Drie politieagenten luchten hun gemoed: Onderbezet, slecht uitgerust, machteloos tegen terreur

Screenshot_42

(Vertaling: E.J. Bron)

Het dagelijks leven van de Duitse politie wordt bepaald door te weinig personeel, te weinig controle, te weinig respect. Daarbij komt nog het terreurgevaar, waartegen de politie nauwelijks iets zou kunnen doen. Dat is de boodschap van een bericht in de “Bild am Sonntag”, waarin drie politieagenten anoniem geïnterviewd werden.

epoch times

Door de “Bild am Sonntag” werden drie politieagenten, die ontluisterende dingen vertelden, geïnterviewd. De aanleiding is de publicatie van het boek “Duitsland in gevaar” van Rainer Wendt, de chef van de Duitse politievakbond, dat dinsdag verschijnt.

Het dagelijks leven van de politie wordt bepaald door te weinig personeel, te weinig controle, te weinig respect, aldus de boodschap van de drie politieagenten. In de strijd tegen de terreur zou men praktisch hulpeloos zijn.

“We bestrijden de criminaliteit niet meer, we beheren haar alleen maar”

Felix S., al meer dan 20 jaar politieagent, waarvan de meeste tijd in speciale eenheden, zei tegen de “Bild am Sonntag”: “De georganiseerde criminaliteit is niet bang voor de politie. De criminelen voelen zich zeker van zichzelf, grote criminele families kunnen in Duitsland doen en laten wat ze willen. Ze weten dat de politie al lang niet meer in staat is tegen hen op te treden.”

Als reden daarvoor noemt S. het professionele optreden van de criminelen, die veel betere middelen dan de politie zou hebben – ook omdat het zou ontbreken aan de politieke wil om door te pakken. Hij zegt zelfs: “We bestrijden de criminaliteit niet meer, we beheren haar alleen maar.”

Als gebreken voert hij aan:

Beperkte capaciteiten om telefoongesprekken te controleren. Het zou met een beetje pech vier weken kunnen duren voordat een nummer in de gaten gehouden zou kunnen worden. De gangsters gebruiken echter vaak verschillende nummers.

“De uitrusting is bijna belachelijk” en niet kwalitatief goed en nuttig zijn, maar door het “raamakkoord met een bepaalde firma” worden bepaald.

De politiek zou er “helemaal niet in geïnteresseerd zijn om de georganiseerde criminaliteit te bestrijden. Dat kost geld en daarvoor wordt men niet gekozen.” Het zou volstaan dat de burgers “op straat o zien”.

Ook bekritiseert hij: “Het Openbaar Ministerie zit onder de knoet van de politiek.” In hachelijke gevallen zouden de aktes liever gesloten worden “voordat het publiek de vuiligheid te weten komt die er in de stad plaatsvindt.” Bewijzen worden genegeerd of verdwijnen, men zou zware criminelen met bosjes laten lopen.

“Onze wapens deugen absoluut niet voor de antiterreur strijd”

Hoofdinspecteur Klaus M. zei tegen de “Bild am Sonntag”: “De wapens die wij gebruiken, deugen helemaal niet in de antiterreur strijd.” Zowel het dienstwapen P6 als het machinepistool MP5 zouden heen vuurkracht genoeg hebben. Tot het begin van de jaren-90 zouden de Berlijnse politieagenten paramilitair zijn opgeleid, daarna zouden de zware wapens zijn afgeschaft – op grond van de aanname dat “in een vreedzame democratie niemand een ander iets kwaads aandoet.” Daar komt nog bij: “Alle politieagenten zijn sowieso slechte schutters! We hebben te weinig tijd voor een veelomvattende training. Er vinden precies drie schietoefeningen per jaar plaats, met 40 kogels per training.”

De nieuwe antiterreur eenheid zou bestaan uit bestaand personeel, waardoor er nu op andere plaatsen een tekort is. Ook zou in Berlijn het radionetwerk van de politie vol gaten zitten – “een geldprobleem”. Men zou weliswaar niet mogen uitwijken naar WhatsApp, maar politieagenten zouden dit desondanks wel doen.

Agressie tegen de politie “immens toegenomen”

De agressie tegen de politie zou “immens zijn toegenomen”. In Berlijn zou men het probleem hebben van de “georganiseerde criminaliteit door grote Arabische families”. Die zouden weten hoe ze de politie kunnen terroriseren zonder zelf aangeklaagd te worden: “Hondsbrutaal, maar helaas niet dom.” Dan zou je binnen een mum van tijd door “20 tot 30 neven zijn omsingeld”.

De inspecteur van politie Robert K. zegt iets dergelijks: “Als er op straat een grotere groep agressieve mensen bij elkaar komt, heet het devies: Terugtrekken!”

Politieagenten zouden nauwelijks nog gerespecteerd worden: “Men wordt beledigd en ook met gloeiende sigaretten bekogeld. Ondanks reed ik met de sirene aan naar een zaak, toen er plotseling een man voor mijn auto sprong met beide middelvingers in de lucht. Dat is inmiddels al routine.”

K. bekritiseert bovendien dat de politie bezig zou zijn met bureaucratische zaken, die niets met hun eigenlijk opdracht te maken hebben. “We werken veel te veel voor statistieken en verzekeringen.” Men zou gewoon meer personeel nodig hebben – ook met het oog op de vele langdurig zieken en beperkt inzetbare politieagenten.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Criminaliteit, cultuurrelativisme, Duitsland, Justitie, Krankzinnigheid, landverraad, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Drie politieagenten luchten hun gemoed: Onderbezet, slecht uitgerust, machteloos tegen terreur

 1. Cathja zegt:

  Zeer ernstige zaken, maar wij wisten dit al wel. Zeer frustrerend voor de politie, die in feite machteloos moet toekijken hoe hun mooie land wordt gesloopt, en waar grote boevenbendes het recht in eigen hand nemen. Het is de schuld van de overheid dat de Duitse agenten voor gek staan, omdat ze geen goede wapenuitrusting bij zich hebben.
  Wat is ons buurland achteruit gehóld! Ooit zo’n prachtig land om er met vakantie te zijn. Nu een land waar je je (zéker in de grotere steden) niet meer veilig kunt voelen. Een terrasje pakken? Nee, liever niet. Zit je met een biertje voor je, komt er een moslim langs die zich daar uiteraard aan ergert en vindt dat je dit in ‘zijn’ land niet mag doen, dus je biertje ligt op straat, en met een beetje pech jij zelf ook.

  Europa zakt weg in een diepe duisternis. Misschien dat alleen de Visegrad-landen nog veilig zijn en blijven, maar in deze ellendige tijd zijn velen niet eens meer van plan om voor enkele vakantieweken hun woning te verlaten. Wat tref je aan als je weer terugkomt?

  Ik hoop dat het hierboven genoemde boek “Duitsland in gevaar” ook in Nederland wordt uitgegeven. Wat in Duitsland gebeurt, gaat hier ook gebeuren. Ik zou het boek graag willen lezen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Gewoon even aan Bert vragen of hij het even voor je wilt vertalen.
   Doet ie zo. Geen enkele moeite.

   Like

  • Anneke zegt:

   De Visegrad-landen, zijn nu nog de VIS GRAAD van Europa. Zij houden dit continent nog ietwat staande, al wankelt alles op dronken NWO-pootjes.

   Like

  • BertG. zegt:

   Cathja, dan vraag je het gewoon aan Theresa, die schijnt er ook nogal handig in te zijn.
   En een paar bladzijdes meer of minder zal het probleem niet zijn.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ BertG. om 9:33 uur

    Lieve Bert, in welke richting wil je me eigenlijk duwen? Van huis uit ben ik een nogal ‘zelf redzaam’ persoontje. Ik vraag niet snel om iemands gunsten. Ja, ik zou het aan Theresa kunnen vragen, maar iets zegt me dat zoiets eigenlijk niet kan.

    Maar toch bedankt voor je reacties! Ik ben altijd blij als er mensen blijken te zijn die met me meedenken. 🙂

    P.s.: je bent sympathieker dan ik dacht…..

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik val ook best wel mee, dat probeer ik ze al jaren wijs te maken overal.
    Maar ja, die vooroordelen hé, daar doe je toch niks aan.

    Ze ziet je aankomen, Theresa, of je even een boek kan omzetten naar het Nederlands.

    Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Hopelijk gaat Duitsland hetzelfde doen als Frankrijk. Patriottische burgers oproepen om als vrijwilliger zich bij de Binnenlandse strijdkrachten aan te sluiten. Die gasten hebben alleen maar respect voor grof geweld. Gebruik dat dan ook. Zet ze het land uit al dan niet voorzien van een lijkenzak.

  Geliked door 1 persoon

 3. Gaat goed in Duitsland. Merkel heeft het goed voor elkaar, als het haar bedoeling is om het land in de afgrond te laten storten is zij goed op weg daarheen. Politie kan er allang niets meer uitrichten tegen misdaad.Wat heeft dat klere wijf al op haar geweten.

  Like

  • elisah zegt:

   Wat me opviel in Duitsland is dat in bijna elk tankstation een vitrine staat met messen, jachtmessen, stiletto’s en pepperspray, die je zomaar kan aanschaffen als je onderweg bent. Het is me in het verleden nooit zo opgevallen dat die dingen bij een tankstation openlijk te krijgen zijn, het laat zien dat men zich in Duitsland niet meer veilig voelt. Aan de grens is trouwens nog steeds geen controle, terwijl dat er wel is bij de Zwitserse en Italiaanse grens.

   Like

 4. iemand zegt:

  Er is een ding erger als onder dreiging met geweld ‘beschermingsgeld’ te moeten afstaan aan de maffia.

  En dat is onder dreiging van geweld ‘beschermingsgeld’ te moeten afstaan aan een maffia: DIE JE NIET BESCHERMT.

  Wij hebben het geweldsmonopolie aan de popo gegeven, onder voorwaarde dat zij ons zouden beschermen. Nu ze dat niet kunnen of willen, willen wij graag onze wapens terug. Zodat wij onszelf kunnen beschermen. Of krijgen we DAN WEL DE POPO OP ONS DAK, dezelfde popo die ONS IN DE KOU LAAT STAAN.

  Geliked door 4 people

  • Duchesne zegt:

   Helemaal mee eens, maar ik vrees dat onze leiders ons als volk liever kapot zien gaan dan ons het recht op zelfbescherming toe te kennen. Dat is de arrogantie van de macht.
   Wat zou werken is als iedere burger op een bepaalde dag met wapens de straat op gaat, zodat de politie een tafel wegzet en dat iedere burger een pv laat opstellen. Als honderdduizend burgers op dezelfde dag overal in het land zichzelf strafbaar maken moet er wel iets gebeuren vanuit de overheid, en honderdduizend burgers vervolgen is het veroorzaken van opstand. We moeten als volk niet vragen om het recht op zelfbescherming, we moeten van de politiek eisen dat ze het in de wet opnemen. Wij zijn de baas in Nederland, en anders oorlog.

   Geliked door 2 people

 5. Anneke zegt:

  Zo zien we wéér dat de politieke bezuinigingen een letterlijke VER PAU PE RING van de gehele maatschappij met zich ‘meedragen’. Er wordt inmiddels decennialang bezuinigd en het maatschappelijk leven heeft héél wat blauwe plekken opgelopen. Noem dit de nerveuze NWO-zweepslagen richting land en volk, gretig uitgedeeld.

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Met dank aan het politiek systeem waarmee Merkel dat mogelijk heeft kunnen maken.

  Like

 7. wauso zegt:

  Ik zeg al een 1/2 jaar dat het een kwestie van tijd is, dat politie agenten (ook in NL) als honden worden afgeschoten ! Het O.M. en de hoofden van de politie zijn veelal Hoertjes van de VVD en PvdA en die geven geen lor om de Autochtone Bevolking !

  Geliked door 1 persoon

 8. hslot4 zegt:

  @BertG bahco onverwoestbaar en goedkoop voor het geval dat ie achter moet blijven.

  Like

 9. JooJootje zegt:

  “te weinig respect”,ik hoor dit hier ook veel van de politie de burger heeft geen of te weinig respect,hier zakt je broek van af.
  Zij ze nu helemaal van de potgerukt,respect eisen is wat anders dan er ook recht op hebben.
  Wil de politie respect dan zullen ze dat moeten claimen met hun geweldsmonopolie,en daar zit het probleem die zijn ze kwijt al jaren,het zijn ambtenaren geworden in hun hele doen en laten.
  Dus stelletje watjes,daar is je respect gebleven,het putje in net zoals je je taak als politie het putje in hebt laten gaan .

  Like

  • Duchesne zegt:

   Respect is iets wat komt door gedrag waar andere mensen naar opkijken. Helaas word respect vaak gelijkgesteld met macht en het dragen van een uniform, of met het gebruik van geweld. Allemaal tekenen van extreme armoede op het geestelijke en morele vlak.
   Respect voor politie is vooral door politie zelf verziekt, maar een betere vraag: hoe moet ik naar iemand opkijken die het eigen geweten uitschakeld en blindelings tegen betaling opdrachten uitvoerd zelfs al weet die persoon dat het niet rechtvaardig of juist is. En vaak weet men helemaal niks en doet gewoon. Hoe moet ik respect hebben voor lieden die feitelijk zichzelf als vrijwillige slaaf hebben aangeboden en nu hun geweten elders hebben geparkeerd?
   Ik heb politie zien vluchten voor allochtonen terwijl autochtonen in gevaar waren, ik heb agenten meegemakt die een duidelijke moord als natuurlijke dood presenteerden en de arts dit lieten bevestigen, ik heb agenten meegemaakt die heerlijk wentelden in het vernederen van een ander en later zelf als corrupte en machtswellusteling werden ontslagen of via die weg promotie maakten, kotom, klootzakken genoeg en chefs die het wel best vinden. Desinteresse in samenleving en een andere soort normen en waarden waarbij de eigen persoon God zelve is vind je bij politie en marechausee, het is de wereld van de vrijwillige slaaf voor wie vrijheid erg angtsig en bedreigend is. Voer voor psychologen, waarom gaat iemand eigenlijk in overheidsdienst?
   Ik heb eigenlijk best veel zielige figuren meegemaakt die een uniform aan hadden/ hebben, maar een die eerlijk was en gewoon rechtuit zonder zichzelf te willen laten gelden heb ik helaas maar een keer ontmoet. Op een of andere manier krijg je voor zo iemand respect.
   Politie, ze zijn er om de stroom van belastinggelden te laten stromen, niet om recht te doen of te beschermen, ze zijn er om de bevolking eronder te houden terwijl de regeringen de boel kapot maken. En alles wat een agent zelf denkt te zijn en te vertegenwoordigen moet hij of zij maar eens toetsen aan de realiteit en vanuit de positie van de burger die machteloos moet toezien hoe allochtonen al decennia lang alles uithollen, beschermd door politiek correcte berichtgeving en wegkijkende collega agenten.
   Politie hoort ten dienste te staan van het volk, maar het is de knuppelploeg van eennregering die ver van de burgers waarvoor men zgt te bestaan afstaat.
   De agent die denkt er te zijn voor de bevolking wil ik van harte feliciteren, dromen moet mogen, fantasiewerelden zijn van alle tijden, idealisme koester ik als een diamantje, ik zal deze agent/te niet verder wekken want wie ben ik om iemands illusie te verstoren. Vrijheid is mooi….

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Respect zomaar ergens klakkeloos en zonder meer voor hebben bestaat niet, tenzij je het ergens door verdient hebt.
    Je reinste taal vervuiling is dit, door overal maar het woord respect aan vast te plakken.
    Je kan ergens waardering voor hebben, maar respect dien je nog steeds eerst te verdienen.

    Like

 10. Anneke zegt:

  Zelf ben ik het boek ” Vrouw in het blauw” van Tania Kambouri aan het lezen. Zij is ook een Duitse politieagent en heeft al haar frustratie’s, wat zij dagelijks meemaakt, opgeschreven. Wat er allemaal in Duitsland gebeurt, gebeurt ook hier, alleen wij horen er weinig van……onvoorstelbaar, maar het gebeurt en wij doen helemaal niets……

  Like

 11. hslot4 zegt:

  Weet je wat nou zo kut is ?.
  Als ik een keer mn gemoed uit of lucht heb ik gelijk een bekeuring of wordt ik vervolgd door diezelfde smerissen .
  Je kan je gemoed wel luchten pig maar je bent zelf mede oorzaak (veroorzaker) van die shit dus ga maar bij je mamma janken en stop met het beledigen van andere mensen hun intelligentie door te doen alsof je het zo erg vind je werkt er nog steeds aan mee.
  schrijft een boek en verdient er zo ook nog geld aan .
  Stelletje bulshit artiesten mischien kun je jezelf voor de gek houden maar kom niet met die bullshit bij mij aan fik je ter plekke af tot op je veters .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s