Tactische overwinning: Rusland brengt S-400 luchtafweersysteem in stelling op de Krim

Screenshot_52

(Vertaling: E.J. Bron)

Sebastopol – Dat zal bij de NAVO niet voor vreugdedansjes zorgen: Rusland heeft op de Krim nu officieel het uiterst moderne luchtafweersysteem van het type S-400 “Triumph” (foto) geplaatst. Dat deelde de persafdeling van het militair district Zuid van de Russische Federatie afgelopen vrijdag mee.

Duits - Zuerst

Het S-400 luchtafweersysteem zou daarvoor op het oefenterrein Kapustin Jar bij Astrachan getest zijn. Daarna zouden twee raketdivisies van het 4e leger met S-400 zijn uitgerust, zei men.

Het S-400 luchtafweersysteem (NAVO-code: SA-21 Growler) geldt op dit moment onder deskundigen als het vermoedelijk beste luchtafweersysteem ter wereld. Het is effectief tegen alle types vliegtuigen en drones, maar ook tegen kruisraketten en kan eveneens raketten van de korte en middellange afstand onderscheppen. Zelfs Stealthbommenwerpers en –vliegtuigen hebben geen kans tegen de S-400. Iedere batterij kan tegelijkertijd 36 doelwitten op een afstand van tot 400 kilometer onder vuur nemen. De reikwijdte van het voorgaande model, de S-300, bedraagt 200 kilometer.

Het S-400 luchtafweersysteem geldt ook als de sterkste Russische troef in het Syrië-conflict. Daar hebben de Russische strijdkrachten op het luchtmacht-steunpunt Hmeymim eveneens S-400 systemen in stelling gebracht. Ze droegen er de afgelopen jaren maatgevend toe bij dat er in Syrië geen vliegverbod-zone zoals in Libië opgelegd kon worden, wat grotendeels bijdroeg aan het overleven van de legitieme regering-Assad.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in NAVO, Rusland. Bookmark de permalink .

10 reacties op Tactische overwinning: Rusland brengt S-400 luchtafweersysteem in stelling op de Krim

 1. joopklepzeiker zegt:

  Moet ik er nu koud of warm van worden ?

  Liked by 1 persoon

 2. bigljohn zegt:

  Alweer dat Sebastopol. Toevallig of niet….De Duitsers probeerden tijdens de tweede wereldoorlog Sebastopol in te nemen door het te bestoken met hun superkanon, hier in Nederland de Dikke Bertha geheten. Dat kanon vuurde granaten af van 4 meter lang en 60 cm dik. een soort van zware kruisraket via een kanon dus. En nu de Russen op hun beurt met hun wunderwaffen…..Het kan verkeren zou Bredero zeggen !

  Like

 3. volksrechter zegt:

  Als Trump aan de macht komt zal ieder land van de Navo fors moeten meebetalen voor modernere wapens of de Navo word ontmanteld. Dat zitten ze met de broek op de schenen in de EU.

  Like

 4. Rico zegt:

  Van mij mogen ze helemaal los gaan op de amerikanen en de navo. Ben ons nazi gedrag van de eu meer als zat. Want wij verdienen gewoon onze ondergang door niks te doen en toe te kijken. Ben allang voorbereid voor de oorlog die gaat komen🙂 helaas de rest van hersenloos nederland niet. Maar zal me verder een worst zijn. Laat ze maar lekker pokemons gaan vangen. Ik red me wel.

  Like

  • Bas zegt:

   De verschillende Russische strijdkrachten tegen de NAVO-strategie in Europa. zijn inmiddels goed op dreef met hun nieuwe wapen technologie.

   De bevrijding van Europa komt dichterbij..

   Like

 5. De krim heeft altijd bij Rusland gehoord, dus mag hij dat verdedigen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s