Pensioenwaanzin van Brussel: Pensioenkosten voor EU-ambtenaren stijgen tot astronomische hoogten

Screenshot_17

(Door: Birgit Stöger – Vertaling: E.J. Bron)

Als je als staatsdienaar eenmaal een zetel voor jezelf in het Europees Parlement hebt veroverd, staat het volledig verzorgde, geprivilegieerde arbeidsleven zo goed als niets meer in de weg. Ook wat betreft het pensioen borrelt de door de belasting gefinancierde geldbron monter verder. De pensioenkosten voor EU-ambtenaren exploderen en hebben een astronomische hoogte bereikt.

Kopp-Online

EU-ambtenarendom – een Luilekkerland

Midden 2014 verhoogden de ongeveer 33.000 EU-ambtenaren, nauwelijks opgemerkt door het publiek, hun eigen salarissen en pensioenen met 1,1% met een jaarlijkse aanpassing. En dat met terugwerkende kracht tot 2012. Als de EU-ambtenaar nog in dienst is – zeg maar: zet hij al zijn krachten voor het welzijn van de EU-burger in – dan krijgen topambtenaren volgens informatie van de EU zelf meer dan € 24.000,- per maand.

Maar ook de lagere ambtenaren knagen niet aan de hongerdoek. Circa 5.500 ambtenaren verdienen meer dan € 10.000,- per maand. Bovendien profiteren ze allemaal van een uiterst gunstig belastingtarief. Volgens “Eurostat” betalen EU-ambtenaren maar 12% loonbelasting en sociale bijdrage en de bijdragen aan de ziektekostenverzekering van de EU bedragen net 2% van het basisinkomen.

Wat betreft de pensioenen, die eveneens betrokken werden in de aanpassing, krijgt de EU-ambtenaar sinds 2014 nu een pensioen van gemiddeld € 4.300,- in de maand. De hoogste pensioenen kunnen zelfs oplopen tot € 9.680,- Dat is ongeveer evenveel als het maximale pensioen van een Duitse minister, die zich echter voor dit lekkere pensioen 22 jaar voor de Duitse burger “krom gewerkt” moet hebben. De gemiddelde leeftijd bij de EU-pensioenen bedraagt 59 jaar en dit pensioen kan dan zonder enige aftrek ontvangen worden.

EU houdt rekening met een sterkere stijging van de pensioenen

Zo had de EU-burger tot het jaar 2011 voor de ongeveer 21.341 pensioengerechtigde EU-ambtenaren € 34,8 miljard bij elkaar geschraapt. Eind 2015 echter bedroegen deze langdurige kosten van de pensioenaanspraken al bijna € 64 miljard en zijn zodoende in vergelijking met 2011 met bijna 100% toegenomen.

Zoals de “Bild-Zeitung” bericht, kost alleen al de gezondheidszorg van de EU-ambtenaren € 7,4 miljard.

Daarbij komen nog eens € 1,5 miljard, die toppolitici van de EU, zoals de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz (SPD), de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Raad, de top van de EU-rekenkamer en de afgevaardigden van het Europees Parlement, zullen innen zodra ze het EU-toneel hebben verlaten in ruil voor pensioen.

De enorme stijging van de pensioenverplichtingen schrijft de Europese Commissie toe aan de heersende lage rente politiek. Om de langdurige pensioenverplichtingen aan te passen, zou ook nog de jaarlijkse verhoging van de pensioenen meegerekend moeten worden. Bedroeg de jaarlijkse verhoging in 2014 1,1%, volgens de “Bild-Zeitung” zou dit nu al 1,2% zijn.

“Legerscharen overbodige EU-ambtenaren”

Pieter Cleppe, chef van het Brusselse kantoor van de denktank “Open Europe”, verklaarde dat niet zozeer de eigenmachtige salarisaanpassing van de EU-bureaucraten de steen des aanstoots zou zijn.

Hij zou “meer buikpijn” krijgen van de “legerscharen overbodige EU-ambtenaren”, die zich privileges zouden hebben toegeëigend die zij niet meer zouden afstaan en die volledig oncontroleerbaar zouden zijn geworden.

De EU zou zich ontwikkeld hebben tot een “administratieve kaste” waarover de werkelijke eigenaren van dit regeringsniveau, namelijk de lidstaten, de controle kwijtgeraakt zouden zijn. De lidstaten hebben bijna alle bezuinigingen in de openbare sector uitgevoerd en het bevriezen van de lonen geëist.

Zoals Henryk M. Broder in zijn boek “De laatste dagen van Europa” vaststelde, zouden de EU-plaatsvervangers – die meer dan alleen maar technocraten zouden zijn – een abstract idee in de politieke realiteit hebben willen omzetten.

Zij vormen de nieuwe adel van Europa, die zich, zoals de adelstand altijd al was, grensoverschrijdend organiseerde. En compleet volgens absolutistisch model denkt deze nieuwe adel geen rekenschap af te hoeven leggen aan zijn onderdanen.

De salarissen en voordelen van de EU-ambtenaren zijn altijd al fabelachtig geweest. Als het aan hun ontvangers ligt, moeten de pensioenbetalingen dit eveneens zijn.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Door: Birgit Stöger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Pensioenwaanzin van Brussel: Pensioenkosten voor EU-ambtenaren stijgen tot astronomische hoogten

 1. Cathja zegt:

  Dit is ook het enige waar de Brusselse ambtenaren zeer goed in zijn: geld incasseren waarop ze -gezien hun ‘taken’- totaal geen recht hebben.
  Waarom betalen zij geen loonbelasting volgens het hoogste belastingtarief? En hoe worden al die extraatjes belast? Ik denk dan aan die ‘fooi’ van een paar honderd euro per keer dat ze op hun werk verschijnen (wat voor de normale burgers gewoon is). Wordt dat ook belast? Of mag zoiets kleins wel zwart worden uitbetaald?

  Een smerige dievenbende is het! Is het gek dat we hen met de nek aankijken?

  Like

  • Drs.P. zegt:

   Met geld, heul veul van ons geld worden alle nietsnutten in het Brusselse omgekocht.
   Je bijt als willekeurige smerige-EU-rat-ambtenaar niet de hand die je voedt!!
   Daarnaast zijn ze waarschijnlijk behoorlijk mind-controlled zodat ze precies doen wat hen door de ongekozen top wordt ingefluisterd.
   Dit is alleen maar te stoppen door met miljoenen burgers naar Brussel te gaan en de hele zooi daar plat te branden en al die smerige rukkers levenslang te laten verdwijnen in donkere kerkers!! Maar ja, pokedemon-zombies he, politiek onbewust en debiel tot aan het 60e levensjaar want dan breekt blijkbaar pas het “verstand” door!!!

   Like

  • williaan zegt:

   Het zal ze niet helpen de EU met de Brussel ambtenaren zullen ook overlopen worden door de islam, vluchten helpt dan niet meer.

   Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Natuurlijk wordt er niet omgekocht. Gewoon loon en pensioenbetalingen als je bij ons hoort. Ergerlijker is dat alle betalingen zijn gerelateerd aan een zeker EU gemiddelde en voor bijvoorbeeld Polen een godsvermogen alsook voor andere Baltische landen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Zo werkt dat bij de RODEN, de communisten van de EUSSR. Samen met de lafaards van partijen als de liberalen, en christendemocraten. En WIJ wij dienen deze smeerlappen te betalen. Ik kots en walg van de hele politiek!!

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Als de ECB ( Draghi) er niet in slaagt zich de nationale pensioenen toe te eigenen lukt deze ‘grootste roof aller tijden’ ook zo prima: de miljarden van de rijke landen in het noorden vloeien middels het ‘werktuig’ rente moeiteloos door naar de potverteerders in het zuiden.

   Like

 4. volksrechter zegt:

  Gewoon schandalig !! Meer kan ik hier niet over kwijt, tenzij nog dat de EU moet stoppen te bestaan omdat het alleen maar een grabbelton is geworden en het idealisme niet meer ter zake doet.

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Je zou zo langzamerhand toch wel een revolutie van de rollator ridders verwachten en de bijna rollator ridders !

  Uw pensioen leeftijd omhoog, pensioen bedrag naar omlaag en de fondsen onder het beheer van Brussel .

  Like

 6. danny zegt:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/is-50-syrische-rebellen-gedood-bij-zelfmoordaanslag~a4358156/

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/turkse-minister-europese-unie-vernedert-turkije~a4357884/

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/boko-haram-wil-ontvoerde-chibok-meisjes-ruilen-voor-gevangenen~a4357494/

  http://www.nrc.nl/nieuws/2016/08/15/moslimas-provoceren-de-cote-dazur-met-extremistische-boerkini-3768532-a1516350

  http://www.ad.nl/nieuws/lourdes-een-ware-vesting-vanwege-dreiging-aanslag~aaf505d5/

  http://www.ad.nl/buitenland/weer-doodsbedreigingen-charlie-hebdo-na-cover-naakte-moslims~a85521dd/

  https://fenixx.org/2016/08/15/blacklivesmatter-rioters-target-whites-they-beating-up-all-the-white-people/

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/08/na-cannes-doet-ook-dorpje-op-corsica-de-boerkini-in-de-ban-341026/

  https://fenixx.org/2016/08/15/vluchtelingkinderen-verkrachtten-een-5-jarig-meisje-en-urineerden-op-haar-filmden-het-en-lieten-het-de-vader-van-het-meisje-zien/

  http://www.elsevier.nl/opinie/article/2016/08/lankmoedig-ioc-zou-anti%c2%adsemitisme-op-spelen-moeten-bestraffen-2852557W/

  https://www.jihadwatch.org/2016/08/soros-gave-500000-to-group-doing-opposition-research-on-foes-of-jihad-terror

  https://www.jihadwatch.org/2016/08/jordanian-cartoonist-jailed-for-offensive-anti-islamic-state-cartoon

  https://www.jihadwatch.org/2016/08/over-1000-known-child-marriages-in-germany

  https://www.jihadwatch.org/2016/08/muslims-say-killing-of-ny-imam-was-christian-terror-blame-trump-for-islamophobia

  Like

 7. Jean zegt:

  Het max pensioen voor dergelijke parasieten mag 750 euro per maand nooit overstijgen.
  Eigenlijk feitelijk horen ze allemaal opgesloten in een eenzame cel door te brengen tot hun laatste snik.

  Like

 8. Jade zegt:

  Vroeger had je struikrovers, Tegenwoordig zitten ze met
  een stropdas om in Brussel en worden ze slapend rijk.

  Like

 9. terex zegt:

  Als de pleuris uitbreekt laat ze dan eerst in Brussel maar eens schoon schip maken en al die vieze uitvreters uitroeien.
  Wat voor een smerig laag schepsel ben je eigenlijk dat je de hardwerkende mensen zo uit kleed ten bate van jezelf ? Bah wat een ongedierte

  Like

 10. Draco zegt:

  Belachelijk dat hele zootje in Brussel, de grootste parasiet aller tijden!!!

  Like

 11. Brussel, een groot rovershol.

  Like

 12. C.A.Barstow zegt:

  Weer het zoveelste bewijs dat het daar in Brussel een stel leugenachtige gewiekste zakkenvullers zijn, Rutte zit niet voor niets evenals die smerige landverrader Timmermans op een mooi baantje te azen in het EU paradijs Brussel.

  Like

 13. Republikein zegt:

  In herhaling:
  Er zijn meer ratten met een das dan met een staart.
  Ja, ik weet het, wijsheid van de tegel.

  Geliked door 1 persoon

 14. Onno zegt:

  Adel? Het volk vergist zich. Dit zijn gewoon (in de Middeleeuwen als psychopaten totaal onbekende en inherkende) volkse rovers en dieven zoals de Oranjes die zich met druedimensionaal typisch psychopathisch onvoorstelbaar proactief geweld het feodale bestuur hebben ingerommeld en zich adel zijn gaan noemen. De echte adel heeft juist getracht een schild te zijn voor de zwakken en is als eerste het slachtoffer geworden.

  Steek namelijk de goede keizer van het volk een mes in zijn rug en de rest valt als een rijpe appel in het mandje van psychopaten.

  Like

 15. Republikein zegt:

  Naar voorbeeld van de grote ABN-AMROOF ramp.
  Deze ramp hebben wij via ons geld opgelost.
  Ondanks de rekenrente. [kunstje van Draghi]
  U moet de groeten hebben van Gerrit!

  Like

 16. D.J zegt:

  dit is dus misbruik van positie ,niet kenbaar maken van € verdiensten . Hiepociet gedrag van een bestuurs die een ander een verplichting opleggen die niet voor je zelf van toepassing is of erger niet zelf de regels kunnen maken.Dit is een vorm van discriminatie.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s