VS: 15 gevangenen in Guantánamo vrijgelaten naar de Verenigde Arabische Emiraten

Screenshot_45

Gevangene in het Amerikaanse kamp Guantánamo Bay.

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij zijn ambtsaanvaarding in 2009 beloofde Obama de sluiting van het gevangenenkamp Guantánamo Bay, maar dat bleek niet zo eenvoudig te zijn. Waar naartoe met de gevangenen? De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) namen nu 15 gevangenen op.  Andere opnamelanden worden nog gezocht.

Contra magazine

De VS hebben nog eens 15 gevangenen uit het kamp Guantánamo Bay laten vertrekken. De Verenigde Arabische Emiraten zouden zich bereid verklaard hebben om twaalf gevangenen uit Jemen en drie uit Afghanistan op te nemen, deelde de Amerikaanse regering mee. Het openblijven van het kamp zou de nationale veiligheid van de VS verzwakken, verklaarde de speciale Amerikaanse gezant voor het gevangenenkamp, Lee Wolosky, omdat het kamp Guantánamo Bay de betrekkingen met de belangrijkste bondgenoten zou schaden en extremisten zou aanmoedigen.

De Amerikaanse regering bedankte de VAE voor de “humanitaire geste” en voor de bereidheid de inspanningen van de VS om het kamp te sluiten te ondersteunen, stond er in een verklaring van het Amerikaanse ministerie van Defensie. De Amerikaanse president Barack Obama had de sluiting van het gevangenenkamp Guantánamo Bay bij zijn ambtsaanvaarding in 2009 aangekondigd.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, Obama, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op VS: 15 gevangenen in Guantánamo vrijgelaten naar de Verenigde Arabische Emiraten

 1. Geheim document bevestigt: Obama en Hillary ‘richtten IS op’ om Assad af te zetten

  Door de salafistische oppositie in Syrië te steunen, maakten de Verenigde Staten de weg vrij voor de opkomst van terreurgroep Islamitische Staat.

  Een voorheen geheim inlichtingenrapport uit 2012 onthult dat de door Amerika gesteunde coalitie tegen president Assad destijds werd geleid door Al Qaida in Irak en de Islamitische Staat in Irak. De twee groepen gingen later op in terreurnetwerk IS. >>>> http://www.ninefornews.nl/geheim-document-bevestigt-obama-en-hillary-richtten-is-op-om-assad-af-te-zetten/

  Like

 2. Lekker zelf houden en er zuinig op zijn.

  Like

 3. Jan zegt:

  Gewoon liquideren en verder geen gelul..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s