Tweede “vluchtelingen”golf: Hongarije verlengt noodtoestand ter beveiliging van zijn grenzen

Screenshot_59

(Vertaling: E.J. Bron)

Boedapest neemt maatregelen om de nationale grenzen te beveiligen, schrijft de Russische krant “Izvestia” dinsdag. Hongarije zou met het oog op het risico van een tweede “vluchtelingen”golf de noodtoestand verlengen, die op 9 september beëindigd had moeten worden, bericht de woordvoerder van de Hongaarse regering, Zoltán Kovács.

nieuws spoetnik

“De Hongaarse regering heeft vanaf het begin een duidelijk standpunt ingenomen tegenover de migratiecrisis in Europa. Haar omvang kan niet verminderd worden – ze moet beëindigd worden. We hebben besloten de noodtoestand te verlengen, die eerst aan de Servisch-Hongaarse grens en daarna in het hele land werd ingevoerd. Bovendien werd er een drie fasen beveiligingssysteem voor de zuidelijke grenzen gecreëerd, dat voorziet in het plaatsen van barrières, versterkte installaties en bewakingspersoneel evenals in het juridische aspect van de beveiliging van het eigen territorium”, aldus Kovács.

Volgens hem houdt het standpunt van Boedapest in om mensen op te nemen die om religieuze redenen, vanwege hun herkomst respectievelijk nationale kenmerken vervolgd worden, en geen zogenaamde economische migranten. Deze laatste zouden niet het recht mogen hebben om zich vrij in de EU te bewegen.

Volgens Kovács werkt Boedapest in deze kwestie actief samen met Wenen. De Oostenrijkse bondskanselier Christian Kern zei daarvoor dat er begin september een ontmoeting zal plaatsvinden tussen de ministers van Defensie en binnenlandse Zaken van de beide landen. De partijen zouden over een wet overleggen die de beweging van de immigranten moet regelen. Volgens die wet zullen de Oostenrijkse autoriteiten immigranten die de gemeenschappelijke grens zouden overschrijden naar Hongarije terugsturen.

Zoals de woordvoerder van het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken, Karl-Heinz Grundböck, zei, zal dit initiatief op politiek niveau worden besproken. Des te sneller de wet aangenomen zou worden, hoe sneller de grenscontroles ingevoerd en een inreisverbod voor nieuwe immigranten opgelegd zou kunnen worden. De Oostenrijkse regering was het eens geworden over een maximum aantal van 37.500 asielaanvragen die Oostenrijk elk jaar zou willen toestaan. Op dit moment werden iets meer dan 24.000 personen toegelaten tot de procedure. De rest van de immigranten worden teruggestuurd naar de Hongaarse autoriteiten.

De Oostenrijkse autoriteiten riepen de buurlanden ertoe op om zich aan te sluiten bij het document. Volgens de Oostenrijkse bondskanselier kan het “vluchtelingen”probleem niet zonder Hongarije, Slovenië en Italië opgelost worden.

De Hongaarse autoriteiten benadrukten echter dat zij voor de illegale migrantenstroom geen verantwoordelijkheid dragen. Volgens het Akkoord van Dublin zal Hongarije alleen diegenen opnemen die Hongarije als eerste EU-land van binnenkomst hebben opgegeven, maar gezien de geografische situatie is Griekenland het eerste land war de “vluchtelingen” voet op Europees grondgebied zetten. Volgens de logica van de Oostenrijkse autoriteiten zouden de immigranten daar naartoe moeten worden teruggestuurd en niet naar Hongarije.

De door verschillende EU-landen genomen maatregelen om de eigen grenzen te beveiligen, tonen de ontevredenheid met het standpunt van de EU aan, die de lidstaten al sinds bijna een jaar van de afstemming van “vluchtelingen”quota wil overtuigen. Bovendien is er geen ondubbelzinnig standpunt met betrekking tot de “vluchtelingen”deal met Ankara te herkennen.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Tweede “vluchtelingen”golf: Hongarije verlengt noodtoestand ter beveiliging van zijn grenzen

 1. Eduard uit Breda zegt:

  Gewoon stoppen die koehandel
  Aan de buiten grenzen bepalen wie in aanmerking komt en de rest gelijk retour afzender
  Ik vind trouwens dat de EU zich schuldig maakt aan slaven handel door mensen over te nemen van de smokkelaars
  Gr Eduard uit Breda

  Like

 2. Mirjam zegt:

  Bedankt, Zoltán Kovács, en nu doorpakken naar de rest van de buitengrenzen van Europa.

  Like

 3. Laten ze eens eindelijk die buitengrenzen gaan sluiten. hoelang gaat dit nog duren.

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Ik vind trouwens dat, met het kiezen, inwoners met twee paspoorten alleen in het land zouden mogen stemmen waar ze ook wonen en niet in het land waar ze het tweede paspoort van hebben. Het is, in mijn ogen, niet ethisch om dit wel te doen, omdat je geen twee ‘heren’ kunt dienen zonder de een of de ander te ‘verraden’, letterlijk zowel als figuurlijk. Het is bovendien belangenverstrengeling van de bovenste top: kiezen voor alle gemakken en voordelen van een moderne maatschappij in een vooraanstaand economisch rijk land, maar…..en daar komt dan het grote ‘maar’, je hart en ziel – en het land en de burgers dat je voedt en gezond houdt door je in alle gemakken te voorzien, te verraden – verpanden aan een land waar een dictatuur heerst en waar je vandaan bent gevlucht/geëmigreerd, omdat je niet onder die dictatuur kon leven en een beter leven wilde.

  Dat bewijst wel het gegeven met de Turkse-‘Nederlanders’. Ze ‘vechten’ hier, in Nederland, hun battle uit ten behoeve van de ‘heerser’ van hun ‘tweede’, maar in wezen echter in alle vormen en maten, eerste én echte ‘vaderland’. En intrinsiek doen ze dat ook nog onder elkaar hier, met andere Turkse-‘Nederlanders’, waarmee ze totaal bewijzen dat ze hun Nederlanderschap als ondergeschikt en slechts een economische formaliteit en niet als hun echte thuisland/’vaderland’ zien.

  Ik ben van mening dat iemand, die hier woont, leeft, en tevens op het geld van de Nederlandse staat, welke is betaald door de, wederom, Nederlandse burger zijn/haar belastinggeld, misschien wel voor zijn hele leven ‘teert’, of van alle diensten binnen onze maatschappij gebruikmaakt, geen tweede nationaliteit/paspoort mag hebben. Het is het een of het ander en als het ’t ‘andere’ is, dan terug naar dat ‘andere’ en eruit.

  Wat in de genen van een volksgroep zit, dat krijg je er niet uit door cursussen, pamperen, medelijden etc. Dictatuur en onderdrukking is deze groep gewend. Daar zijn ze met opgegroeid en dat zit letterlijk in hun gestel en beschouwen ze als eigen. Het leuke leventje dat ze ergens anders krijgen, vinden ze meer dan prettig, maar in feite wordt er ook op neergekeken en niet echt gewaardeerd en zien ze het ook als ‘zwakte’ dat ze, ondanks hun ‘slechte’ gedrag, toch worden beloond door de Nederlandse regering en zijn domme kwezels. Voor Edogan hebben ze meer respect, juist ook omdat deze niet zou aarzelen, om ze, zo nodig, een kopje kleiner te maken. Dat is een echte ‘leider’ in hun ‘visie’, niet Rutte en consorten, echt niet. En daarom, en dat is wel gebleken, gaat hun volledige ‘trouw’ uit naar die ‘echte’ leider. Ik heb het al eens eerder gezegd: we zullen niets kunnen verwachten van deze groep, zou hier in Nederland een oorlog uitbreken. Dan zijn ze vertrokken, zo snel als mogelijk, geloof dat maar. Terug naar hun ware ‘vaderland’.

  Like

 5. Lee zegt:

  Het kan dus wel, maar je moet wel willen. Ik vind dat onze huidige regering verantwoording moet afleggen voor de afbraak van ons land voor een tribunaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s