zijn nog veel te veel kiezers, die als zombies op links, en de policor partijen blijven stemmen. Zo gaat het verder met de ontmanteling en vernietiging van Duitsland, door Merkel, en de politieke bende, die de marionetten zijn van Bilderberg, de Eussr, en de NWO.

  Like

 6. Pieter zegt:

  Maak me zorgen. Het is niet overtuigend. De gevestigde bolwerken blijven sterk of worden ingevuld door links.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s