Rusland breidt luchtmachtbasis Hmeymim uit: “Bijdrage aan stabiliteit en veiligheid”

Screenshot_30

Russische SU-24 bommenwerpers op de luchtmachtbasis Hmeymim in Syrië.

(Vertaling: E.J. Bron)

MOSKOU/DAMASCUS – Rusland is van plan de huidige luchtmachtbasis Hmeymim in Syrië uitbreiden tot een volwaardig en langdurig steunpunt. Regionale partners zijn het hiermee eens en zien in de maatregel een stap naar meer veiligheid en stabiliteit in de regio. In die zin liet ook de Midden-Oosten-deskundige en voormalige hoofdredacteur van het Iraanse persbureau “MehrNews”, Hassan Hanizadeh, zich uit.

Duits - Zuerst

Letterlijk zei de deskundige in een gesprek met de Russische nieuwssite “SputnikNews”: “De landen in het Midden-Oosten – Syrië zelf, Iran, Irak en Libanon – begroeten dit initiatief, omdat Rusland nooit een militaire agressie of kolonisatie van de landen van deze regio ten doel had.” En verder: “Het doel van de Russische militaire aanwezigheid is bevordering van veiligheid en stabiliteit, terwijl de VS met hun militaire steunpunten in de meest verschillende delen van de wereld alleen maar verwoesting veroorzaken en de veiligheid ruïneren.”

De uitbreiding van de Russische basis in Hmeymim zou de invloed van Rusland “tegen de agressie van de VS in Syrië sterker maken. Dat zal alleen maar ten goede komen aan de volkeren van Syrië, Iran, Irak en Libanon.” Iran zou het plan daarom als verstandig en juist beschouwen. Het creëren van een volwaardig steunpunt voor de Russische luchtmacht en ruimtevaarttroepen zou tot een nauwere militaire samenwerking tussen Iran, Irak, Rusland en Syrië bij de bestrijding van de door de VS en Saoedi-Arabië gefinancierde terreurbewegingen.

Ook de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Lavrov, had er onlangs nog op gewezen dat de aanwezigheid van de Russische luchtmacht in Syrië gelijk zou staan aan een garantie dat buitenlandse machten zoals Saoedi-Arabië zich niet zouden laten verleiden tot een militair avontuur in Syrië.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland, Syrië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Rusland breidt luchtmachtbasis Hmeymim uit: “Bijdrage aan stabiliteit en veiligheid”

 1. De Amerikanen zijn hun hele bestaan alleen maar bezig geweest met over de hele wereld dood en verderf te zaaien. Slechts opgeteld 21 jaar hebben ze geen oorlogen gevoerd. Onze redders, bevrijders en 2e hands democratieverkopers. Ik zou wel een mooie grafiek willen zien van hun aantal slachtoffers tegen die van de communisten of de nazi’s.

  Geliked door 1 persoon

  • Perfide Albion zegt:

   In toenemende mate heb ik een hekel aan westerlingen die westerse waarden proberen te vernietigen. VVD-ers en alles dat nog linkser is dan een VVD-er, zeg maar.

   Daarom kan ik deze actie van Poetin alleen maar toejuichen Poetin komt op voor de westerse waarden. Dat kunnen we van die neger en dat wijf van de demo(c)ratische partij niet zeggen.

   Geliked door 1 persoon

  • hslot4 zegt:

   Geschiedenis lesje voor de zondag voor wie zich verveelt of er interresse voor heeft.

   Begin maar met 90 miljoen plus indigenous ppl van amerika beter bekend als indianen eigenlijk zijn ze begonnen met de taoin.
   Ook zo leuke bijna elke feestdag in Amerika is gebaseerd op genocide en volkeren moord
   Columbus dag ….Thx Giving etc etc .
   En geloof me die Columbus was een complete psycho en pedofiel trouwde met 9/10 jarige meisjes en verkocht deze als (sexslaven) dat was de christelijke isis van toen.
   (Uit orginele scheeps logboeken )
   Hij kwam het geloof verkondigen en als men niet bekeerde werd men opgehangen 13 stuks tegelijk om zo onze lieve heer te eren en de 12 apostelen.
   Eerste wereld oorlog was niet 1914 maar 1492 toen Christopher Columbus in sansalvador voet aan wal zette en begon met het vermoorden van de indianen en de colonialisatie.
   Kijk maar naar de definitie van een wereld oorlog en de invasive macht van toen.
   Dus wat wij kennen als tweede wereld oorlog was eigenlijk de derde maarja zo worden er wel meer politiek correcte geschiedenissen geleerd op scholen .
   Paar mooie voorbeelden


   Exterminate them let them eat grass by Floyd RedCrow Westerman (Rip)   En Amerika gaat nog steeds door deze moet eigenlijk even geupdate worden .

   Sorry voor het kapen van de pagina 🙂 excuses

   Geliked door 2 people

 2. Petra DeBoer zegt:

  Goede zaak want Erdogan heeft het doel om Syrië in te lijven om zijn Ottomaanse rijk in 2023 te voltooien en als Rusland dat tegenhoud is alleen maar een hele goede zaak. Daarnaast is het zo dat Rusland niks tegen de Koerden in Syrië heeft die Erdogan het liefst allemaal uitroeit

  Like

 3. De VS moet Poetin zo nodig uitdagen. Onze bevrijders daar heb ik nooit in geloofd. Ook dat was een wedloop tussen de VS en Rusland. Dat heeft Amerika echt niet voor ons gedaan.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Maar we kunnen immers wel concluderen dat het heel wat beter was onder het USA bewind dan onder het nazi bewind geweest zou zijn .
  Maar vergis je niet, de gewone burger in de USA kampt met dezelfde problemen als wij .
  Het is wat uit de hand gelopen en het is tijd voor een correctie .
  En misschien komt die er wel aan ,op 8 november 2016 dit jaar en weten we het definitief op 20 januari 2017

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s